Beursbox Nieuwsbrief 5000 hectare grond

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief 5000 hectare grond
Date: February 29th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 29 februari 2024
 
 

AEX 847,46 Dow 38.949 USD 1,083 Btc 58.615 Goud 2,036.75

 
 

Crisis in China (Tom Lassing)

29/02 6:50

De sluiting van steeds meer schaduwbanken heeft als gevolg voor veel Chinezen dat een fors deel van hun spaargeld definitief verloren gegaan is.

Hele veel Chinezen zijn gaan investeren in vastgoed. Dat was het makkelijkst bereikbaar voor ze en leek ook het makkelijkst. Er is dus enorm veel ontwikkeld en veel daarvan is leeg blijven staan, want een leeg gebouw was meer waard dan een verhuurd gebouw. Puur voor de speculatie was het gebouwd, niet om er in te wonen.

Dat wisten de bouwers ook en die hebben dus weinig moeite gedaan om het degelijk te bouwen. Er ging toch niemand in wonen.

Dat die gebouwen na vijf jaar dus weer slooprijp werden, dat is voor de neutrale kijker naar die markt geen verrassing. De investeerders daarentegen geloofden de leugens over spontane waarde vermeerdering van lege gebouwen en krijgen nu de deksel op hun neus.

Miljarden aan spaargeld van particulieren, maar ook van lokale overheden, gaan nu verloren. Dit zal de economie enorm raken, maar China zal er écht doorheen moeten.

Hoe hard de crisis uiteindelijk gaat toeslaan is nog onbekend, maar de potentie is een 2008 scenario zoals we dat in het westen meemaakten.

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

29/02 7:09

  • De koers van bitcoin is omhoog geknald! Meer dan 10% in één dag!

  • Gaat er vrijdag een overheid shutdown komen in de VS? De Republikeinen lijken er op uit te willen zijn, want ze willen maximale chaos voor de verkiezingen creëren. Ik ben benieuwd of ze het zo scherp willen spelen.

  • Een video analyse op NVIDIA in het Engels

  • Mijnbouwbedrijf BHP gaat banen schrappen in een wereldwijde herstructurering van de onderneming.

  • Ik kwam er deze week achter dat mijn site p2pfinance een beetje van slag was geraakt. Ik heb de nodige reparaties uitgevoerd en ga mogelijk binnenkort heel die site opnieuw opzetten. Ik begon die site toen ik eind 2019 bij NEO Finance begon te investeren. De artikelen van de eerste twee jaar zijn nu vreselijk achterhaald omdat het bedrijf verder is gaan ontwikkelen.

  • Goed nieuws voor Trump. Vier van de opperrechters willen zijn zaak om de presidentiële immuniteit oppakken en daarmee is in ieder geval één rechtszaak zo vertraagd dat deze niet meer voor november kan worden afgerond. De rechters spelen het spel van Trump mee en nemen daarmee zeker het risico dat de Amerikaanse democratie ten onder gaat. Het is dus écht aan de Amerikaanse kiezers of ze voor democratie of autocratie kiezen in november.

  • De CEO van Google geeft toe dat de AI blunder met afbeeldingen onaanvaardbaar is. Om 'eerlijk' te zijn naar alle mensen van kleur werden foto's gegenereerd die werkelijk nergens op sloegen. Sterker nog, die zo fout waren dat je je mag afvragen hoe achterlijk de ontwerpers van de tool in feite zijn dat ze dat soort fouten niet voor waren. AI staat nog in de kinderschoenen en de ontwikkelaars er van zijn briljante idioten. Bijna eng dat dat soort mensen zulke krachtige software aan het ontwikkelen zijn. Het is duidelijk dat ze daar niet 'volwassen' genoeg voor zijn.

  • Overweeg ook een abonnement op de dagelijkse crypto nieuwsbrief van Joost!

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

5000 hectare grond (Tom Lassing)

29/02 7:28

In Nederland is zo'n enorme lap grond onmogelijk. Elders is er meer mogelijk. Ik heb zowaar nog wat gevonden ook!

En het is nog te koop ook!

Ga ik verkassen?

Neen... 

Maar het prikkelt de fantasie wel al je je bedenkt dat je zoiets zou kunnen kopen en dan een compleet nieuw leven begint. Ik ben er alleen mogelijk al net iets te oud voor. 

In het enorme terrein liggen enkele kleine buurtschappen met een bevolking van een paar honderd personen die graag betaalde arbeid willen hebben.

Dus wat kan je doen met zo'n lap grond gelegen aan de Atlantische Oceaan in West Afrika?

Een enorm zonnepark?

De vraag is of de energie daarvan dan ook echt ergens heen kan. Wij hebben hier een energie tekort, maar of je een enorme hoeveelheid elektriciteit ook kan vervoeren naar West Europa of naar de grote steden in West Afrika, dat is de vraag. Het zijn nogal afstanden daar.

Het land ligt direct aan de oceaan en was tot een paar jaar geleden geheel bebost, maar is nu kaal. De bomen zijn allemaal gekapt om er houtskool van te maken. Herplanten deden ze niet aan. Nu opnieuw bomen planten vergt toch weer enkele jaren voor de eerste houtoogst mogelijk is. Het zou voor de bodem een goede zaak zijn, want te lang kaal laten gaat alleen maar erosie opleveren.

Het gaan bebouwen als boer is wel mogelijk, maar dan moet je daar al snel aan de kunstmest en dat is ook niet gratis. Het is overigens wel zo dat het potentieel mogelijk is om er twee keer per jaar te oogsten. De haven is niet ver weg en vervoer naar elders is dus relatief goedkoop.

Je moet uiteraard wel een enorme ambitie hebben om er als grootgrondbezitter een bestaan op te gaan bouwen. Ik mis die ambitie.

Ik heb hier wel een aardige concept digitale brochure liggen. Ik blijf er toch een beetje over dagdromen.

 
 

Winkelketen Macy's sluit 150 vestigingen (Tom Lassing)

29/02 7:48

Het blijft slecht gaan met de winkelketens in de wereld. De misschien wel beroemste van alle winkelketens in de wereld is Macy's. Ze zijn mede bekend van de enorme parade die de keten ieder jaar met Thanksgiving houdt.

De keten moet nu 150 vestigingen sluiten want het aanhouden van de winkels is niet vol te houden.

Waar is de tijd gebleven dat je op koopavond massaal naar de stad ging?

Die gezelligheid is verdwenen. Die 'ontmoet' momenten ook.

Ik denk dat het geen goede zaak is, maar wat doe je er aan? We kruipen steeds verder terug naar ons eigen schermpje. Eerst was dat de TV en nu is het vooral de smartphone.

Geen goede zaak.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Daytrading (Tom Lassing)

29/02 8:00

Even een update over mijn daytrading...

Ik kan er kort over zijn... 

Ik ben er mee gestopt.

Ik heb er gewoon de tijd en het geduld niet voor. Ik moet iedere dag een nieuwsbrief schrijven, ik maak ook iedere dag minstens één video en ik heb enkele nieuwsbrieven die ik wekelijks of maandelijks moet schrijven. Ook doe ik nog altijd behoorlijk wat vrijwilligerswerk en heb ik een enorme tuin die de nodige tijd vraagt.

Als ik al een daytrading positie inzette, vergat ik die vaak en dan wordt het simpelweg gokken.

Het is voor mij op dit moment gewoon onmogelijk om de tijd en rust te vinden om bezig te gaan met daytrading. Ik heb daarom mijn account gesloten.

Het is een leuke manier om te speculeren, maar op dit moment niets voor mij.Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 780 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd