Beursbox Nieuwsbrief Een interessant uranium aandeel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een interessant uranium aandeel
Date: February 8th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 8 februari 2024
 
 

AEX 830,13 Dow 38.677 USD 1,078 Btc 41.351 Goud 2,033.79

 
 

Een interessant uranium aandeel (Tom Lassing)

08/02 6:35

Afgelopen dinsdag besprak ik een heel speciaal uranium aandeel. Het is namelijk niet alleen een uranium aandeel, maar het is daarbij ook een royalty aandeel.

Dat heeft enkele voordelen, maar er zijn ook vooral in het begin extra risico's.

Immers duurt het even voor de royalty's beginnen binnen te lopen.

Dit bedrijf heeft de afgelopen twaalf maanden dan ook geen enkele omzet binnen gekregen. De royalty's keren nu nog niets uit.

Dan is natuurlijk wel van belang dat ze het uit kunnen zingen tot het zo ver is.

In de video zie en hoor je daar meer over.

Het lunchwebinar was het best bezochte live lunchwebinar tot op heden. Uranium aandelen zijn dus hot, zo veel is al wel duidelijk.

Kijk hier de video
 
 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/02 7:00

 • De koers van bitcoin heeft de afgelopen 24 uur weer een sprong omhoog gemaakt.

  Overweeg ook een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief van Joost!

 • De zoon van Warren Buffett heeft Oekraïne een donatie van 500 miljoen dollar gegeven. Hij is daarmee in zijn ééntje de op zeven na grootste donor van dat land geworden. Boven hem staan landen als de VS en Duitsland. Hij kreeg zijn enorme vermogen omdat hij een fractie van het vermogen van zijn vader ontvangen heeft.

 • China hoopte dat het de grote Amerikaanse beleggers kon aantrekken met IPO's. Die droom is vervlogen nu China zich steeds verder vervreemd van de VS. Hun beurzen moeten nu elders beleggers gaan trekken.

 • Softbank heeft haar enorme verliezen in WeWork kunnen compenseren met nog grotere winsten met Arm. Softbank bezit 90% van de aandelen Arm. De koers van dat aandeel ging gisteren tijdens beursuren met 5,5% omhoog en in de nabeurse handel steeg het aandeel bijna 20%. Het aandeel WeWork was vele miljarden waard en is nuy nog een kleine 7 miljoen waard. Dat aandeel verloor gisteren 56,6% aan waarde. Het is failliet, maar de beursnotering bestaat nu nog wel. De notering zelf is meer waard dan het bedrijf.

 • Minister de Jonge wil de huurregeling snel versoepelen om het investeringsklimaat in huurwoningen te verbeteren. Blijkbaar ziet hij eindelijk in dat hij met oogkleppen op aan het regeren is? Waar heeft die man geen puinhoop van gemaakt? Hoe kan het zijn dat die drol steeds op belangrijke posten de zaak komt besmeuren?

 • De Indiase premier is van mening dat de wereld blij met India moet zijn. Het land koopt namelijk met een enorme korting de Russische olie op en houdt daarmee de olieprijzen voor de rest van de wereld heel laag... Hij heeft en punt...

 • China heeft slechte producenten cijfers (PPI) gepubliceerd. Voor de zestiende maand op rij waren de cijfers slechter en ze lieten een PPI daling van 2,5% jaar op jaar zien.

 • Vandaag komen nabeurs in de VS de volgende bedrijven met cijfers: Pinterest, Cloudflare Silvercorp Metals en Prospect Capital Corp. Deze laatste twee heb ik zelf aandelen van.

 • Heb je de video over software ontwikkelaar Fininly al gezien? Kijk hier.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Terugkoop NEO Finance (Tom Lassing)

08/02 7:23

Als een lening slecht loopt en de lener dus erg te laat is met rente en aflossing, dan volgt er meestal rond de drie maanden na de eerste gemiste betaling door de lener een aanbod van NEO Finance richting de geldverstrekker.

Bij A+ leningen is de garantie 100% van de openstaande resterende geldsom. Dat is dus een inkopper.

Bij de overige A, B en C leningen (behalve C-) geldt dat NEO Finance je de helft van de resterende hoofdsom wil betalen.

Je kan daar natuurlijk op ingaan, maar ik raad dat met nadruk af. Gebleken is namelijk dat de meeste leners op een later moment alsnog gaan betalen. Over de vertraging moeten ze dan ook nog rente betalen. NEO Finance is nu acht jaar actief en terugkijkend is duidelijk dat na 5 jaar de te late leningen voor 80% terug zijn gekomen EN dat de rente op de te late hoofdsom meer dan 20% van de hoofdsom betreft. Kortom, in feite krijg je gemiddeld, als je de leningen allemaal aanhoudt al je ingelegde geld terug. 

Uiteraard is er dan weinig tot geen rendement op de leningen die te laat zijn, maar dat is toch beter dan een 50% verlies nemen op de resterende hoofdsom.

Ik kreeg gisteren een mail van iemand die dus altijd de leningen terug aan NEO Finance verkoopt.

Had mijn cursus maar gekocht, dan had je die dure fout nooit gemaakt!

Ook weer een reden om bij je account ook mijn cursus aan te schaffen. Dat levert je echt meer rendement op! Klik hier voor meer informatie.


Let op: Voor NEO Finance accounthouders zijn er op 1 maart twee bijeenkomsten georganiseerd. Lees er hier meer over.

 
 

Mijn windmolen is bijna afgeschreven (Tom Lassing)

08/02 7:45

Ik heb winddelen in een windmolen in Culemborg

Die windmolen is afficieel op 1 september 2025 administratief afgeschreven. Als iedereen keihard voor het afgesloten contract gaat, dan moet vanaf dat moment de windmolen worden afgebroken.

Waarschijnlijk is deze windmolen technisch gezien nog helemaal niet aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Er wordt nu (duur) onderzoek gedaan naar de technische staat van de windmolen.

De vraag is nu of de grondeigenaar, de gemeente, de provincie en wie zich er ook nog maar meer mee mag bemoeien zich kan vinden in een voort laten bestaan van die windmolen, omdat het zonde is om een goede windmolen te slopen, alleen maar omdat de vijftien jaren zijn verstreken die nu eenmaal in de afgegeven vergunning stonden.

Zeer waarschijnlijk gaat er bij sloop op dezelfde plek toch weer een windmolen neergezet worden.

Ik ben heel benieuwd wat hier uit gaat komen.

De molen heeft voor mij het beoogde rendement al wel gehaald. In die zin was het een degelijke, maar niet enorm, winstgevende investering.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Afval als grondstof (Tom Lassing)

08/02 8:08

Nu we serieus zien dat bepaalde grondstoffen steeds moeilijker en duurder uit de aarde of door de chemie industrie gehaald of gemaakt kunnen worden, zullen we serieuzer moeten worden met hergebruik.

We horen er wel veel over, maar Europa loopt enorm achter. Zelfs de VS is al heel veel verder.

Europa heeft bijvoorbeeld een structureel tekort aan lithium.

Dat terwijl we enorme bergen aan batterijen per jaar weggooien.

Het wordt wel apart verzameld, maar dan? Wat doen we er dan mee?

In West Europa bijzonder weinig. Er zijn vrijwel geen bedrijven die hier serieus en efficiënt mee bezig zijn.

In de VS is een bedrijf dat 95% van iedere ontvangen batterij, of het nu een kleintje is of een EV batterij, terug weet te winnen.

Ook in Noorwegen staat zo'n fabriek alleen die beperken zich tot alleen EV batterijen. Ook daar 95% terugwinning van het gebruikte materiaal.

Het zijn fabrieken die vrijwel volledig met een gesloten circuit aan het werk zijn. Geen waterafval, geen rook.

Het voordeel is dat ze hiermee een vrijwel onuitputtelijke hoeveelheid lithium tot hun beschikking hebben, want oude batterijen zijn uiteindelijk dus wel her te gebruiken, maar je moet alles verpulveren om het weer op te kunnen bouwen.

In Europa is het doel om in 2030 35% van het afval lithium terug te winnen. Een niet bijster ambitieus doel.

De fabriek in Noorwegen kan momenteel slechts 25.000 EV batterijen per jaar verwerken. Dat is nu nog voldoende, maar de groei van het aantal EV voertuigen zal ook inhouden dat het aantal afgedankte batterijen enorm gaat toenemen. Ze willen op termijn groeien naar een capaciteit van 500.000 EV batterijen. Of ze daar de CO2 ruimte voor krijgen? 


Waarom doen we zo weinig in West Europa?

Het probleem is dat we hier de ontwikkeling van recycling bedrijven vooral niet toestaan omdat ze CO2 uitstoten en omdat ze elektriciteit vragen.

Waarom we iedere week wel een brand bij een recycling bedrijf hebben, is omdat de bedrijven mede door de strenge wetgeving geen andere mogelijkheid zien om van hun problemen af te komen. "Per ongeluk" vliegt alles in brand, zodat ze van hun CO2 probleem en restafval af zijn. De enorme rookpluimen vol met CO2 tellen in de tellingen niet mee. De beste oplossing is dus de slechtste oplossing, namelijk de fik er in.

De recycling bedrijven zijn, mede door het feit dat ze veel meer onder een vergrootglas liggen dan reguliere bedrijven, vrijwel nooit winstgevend.

Cabka bijvoorbeeld, het Duitse recycling bedrijf met beursnotering in Amsterdam, schermt met Ebitda cijfers. Dat doe je als je niet winstgevend bent. Dat bedrijf doet overigens niet alleen aan recycling, maar maakt vervolgens ook weer producten van het uit afval geproduceerde product.

Prachtige opzet, maar gaat het ooit serieus winstgevend worden? Ik moet het nog zien.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd