Beursbox Nieuwsbrief Een stortvloed aan positief nieuws

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een stortvloed aan positief nieuws
Date: February 26th 2024
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 26 februari 2024
 
 

AEX 854,97 - Dow 39.131 - USD 1,083 - Btc 47.501 - Goud 2,034.4 

 
 

Volgende fraude poging Van Trump (Tom Lassing)

26/02 7:00

Trump vroeg de rechter om een 30 dagen uitstel van de uitspraak in de zaak rondom zijn belasting en leningenfraude. Hij gaf er echter geen reden bij waarom hij dat uitstel wilde hebben. De rechter wees daarom het verzoek al af.

De rechter is er ondertussen al achter gekomen waarom dat verzoek er is gekomen.

Waar de advocaten van Trump namelijk ondertussen mee bezig waren, en waar de dertig extra dagen voor nodig waren, was het veranderen van de statutaire adressen van de ondernemingen en bezittingen van Trump. 

Ze probeerden alles snel naar Florida te verhuizen, zodat er nergens beslag op gelegd kon worden in New York.

Er waren ondertussen al zes bezittingen overgeschreven op een nieuw adres in Florida.

De aanklager heeft daarop direct een aanvraag gedaan bij de rechter om de zaak hier te bevriezen voor wat betreft de verhuizingen en recente verhuizingen terug te draaien.

De uitspraak is al gedaan, maar ik vraag me af of zo'n overduidelijke manier om bezittingen te verbergen niet ook strafbaar als los feit is. Mag je daar als advocaat aan meewerken? Mag je als eigenaar de opdracht geven?

Het blijft altijd interessant rondom die man.

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/02 7:25

 • Door de slecht betalende huurders heb ik in 2023 een negatieve cash flow van ruim 20.000 dollar opgelopen in Detroit. De huur die binnenkwam, was dus uiteindelijk dat bedrag lager dan alle kosten. Geen goede zaak uiteraard. Januari was door hoge verbouwingskosten in één huis ook een slechte maand en in februari heb ik maar liefst 20 huurders een 50 dollar boete moeten geven omdat ze te laat waren, te weinig betaalden, of zelfs nog helemaal niet betaalden.

 • Volgens ING gaan de huizenprijzen dit jaar tussen de 5 en 8% stijgen. De reden is de dalende rente en een stijgend inkomen.

 • Zelfrijdede auto's... General Motors heeft haar project min of meer opgegeven. Alleen Tesla, Google en Amazon zijn nu nog in de race. De vraag is of er in China ook niet concurrenten aan zitten te komen.

 • Warren Buffett heeft een shareholders letter uitgebracht. Berkshire Hathaway maakte een netto winst van 96 miljard dollar. (Billion in het Engels) In het stuk is Warren Buffett enorm lovenmd over zijn recent gestorven zakenpartner Charlie Munger die zowel coach als soort van beleggings vader voor hem was.

 • Binance gaat een boete van 4,3 miljard dollar betalen om de witwas beschuldiging van tafel te krijgen.

 • West Europa is nu officieel los van Russische olie en gas. Onofficieel verwacht ik overigens dat we nog altijd olie en gas vanuit Rusland krijgen, net zoals Rusland nog altijd embargo producten weet te krijgen, namelijk via derden landen.

 • Qatar heeft besloten haar LNG productie jaarlijks met 16 miljoen ton te verhogen. De markt voor LNG blijft krap omdat westerse landen de Russische aardgas en LNG boycotten.

 • Lenova heeft een prototype laptop geshowd met een doorzichtig scherm. Star Trek is weer een mooi voorbeeld geweest voor nog weer een gadget die er dan uiteindelijk toch is gekomen.

 • Morgenmiddag bespreek ik Blackrock in het lunchwebinar. Ik noem dit bedrijf eigenlijk iedere analyse wel eens. Tijd om eens naar het bedrijf zelf te kijken. Klik hier om er morgenmiddag om 12:30 gratis live bij te zijn.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Een stortvloed aan positief nieuws (Jack Hoogland)

26/02 7:49

Voor het eerst sinds maart vorig jaar kunnen we stellen dat er bij uraniumaandelen sprake is van een wat serieuzere correctie.

Kijk je naar onderstaande grafiek, dan zie je echter direct dat die correctie in het grote plaatje niet erg bijzonder is.

Net als een jaar geleden, zien we dat koersen van uraniumaandelen de afgelopen weken daalden…

…juist terwijl we een stortvloed aan positief nieuws over ons heen kregen.

Dinsdag liet ik u al zien dat Zuid Korea fors meer in nieuwe kerncentrales gaat investeren dan ze al van plan was.

Daarnaast zagen we dat deze week in China op twee plaatsen de bouw van nieuwe kerncentrales is gestart én dat Japan weer een kerncentrale gaat heropstarten.

Daar bovenop zagen we onderstaand bericht uit...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Crypto Rechtszaak (Joost van Buuren)

26/02 8:13

Lejilex, cryptocurrency firma uit Texas, heeft samen met de Crypto Freedom Alliance of Texas (CFAT) een rechtszaak aangespannen tegen de SEC.

Sinds een jaar wordt de ambitie van het FinTech bedrijf een cryptoplatform - Legit.Exchange - te starten on hold gehouden. Met het spreekwoordelijke kluitje in het riet gestuurd, en nu zegt het: genoeg is genoeg. De aanklacht: de Commission reikt verder dan haar wettelijke bevoegdheid, en mag ons niet tegenhouden met de bewering dat crypto´s securities zijn, effekten. 

De Crypto Freedom Alliance of Texas heeft prominente leden uit de Cryptowereld zoals Coinbase en Andreessen Horowitz met z´n a16z crypto fund. Zij vraagt de Texaanse rechtbank - tezamen met Binance, ´s werelds grootste cryptobeurs - om de vervolging en beschuldigingen vanwege de SEC te stoppen.

Naar de website van Joost
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Wat te doen bij weinig leningaanbod (Tom Lassing)

26/02 8:34

De laatste weken zien we in de open markt een veel lager lening aanbod bij NEO Finance.

Aan de ene kant hoeft dat niet ongunstig te zijn, want er zijn wel behoorlijk wat aanvragen, aan de andere kant is handmatig leningen kiezen voor sommigen ook een leuke bezigheid.

Vrijdag stonden er vier leningen in de open markt en ik vond twee leningen daarvan pertinent niet interessant.

Ik heb echter 2.000 euro cash in het account staan.

Wat is dan wijsheid?

Immers, die 2.000 euro levert nu niets op. Dan misschien toch liever minder gunstige leningen oppakken zodat er nog rendement is?

Ieder moet die keuze zelf maken.

Mijn keuze is dat ik dat niet doe.

Ik ga de kwaliteit van mijn portefeuille niet onderuit halen door leningen op te pakken die in mijn ogen een te hoog risico in zich houden.

Daarbij geef ik toe dat ik eigenwijs ben. Immers bepaalt NEO Finance op basis van AI het risico en op basis daarvan wordt de rente bepaalt. 

Dat kan zo zijn, maar dan nog bepaal ik in mijn portefeuille dat ik bepaalde leningen simpelweg niet wil kopen.

Overigens heb ik vrijdag wel weer enkele slecht lopende leningen in de Secundaire Markt gekocht.

De korting was zo hoog dat ik het interessant genoeg vond om het risico daar in te nemen.

Meer over NEO Finance op deze site.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Vastgoed Crowdfunding

Wil je investeren in één of twee zeer ambitieuze ondernemingen? Kijk dan hier eens: Onderneming 1. Onderneming 2.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd