Beursbox Nieuwsbrief Energy Fuels neemt concurrent over

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Energy Fuels neemt concurrent over
Date: April 23rd 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 23 april 2024
 
 

AEX 866,51 -  Dow 38.239 - USD 1,065 - Btc 62.428 - Goud 2,312.17 

 
 

Energy Fuels neemt concurrent over (Tom Lassing)

23/04 6:30

Beleggers waren gisteren blijkbaar niet onder de indruk van de overname. De koers ging al snel na de opening ruim 7% omlaag. Voor mij een reden om meer aandelen op te pakken en daarmee is dit aandeel het grootste aandeel in mijn portefeuille geworden. Ik was dat op zich niet zo van plan, maar als ik dan meer dan 7% korting krijg, dan is het lastig om neen te zeggen.

Base Resources zal worden gekocht middels een combinatie van cash en aandelen.

Het betreft vooral het project Toliara Heavy Mineral Sands in Madagascar. Er wordt daar ilmenite, zircon and rutile  geproduceerd met als waardevol restprodcut monazite dat in de eigen verwerkingsfabriek in de VS kan worden verwerkt.

Ook het management van Base komt over naar Energy Fuels.

Ook de andere projecten van het Australische Base Resources komen in handen van Energy Fuels.

Meer over Toliara op deze site en hier.

Het project is vrijwel klaar om in productie te gaan.

Waarvoor gebruiken we rutile, ilmenite, zicon en monazite? 

We zien het terug in bijvoorbeeld verf, maar ook in magneten en daarom vooral in elektrische motoren en wind turbines. Het zijn producten die in de energie transitie zeer gewild zullen zijn.

 
 

Een aantrekkelijke rente

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk en duurzaam rendement voor uw spaargeld? Door obligaties aan te schaffen, investeert u in Nederlandse zonnepark- en batterijopslagsysteemprojecten die worden beheerd en ontwikkeld door Tomorrow Energy.

Download nu de gratis informatie brochure!

Presentatie in Maastricht

Ik ben 24 juni 2024 één van de sprekers op een beleggingsbijeenkomst georganiseerd door WH Selfinvest in Maastricht.

Wil je er bij zijn (gratis), meldt je dan hier aan.

Je kan je ook aanmelden voor de live stream van het event. Klik dan hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/04 6:52

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een biotechnologie bedrijf bespreken. De PEG ratio is 0,67 en dat is in deze sector goedkoop te noemen. Volgens analisten een 50% koersstijging potentie in de komende 12 maanden. Klik hier om er om 12:30 live online bij te zijn. Het is gratis.

  • De staatsschulden van de eurolanden zijn vorig jaar afgenomen, maar zijn met 88,6% van de economie nog altijd erg hoog. Nederland staat er relatief goed bij met een staatsschuld van 46,5%.

  • India is een land in transitie en dat zorgt er voor dat de werkloosheid flink toeneemt. Vroeger had iedereen werk omdat men langs de provinciale wegen wel een winkeltje kon beginnen. Nu komen er steeds meer snelwegen en vallen die kansen op bijverdiensten snel weg.

  • Tesla en Google staan in de schijnwerpers omdat deze bedrijven steeds meer beginnen te kraken. Vandaag komt Tesla met de cijfers.

  • Gisteren forse verliezen in de goud en zilver aandelen. De koersen gingen gemiddeld 5% omlaag.

  • De veroordeelde ex CEO van FTX Sam Bankman-Fried zal meewerken aan het aanklagen van bekende persoonlijkheden die zijn bedrijf voor een forse vergoeding gepromoot hebben. Dat zal popsterren en acteurs wel kopschuw gaan maken om hun naam te binden aan commerciële initiatieven.

  • Een investering in Berkshire Hathaway zou je de laatste vijf jaar net iets meer dan de gemiddelde koersstijging van de S&P hebben opgeleverd. Een degelijk rendement, maar niet meer de enorme winsten van de eerste twintig jaar dat het bedrijf bestond.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

AEX Fear & Greed index beleggingswijzer

Mijn collega van Beleggen.com heeft een AEX Fear & Greed index beleggingswijzer ontwikkeld. Je kan dat hier eens bekijken.

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

De zeldzaamheid van bitcoin (Tom Lassing)

16/04 7:10

Ik las dit bij één van mijn gewaardeerde collega's:

"Zoals u wellicht wel weet is het protocol achter Bitcoin zo ingesteld dat er in totaal nooit meer dan 21 miljoen BTC te genereren ("mijnen") zullen vallen. Dat maakt dat de munt schaars is, en dus ook waarde heeft."


Dat is zeldzaam is EN DUS WAARDE HEEFT is natuurlijk niet waar. Iets heeft slechts waarde als er veel mensen zijn die het willen bezitten. Als het dan zeldzaam is, dan kan de waarde omhoog gaan. Schilderijen van Rembrandt zijn gewild en zeldzaam. Ze zijn enorm veel waard. Schilderijen van Henk Versteegen zijn nog veel zeldzamer, maar helemaal niets waard. Ik moet daarbij toegeven dat de schilderijen van Rembrandt als veel mooier ervaren worden.

Maar dat iets zeldzaam is, is losstaand dus niet het punt. Het moet vooral gewild zijn. Dát is belangrijk.

Dat er nu veel vraag is naar bitcoin is duidelijk. Dat die niet onbeperkt kunnen worden aangemaakt KAN helpen in de waardebepaling, maar wat dan weer tegenwerkt is dat bitcoin onbeperkt verdeeld kan worden in steeds kleinere eenheden. Daarbij zijn er een onbeperkt aantal andere cryptomunten. Dus de zeldzaamheid is een vraagteken.

 
 

Te late betaling rente en aflossing (Tom Lassing)

23/04 7:24

Bij de leningen die via NEO Finance verstrekt worden, zien we een percentage aan leningen waarover de eerste honderd dagen geen rente en aflossing betaald wordt.

Het is een periode waarin NEO Finance nette herinneringsmailtjes stuurt en de leners probeert te bellen. Allemaal nog heel vriendelijk. Na drie maanden gaat de toon veranderen en dan zien we het aantal betalingen op die slechte leningen ineens flink toenemen.

Er komt namelijk de dreiging van het opzeggen van het leencontract en het terug eisen van het geleende geld.

Dat is het moment waarop de lener zenuwachtig begint te worden. Het feest is over, blijkbaar wil de uitlener toch echt geld zien en als het terug moet, dan is dat een probleem, want het geld is er niet meer.

Dus hoe nu verder?

Lees hier verder
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Vier biljoen dollar aan kosten... per jaar! (Tom Lassing)

16/04 7:47

Na 2030 gaat de energietransitie wereldwijd zo'n vier biljoen dollar per jaar kosten. Dat berekende BlackRock.

Ze hebben gelijk EN het doet er niet toe...

Dat laatste wil ik mee beginnen.

De energie transitie is namelijk niet iets waar we een keuze in hebben. We zullen wel moeten.

Dus wat doen kosten er dan toe?

Je kan iedereen wel bang willen maken, maar er is uiteindelijk geen alternatief.

Feit blijft dat fossiele energiebronnen op raken. De Engelsen hebben hun deel van de Noordzee al leeggepompt. Er zit nog wel olie, maar om dat er uit te pompen, is veel kapitaal nodig. Het is met de huidige prijs voor olie dus niet rendabel.

Dan kan je dus wel willen dat je olie blijft gebruiken, maar raad eens wat! Dat kan alleen met...

Lees verder


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd