Beursbox Nieuwsbrief Ideaal moment om (bij) te kopen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ideaal moment om (bij) te kopen
Date: March 1st 2024
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 1 maart 2024
 
 

AEX 848,44 - Dow 38.996 - USD 1,081 - Btc 57.108 - Goud 2,048.46 

 
 

Deere aandelen analyse (Tom Lassing)

01/03 7:00

Is dit een ondergewaardeerd aandeel? Justin Pope, een Amerikaanse analist van "The Motley Fool" bracht dit aandeel als één van vier meest zwaar ondergewaarderde aandelen. Met een PEG ratio van boven de twee verbaasde me dat.

Wat is hier aan de hand?

The Motley Fool heeft het aandeel in haar koopaanbevelingen.

We gaan eens kijken...

Het bedrijf is ruim 100 miljard waard. Het is ook zonder meer een merk dat staat. Als je als boer Deere producten kan betalen, dan gaat het blijkbaar goed met je bedrijf. Het zijn extreem dure machines met ook een extreem goede merknaam die er aan hangt.

Er is een 1,6% dividend rendement. Het is slechts 15,5% van de winst die in dividend uitgekeerd wordt.

De Koers/Winst ligt rond de 13. Dat is dus niet zo heel hoog.

De winstgevendheid is netjes. Vooral de Return on Equity is opvallend hoog met 45,6%.

De winst en omzet zijn de laatste tijd omlaag!

Er is een schuld van maar liefst 63 miljard dollar. Aan cash is er 4,4 miljard aanwezig en de vrije cash flow na belastingen is een 4,4 miljard. Het bedrijf zeilt extreem scherp aan de wind met zo'n enorme schuldenlast.

De grote hedge funds zijn iets ondervertegenwoordigd in dit aandeel. De directie heeft recent weer veel aandelen verkregen, maar in de herfst van 2023 waren ze ook vooral aandelen aan het verkopen. Ze zagen de slechtere tijden blijkbaar wel aankomen.

De omzet en winst is de laatste jaren enorm gestegen, maar lijkt nu te stagneren. De koers is na de stagnatie van de winst en omzet slechts 10% gecorrigeerd. Dat is naar mijn idee te weinig.

Technisch heeft de koers haar steun gehouden, maar zou de koers onder de 350 komen, dan voorzie ik een veel grotere daling.

Ik zou op dit moment geen koper zijn. Wat mij betreft is er meer kans op een verdere stijging als de weerstand rond de 380 dollar overwonnen is. Dus als de koers tussen de 350 en 380 is, blijf ik als belegger aan de zijlijn staan.

De video staat hier
 
 
 

Zonnig rendement voor groene investeerders

Tomorrow Energy biedt u 7,5% rente per jaar

Kijk hier

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/03 7:22

 • Vanmiddag organiseer ik voor bestaande accounthouders van NEO Finance een bijeenkomst in mijn kantoor in Best. De zaal is vol. De CEO van NEO Finance zal ook even inbellen en ik heb een hele lading vragen voor hem! Het gaat een druk dagje voor me worden.

 • Electronic Arts schrapt nog weer eens 670 banen. Het loopt minder lekker bij het bedrijf en reorganisatie is dus volgens de directie dringend nodig.

 • Nederland heeft zelfs geen ruimte voor twee kerncentrales op het elektriciteitsnet! Eén zou nog kunnen, maar twee zou een te hoge belasting geven. Het moet niet veel gekker worden. Als er één ding duidelijk is geworden, dan is het dat de liberalisering GEEN oplossing is gebleken. De bedrijven laten keihard zien dat ze niet in staat (willen) zijn om op marktveranderingen in te spelen. Ze doen geen investeringen in de toekomst als die toekomst er voor hen niet net zo extreem winstgevend uitziet. Dan liever alles in de prak laten draaien.

 • Air France-KLM heeft bijna een miljard euro winst gemaakt. Dat ondanks de problemen op Schiphol en ondanks omvliegen vanwege oorlogen her en der. Kan je nagaan hoe goed het was gegaan als die problemen er niet waren geweest, of als ze de prijzen om met de maatschappij te vliegen niet zo hoog hadden gesteld... Met een miljard aan winst blijkt wel dat je tarieven eigenlijk veel te hoog zijn.

 • Het regent neerstortende Russische straaljagers! Kijk hier mijn video over dit onderwerp.

 • In Texas is een enorme natuurbrand uitgebroken. Meer dan 1 miljoen hectare is al verbrand en tienduizenden stuks vee zijn al omgekomen. Het is één van de grootste branden ooit in de VS.

 • Chemours gaat de schoonmaak van vervuilde moestuinen rond de fabrioek betalen. Een eerste stop richting het verbeteren van de relatie en het milieu rond de fabriek. 

 • China wil heel graag buitenlandse investeerders trekken, maar die voelen steeds minder voor investeringen in China. Het vertrouwen is geknakt.

 • Als u de komend weekend even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Ideaal moment om (bij) te kopen (Jack Hoogland)

01/03 7:52

Vorige week vertelde ik u al over de stortvloed aan positief nieuws over investeringen in nieuwe kerncentrales.

Het voor de bull markt in uranium superpositieve nieuws kwam uit Zuid-Korea, India, China, Japan en zelfs uit Nederland.

Dit alles terwijl we een correctie zagen in de koersen van uraniumaandelen.

Een correctie tijdens een bull markt waarin het nieuws week na week positiever wordt, is hét ideale moment om uraniumaandelen (bij) te kopen.

De volop in gang zijnde bull markt in uranium gaat richting een volgende fase waarin optimisme onder steeds grotere groepen beleggers zal stijgen.

Kenmerk van die nieuwe fase is dat de kleinere, speculatievere aandelen het allerhardste stijgen. 

Om daarop in te spelen hebben we het rapport "Vijf Kleine Uraniumaandelen" voor u gemaakt.

Vijf superveelbelovende kleine uraniumaandelen met oneindig hoog koerspotentieel.

Profiteer van de meest interessante fase van deze mega bull markt!
Klik hier om dit unieke rapport snel te bestellen

 
 

Dit gaat verder dan 1929 en 1987! (Tom Lassing)

01/03 8:03

In dit Engelstalige artikel laat de analist van Ellitt Wave zien dat we nu, veel meer dan in 1929 en 1987 in de beurshandel betrokken zijn.

Beurshandel is genormaliseerd, daar waar het eerst vooral de rijke elite was die er actief in was.

Dat is opmerkelijker dan we zouden denken, want er zijn ook tijden geweest dat aandelen echt 'not done' waren voor de gewone bevolking.

Toen ik zelf ging beleggen in 1987 moest ik op kantoor bij de bank komen voor de broker rekening ook maar geopend zou worden. Ik betaalde 42 gulden per transactie. Het was dus echt alleen een buy and hold opzet indertijd.

Kijk hier naar het artikel
 
 
 

5 uranium aandelen rapport

Vijf superveelbelovende kleine uraniumaandelen met oneindig hoog koerspotentieel.

Bestel nu snel hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

AB InBev verandert beleid (Tom Lassing)

01/03 8:30

De directie van AB InBev besloot afgelopen oktober om eigen aandelen in te kopen. Daar stoppen ze nu al weer mee, maar daarentegen hebben ze wel het uit te keren dividend verhoogd.

Ze gaan het dividend met 9% verhogen.

Na de aankondiging van de inkoop van de eigen aandelen steeg de koers van het aandeel met zo'n 10%.

Het bedrijf maakte ook bekend dat het een overeenkomst met de Amerikaanse vakbonden heeft.

De laatste jaren is het aandeel voor beleggers niet zo extreem goed geweest. 1 maart 2020 stond het aandeel midden in de Corona crisis op 40,5. Nu staat het, vier jaar later op 56,5.

Dat lijkt een mooi resultaat, maar al we vergelijken met 1 december 2019, slechts vier maanden verder terug, zien we een heel ander beeld.

Toen stond de koers op 72,7.

Al met al dus geen beste belegging de laatste 5 jaar.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd