Beursbox Nieuwsbrief Het is rustig bij NEO Finance

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Het is rustig bij NEO Finance
Date: January 30th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 30 januari 2024
 
 

AEX 819,91 -  Dow 38.333 - USD 1,081 - Btc 38.594 - Goud 2,034.86 

 
 

Het is rustig bij NEO Finance (Tom Lassing)

30/01 7:00

De laatste weken is het opvallend rustig met de aanvragen voor nieuwe leningen bij NEO Finance. Althans, zo lijkt het, omdat de open markt steeds leeg is.

Er zijn wel aanvragen voor leningen, maar die worden nu veelal direct gevuld vanuit de Automatische Investeringen. Iedere accounthouder kan zelf aangeven in wat voor soort leningen hij of zij automatisch wil beleggen. Dat is handig, want dan wordt dat gewoon voor je gedaan.

Het is een soort carrousel. Ben je aan de beurt geweest, dan kom je daarna weer achteraan de rij.

Ook ik kom de laatste tijd daarom relatief weinig aan de beurt, want er is nu even geld genoeg voor de aangevraagde leningen.

Ik merk het ook aan mijn hoeveelheid te investeren geld. Normaal gesproken probeer ik onder de 100 euro cash te komen, maar nu zie ik 311 euro cash staan. 

Geen halszaak want alleen al aan rente krijg ik er maandelijks 750 euro bij, maar als dit langer aanhoudt, dan moet ik overwegen de bedragen per lening iets hoger te zetten. ALS ik dan aan de beurt kom, dan is het ook met een ieder groter bedrag.

Meer weten over de beleggingsmogelijkheden bij NEO Finance? Kijk hier.

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/01 7:21

 • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Intel bespreken. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

 • Amazon gaat alsnog niet het bedrijf iRobot overnemen. Het is vooral de Europese Commissie die hier dwars ligt. Ook in de VS had de toezichthouder grote bezwaren tegen de overname.

 • 15 miljard extra spaargeld op de spaarrekeningen... Wat een enorme berg aan geld dat alleen maar verlies opbrengt. Zijn we met z'n allen zo dom? Dit kost geld omdat de rente veel te laag is en inflatie de koopkracht aantast. Veel beter zou je het geld als spaarder voorzichtig beleggen. In leningen van NEO Finance bijvoorbeeld... Dat levert geld op en helpt consumenten in Litouwen.

 • Philips stopt6 met de verkoop van haar apneu apparaten in de VS.

 • De vraag is of Evergrande zich gaat neerleggen bij het bevel van de rechter in Hong Kong om haar activiteiten te staken. Ook de regering van China zal niet blij zijn met een effectief faillissement, want niemand weet hoe de bal dan gaat rollen.

 • General Motors komt vanmiddag voor de beursopening in de VS met de cijfers. Analisten verwachten een omzet van en kleine 39 miljard en een winst per aandeel van $1,16.

 • Vanavond zal na de beurssluiting Microsoft haar cijfers publiceren. De verwachtingen zijn hooggespannen hetgeen we al terug zien in de hoge koers voor het aandeel. Microsoft is nu 3 biljoen dollar waard op de beurs.

 • Sinds ik een foto in de nieuwsbrief plaats, gaat het vaak mis met de koersvermelding boven aan de nieuwsbrief.  Ik probeer uit te vinden wat er de oorzaak van is.

 • Heb je al een abonnement op de dagelijkse cryptonieuwsbrief van Joost? Kijk hier.

 • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Tibo Energy (Tom Lassing)

30/01 7:34

Afgelopen donderdag kwam ik op Brainport Eindhoven het bedrijf Tibo Energy tegen. Dat bedrijf maakt software waarmee energie professionals aan het werk kunnen om energie verbruik te optimaliseren. Zo kunnen bedrijven enorm veel energie besparen, zonder dat het comfort hoeft te kosten.

Voordeel is dus veel lagere kosten en een veel kleinere afhankdelijkheid van externe energiebronnen.

Kijk hier naar de korte presentatie die door de CEO werd gegeven.

Naar de video
 
 
 

Slachtoffer van fraude (Tom Lassing)

30/01 7:59

Bij NEO Finance heb ik nu voor het eerst een fraude geval bij de hand. Ik heb er al eerder over geschreven. Er was een lening aangegaan waarbij de gegevens van een andere persoon werden gebruikt.

De lening is verstrekt en uiteraard werd er geen rente en aflossing op betaald.

De vermeende lener werd aangeklaagd, maar kon aantonen dat hij niet de persoon was die de lening was aangegaan.

Daarop is een politie onderzoek gestart naar de echte dader.

Je zou denken, het geld moet naar een rekening van "iemand" zijn overgemaakt, dus hoe kan het zijn dat ze de echte dader niet te pakken hebben gekregen.

Hoe dan ook, de politie in Litouwen heeft het onderzoek gestaakt omdat ze de echte dader niet kunnen vinden.

De vraag is dan nu wel hoe deze fraude kon plaatsvinden en of we niet vaker te maken gaan krijgen met deze vorm van fraude.

Overigens had ik deze lening met een forse korting op de Secundaire Markt gekocht. In mijn geval dus gegokt en verloren.

Meer over NEO Finance
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Energie besparen, of... (Tom Lassing)

30/01 8:11

Sommige huishoudelijke apparaten vreten stroom, maar doen het nog prima. Is dan vervangen voor het milieu en of voor je portemonnee wel de juiste weg?

Welke motivatie voor jou ook de belangrijkste is, soms is het simpelweg zo dat je beter zo'n energie verkwistend apparaat afstoot, dan dat je het blijft gebruiken. Het is dan in alle opzichten duurder dan het vervangen.

Hoe zonde dat dan ook lijkt.

Zo'n apparaat netjes afvoeren zodat de grondstoffen hergebruikt worden is een goede zaak. Vervolgens koop je een veel energiezuiniger exemplaar dat in het gebruikt enorm veel goedkoper is.

Het doet soms wel pijn om zo'n oude vriend de deur uit te doen, maar je bent op termijn gewoon veel goedkoper uit met een energie zuiniger exemplaar.

Denk daarbij aan wasdrogers, wasmachines, koelkasten, vriezers, vaatwasmachines en CV ketels.

Energie besparen is nu belangrijker dan zuinig zijn door zo'n oude slurper niet te vervangen. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd