Beursbox Nieuwsbrief Geen uranium uit Rusland meer

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Geen uranium uit Rusland meer
Date: March 21st 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 21 maart 2024
 
 

AEX 860,54 Dow 39.512 USD 1,093 Btc 61.367 Goud 2,207.36

 
 

Geen uranium uit Rusland meer (Tom Lassing)

21/03 6:45

In de VS is het voorstel gedaan om niet langer uranium uit Rusland af te nemen. Een stap die door de Amerikaanse bedrijven die actief zijn in uranium graag gezien zou worden.

Rusland is wereldwijd een grote leverancier van uranium en op dit moment valt het buiten elk embargo.

Het zou voor vooral Amerikaanse uraniumbedrijven een enorme opsteker zijn als het minstens in de VS wel onder een embargo komt te vallen.

De VS zou de hogere kosten voor kernenergie makkelijk kunnen dragen. Energie is er immers nog goedkoop ten opzichte van de prijzen in Europa.

Nadat het bericht hierover wereldkundig werd, zagen we de koersen van de Amerikaanse uraniumaandelen fors oplopen. De gemiddelde koersstijging lag rond de 5%. Eerder in de sessie was dat amper een procent.

Het aandeel Kazatomprom, dat een enorme uranium leverancier uit Kazachstan is, steeg bijna 10% op het bericht. 

Het Russische uranium onder het embargo brengen zal voor de VS weinig impact hebben. Het land heeft zelf uranium productie. Europa heeft het minder makkelijk, want heeft te weinig eigen productie en moet dan elders inkopen. De totale wereldwijd uraniumproductie is al niet genoeg de komende tien jaar. Een totaal embargo zou dus voor Europa een lastige zaak worden. China en India zullen zo'n embargo vrijwel zeker niet volgen. Ook voor hen is het een erg ongunstige zaak.

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/03 7:09

 • Het bedrijf dat de 91 miljoen dollar voor Trump zeker stelde, haakte af bij de 464 miljoen. Dat kwam mede omdat Trump de contracten rond de zekerheidsstelling van de 91 miljoen niet op tijd tekende. Het kan zijn dat Trump ze zo een enorm oor wilde aannaaien. Zo doet Trump dat immers. Hij betaalde nooit zijn rekeningen. Die praktijk breekt hem nu dan eindelijk op.

 • De de VS hebben autofabrikanten meer tijd gekregen om de zuinigheid van auto's te laten toenemen. Zo kunnen ze langer benzine en diesel auto's blijven verkopen.

 • Het minimum loon in Minneapolis gaat 1 mei 2024 omhoog en daarom hebben Uber en Lyft aangegeven uit die stad te vertrekken. Ze willen immers graag dat hun chauffeurs voor een appel en een ei werken en daar past een eerlijk minimum loon pertinent niet bij.

 • Chipotle gaat 50 voor 1 splitsen. Vaak goed voor een enorme koersstijging. Het aandeel staat nu op 2.888 dollar per aandeel. Het is een belachelijk hoog gewaardeerd aandeel. Het is totale gekte rond dit aandeel.

 • Het vervoer ter trein is in de VS in één jaar met maar liefst 6,7% toegenomen. Dat is een opmerkelijk hoog percentage.

 • Zoals ze er nu naar kijken denkt de FED aan drie renteverlagingen dit jaar. Wat ze nu vooral doen, is proberen het sentiment te sturen met woorden. Ze doen nog niets met de rente, maar zeggen slechts dat het mogelijk is dat ze het later doen. Op zich slim, maar er is de kans dat de markt ze op een gegeven moment niet meer serieus gaat nemen

 • De EU wil met rente en rendement op de bevroren Russische banktegoeden in de EU wapens en munitie voor Oekraïne gaan kopen. Het is een voorstel waar de komende tijd over gesproken gaat worden.

 • Boeing verwacht een slecht jaar te draaien, want door aanhoudende incidenten met vliegtuigen die onderdelen verliezen zijn er miljarden claims te verwachten.

 • Goud en bitcoin beide weer fors hoger. De goudprijs op een nieuw all time high record.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

P2PFinance site is aangepast (Tom Lassing)

21/03 7:35

Nog niet af, maar al wel fors veranderd. De site P2PFinance is nu meer een logisch voorportaal geworden van de NEO Finance cursus die ik samen met mijn jongste dochter en schoonzoon gemaakt heb.

Veel minder lange verhalen en nu veel meer to the point.

We gaan eens kijken of dit beter werkt.

Het punt is, we zijn er van overtuigd dat nieuwe accounthouders van NEO Finance het beste ook de cursus kopen.

Dat is wel een investering, maar die verdien je snel terug omdat je het account gewoon veel sneller en veel beter in gaat stellen.

Kijk maar eens naar de nieuwe site
 
 
 

Memorandum van Boedapest (1994) (Tom Lassing)

21/03 7:56

Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie vonden de kernmachten het geen goed idee dat een zo jonge natie als Oekraïne de beschikking zou krijgen over een aanzienlijk deel van de kernwapens van de Sovjet Unie.

Er werd dus met Rusland een deal gesloten.

Rusland zou de kernwapens en strategische bommenwerpers die in Oekraïne waren achtergebleven overnemen en zou daarvoor veiligheidsgaranties aan Oekraïne verstrekken.

De VS en het VK gaven ook veiligheidsgaranties aan het land. In afgezwakte vorm deden China en Frankrijk dat ook.

Deze overeenkomst gold voor zowel Oekraïne, wit Rusland en Kazachstan.

Die landen gaven de kernwapens op en gaven ze aan Rusland.

Rusland, de VS en het VK erkenden de drie landen als onafhankelijk en als soeverein.

Alle landen beloofden plechtig geen agressie tegen deze landen te gebruiken.


Helaas is gebleken dat het woord van Rusland niet veel waard was. De strategische bommenwerpers worden nu tegen Oekraïne ingezet en Rusland dreigt regelmatig kernwapens in te zetten omdat hun oorlog in Oekraïne wanhopig slecht verloopt.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Hoe populair is Trump nog? (Tom Lassing)

21/03 8:10

Eén van de manieren om daar naar te kijken is het aantal en de hoeveelheid aan kleine dollar giften die hij binnen krijgt.

Het gaat om giften van 200 dollar of minder.

In 2019 was dat een bedrag van 72 miljoen dollar die vanuit die kleine dollar donaties binnen kwam. In totaal wist Trump toen 378 miljoen dollar aan donaties binnen te harken.

Op dit moment is, in vergelijking met dezelfde periode in 2019 de hoeveelheid binnengekomen dollars via deze kleine giften 62,5% lager.

Dan moet je weten dat HEEL VEEL Republikeinen automatisch lieten afschrijven en enorm klagen over het feit dat die automatische betalingen indertijd niet stopgezet werden.

De Republikeinse partij bleef dus schaamteloos geld afschrijven en ondanks die werkmethode is het totale bedrag 62,5% nu lager.

Eén Republikein klaagde dat er nu al meer dan 14.000 dollar van zijn account is afgeschreven, zonder dat hij daar ooit toestemming voor heeft gegeven.

Zo maak je geen vrienden.

Het bedrijf dat de donaties voor de Republikeinen verwerkt, is nu zes keer aangeklaagd vanwege hun praktijken. De hoeveelheid gevraagde refunds liggen bij de Republikeinen vier keer hoger dan bij de Democraten. Dat wil dus wel wat zeggen.

Trump moest al 10% terugstorten, terwijl Biden 2,5% moest terugstorten.

Biden krijgt momenteel ongeveer twee keer zo veel geld binnen als dat Trump doet via de kleine dollar giften. Toch ook een teken dat de populariteit van Trump heel anders ligt dan vier jaar geleden.

Ik blijf er bij dat Trump in november geen kans maakt om te winnen van Biden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 780 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd