Beursbox Nieuwsbrief Fieldtrip naar Westhoek

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Fieldtrip naar Westhoek
Date: August 14th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 14 augustus 2023
 
 

AEX 765,16 Dow 35.281 USD 1,094 Btc 27.002 Goud 1,913.42

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/08 7:00

  • Ik ben een paar dagen weg geweest. Verderop in de nieuwsbrief meer daarover. Op één avond na heb ik daarbij geen gebruik van Internet gemaakt. Ik kan dat iedereen van harte aanraden. Kom er gewoon eens 'los' van. Het doet je gewoon goed.

  • Mijn oudste heeft een huis gekocht en haar huis zelf verkocht. Meerdere makelaars gaven een bedrag aan wat haar huis waard zou zijn. Ze verkocht het huis binnen een week zonder makelaar voor 15% meer. De vraag is nu, was dat geluk, of maken makelaars het zich erg makkelijk door laag in te zetten, zodat ze met twee bezichtigingen hun premie kunnen binnenhalen? Het vertrouwen in de makelaars heeft nu wel een deuk opgelopen.

  • Vrijdag flinke dalingen op de beurzen. De AEX verloor 1,6% aan waarde. Het verlies van de Bel20 bleef beperkt tot 0,9%.

  • Particuliere beleggers die schade leden bij de overname van Credit Suisse door UBS hebben de laatste aangeklaagd. Het gaat om 500 beleggers die deze rechtszaak aanspannen. Indertijd verloor Credit Suisse in 48 uur tijd meer dan 50% van haar waarde. Volgens de beleggers is dat belachelijk veel waardeverlies. Ik vrees dat ze geen schijn van kans maken, maar niet geschoten is zeker mis.

  • Het gebied rond Peking heeft al jaren last van extreme droogte... Nu is er echter sprake van een enorme wateroverlast. Het is zo erg dat de Chinese regering heeft besloten om doelbewust een enorm gebied onder water te laten lopen. Vervelend genoeg is dat gebied wel bewoond. De bewoners moeten zich opofferen voor het grote goed. Daar zijn ze niet blij mee, maar het alternatief is nog meer schade en nog veel hogere kosten. Daarbij is het een prestige zaak. Je hoofdstad onder water is een blamage. De steden er omheen hebben simpelweg minder prestige waarde. Voor de Chinese machthebbers was de keuze dus simpel...

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Nooit eerder zo positief als nu (Jack Hoogland)

14/08 7:28

Vorige week liet ik u twee grafieken zien die aangeven waarom de bull markt in uranium de komende jaren de recordboeken zal ingaan.

Daarnaast zien we de laatste tijd steeds meer insiders uit de bedrijfstak hetzelfde zeggen.

Mensen die al tientallen jaren in de uranium industrie werkzaam zijn, geven aan dat de fundamentals nooit eerder zo positief waren als nu. Zie onderstaande tweet.


Een straffe uitspraak als je weet hoe groot de bull markt tussen 2001 en 2007 was, en hoe hard koersen van uraniumaandelen toen stegen.

En die fundamentals worden de komende jaren alléén maar beter.

Want vorige week werd bekend dat zeven landen gezamenlijk een investeringsbank gaan oprichten, specifiek voor kernenergie projecten.

Gevolg is dat de vraag naar uranium de komende jaren nóg harder zal stijgen dan in onderstaande grafiek (groene lijn) staat aangegeven.

Industrie insiders trekken dezelfde conclusie als u al vaker in deze nieuwsbrief hebt kunnen lezen. 

Tot zover de horizon reikt, zien we...
Klik hier om verder te lezen


 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Fieldtrip (Tom Lassing)

14/08 7:50

Ik ben afgelopen week even weggeweest. U had dat waarschijnlijk al begrepen. In stijl met mijn hobby, militaire geschiedenis en strategie, heb ik de Westhoek in Vlaanderen bezocht. Weer even wat musea bezocht en de slagen van 1914 en 1917 bestudeerd.

Uiteraard ook genoten van wat de streek nog meer te bieden heeft.

Wat opviel, was dat in Ieper de herontwikkeling van de stad al binnen enkele jaren gerealiseerd was. De meeste huizen die een jaartal vermelden laten al 1921 tot 1923 zien.

Dat is goed nieuws voor de steden en dorpen in Oekraïne. Ook die kunnen binnen enkele jaren weer herbouwd zijn, zodra de oorlog er voorbij is. 

Wat wel zaak is, is om de herbouw goed doordacht te doen. In Ieper besloten ze heel bewust om in stijl van de vernietigde huizen en gebouwen te herbouwen. De Lakenhal in Ieper is zoals deze was voor deze in de oorlog verloren ging. Veel huizen in het centrum werden ook heropgebouwd in de oude stijl. Het geeft de stad karakter.

In Oekraïne hoop ik dat de bijvoorbeeld Bachmut bewust NIET gaan heropbouwen in de oude stijl. De stad was namelijk een stad die na de Tweede Wereldoorlog was opgebouwd in de Sovjet stijl. Grote lompe gebouwen zonder veel karakter. Triest en troosteloos. Ik kende de stad vanuit een Engelsman die Russisch spreekt en vele reizen maakte, onder andere naar Bachmut (Bold and Bankrupt) Hij was ook in Oekraïne toen de oorlog vorig jaar uitbrak.

Overigens ben ik op de terugweg uit de Westhoek ook even naar Waterloo gegaan. Naast het museum bij de leeuw was er ook een groep mensen aanwezig die geheel in stijl van die tijd gekleed ging en demonstraties gaven.

 
 

Detroit vastgoed Update (Tom Lassing)

14/08 8:21

Het gaat goed met de bezetting van het vastgoed.

De betalingsdiscipline blijft echter een punt van zorg. Deze maand slechts 13 huurders van de 31 huizen die op tijd volledig en op de juiste rekening betaalden.

Gelukkig zijn er we vier die ook betaalden, maar op een verkeerde rekening. Dat is geen ramp, maar ik moet er dan wel weer actief achter heen, omdat het niet mijn rekening is en zou ik het vergeten, dan is het de vraag of dat geld 'spontaan' ooit nog naar mij toe komt.

Het blijft geld en hoewel ik mijn manager vertrouw, is 'vergeten' ook erg makkelijk om een extra winst voor je bedrijf te realiseren. Ik zit er dus wel bovenop.

De overheid is en blijft extreem laks met betalen. Ik zeg overheid, maar vaak zijn het bedrijven die namens de overheid werken. Dat is in mijn ogen nog erger dan de overheid zelf. Je kan ze immers moeilijk onder druk zetten, en de overheid wijst alle verantwoordelijkheid af. Die bedrijven moeten winst maken en je geld veel te laat uitkeren is gunstiger voor de kasstroom, dan het snel en op tijd uitkeren. Ook hier geldt dat ze er op hopen dat klanten het 'vergeten' en dan is het extra winst voor die bedrijven.

Wil je onroerend goed in de VS verhuren, dan moet je wel wat met geldstromen hebben. Hweb je daar geen interesse in, begin er dan maar niet aan.

Detroit Vastgoed
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Oekraïne stand van zaken (Tom Lassing)

14/08 8:52

De strategie van Oekraïne werkt. Ze maken vorderingen, maar het gaat erg traag allemaal.

Ze hebben net in het zuiden weer een dorp veroverd.

Je zag daar goed hoe de strategie van Oekraïne compleet anders is dan die van Rusland.

Oekraïne leek het dorp te gaan omsingelen en pas toen de situatie hopeloos voor de Russen werd, besloten ze om te vertrekken.

Al hun voertuigen waren op dat moment al kapot geschoten. Ze moesten dus met de benenwagen.

Die rennende soldaten werden afgeslacht met clustermunitie. Vrijwel alle Russen die dat dorp dus verdedigden zijn omgekomen. Al hun materiaal ging er verloren.

Als we dat vergelijken met Oekraïne, dan valt op de de Russen in het Noordoosten van Oekraïne recent relatief makkelijk enkele dorpen veroverden. Oekraïense troepen trokken zich georganiseerd terug. De Russen kwamen naar voren en werden vervolgens door Oekraïne verwelkomt met het nodige vuur waardoor de aanval na een paar kilometer tot stilstand kwam en Oekraïne vervolgens minstens de helft van het verloren terrein weer wist terug te winnen. Hun verliezen bleven daarbij beperkt en de eenheid werd weliswaar 'geraakt' maar niet vernietigd.

Er is dus sprake van veel meer organisatie bij Oekraïne, daar waar Rusland nog altijd blijft vertrouwen op bruut geweld en aantallen. De Russen kijken niet op een paar mensenlevens en het verlies van materiaal. Ze hebben van alles toch zat denken ze. Ik denk dat ondertussen anderen wel duidelijk is dat die Russische strategie niet voor ze blijft werken. 


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd