Beursbox Nieuwsbrief Wedloop tussen de VS, China en Rusland

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Wedloop tussen de VS, China en Rusland
Date: March 20th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 20 maart 2024
 
 

AEX 860,69 - Dow 39.110 - USD 1,086 - Btc 56.966 - Goud 2,157.02    

 
 

Wedloop tussen de VS, China en Rusland (Jack Hoogland)

20/03 7:00

Ook deze week stapelde het voor uraniumaandelen positieve nieuws zich op.

Het meest opvallende bericht is dat het door Bill Gates opgerichte Terrapower in juni wil starten met de bouw van haar eerste van een nieuwe generatie kerncentrales.

Een kleine kerncentrale (SMR) waarbij koeling plaatsvindt met gesmolten zout, waardoor zo’n ding niet bij een rivier of aan de kust hoeft te staan.

Terwijl de bouw sneller én goedkoper is.


Als je de tekst in bovenstaande tweet leest, dan besef je echter pas goed wat hier het grotere plaatje is.

Een heuse wedloop tussen de VS, Rusland en China om niet alleen in eigen land, maar in zoveel mogelijk landen wereldwijd (kleine) kerncentrales te bouwen (en dus invloed te krijgen).

Er gaan de komende jaren wereldwijd héél veel SMR’s worden gebouwd, die héél veel uranium nodig hebben. 

Koersen van uraniumaandelen gaan de komende jaren héél hard stijgen.

De bull markt in uranium gaat naar een   volgende fase waarin optimisme onder  grotere groepen beleggers   zal stijgen.


Kenmerk van die nieuwe fase is dat...

Klik hier om verder te lezen

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer even aan qua waarde. De maanden voor de laatste stijging heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Zeker nu crypto's zwaar corrigeerden de laatste dagen. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/03 7:21

 • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

 • Hoe groot was de fraude bij de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande? Volgens de aanklager gaat het om een verzonnen omzet van omgerekend maar liefst 78 miljard dollar. Een dochteronderneming van het bedrijf heef tnu een boete van 583 miljoen dollar opgelegd gekregen.

 • Unilever wil Magnum en Ben & Jerry's verkopen.

 • Grondstoffenbedrijf BHP is aangeklaagd voor 3 miljard dollar vanwege de Mariana damramp in 2015.

 • Ferrari komt met een elektrische versie van hun sportauto's, maar dan wel met 'brullende' motoren.

 • Shell verdween uit Nederland omdat Nederland in de ogen van Shell te veel belasting wilde heffen. Karma is a bitch... De Engelsen hebben de enorme winst van Shell nu een flink hogere belasting opgelegd. In 2022 betaalde het bedrijf slechts 7 miljoen euro belasting in het VK. In 2023 was dat al 410 miljoen euro.

 • In Nederland mag het waterbedrijf het water niet afsluiten als er kinderen in het gezin aanwezig zijn. Het ontgaat me even waarom kinderen wel recht op water hebben, maar volwassenen niet. Er zou naar mijn idee altijd gekeken moeten worden hoe het probleem opgelost kan worden, wie of wat het ook betreft.

 • De FEDE gaat vandaag een rente besluit bekend maken. Er is wat hoop op een kleine daling van de rente.

 • De Europese EV sector heeft last van subsidies en steun die deze sector in zowel de VS als China krijgt. Daar kunnen ze niet tegenop, met name omdat hier energie veel duurder is dan in China en de VS. Er moet dus ook een zekere bescherming komen voor de Europese industrie, aldus de CEO van Renault.

 • Bitcoin blijft flink in koers dalen. Is de gekte weer over, of is het slechts een aanloop voor een sprint naar een nieuwe top? Dat laatste lijkt me nog altijd mogelijk, maar dan moet deze daling technisch gezien niet onder de vorige bodem komen.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Aanpassing P2Pfinance.nl site (Tom Lassing)

20/03 7:32

Vandaag ga ik de website www.p2pfinance.nl aanpassen.

Ik wil dat deze veel meer wordt afgestemd op mijn andere site www.welovetocoach.com/cursus-neo-finance.

Die cursus die ik daar aanbied is niet keihard noodzakelijk om een account bij NEO Finance te openen, maar het helpt je als klant wel enorm.

Je kan veel sneller aan de slag en je stelt je account in één keer perfect in. Ook dat heeft de nodige voordeel want je maakt geen kostbare foutjes.

P2Pfinance was ooit ontstaan vanaf het moment dat ik zelf een account opende. De si9te liet dus in feite mijn route door het account zien. Gaandeweg leerde ik er meer bij en gaandeweg werd het systeem ook door NEO Finance aangepast

Die aanpassingen van jaren geleden zijn nu niet zo heel interessant meer.

Zo is de verzekering die ooit mogelijk was komen te vervallen. Een terecht besluit, maar op mijn site staat momenteel nog al die informatie daar over. Dat hoeft dus niet meer.

Ik wil de site dus schonen van overbodige info en ik wil ook gerichter reclame maken voor de (betaalde) cursus.

 
 

CSTO als opvolger van het Warschau Pact (Tom Lassing)

20/03 7:43

In 1992 begon Rusland de opvolger van het opgeheven Warschau Pact op te zetten. Dat was voor de NAVO een verrassing, want nadat het Warschau Pact was verdwenen ontstond toch de vraag of de NAVO nog wel bestaansrecht had.

Rusland begon echter direct aan de heropbouw van een militaire samenwerking met voormalige Sovjet Staten en daarmee was het nut van de NAVO dus al wel duidelijk.

De Oost Europese staten zagen zich ineens tussen twee blokken geklemd raken. Wat te doen?

Kijk mijn video over dit onderwerp. Het is naar mijn idee heel interessant dit even goed te volgen. Het ontkracht veel van de Russische propaganda.

Kijk hier de video
 
 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Zou jij geld uitlenen? (Tom Lassing)

20/03 7:55

Ik zag gisteren in het systeem van NEO Finance de volgende lening aanvraag staan.

Een 20 jarige jonge man wilde 14.000 euro lenen. Hij moet daar 22% rente over betalen.

Hij is alleenstaand en heeft nog geen jaar een baan. Met de lening komt zijn percentage aan lening kosten ten opzicht van zijn netto loon op 40%.

Hij moet dus 40% van zijn maandelijkse inkomen inleveren om deze lening te kunnen bekostigen.

Zou je dat doen? Zou jij die jongeman geld uitlenen?

22% rente is interessant. Maar als deze jonge man zijn baan verliest, dan is de last van deze lening financieel gezien door hem niet te dragen.

Het is dus gekkenwerk dat hij nu al zo'n enorme schuld op zich neemt.

Ik begin er dus niet aan.

Direct na het in het systeem komen van de lening was echter al 15% van het gevraagde geld toegezegd. Er zijn dus heel wat gelduitleners die het wel doen.

Ze hebben op zich geen ongelijk. De toepassing van AI zegt dat gemiddeld genomen zulke leningen 15% opleveren. Dus ondanks dat een flink percentage niet of veel te laat gaat betalen.

Die jonge mannen zijn een enorm risico, maar daarom betalen ze 22%. Een jonge vrouw zou daar waarschijnlijk een paar procent minder rente op hoeven te betalen. Vrouwen hebben namelijk een veel betere betalingsdiscipline.

Maar bij die vrouwen is dan het netto rendement uiteindelijk zo rond de 14%.

Dat is dus de overweging die je als investeerder moet maken...

Hier meer over deze opzet


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd