Beursbox Nieuwsbrief Ze zijn harstikke gek

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ze zijn harstikke gek
Date: February 15th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 15 februari 2024
 
 

AEX 843,67 Dow 38.424 USD 1,073 Btc 48.549 Goud 1,993.05

 
 

Lege open markt op NEO Finance (Tom Lassing)

15/02 6:50

De laatste weken is de open markt op het platform vaak helemaal leeg. Dat is opmerkelijk, want het laatste jaar was er vaak veel handmatig te doen op het platform.

Het is niet dat er geen aangevraagde leningen zijn. Op 13 februari werden er 34 leningen aangevraagd en snel toegekend.

Het is dus vooral dat er nu heel snel en veel automatisch gevuld wordt.

Het is dus heel belangrijk de Automatische Investeringen goed ingesteld te hebben. Heb je dat niet op orde, dan pies je naast de pot. (Zie mijn cursus)

Van die 34 leningen kreeg ik er zelf overigens twee toegekend. In totaal voor een bedrag van 175 euro. Twee relatief grote leningen dus, want gemiddeld heb ik leningen met een resterende openstaande som van 35 euro uitstaan.

Ik heb nu 1.552 euro cash staan. Dat komt omdat ik weer nieuw geld overgemaakt heb en in januari ook 780 euro aan rente bijgeschreven kreeg. Afgelopen maand was de bijschrijving van rente EN aflossing samen zelfs een bedrag van 5.632,06 euro. Al dat geld moest dus weer in nieuwe leningen en dat kost ook mij nu dus enige moeite. Vandaar dat er nu 1.550 euro open staat.

Het belang van een goed ingestelde Automatische Investering gaan Mark Leenards en ik op 1 maart aangeven. Op die dag twee sessies in Best. Deze sessies zijn voor bestaande accounthouders. Heb je de Gold of Platiun VIP status en kom je die middag, laat het dan VANDAAG nog even weten. We gaan je dan even in het zonnetje zetten die dag. Mail me op tom@PROTECTED.

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/02 7:09

  • De koers van bitcoin heeft de afgelopen 24 uur weer een sprong omhoog gemaakt.

    Overweeg ook een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief van Joost!

  • Gisteren een blunder bij Lyft. Het bedrijf kwam met een onwaarschijnlijk forse groeiverwachting. Er bleek een typefout gemaakt te zijn. Een nul te veel voor de komma. De aandelenkoers bewoog fors en dat kan wel weer eens een duur rechtszaakje gaan worden.

  • Dat AI een hype is, lijkt de koersvorming bij ARM wel te bevestigen. Op zeer mistige verwachtingen wist het aandeel recent bijna 50% koerswinst te boeken. Gisteren bij de opening in de VS een winst van 8%.

  • Wil je weten hoe ver Trump geestelijk al heen is, type dan eens een speech van hem uit. De zinnen die hij uitkraamt kloppen gewoon niet. Hij weet vrijwel geen zin zinnig af te ronden. Soms is eigenlijk niet eens duidelijk wat hij eigenlijk zegt. Je 'ziet' dat vooral als je het typt.

  • 19 februari zijn de Amerikaanse beurzen gesloten.

  • Uber gaat ter waarde van 7 miljard dollar eigen aandelen terugkopen. Ze maakten voor het eerst een jaarwinst bekend. Op een K/W van 80 lijkt het mij niet zo slim om daar je geld aan uit te geven...

  • Japan is weer in een recessie terechtgekomen en de economie is nu de nummer vier van de wereld geworden. (was nummer drie)

  • Aandelen TSMC hebben een nieuw record bereikt. Beleggers werden extra positief na een rapport van Morgan Stanley. Daarin goed nieuws over de omzetverwachtingen van Nvidia die de chips van TSMC gebruikt.

  • Cisco gaat 5% van haar personeel ontslaan. Het betreft 4.000 personen.

  • SpaceX heeft haar hoofdkwartier naar Texas verhuisd. Dat was eerst in Delaware, maar Musk kreeg ruzie met de toezichthouders daar. De vraag roept zich op... Met wie krijgt hij geen ruzie?

  • Ben je NEO Finance accounthouder, kijk dan hier even. Heb je de goud of platinum status, dan is er eventueel wel haast bij!

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Minersdeal tussen China en Ethiopië (Joost van Buuren)

15/02 7:28

Dit is heel opmerkelijk en ook heet van de digitale naald vandaag! China heeft een zogenaamde Miners Deal gesloten met Ethiopië.

Ja uitgerekend China, dat in 2021 de mijners het land uit pestte. Dat cryptohandel wel voluit toestaat in Hongkong, deze ´Speciale Regio´. Dát China dus, sluit een deal met het Afrikaanse Ethiopië, land waarover we recent nog schreven dat bitcoinmijners verwelkomt. Het is en blijft behoorlijk ambigu allemaal, nietwaar? Sterker wordt het nog omdat China onlangs officieel verklaarde strenger tegen het mijnen op het grondgebied te gaan optreden. 

Uw Decryptonieuwsbrief wees al vaker op het feit, de realiteit dat China aan de voordeur verbiedt, wat het via de achterdeur lijkt toe te laten. Na Hongkong is nu Ethiopië open for business?

´19 Bitcoin miners from China have secured a power supply for BTC mining in Ethiopia. 21 Bitcoin miners had applied to receive affordable hydropower and only two of them are non-Chinese´. Ethiopië wil heel graag buitenlandse investeringen aantrekken; China heeft zoveel mogelijk energiebronnen nodig en de Ethiopian State Electricity Company biedt die goedkoop aan middels waterkracht. Maar hoe zit dat met China´s groeiende invloed in Afrika, en krijgt de bitcoin-mijnindustrie dáár dan haar oké, officieel of officieus?

Meer over de nieuwsbrief van Joost
 
 
 

Hoe extreem grote ondernemingen onderuit gaan (Tom Lassing)

15/02 7:47

De wereld heeft meerdere keren extreem grote ondernemingen zien ontstaan. De Nederlandse VOC was de eerste die letterlijk de wereld veroverde.

In mijn leven zag ik IBM, Microsoft, Google en Tesla in hun markten de wereld veroveren.

Eerdere partijen waren Standard Oil en Ford.

Zonder dat de bedrijven totaal verdwenen, verdween hun overheersing van de markten wel.

Vaak omdat ze uiteindelijk toch moesten splitsen. Soms door de politiek, maar ook wel omdat het bedrijf niet meer te managen bleek. Soms veranderen markten ook. Een Kodak was in haar markt ooit totaal overheersend. Nokia is ook zo'n bedrijf. De markten veranderden door nieuwe ontwikkelingen en hun eerdere overheersing was als sneeuw voor de zon verdwenen. Splitsing van lucratieve en verlieslatende onderdelen was het gevolg. Philips is ook zo'n mooi lokaal voorbeeld.

Dat gaat ook gebeuren met META, Amazon, Apple, Alphabet, Tesla, Microsoft en we zien het nu gebeuren bij Alibaba.

Hun enorme overheersing is tijdelijk. Zo voelt het niet vanwege onze korte levens, maar in het geheel van de geschiedenis bestaat hun overheersing slechts een kort moment.

De menselijke geschiedenis zal het zo moeten laten gebeuren, want als één bedrijf WEL de absolute macht weet te krijgen en houden, dan stopt de menselijke geschiedenis. Dan moord die partij iedereen uit in haar wanhopige strijd die verkregen machtspositie te behouden.

Het beste is een wereld waarin we bedrijven niet te groot en machtig laten worden. Helaas werkt het feit dat de wereld nu in kampen verdeeld raakt hier niet in mee. Ieder kamp wil immers dat haar grootste ondernemingen ook in de andere kampen overheersend zijn. Immers, dan kan je het andere kamp er onder houden.

Geen gezonde omgeving.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Ze zijn harstikke gek (Tom Lassing)

15/02 8:09

Een deel van mijn huurders heeft niet genoeg geld voor de huur. In een rechtszaak die we deze week voerden kwam naar buiten dat de huurster wel voor 1.000 dollar een kaartje had gekocht voor een concert van Taylor Swift.

Daar was dus wel geld voor, maar de 900 dollar voor de huur, dat was te veel van het goede.

Huilend bij de rechter of ze maar niet uitgezet zou worden.

Ondertussen is de huurschuld al meer dan 6.000 dollar.

Ze hebben er gewoon schijt aan en rechters gaan daar veel te lang in mee. Nu weet ik de uitslag van de rechtszaak nog niet, maar die uitslag laat ook weer weken op zich wachten. Dan moet vervolgens eventueel de uitzettingsprocedure ingezet worden. Dan kan ook weer weken kosten. Zo komt die huurschuld vanzelf op 10.000 dollar.

Er zijn momenten dat ik echt een enorme hekel aan sommige huurders begin te krijgen. Als je 1.000 dollar voor een concertkaartje over hebt, maar de huur al maanden weigert te betalen, dan ga je wat mij betreft de straat maar op.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 780 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd