Beursbox Nieuwsbrief Mijn gezonde verstand advies

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Mijn gezonde verstand advies
Date: August 17th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 17 augustus 2023
 
 

AEX 756,85 Dow 34.765 USD 1,087 Btc 26.432 Goud 1,893.53

 
 

11% rendement

Open een NEO Finance account en haal ook een gedegen 10 tot 14% rendement per jaar! Bij opening ligt er een 20 euro bonus voor je klaar!

Met 11% heb je je geld in 6,7 jaar verdubbeld! Kijk hier.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/08 7:00

  • Hou er rekening mee dat ik in de maand augustus vakantie heb en niet iedere dag in de gelegenheid ben om online te komen. Ik sluit ook niet uit af en toe meerdere dagen de computer simpelweg niet aan te zetten.

  • Hoe praat je jezelf de recessie in? Volgens de officiële economische regels zitten we nu in Nederland in een recessie. Dat houdt in, twee kwartalen op rij krimp van de economie. In dit geval twee keer een minimale krimp, dus hoe kom je erbij om dat serieus een recessie te noemen... Opvallend is overigens dat België en Frankrijk nu helemaal geen krimp van de economie ervaren.

  • Gebruikers van X, (voormalig Twitter) zullen sneller een betaald abonnement op de service moeten nemen om enkele voorheen gratis onderdelen te kunnen behouden. Zeker als je berichten in wilt plannen ontkom je niet meer aan een betaald abonnement.

  • VinFast is nu op de Amerikaanse beurs genoteerd en het bedrijf is direct meer waard dan bedrijven als Ford en GM. Als dat geen waanzin is!

  • Tencent is met slechter dan verwachte cijfers naar buiten gekomen.

  • Gisteren heb ik een analyse op het aandeel PayPal gemaakt. Je kan de video hier bekijken.

  • De Chinese jeugdwerkloosheid is nu zo hoog geworden dat de Chinese overheid heeft besloten er geen cijfers meer over te publiceren. Dat is altijd een zeer sterk middel gebleken om het probleem te lijf te gaan. Immers, volgende maand is er geen jeugdwerkloosheid meer. Er zijn er dan immers geen cijfers meer over en wat er niet is, dat is er niet.

  • De Chinese yuan is de laatste dagen flink gedaald. Het gaat economisch niet zo goed met China. Het vertrouwen in de munt heeft daarom even een knauw gekregen.

  • De Darwin award is gisteren gewonnen door een 14 jarige jongen in Eersel. Hij kon niet zwemmen en ging zonder reddingsvest suppen. Waarom ook niet? Zijn lichaam is gisteravond rond 22:00 uur gevonden. Dit was pertinent niet nodig geweest.

  • In India begint de productie van iPhone15 smartphones. Apple probeert op deze manier minder afhankelijk van China te worden.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Tegendraads beleggen door Warren Buffett (Tom Lassing)

17/08 7:22

Eergisteren schreef ik over het feit dat Warren Buffett bewust heeft gekozen voor beleggingen in huizenbouwers.

Buffett is vaak een belegger die ten opzichte van andere beleggers tegendraads is.

Gisteren op Finance Yahoo een artikel over het feit dat het sentiment rondom de huizenbouwers enorm verslechterd is.

De index verloor 6 punten en daalde van 56 tot 50.

Volgens de associatie achter de index is het vooral zijn het vooral inflatie en de hoge(re) rente die de bouwers dwars zit.

Ongetwijfeld weet Warren Buffett dat ook. Die is blijkbaar van mening dat dit slechte sentiment al lang in de koersen verwerkt is en dat het daarom juist nu een goed moment is om dit soort aandelen te kopen.

Warren Buffett heeft daarbij het geluk dat hij zijn posities moet publiceren en dat die publicatie de koersen van wat hij gekocht heeft al omhoog gaat jagen.

 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Mijn gezonde verstand advies (Tom Lassing)

17/08 7:45

Ik mag geen individuele financiële adviezen geven en iedereen die me kent, weet dat ik dat ook heel actief niet doe. Je kan me een vraag stellen, maar ik zal altijd via de site en nieuwsbrief antwoorden.

Deze week hoorde ik van iemand dat deze persoon fysiek goud bezat voor de door hem verwachte stijging...

Ik vind dat zelf geen goede reden om fysiek goud te bezitten.

In mijn ogen is fysiek goud het betere alternatief voor spaargeld. Het is in mijn ogen GEEN plek voor speculatie geld.

Maar wat dan wel te doen?

Ik ben van mening dat je je spaargeld dus in goud moet houden en niet op een spaarrekening. Ik ben ook van mening dat je speculatie geld best in degelijke beleggingen kan stoppen.

Degelijke aandelen, NEO Finance, vastgoed leningen. Dat soort zaken.

Is dat opmerkelijk dat ik dat stel?

Neen! Immers, ik doe dat zelf ook. Weliswaar beleg ik dan zelf actief in vastgoed, maar dat is omdat ik dat met enkele miljoenen kan doen. Als je die mogelijkheid niet hebt, dan is beleggen in leningen met onderliggend vastgoed een heel goed alternatief.

De persoon in kwestie vroeg me niet actief om mijn mening over zijn goud. Ik hoop nu maar dat hij dit artikel leest en daaruit destilleert dat het in mijn ogen anders kan (en moet).

Account bij Neo Finance openen
 
 
 

Tonnen euro verlies (Tom Lassing)

17/08 8:05

Eén van mijn lezers melde me deze week dat hij letterlijk voor tonnen is opgelicht door een bedrijf uit naar zijn idee Engeland.

Waarschijnlijk is het echter in Engeland slechts een lege huls en zat het bedrijf dat hem opgelicht heeft op bijvoorbeeld Malta of Cyprus.

Valt zo'n oplichting te voorkomen?

Ja!

Ja, want er zijn bij oplichters vaak rode vlaggen. Voor je in zee gaat met een voor jou onbekend bedrijf moet je onderzoek naar ze doen en vragen aan ze stellen.

Een heel simpele vraag is of ze even een foto van zichzelf en een foto van hun in hun kantoor kunnen sturen. Willen ze daar niet aan meewerken, laat het dan maar zitten.

Een andere vraag is of ze je ook even hun adres van het bedrijf willen doorgeven. Je kan dan met Google Earth kijken wat of het voor kantoor is en je kan op Internet kijken of ze inderdaad op dat adres bekend zijn.

Twee heel simpele zaken die je naar mijn idee MOET vragen als je je geld aan anderen toevertrouwd.

Is dat een 100% zekerheid dat het goed zit? Neen... Het kan immers ook een volledig legitiem bedrijf zijn dat door marktomstandigheden of stommiteiten onderuit gaat. Ook dat komt voor. Beleggen kent weinig zekerheden. Het kan dus ook helemaal mis gaan. Echter je geld verliezen omdat je de moeite niet nam om het bedrijf op een degelijke manier te onderzoeken is gewoon zonde en onnodig.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Secundaire markt weer leeggekocht (Tom Lassing)

17/08 8:31

Zo af en toe zoek ik in de Secundaire Markt van NEO Finance naar koopjes. Leningen die tegen een aantrekkelijke korting te koop staan. Zeker nu in de vakantie is dat interessant, omdat veel van mijn concurrenten op die markt nu zelf ook op vakantie zijn.

Inderdaad bleken er deze week een aantal leuke aanbiedingen te krijgen te zijn.

Ik heb zelfs een goed lopende A+ lening met slechts 5% rente gekocht.

Ik kreeg 10% korting op de lening. Dan kan je zeggen... Dat is nog steeds geen vetpot, maar het is wel een bewezen goed lopende lening.

Hoewel dus een lage rente, is dit toch leuk. Uiteindelijk gaat de lener 100% terug betalen, terwijl ik maar 90% voor de lening betaalde.

Het mooie is, in de eerste 8 maanden dat de lening al liep betaalde de lener keurig op tijd. Meestal is dat een teken dat het in de rest van de looptijd ook wel goed zal gaan. In veruit de meeste gevallen gaat het bij slecht lopende leningen al in de eerste maanden dat een lening loopt mis.

Heb jij al een account? Open het hier.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd