Beursbox Nieuwsbrief Vastgoedbeleggingen Berkshire Hathaway

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Vastgoedbeleggingen Berkshire Hathaway
Date: August 15th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 15 augustus 2023
 
 

AEX 766,21 Dow 35.307 USD 1,092 Btc 26.954 Goud 1,905.33

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/08 7:00

  • Deze maand zie ik als vakantiemaand en het kan dus zijn dat ik zo nu en dan geen nieuwsbrief ga versturen. Ik ga niet echt op vakantie, maar wil gewoon zo nu en dan even 'vrij' zijn.

  • 12 oktober organiseert WH Selfinvest in Maastricht een beleggersevent. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor meer informatie.

  • In de VS is er in de staat Georgia een rechtszaak tegen Trump ingezet. Het gaat om zijn poging de verkiezingen in die staat in 2020 te beïnvloeden door het onder druk zetten van functionarissen. Het gaat om een aanklacht van 98 pagina's lang met daarin 41 punten. Het gaat onder meer over valsheid in geschrifte en afpersing. Het gaat om een RICO zaak. Die wet wordt gebruikt om georganiseerde misdaad aan te pakken. 18 anderen zijn ook aangeklaagd in deze zaak.

  • China heeft slechter dan verwachte economische data gepubliceerd. Het gaat eigenlijk op alle fronten slechter met de economie dan analisten en China zelf verwacht hadden. Gek eigenlijk want volgens pro Russische bronnen doet China nu veel meer zaken met Rusland en dat zou dus heel gunstig voor China moeten uitpakken. Hoe valt dat te verklaren? Zou handel drijven met Rusland misschien toch wat tegenvallen.

  • De Japanse economie groeide maar liefst 6%. Zou Japan eindelijk de crisis van 1989 achter zich kunnen laten? Het land heeft extreem lang deflatie problemen gekend.

  • VinFast heeft een aandelen notering in de VS. Het Vietnamese bedrijf wordt op een waarde van 23 miljard geschat. VinFast maakt elektrisch aangedreven auto's.

  • Argentinië heeft haar munt 18% gedevalueerd. Deze stap is genomen nadat een ultra rechtse politicus de voorverkiezingen heel erg overtuigend won. De kans lijkt groot dat hij de volgende president gaat worden. Hij wordt door velen vergeleken met Trump. De financiële markten reageerden geschokt op het bericht van deze voorverkiezing winst. Argentijse kiezers lijken er mee te zeggen dat ze alle politici niet meer vertrouwen. Gezien de kwaliteit van de Argentijnse politiek is dat geen vreemde zaak.

  • De Nasdaq wist gisteren bijna een procent winst te boeken. Het was vooral een stijging van het aandeel NVidia die stof deed opwaaien. Dat aandeel steeg tijdens beursuen 7% in waarde. Nabeurs kwam er 1,86% bij. De K/W van het aandeel is nu 229! De PEG ratio 2,56. (Onder de 1 is koopwaardig)

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Bitcoin strategie (Joost van Buuren)

15/08 7:28

Wat is NOG winstgevender dan in Bitcoin beleggen? Deze strategie…met enorme zekerheid en dat gaan we u aantonen!

Beste belegger, beste cryptobelegger. 

Moeten we u nog overtuigen om in bitcoin, BTC te beleggen? 

De digitale munt die in 14 jaar - oktober 2009 tot juli 2023 - van $0,0009 naar $30.000 steeg? Die alle mogelijke, alle soorten andere beleggingen ver achter zich liet en laat? 

Leest u dan maar niet verder en gaat u rustig verder met uw (beleggers)leven.

Trouwens, opgepast, we moeten het volledige plaatje onder ogen nemen, want de correcties, crashes tijdens die 14 jaar waren ook weer-ga-loos. 

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Vastgoedbeleggingen Berkshire Hathaway (Tom Lassing)

15/08 7:53

Warren Buffett stapt ook in Amerikaanse vastgoed, maar zoals zo vaak heeft hij weer eens nét een andere insteek dan bijna alle andere beleggers.

Warren Buffett stapt niet in de huizen zelf, maar hij investeert in de huizenbouwers.

Hij heeft posities gekocht in D.R. Horton (DHI), NVR (NVR) en Lennar (LEN of LEN.B).

DHI wist al 2,8% te winnen na het bekend worden van de investering van Buffett.

DHI heeft een K/W van slechts 8,8 en een PEG ratio van 0,74.

NVR dat gisteren nabeurs 1,7% won, heeft een K/W van 12,7 en geen PEG ratio.

LEN.B won gisteren 2,6% aan waarde en kent een K/W van 8,5 met een PEG ratio van maar liefst 3,57. Die PEG ratio is extreem hoog. Beetje vreemd wel, want het bedrijf is echt een cash machine.

 
 

Kooigevecht miljardairs (Tom Lassing)

15/08 8:21

Elon Musk en Mark Zuckerberg hebben besloten in Italië een kooigevecht te gaan houden. Waarom ook niet...

Het is een belachelijk idee, maar prima als ze elkaar het ziekenhuis in willen slaan.

Beide mannen doen aan vechtsporten... zeggen ze.

Waarschijnlijk oefenen ze veel, maar ik kan me niet indenken dat ze zich serieus regelmatig meten in een echt gevecht.

In mijn ogen doe je dan aan gymnastiek en niet aan vechtsport.

Het is namelijk nogal een verschil dat je bewegingen leert maken, of dat je daadwerkelijk klappen terug krijgt.

Dat wordt dus een hele schok voor ze als de ander serieus begint te meppen en schoppen.

Voor ons in feite een mooie kans om weddenschappen op het gevacht af te sluiten.

Wie van hen gaat het winnen?

Het zijn beide nerds die zich wat ongemakkelijk in hun eigen lichaam lijken te voelen.

Het mooiste zou zijn als ze elkaar tegelijk een enorme dreun geven waarbij ze ook tegelijk ter aarde storten, maar zoveel geluk zullen we waarschijnlijk niet gaan hebben.

Ik zet in op Mark. Hoewel hij er niet sportief uitziet, denk ik wel dat hij de gezondste van de twee is.

Als de tegenstander na een minuut nog staat, gaat de conditie tellen en ik denk dat Mark dan de beste papieren heeft.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

They give a damn (Tom Lassing)

15/08 8:43

Het probleem van Detroit was tot voor kort dat de inwoners hun vertrouwen in de autoriteiten volledig verloren hadden. In hun ogen kon de overheid niets en wilde de overheid niets.

Het had dus ook geen zin om de overheid te wijzen op zaken die niet goed geregeld waren, want ze deden er toch niets aan en mee.

Het gevolg was dat er geen connectie meer was tussen de bevolking en de overheid. Als dus bijvoorbeeld een waterleiding gesprongen was, dan was er niemand die dat doorgaf.

Ondertussen spoelde niet alleen de straat weg, maar ging ook veel drinkwater verloren en niemand die de moeite nam ooit te bellen naar het waterbedrijf, de politie, de brandweer of de gemeente.

Het waterbedrijf kwam er na een paar uur wel achter dat er ineens wel erg veel water verbruikt werd. De waterleiding werd afgesloten en een wijk zat zonder water tot het lek gevonden was en de leiding weer gemaakt was. Ondertussen nam niemand de moeite om de gemeente door te geven dat de straat weggespoeld was.

We zien nu dat er een verandering aan het komen is. Men 'eist' nu van de overheid dat er wat gedaan wordt. Als dat dan niet snel genoeg gedaan wordt, wordt er daadwerkelijk werk van gemaakt om de overheid te dwingen tot actie. Men gebruikt (social) media om de overheid te dwingen tot actie. 

Het gevolg is dat de kwaliteit van de overheid, maar ook van de openbare ruimte toeneemt. 

Ze geven steeds meer om hun omgeving en willen dat het in orde gemaakt wordt. 

Dat is een goede zaak. Het zorgt er voor dat er iets meer een 'samenleving' ontstaat. 

Het gaat langzaam en niet iedereen is al zo ver, maar stapje voor stapje zie je dat Detroit de goede weg op gaat. Het belangrijkste is, dat het bij de mensen zelf ontstaat. Pas dan kan je ook echt fysieke verbeteringen doorvoeren.

Heb je de mensen niet mee, dan maken ze de spullen buiten hun huis alleen maar kapot...


Nu mijn huurders nog meer leren dat ze ook in huis de spullen een beetje netjes blijven behandelen. Ik doe dat onder meer door ze vernielingen in huis ook in rekening te brengen. Dat is nog wel eens een schok voor ze.

Zo had ik een paar weken geleden een verstopte toilet. Bleken er kleine stuffed animals (speelgoed) doorgespoeld te zijn. Dat is dus 'rekening man', zoals dat in het leger genoemd wordt.

In datzelfde huis een week later nog weer verstopping. Bleken ze doekjes doorgespoeld te hebben. Ook weer rekening man. Ik ben benieuwd wanneer ze doorhebben dat hun verblijf in het huis op deze manier extreem duur wordt...


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd