Beursbox Nieuwsbrief Stijgende angst voor nieuwe kredietcrisis

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Stijgende angst voor nieuwe kredietcrisis
Date: February 21st 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 21 februari 2024
 
 

AEX 848,28 - Dow 38.563 - USD 1,08 - Btc 47.837 - Goud 2,029.37    

 
 

Als het op Yahoo komt, dan ben je al te laat (Tom Lassing)

21/02 7:00

Eén van mijn stokpaardjes is dat je als kleine belegger die het nieuws volgt altijd te laat bent. JIJ krijgt pas de tip als degenen die de winst gemaakt hebben van hun aandelen af willen.

Ik zag deze week een mooi voorbeeld op Yahoo Finance.

Een prachtig verhaal over hoe een ultra rijke belegger een opmerkelijk aandeel in bezit had en er enorme winsten mee gemaakt had. Volgens de journalist is het aandeel een schreeuwende koop.

Ik ging eens kijken en ik begon bij het dividend rendement. Dat is 8,5% dat is dus erg hoog.

Toen ging ik naar de omzetcijfers en veel werd al duidelijk

De omzet was is 2020 39 miljard

In 2021 67,4 miljard

In 2022 89 miljard

In 2023 78,5 miljard.

Ondertussen is de winst al drie jaar stabiel op hetzelfde niveau gebleven terwijl de koers wel bleef stijgen.

Kortom, de groei is er uit, de grote aandeelhouder wil vertrekken, dus nu mooi tijd om prachtige verhalen te schrijven voor niet alleen de omzet, maar ook de winst verder begint te haperen.

De sukkeltjes die dit mooie verhaal geloven mogen de aandelen hebben als het bedrijf door enkele slechtere jaren heen moet komen. Dan komt de grote belegger wel terug als de koers weer fors gecorrigeerd is.

Ik heb er een video over gemaakt. Kijk die hier
 
 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/02 7:18

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een grote hotelketen bespreken. Ze maken een mooie winst en zitten in een goede flow. Klik hier om er vanmiddag bij te zijn.

  • Nederlandse beleggers hebben in 2023 ter waarde van 4,7 miljard euro uit hun beleggingen gehaald. Een enorme som maar alles is betrekkelijk. Alle beleggers in Nederland bij elkaar zijn minder waard dan Elon Musk in zijn eentje. Over ongelijkheid gesproken. Alle beleggingen van de Nederlandse beleggers zijn 166 miljard waard. Elon Musk is 210 miljard waard. Elon Musk VERLOOR vorig jaar 166 miljard dollar aan waarde.

  • Gisteren behoorlijk zware dalingen voor uranium aandelen. Er is niets aan het lange termijn verhaal voor uranium veranderd. Het is slechts beurssentiment dat voortkomt uit onder meer een stukje manipulatie van de markt. Het is een relatief kleine markt en daarmee speelbal van grote spelers die nu een de boom schudden om te kijken wat er uitvalt. Een mooi moment om goedkoper bij te kopen in mijn ogen.

  • HSBC aandelen verloren 3% nadat bekend werd dat de bank de winstverwachting niet kon waarmaken.

  • Aandelen van Chipfabrikanten allemaal leger in afwachting van de cijfers van Nvidia. De koers van Nvidia is al zo opgelopen dat beleggers bang zijn dat het nu alleen maar kan tegenvallen.

  • Jeff Bezos heeft nu in totaal in een maand tijd 50 miljoen aandelen Amazon verkocht. Met een koers van nu 169 dollar per stuk is duidelijk dat hij nu een aardig grote cashpositie heeft. Gezien de koersen van de laatste weken hebben we het over een bedrag van zo'n 8,5 miljard dollar. De vraag is welk land hij nu wil kopen.

  • Banken willen per huis een klimaatrapport dat aangeeft hoe groot de kans is op overstroming en bijvoorbeeld verzakking door paalrot van de fundering. Het zou naast het energie label koper meer inzicht in de risico's van hun huis geven.

  • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

NEO Finance bijeenkomst voor accounthouders (Tom Lassing)

14/02 7:42

Op 1 maart organiseren Mark Leenderts en ik een bijeenkomst voor NEO Finance accounthouders. We willen die middag en avond dieper ingaan op wat de toepassing van AI voor gevolgen heeft en hoe je de Automatische Investeren er op aan kan passen.

Heb je dus vragen, dan is het een goed moment om ze daar te stellen.

We vragen iedereen wel even vooraf aan te melden! Er komen twee sessies en per sessie maximaal 25 plaatsen. Mochten er meer aanmeldingen komen, dan moeten we vooraf iets regelen, bijvoorbeeld een andere locatie, of een extra sessie op een andere dag. Dat kan niet meer op de dag zelf geregeld worden, dus aanmelden verplicht!

Aanmelden kan door mij een mailtje te sturen naar tom@PROTECTED. We vragen wel 20 euro vergoeding per persoon. Dat kan cash op locatie betaald worden.

De middagsessie begint om 14:00 uur. De avondsessie begint om 19:30 uur. De CEO van NEO Finance zal die dag inbellen.

Account openen kan hier
 
 
 

Stijgende angst voor nieuwe kredietcrisis (Jack Hoogland)

14/02 8:02

De afgelopen weken heb ik u al uitgebreid verteld over de crisis in commercieel vastgoed die nu om zich heen aan het grijpen is. 

Vanochtend zag ik dat steeds meer fondsbeheerders zich nu zorgen beginnen te maken.


Zoals deze tweet aangeeft, stijgt de angst dat dit zelfs kan uitmonden in een nieuwe kredietcrisis.

De enige manier om het bloeden te stoppen is de rente fors verlagen, wat zéér positief is voor goud en zilver.

Grote kans dat fondsbeheerders de komende tijd besluiten om (net als Druckenmiller) goud en/of goudaandelen te kopen!

Toeval of niet, gisteren kwamen de grondstoffenexperts van Citigroup plotseling met een verwachting dat goud komend jaar wel eens naar $3000 kan stijgen.


Citi geeft  stijgende goudaankopen door centrale banken, de-dollarisering door niet-westerse landen, mogelijke stagflatie en recessie als redenen voor de stijging.

De afgelopen weken vertelde ik u ook over de sterke gelijkenissen tussen de huidige situatie en die van eind 2000.

Toen stegen goudaandelen in twee jaar tijd met gemiddeld...
Klik hier om verder te lezen

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

25 maart 2024 kom ik naar Mechelen (België) (Tom Lassing)

21/02 8:18

Misschien een mooi moment om elkaar eens te treffen?

Ik geef er een presentatie over aandelen en aandelentrends. Het zal dus zeker over AI en uranium aandelen gaan, maar wie weet kom ik nog wel met iets nog actuelers. Ik moet de presentatie nog schrijven. Ik wil er zeker met enkele interessante aandelen komen. Ik wil echter vooral laten zien op welke wijze je de juiste aandelen voor jouw portefeuille kan kiezen.

Op die door WH Selfinvest georganiseerde bijeenkomst zal ook Wim Lievens een presentatie geven. Hij gaat vertellen hoe je met daytrading geld kan verdienen. Hij laat daar zien hoe hij zijn trades doet.

Geef je hier op voor deze bijeenkomst


Mechelen (25/03)

Live bij de bijeenkomst komen? Kijk hier

Wil je het via Internet volgen? Klik hier.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd