Beursbox Nieuwsbrief Iedere week blijkt dat de vraag nóg harder zal stijgen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Iedere week blijkt dat de vraag nóg harder zal stijgen
Date: August 4th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 4 augustus 2023
 
 

AEX 770,07 Dow 35.215 USD 1,095 Btc 26.762 Goud 1,935,86

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een goede en goedkope broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd goed terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt! Heel geschikt voor beleggers die ook in aandelen in Noord Amerika beleggen!

Open nu je rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

04/08 7:00

  • Gisteren was het zwaartepunt van de kwartaalcijfers. In de VS maar liefst 1264 bedrijven die hun cijfers publiceerden. Vandaag is het met 242 bedrijven aanzienlijk rustiger. Het mag duidelijk zijn dat het moeilijk is voor de bedrijven in dat geweld hun plekje in de zon te claimen. Alleen de grote jongens worden genoemd en je moet wel heel bijzonder naar buiten komen, wil je als klein bedrijf persaandacht krijgen.

  • Apple kwam volgens de ene uitgever met tegenvallende cijfers en volgens de andere met meevallende cijfers naar buiten. De omzet was hoe dan ook 1,4% minder. Dat is dus niet goed. De verkoop van iPhones blijft achter bij de verwachtingen. Het aandeel verloor in de nabeurse handel 2% aan waarde. Dat lijkt niet veel, maar dit bedrijf heeft een beurswaarde van 3000 miljard. 2% komt neer op 60 miljard dollar verloren beurswaarde...

  • Ooit gehoord van Treager? Dit is nu één van die kleinere bedrijven die het zonlicht wel wist te bereiken in het cijferseizoen. De koers van het aandeel (COOK) steeg 41% op de goede cijfers.

  • Saoedi Arabië brengt haar productie van olie verder terug. Ook Rusland zegt de productie te verminderen. Bij Rusland vraag ik me wel af of dat echt vrijwillig is... Hoe dan ook, de prijzen aan de pomp worden hoger en hoger.

  • De Britse rente was in 15 jaar niet zo hoog.

  • Het in brand gevlogen schip met daarop 3.784 auto's had volgens Volkswagen slechts een beperkt aantal auto's van het bedrijf aan boord. Die auto's zijn verzekerd. Wel zal de levering van die auto's niet meer doorgaan en moeten klanten dus langer wachten op vervanging van hun bestelling. De lading was vooral verzekerd bij Japan P&I Club. Ze zijn er nog niet uit of dit een total loss wordt.

  • China legde een paar jaar geleden, als een straf voor Australië dat kritiek op China had, een tarief op voor onder meer graanproducten uit Australië. Deze tarieven zijn nu weggenomen. Puur toevallig komt dit vrijwel gelijk met het wegvallen van de graanimport vanuit Oekraïne. Rusland heeft de voorraden die onder meer voor China waren in brand geschoten. China komt nu dus klem te zitten en dan zijn ze ineens heel vriendelijk.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Iedere week blijkt dat de vraag nóg harder zal stijgen! (Jack Hoogland)

04/08 7:19

China kondigde ruim een jaar geleden aan dat het land stap voor stap richting 150 kernreactoren gaat.

China heeft nu 55 actieve, stroom producerende kernreactoren, en had er tot vorige week 23 in aanbouw.

Deze week werd de vergunning afgegeven voor de bouw van zes nieuwe kernreactoren. Zie onderstaande tweet.


Waardoor China nu officieel 29 nieuwe kernreactoren in aanbouw heeft.

Zoals ik u al eerder vertelde, zijn alléén China’s investeringen in nieuwe kerncentrales al genoeg voor een enorme bull markt in uranium.

Deze week ook zéér positief nieuws uit de Canadese provincie Ontario, dat een bestaande kerncentrale gaat uitbreiden en drie SMR’s gaat bouwen. Zie onderstaande tweet.


Ontario lanceerde in 2009 nog een energiebeleid, gestoeld op de Duitse Energiewende.

De liberale partij die dat beleid lanceerde is inmiddels gedecimeerd, en  voor Ontario wordt kernenergie nu de grootste energiebron.

Ook zéér interessant nieuws kwam we deze week uit...
Klik hier om verder te lezen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Een reus van een dwerg (Tom Lassing)

04/08 7:25

Het bedrijf dat ik in deze lunchwebinar video bespreek is een naam binnen de koeling sector. Datacentra, motoren, huizen en kantoren moeten gekoeld worden en dat is tegenwoordig meer dan alleen een beetje koele lucht blazen.

Dit bedrijf is wereldwijd actief.

De PEG ratio is 0,63.

Voor de langere termijn ziet het er goed uit.

Kijk hier de video
 
 
 

Geslacht en geaardheid (Tom Lassing)

04/08 7:30

Ik ben het gez%$k over de verschillende geslachten zo ontzettend zat!

Er zijn maar twee geslachten. Mannelijk en vrouwelijk.

Er zijn 100.000+ geaardheden en er zijn wat mensen die een keuze moeten maken omdat hun lichaam kenmerken van beide geslachten bevat.

Wat belangrijker is, is wat je geaardheid is.

Zo kan je lesbisch, homo, a-sexsueel, trans, bi etc. zijn.

Helemaal prima, maar dan hebben we het over je geaardheid, niet over je geslacht.

In een café zijn er twee toiletten, niet 100.000+. Je moet dus kiezen. Mannetje of vrouwtje toilet.

Gelukkig plassen we niet vanuit onze geaardheid. Immers zou dan iedere openbare gelegenheid een veelvoud aan toiletten moeten hebben.

 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Afronding neutrale strategie (Jan Breestraat)

04/08 7:45

Volledigheidshalve nog even een tussenstand van de strategie die gezien de bandbreedte en de verdedigingsmogelijkheden is als

“No Risk met de AEX” had getiteld.

De looptijd is inmiddels gekrompen van 58 naar 15 kalenderdagen en het risico is nog steeds nagenoeg nihil.

De kunst is nu alleen nog om de winstpotentie wat te verhogen, want die is nu wel heel bescheiden.


De winst die op dit moment genomen bedraagt € 671,-- maar het is beter om de strategie tot de expiratie aan te houden omdat er dan met grote zekerheid meer uitkomt.


MVG

Jan Breestraat


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd