Beursbox Nieuwsbrief Alternatieven voor de grootbanken

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Alternatieven voor de grootbanken
Date: August 18th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 18 augustus 2023
 
 

AEX 737,63 Dow 34.474 USD 1,087 Btc 24.509 Goud 1,892,85

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een goede en goedkope broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd goed terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt! Heel geschikt voor beleggers die ook in aandelen in Noord Amerika beleggen!

Open nu je rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/08 7:00

  • De koers van bitcoin is vanochtend in een soort vrije val gekomen. Er ging ruim 7% van de koers af.

  • In Ecuador is wederom een poging gedaan een presidentskandidaat om te brengen. De georganiseerde misdaad is zo machtig geworden in het land, dat ze dat zo maar kan maken. Afgelopen week zijn in het land al drie politici omgebracht.

  • Het vastgoed bedrijf Evergrande (China) heeft in de VS faillissement aangevaagd. De vraag is nu welk domino-effect er nu gaat ontstaan. Ze hebben enorme schulden en die tegenpartijen moeten dus ook afschrijven. Verdere faillissementen vallen dus niet uit te sluiten.

  • De Chinese yuan kwam gisteren op een 16 jarig dieptepunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Chinese centrale bank is nu aan het ingrijpen.

  • Gisteren was de AEX index veruit de slechts presterende beurs in de wereld. Het heeft alles te maken met de enorme koersval van Adyen. Dat aandeel verloor 40% van haar waarde nadat ze bekendmaakten dat de winst aanzienlijk lager uitviel dan vooraf gedacht. Het is een enorm overdreven reactie. Ondertussen is het in Amsterdam wereldnieuws, maar in de VS is er amper aandacht voor de koersval. Concurrent Paypal zag de koers giteren 2% dalen, maar geen enkele referentie in de AMerikaanse pers naar de Adyen koersdaling. Overigens is en blijft Adyen een veel te hgoog gewaardeerd aandeel. NA de koersval is de K/W nog altijd 81. De PEG ratio is 2. Die koersval komt dus door de extreme overwaardering en veel te hoog gespannen verwachtingen. Men was veel te ver op de muziek vooruitgelopen.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Alternatieven voor de grootbanken (Tom Lassing)

18/08 7:29

Het aanhouden van bankrekeningen wordt steeds duurder. Hoewel banken steeds minder kosten maken, brengen ze steeds meer kosten in rekening. Vroeger had iedere bank in iedere plaats wel een vestiging en iedere mutatie kreeg je post van. Nu zijn banken uit het straatbeeld verdwenen en je afschriften moet je zelf maar downloaden.

Daarvoor betaal je per maand echter wel steeds meer.

De banken zijn digitaal geworden en dat maakt dat je nu dus ook veel makkelijker kan kijken naar alternatieve banken.

Zo heb ik dus gekozen voor N26.

Ik heb overigens nog altijd wel een ABNAMRO rekening, maar steeds meer doe ik met de N26 rekening.

Ik heb nu ook in de vakantie geen ABNAMRO pas of credit card meer gebruikt.

Op de N26 rekening krijg ik zelf geld toe als ik die rekening gebruik. Ik weet niet hoe lang ze dat beleid kunnen volhouden, maar grappig is het wel.

Als je vaker de kaart gebruikt, dan ga je wel betalen. Ik doe dat echter zeer zelden. Je kan er ook kiezen voor een betaalde service, maar ik heb dat nog niet nodig gevonden. Ik ben dus heel tevreden met mijn N26 rekening. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Goudprijs (Tom Lassing)

18/08 7:55

Wanneer zou je goud moeten kopen?

Ik schreef deze week al dat je goud niet voor de prijsspeculatie moet kopen. Speculeren op een prijsstijging doe je met andere producten veel beter dan met fysiek goud en zilver.

Fysiek goud en zilver is in mijn ogen een prima alternatief voor de spaarrekening.

Maar als je daar dan goud voor koopt, wanneer doe je dat dan?

Mijn advies is om het 'gewoon' te doen. Liefst gespreid over tijd. Bijvoorbeeld iedere maand een beetje.

Ik zou dan niet te veel op de koers van dat moment letten.

Gewoon kopen. Je middelt dan de prijs over tijd wel.

Ga je proberen je aankopen te timen, dan loop je de kans dat je steeds heel zenuwachtig over je bezit wordt en dus niet koopt... Geld op de spaarrekening is 100% zeker van verlies. Immers is de inflatie veel hoger dan de rente.

Geen goud kopen is dus 100% zeker een verlies.

Waar koop ik mijn goud?

Ik heb twee partijen waar ik een rekening bij heb. In Nederland Holland Gold en in België Goud999.

Ik heb met beide partijen een affiliate deal gesloten en daar kan jij ook van profiteren!


 
 

Is een Compromis in Oekraïne mogelijk? (Tom Lassing)

18/08 8:35

Deze week was er een hoge NAVO functionaris die op eigen titel sprak over een compromis in Oekraïne.

Oekraïne zou dan land moeten afstaan om Rusland tevreden te stellen.

Ik vergelijk dat met het in 1940 afstaan van Brabant en Limburg aan de Duitsers, zodat die rustig België konden binnenvallen. Duitsland zou dan de rest van Nederland met rust laten.

Zouden wij dat geaccepteerd hebben?

Nee toch?

Waarom zou Oekraïne dat dan wel moeten accepteren en hoe kan zo'n stap aan de blijvende vrede bijdragen als je weet dat Oekraïne zich er nooit bij zou neerleggen?

Rusland heeft al duidelijk laten weten dat het De Krim en vier provincies wil hebben. Sterker nog, Rusland heeft die vijf plekken al tot Russisch grondgebied verklaard. Flinke delen van de vier provincies zijn nog niet eens in Russische handen.

Oekraïne zou dus haar leger terug moeten trekken en nog meer land af moeten staan om Rusland tevreden te stellen.

Wie zoiets voorstelt is in mijn ogen compleet gestoord. Wat mij betreft ontslaan ze de hals die met het voorstel kwam. In feite kan je het vergelijken met Sudetenland in 1938. Duitsland nam dat over en ging daarna gewoon door met eisen stellen. Dat is bij Rusland niet anders.

Ook Rusland wil meer en meer en als we de poster op een tractorfabriek in Rusland moeten geloven, wil Rusland zelfs zo ver gaan dat Oost Duitsland weer tot het Russische rijk gaat behoren. Polen, Roemenië, de Baltische staten, Finland, Joegoslavië etc., het moet allemaal weer Russisch worden als het aan Rusland ligt.

Dat is de mentaliteit van de Russische staat. Helaas is er geen andere weg dan economische sancties en oorlog in Oekraïne om die ambities de kop in te drukken.

 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Grondhandel... Pas op (Tom Lassing)

18/08 9:30

De rechter heeft een stokje gestoken voor de bedenkelijke praktijken van het bedrijf Grondzaken Nederland.

Ik heb heel wat jaren geleden indertijd als eerste aan de bel getrokken over de praktijken rondom speculatieve grondhandel in vooral landbouwgrond. Kijk hier bijvoorbeeld, maar ook hier.

De kern van het verhaal is vaak een weiland dat vervolgens in kleinere delen gesplitst wordt. Die kleinere delen worden verkocht aan particulieren.

De kans dat die weilanddelen snel omgezet gaan worden in bouwgrond is minimaal.

Daarbij gelden dan heel veel kleine lettertjes in het contract waarbij het bedrijf dat jou die grond verkocht eigenlijk mede bepaler blijft met wat er gaat gebeuren. Jij bent eigenaar van dat lapje grond, maar het bedrijf bepaalt de stappen en met wie er in zee gegaan wordt.

Als dat niet een prachtige voedingsbodem voor fraude is...

De rechter heeft nu duidelijk gemaakt dat het handelen van in dit geval Grondzaken Nederland niet behoorlijk was.

De rechter heeft ook aangegeven dat handel als deze onder toezicht van de AFM moet komen.

Dat is het niet meer, omdat in de contracten werd opgenomen dat de koper het beheer van de grond op zich zou nemen. Onzin natuurlijk, maar daarmee kwam het wel onder AFM toezicht uit.

Mijn advies: Begin er niet aan!


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd