Beursbox Nieuwsbrief Buitenlanders weg, en dan?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Buitenlanders weg, en dan?
Date: February 23rd 2024
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 23 februari 2024
 
 

AEX 857,51 - Dow 39.069 - USD 1,082 - Btc 47.362 - Goud 2,019.23 

 
 

Drie aandelen met verbluffend koerspotentieel (Jack Hoogland)

23/02 6:45

Een uniek aandeel van een bedrijf dat een goud producerende mijn in 2021 stillegde, de boel reorganiseerde, en haar focus op exploratie legde.

Met succes, want haar goudreserve steeg in anderhalf haar tijd van 1,5 miljoen ounces naar 2,5 miljoen ounces.

Bedrijf begint dit jaar met de bouw van één goudmijn, die 140.000 ounce per jaar gaat produceren, tegen zeer lage kosten per ounce.

Intussen gaat het bedrijf volop door met een exploratieprogramma van maar liefst 32.000 meter aan boringen.

Vorige maand maakte het nog exceptioneel goede boorresultaten bekend, met dichtheden tot zelfs 35 gr/ton.

Dit bedrijf gaat de komende jaren winst maken én heel veel goud ontdekken.

Alleen op basis van haar huidige goudreserve en de huidige goudprijs heeft dit aandeel al 700% koerspotentieel.

Die goudreserve én de goudprijs gaan de komende jaren echter fors stijgen.

Waardoor het koerspotentieel véél hoger is dan 1000%.

Daarnaast een minstens zo uniek aandeel van...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Zonnig rendement voor groene investeerders

Tomorrow Energy biedt u 7,5% rente per jaar

Kijk hier

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

23/02 7:05

 • De avondsessie voor de NEO Finance bijeenkomst op 1 maart hebben we helaas moeten afzeggen. Mogelijk komt er op een later moment een nieuwe sessie voor. Als het goed is, heeft iedereen die zich er voor heeft opgegeven, nu bericht gehad.

 • Rivian gaat 10% van haar personeel ontslaan. Het gaat niet goed met de onderneming. Elon Musk gooit olie op het vuur door al 'faillissement' te roepen. En bedankt hè.

 • Warren Buffett blijft Chevron aandelen kopen. De koers werkt het laatste jaar niet met hem mee.

 • Eén van de andere Warren Buffett olie aandelen kent een short positie van maar liefst 10,75% van de vrije float aandelen. Heel wat beleggers durven tegen Buffett te wedden. Dat loopt bijna nooit goed af. Zelfs Goldman Sachs heeft het onderspit tegen Buffett moeten delven. Dit aandeel kan wel eens een ander verhaal voor Buffett worden. Daar ga ik nog wel een video over maken.

 • Zalando is lang zo groen niet als ze doet voorkomen. Het moet daarom de duurzaamheidsclaims schrappen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dat het bedrijf opgedragen.

 • In plaats van "bij Blokker iets kopen" kan je nu ook Blokker gaan kopen. Het moederbedrijf heeft Blokker in de verkoop gezet. Het bedrijf legt het af tegen Action en webwinkel Bol.com

 • Vannocht een flinke sotrm in Nederland. Heb er niets van gemerkt. Had gisteravond een zware training op het atletiek veld en viel als een blok in slaap. Misschien een goed idee voor wie slecht slaapt? Lekker interval training gaan doen. Zoek je fysieke grenzen maar eens op.

 • Moederbedrijf Booking.com kan een boete van bijna een half miljard uit Spanje verwachten. Het bedrijf heeft haar dominantie in de markt misbruikt.

 • 18 Belgische studenten vermoorden tijdens een ontgroening een medestudent en kregen een tikje op de pols en geen strafblad. De Youtuber die hun namen bekend maakte, krijgt nu een forse boete EN een strafblad. Is dat Belgische gerechtigheid? De YouTuber gaat in beroep tegen zijn straf.

 • Als u de komend weekend even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Buitenlanders weg, en dan? (Tom Lassing)

23/02 7:32

Florida joeg een flink deel van de Mexicanen en andere buitenlanders weg. Die buitenlanders ontnamen volgens de rechtse politici de Amerikanen hun banen.

Dat was waar de Republikeinen en MAGA mee wist te scoren bij de lokale kiezers. De gouverneur en de verkozen Republikeinen hebben daarna wetgeving en beleid ingevoerd waarmee de buitenlandse min of meer uit Florida weggejaagd konden worden.

Hele dorpen waar die werkers woonden, zijn nu spookdorpen geworden.

Nu zijn die werkers dus weg en ligt de agrarische sector op z'n gat. Wat blijkt... Amerikanen willen die banen niet.

Er zijn vijf belangrijke redenen voor te noemen:

1. Te hard werken

2. Laag loon

3. Buiten in de hitte werken

4. Het is vooral seizoen arbeid

5. Het werk is te ver weg van de steden


En dan nu? De Republikeinen hebben nu hun politieke winst gehaald. De buitenlanders zijn weg en de agrarische sector kan nu de oogst niet binnen halen.

Deze boeren met hun agrarische bedrijven zijn overwegend Republikeins qua stemgedrag. Het is dus hun eigen politieke partij die dit zo voor hen regelde. 

De Republikeinen en MAGA creëerden het probleem, wie mag het nu oplossen?

Hoe gaan ze dit oplossen?

Er wordt nu al gesproken over het dwingen van werklozen met een uitkering dit werk te gaan doen.

De beste oplossing lijkt verdergaande mechanisatie te zijn. Dat zal mogelijk inhouden dat de lokale boeren andere gewassen moeten gaan verbouwen om die mechanisatie mogelijk te maken, of betaalbaar te houden. Je zou natuurlijk ook de buitenlanders terug kunnen vragen...

 
 

De statistieken voor NEO Finance (Tom Lassing)

23/02 7:43

Er zijn nu 15.428 investeerders actief op het platform. Die hebben gemiddeld 266 leningen en de gemiddelde rente die ze ontvangen is bruti 14,6%

Om even een vergelijking te geven... Ik heb 2.400 leningen met een gemiddelde rente van 12,69%.

Er moeten dus veel mensen zijn met een enorm hoog rendement.

Het gemiddelde investeringsbedrag is nu 4.628 euro. Ter vergelijking, ik heb er 86.000 euro in zitten.

De kans is groot dat die investeerders met een enorm hoog rendement ook relatief weinig investeren...

Er is ondertussen al meer dan 30,5 miljoen euro aan rente uitgekeerd aan de investeerders.


Dan de geld leners. 

Er zijn er momenteel 12.319. Ze lenen op dit moment gemiddeld een bedrag van 3.695 euro. Let wel, er wordt afgelost op basis van annuïteiten, dus het leenbedrag per lener was aanvankelijk wel hoger.

De gemiddelde looptijd is momenteel 67 maanden. Het gemiddelde inkomen van de leners is 811 euro netto. Hier is goed duidelijk dat de inkomens in Litouwen een stuk lager liggen dan hier. Is geen probleem voor ze, want wonen is daar veel goedkoper.

Meer vindt je hier 

Kijk hier voor meer informatie over NEO Finance

 
 

5 uranium aandelen rapport

Vijf superveelbelovende kleine uraniumaandelen met oneindig hoog koerspotentieel.

Bestel nu snel hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Tomorrow Energy (Hakkan Yildirim)

16/02 8:02

Eén van de cruciale fases waar Nederland voor staat, is het toevoegen van batterijcapaciteit aan het elektriciteitsnet. Ons net is momenteel overbelast omdat vraag en aanbod niet op elkaar zijn afgestemd. Dit komt doordat het net oorspronkelijk niet ontworpen was voor decentrale energieopwekking zoals we die vandaag de dag zien. In het verleden werd het net voornamelijk gevoed door enkele grote elektriciteitscentrales, en van daaruit werd elektriciteit geleverd aan eindgebruikers via hoofdspanning (TenneT) en regionale netbeheerders zoals Enexis, Stedin, en Liander.

Tegenwoordig is de situatie anders. Particuliere gebruikers met zonnepanelen leveren energie aan het net, vooral wanneer de zon schijnt. Daarnaast voegen grootschalige zonneparken en windparken grote hoeveelheden energie toe. Dit leidt tot een overvloed aan elektriciteit bij laag- en middenspanningsstations, waardoor de stabiliteit van het net (de frequentie van 50Hz) constant in gevaar is.

Wat het net nodig heeft, is een buffer. Een buffer die energie kan opslaan wanneer er een overschot is en deze kan vrijgeven wanneer de vraag hoog is. Zo kunnen we twee problemen oplossen: de stabiliteit van het net waarborgen en vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen. Dit kan bijvoorbeeld helpen om negatieve elektriciteitsprijzen tegen te gaan.

Deze buffer kan gevormd worden door enorme batterijen. Maar de realisatie hiervan is niet iets wat van vandaag op morgen gebeurt.

Tomorrow Energy is één van de Nederlandse bedrijven die tijdig inzag dat er vroeg met de benodigde procedures gestart moest worden. Zij zijn begonnen met vergunningsprocedures toen dit nog niet breed werd erkend. Ambtelijke molens draaien immers traag. Deze week is de eerste vergunning voor een batterijpark van 180MW/360MWh in Eemshaven verleend. Een proces van twee jaar is daarmee succesvol afgerond.

Tomorrow Energy heeft dit proces volledig zelf gefinancierd. Nu de vergunning is verleend, is het werk echter nog niet klaar. De volgende fase is onderhandelen met batterijfabrikanten en het aanleggen van aansluitingen. Dit vereist aanzienlijke investeringen, terwijl er nog geen inkomsten zijn.

De inkomsten komen zodra de batterij operationeel is. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan balanceringsdiensten (handhaving van de 50Hz frequentie van TenneT) of door handel op de markt - goedkoop inkopen en duur verkopen na de commerciële operationele datum. Ook kan waarde worden toegevoegd door succesvolle projecten en vergunningen.

Tomorrow Energy heeft in Eemshaven een vergunning voor een batterijopslagsysteem verkregen. Meer informatie hierover is te vinden in het persbericht: Solar Magazine.

Wij zijn nu op zoek naar extra werkkapitaal om onze vergunde projecten te realiseren en onze bestaande portefeuille verder te ontwikkelen. Wij bieden de mogelijkheid tot participatie met een aantrekkelijk rendement, waarmee uw bijdrage ten goede komt aan de energietransitie.

Tomorrow Energy biedt obligaties aan met de volgende voorwaarden:

7,5% rente per jaar

Minimale deelname: €5.000

Rente wordt per kwartaal achteraf betaald

Doel van de plaatsing: maximaal €1.000.000 ophalen

Plaatsingskosten: 0%

Belangrijk: Lees het informatiememorandum zorgvuldig, beleggen valt buiten het toezicht van de AFM

Disclaimer: Beleggen brengt financiële risico's met zich mee. De koper van obligaties verstrekt een lening aan Tomorrow Energy Ontwikkeling 12 BV. Er bestaat een risico dat Tomorrow Energy niet in staat is haar financiële verplichtingen na te komen, wat kan leiden tot lagere rentebetalingen of waardevermindering van de obligaties. In het slechtste geval kan de investering geheel verloren gaan. Na uitgifte zijn de obligaties beperkt verhandelbaar.

Tomorrow Energy heeft altijd keurig aan haar verplichtingen voldaan. Van een obligatieomvang van €2.400.000 is reeds succesvol €1.4 miljoen opgehaald en afgelost met rente. Naast zonneparken is de batterijopslag een nieuwe toevoeging aan onze portfolio.

Voor inschrijving of meer informatie, klik hier.

Help ons het energienetwerk klaar te maken voor de toekomst!


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd