Beursbox Nieuwsbrief Gezond geld

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Gezond geld
Date: April 24th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 24 april 2024
 
 

AEX 874,79 - Dow 38.503 - USD 1,07 - Btc 62.378 - Goud 2,328.02    

 
 

Stijgende nervositeit zet mega bull markt in gang (Jack Hoogland)

24/04 7:00

De nu snel stijgende nervositeit over de gevolgen van het snel groeiende aantal elektriciteit slurpende datacenters, en de impact daarvan op het stroomnetwerk…

…legt de focus van beleggers steeds meer op koper.

Op de koersgrafiek in onderstaande tweet zien we dat koper deze week naar haar hoogste koers in bijna twee jaar steeg.


De nervositeit over de impact van de energietransitie en A.I. op de vraag naar stroom (én naar koper) zal de komende tijd alleen maar groter worden.

Voor één groot datacenter (100MW) van een bedrijf als Google is 5,4 miljoen pond koper nodig!

  Terwijl er dringend nieuwe mijnen moeten worden gebouwd om aan de snelstijgende vraag naar koper te kunnen voldoen…

…presenteerde S&P Global deze week een rapport waaruit blijkt dat een nieuwe mijn in productie brengen nu maar liefst 18 jaar in beslag neemt.


Hierdoor weten we nu al zeker dat de wereld nog héél veel jaren een enorm tekort aan koper zal hebben.

Vandaar dat de grote Wall Street-banken zo positief zijn over koper!

Citi geeft bijvoorbeeld aan dat...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer even aan qua waarde. De maanden voor de laatste stijging heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Zeker nu crypto's zwaar corrigeerden de laatste dagen. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/04 7:21

  • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het bedrijf Energy Fuels bespreken. Het is mijn grootste belegging in mijn zakelijke aandelen portefeuille. Ze namen deze week een concurrent over. De koers daalde daarop 10%. Wat is er aan de hand? Waarom zijn beleggers zo negatief over deze overname? Klik hier om er om 12:30 uur gratis online bij te zijn.

  • Mijn eerste video die meer dan 100.000 kijkers heeft getrokken is een feit. Het is een video over de Russische verliezen in Oekraïne en ik maakte de video drie maanden geleden.

  • De maand april zal voor mijn huizen in Detroit een positieve maand worden. De huur is massaal netjes overgemaakt. Een heel verschil met maart, toen bijna niemand op tijd betaalde.

  • De Amerikaanse Senaat heeft, zoals verwacht, het steunpakket aan Oekraïne, Israël en Taiwan, goedgekeurd. In Polen stond gisteren al een enorme hoeveelheid aan materieel klaar om de grens over te steken.

  • Tesla is met haar cijfers en haar plannen gekomen. Het bedrijf wil binnen twaalf maanden ook met minder dure modellen gaan komen. In die markt is bijvoorbeeld Renault al heel succesvol. Het afgelopen kwartaal was overigens niet best. De omzet daalde met 9% ten opzichte van een jaar geleden. De koers steeg gisteren 15% in waarde. Beleggers zijn blijkbaar opgelucht.

  • De regering wil een planbatenheffing gaan invoeren. Een belasting op de stijging van de grondwaarde als de bestemming wordt aangepast. Dit moet grondspeculatie tegengaan. De andere kant van de medaille is dat grond verkopen minder interessant wordt, dus dat er minder grond voor bestemmingsaanpassing aangeboden wordt. Het probleem is dat een bestemmingsplan aanpassen ook al erg duur is. De planbatenbelasting is er nog niet. Er moet een nieuwe wet voor gaan komen. Dat is maar niet zo maar geregeld.

  • Volvo Cars heeft meer 8% meer winst gemaakt op een 2% lagere omzet.

  • Google merkt dat consumenten anders zoeken op Internet. De concurrentie neemt daarom voor Google als zoekmachine snel toe. Ik merk het zelf ook. Ik zoek veel vaker met YouTube, ondanks dat ik enorm last heb van het vervelende algoritme van dat platform. Als je echter de juiste zoekwoorden gebruikt kan je dat algoritme ietwat omzeilen.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

GEZOND GELD (Joost van Buuren)

24/04 7:39

´Gezond geld´ - sound money - hoort niet in oneindige hoeveelheden, kunstmatig bijgemaakt worden. Pas op: we zijn dat ´gewoon´ geworden, bedoelend: in de tijd waarin u verondersteld en ondergetekende zeker leven, hebben geleefd (ik als oudere jongere, ahum…) We hebben nooit anders geweten! Maar dat maakt het nog niet ´normaal´.

Want die periode waarover we ´t hebben, na WOII, is véél korter dan hoe het tevoren was. Onder de goudstandaard, toen er nog evenveel fysiek goud in de kluizen aanwezig hoorde te zijn, en ook was, waarvoor de tegenwaarde in dollars, ponden, guldens etc. mocht gecreëerd worden. Maar, natuurlijk: alle politici en centraal-bankiers dolblij daaraan niet meer gebonden te zijn! Nu konden ze immers à volonté uitdelen, kiezers stroop aansmeren, ook blij maken. Lang leve de monetaire vrijheid! (Eindelijk! En de rekening, de afrekening van ´t gelag? Die lappen we diezelfde kiezer wel aan de werkbroek, die heeft daar toch geen besef van, weet-ie veel wat inflatie betekent. Wij lachen altijd laatst, hahaha!)

Wie zou hier iets op tegen kunnen hebben ook, ooit? Geen gezeik, iedereen rijk! Nou ja, sommigen toch. Maar plots duikt daar vanwege ene ´Satoshi Nakamoto´ iets zoals ´bitcoin´ op. Een digitale munt dan nog gefabriceerd niét door enige centrale bank. Neen, de man, vrouw of het collectief introduceert het als ´geld van de burger, voor de burger´. Terwijl...  Lees verder

 
 

Schuldsanering experiment in Arnhem (Tom Lassing)

17/04 7:51

In de Arnhemse wijk Immerloo gaat de gemeente de schulden van een aantal wijkbewoners afkopen en deze wijkbewoners twee jaar ondersteunen in hun weg terug richting gewoon functioneren in de maatschappij.

Er blijkt wereldwijd geen 'best practice' methode te zijn hoe om te gaan met personen met onhoudbare langdurige schulden.

In Nederland kost de schuldenproblematiek jaarlijks 17 miljard, terwijl het jaarlijks gaat om 3,5 miljard aan schulden.

Zou het dus niet veel goedkoper zijn om die schulden anders aan te pakken?

Het is een experiment. Mensen met langdurige schulden hebben vaak ook andere klachten die voort kunnen komen vanuit die schuldensituatie. Haal de stress van de schuld weg en mogelijk dat dan ook die andere, lees dure, gezondheidsklachten verdwijnen.

Zo'n schuldsanering kan dus een...

Lees verder
 
 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

De Trump strafzaak (Tom Lassing)

24/04 8:16

De strafzaak is nu serieus begonnen. Ook op de eerste dag van deze zaak viel Trump tijdens de procedure in slaap. Hij was altijd aan het zeuren over sleepy Joe, maar de enige die keer op keer slapend wordt aangetroffen, is Trump.

Duidelijk een zaak van projectie door hem dus.

De verdediging is in mijn ogen zwak begonnen. In feite geeft Trump zijn bedrog toe, maar stelt hij dat het een juridische kwestie was.

Punt is, dat was het dus niet, want het afkopen van iemand om te voorkomen dat die persoon met het verhaal naar buiten zou komen, is nooit een juridische kwestie. Dan vervolgens die kosten als juridische kosten opvoeren, is dus ook niet koosjer.

Als je dus al toegeeft dat je de daad waarvoor je aangeklaagd bent inderdaad gedaan hebt, dan heb je normaal gesproken de zaak al verloren voor je begonnen bent. Door die persoon zwijggeld te betalen, is er in feite ook kiezersbedrog geweest in 2016. Ik ben benieuwd of de aanklager dat laatste ook bij de jury hard kan maken.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd