Beursbox Nieuwsbrief De druk op het elektriciteitsnet neemt toe

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De druk op het elektriciteitsnet neemt toe
Date: February 28th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 28 februari 2024
 
 

AEX 852,98 - Dow 38.972 - USD 1,082 - Btc 52.856 - Goud 2,028.93    

 
 

Een ongekende neerwaartse spiraal (Jack Hoogland)

28/02 7:00

Maandag en de afgelopen weken liet ik u al uitgebreid zien dat consumenten, bedrijven, vastgoedeigenaren en banken in de problemen komen door de hoge rente.

Het allergrootste probleem zit echter bij de Amerikaanse overheid.

De grafiek hieronder laat zien hoe ongelofelijk hard de Amerikaanse staatsschuld nu aan het stijgen is.


Toen de Fed-rente nog 0% was, had die stijgende staatsschuld een beperkt effect op de rentelasten van de Amerikaanse overheid.

Met de  huidige Fed-rente van 5,5% stijgen die rentelasten echter razendsnel.

Op de grafiek hieronder zien we dat de Amerikaanse overheid in het derde kwartaal van 2023 al ruim 20% van haar belastinginkomsten kwijt was aan rente.


De huidige verwachting is dat ze bij gelijkblijvende rente over vijf jaar bijna de helft van haar belastinginkomsten kwijt is aan alléén rente.

De VS gaat op deze manier in sneltreinvaart richting...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

28/02 7:18

 • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een Amerikaanse staalproducent bespreken. Klik hier om er vanmiddag bij te zijn.

 • In de VS is het aantal kapitaal goederen dat omgezet is, forser dan verwacht teruggelopen. Kapitaalgoederen zijn een goede indicator van vertrouwen, omdat het een investering is. Als je positief bent, dan doe je de dure investering. Ben je negatief over de toekomst, dan stel je zo'n aanschaf liever uit omdat je dan liever cash hebt.

 • In Berlijn is na dertig jaar eindelijk Daniela Klette aangehouden. Ze was RAF lid en wist dertig jaar lang uit handen van justitie te blijven. Ze wordt verdacht van moord.

 • Het openthoud bij de Rode Zee neemt toe. Dat zullen we gaan merken in de prijzen en in de tijd dat het duurt voordat goederen hier aankomen.

 • Het treinkaartje wordt volgend jaar weer flink duurder. Het gaat om waarschijnlijk rond de 10% stijging.

 • Ook bedrijven moeten er meer aan doen om afval gescheiden aan te leveren. Er komt daarom een tweede afvalbak voor bedrijven. Consumentenafval wordt nu al voor 65% hergebruikt. Dat is bij bedrijfsafval een veel lager percentage.

 • De koers van bitcoin is weer vlak bij de all time high aangekomen.

 • Apple heeft naar verluidt haar plan om zelf een EV auto te ontwikkelen in de ijskast gezet. De medewerkers worden overgeplaatst naar de AI tak van de onderneming. De ontwikkeling van een eigen EV was voor Apple tien jaar lang een groot project. Dit is dus een enorme schok voor de werknemers geworden. Van een elite groep zijn ze nu reserve spelers geworden.

 • De Chinese EV maker BYD heeft aangegeven dat ze niet naar de VS willen komen met hun auto's. BYD is nu wel enorm actief in Europa en er zijn al beschuldigingen van dumping in Europa gehoord. China probeert met gesubsidieerde EV's de Europese automakers de das om te doen.

 • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Een interessante hotelketen (Tom Lassing)

28/02 7:42

Vorige week heb ik in het lunchwebinar een hotelketen besproken.

Ik denk dat het een potentieel interessant aandeel voor veel beleggers kan zijn, maar zoals altijd, het is geen beleggingsadvies. Je moet zelf kijken of zo'n aandeel iets voor jou is.

Ik heb de aandelen zelf niet, maar dat is omdat ze buiten de sectoren vallen waar ik nu zelf in beleg.

Ik wil me beperken tot slechts enkele sectoren voor wat betreft mijn beleggingen. Dat maakt mijn eigen analyses op posities iets eenvoudiger.

Kijk hier om de analyse video te bekijken.

 
 

De druk op het elektriciteitsnet neemt toe (Tom Lassing)

28/02 8:00

Het is nu al zo druk op het elektriciteitsnet dat de eigenaren van elektrische auto's gevraagd wordt om hun auto niet op te laden tussen 16:00 en 21:00 uur. De elektriciteitsvraag is dan maximaal en al die auto's die ook elektriciteit slurpen kunnen we dan niet hebben.

In feite zou het gewoon onmogelijk gemaakt moeten worden om dan (veel) op te laden.

We zijn simpelweg veel te laat met het aanpassen van het net.

Tomorrow Energy heeft vorige week een vergunning verkregen om in Groningen een enorme batterij te gaan plaatsen.

Dat is een snelle oplossing voor een flink deel van de huidige problemen. Die batterij is er echter nog niet. Wat er wel is, is een doorgelopen procedure. Dat vreet normaal gesproken de meeste tijd, dus die batterij zou er nu ook snel moeten kunnen komen.

Het bedrijf vraagt om investeerders. 

Download nu de gratis informatie brochure!

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

25 maart 2024 kom ik naar Mechelen (België) (Tom Lassing)

28/02 8:10

Misschien een mooi moment om elkaar eens te treffen?

Ik geef er een presentatie over aandelen en aandelentrends. Het zal dus zeker over AI en uranium aandelen gaan, maar wie weet kom ik nog wel met iets nog actuelers. Ik moet de presentatie nog schrijven. Ik wil er zeker met enkele interessante aandelen komen. Ik wil echter vooral laten zien op welke wijze je de juiste aandelen voor jouw portefeuille kan kiezen.

Op die door WH Selfinvest georganiseerde bijeenkomst zal ook Wim Lievens een presentatie geven. Hij gaat vertellen hoe je met daytrading geld kan verdienen. Hij laat daar zien hoe hij zijn trades doet.

Geef je hier op voor deze bijeenkomst


Mechelen (25/03)

Live bij de bijeenkomst komen? Kijk hier

Wil je het via Internet volgen? Klik hier.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd