Beursbox Nieuwsbrief Nederlandse F-16 gift

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Nederlandse F-16 gift
Date: August 22nd 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 22 augustus 2023
 
 

AEX 737,81 Dow 34.463 USD 1,091 Btc 23.974 Goud 1,898.7

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/08 7:00

  • Deze maand zie ik als vakantiemaand en het kan dus zijn dat ik zo nu en dan geen nieuwsbrief ga versturen. Ik ga niet echt op vakantie, maar wil gewoon zo nu en dan even 'vrij' zijn.

  • 12 oktober organiseert WH Selfinvest in Maastricht een beleggersevent. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor meer informatie.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • De huizenprijzen in Nederland stijgen weer. Mijn dochter ervoer dat al. Ze verkocht haar huis binnen een week en kreeg 50.000 euro meer dan de taxateur makelaars gedacht hadden. De verkoopprijs lag ruim boven de vraagprijs. (en die lag al flink boven de taxatieprijs)

  • Oekraïne weet nu letterlijk dagelijks drones tot ver in Rusland te brengen. Deze week ging er voor Rusland al een onvervangbare strategische bommenwerper verloren. Vannacht was het weer raak in Moskou.

  • In de VS is fentanyl de nieuwe hype. Dit wordt ook wel de zombiedrug genoemd, omdat gebruikers compleet van de wereld raken en er als zombie bij gaan staan. Het is al zeer snel dodelijk. Dit jaar alleen zijn er al meer dan 60.000 Amerikanen na gebruik van deze drugs overleden. Een beetje onversneden fentanyl op de huid krijgen kan al dodelijk zijn.

  • Er blijft verkoopdruk op aandelen Adyen bestaan. De glans is er even af voor beleggers. De waardering voor dit aandeel was ook veel te hoog geworden. Nu de eerste reality chack heeft plaatsgevonden zien beleggers dat ook in.

  • De gasvoorraden in Europa liggen nu al op 90%. Dat is maanden eerder dan voorheen. Een goede zaak, want zo kan de extreme gasprijsstijging van vorig jaar voorkomen worden. Toch blijft de gasmarkt gevoelig voor extreme uitslagen. Een stiking in Australië was al goed voor 18% prijsstijging. Het slaat werkelijk nergens op.

  • Zoom wist weer meer winst te maken. Na Corona kakte de winst en de aandfacht voor het aandeel wat in, maar ze hebben zich netjes herpakt. Ik prober snel een video analyse te maken, maar wer niet of me dat deze week nog lukt. Het is nog vakantietijd. Ik was zondag nog in Gorinchem. Een wandeling over de vestingwal en daarna even de stad in. Was blijkbaar een dag te laat gezien de afbouw van een groot podium...

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Libor rente en de banken (Tom Lassing)

22/08 7:28

Om eerst maar eens te beginnen met een belangrijk punt... Wat is Libor rente?

Libor staat voor: "London Interbank Offered Rate".

Vraag de Rabobank maar... die hebben deze rente jarenlang gemanipuleerd. Immers, zo zijn banken.

Om tegen te gaan dat wij stervelijken te veel over Libor zouden weten, is het al jaren niet meer toegestaan om de Libor rente vrij toegankelijk actueel op een website te vermelden. Je mag voor het klootjesvolk alleen vertraagd publiceren.

De huidige Libor rente is veruit de hoogste van de afgelopen 10 jaar. We zitten nu rond het niveau zoals we dat kenden tussen 1993 en 2009. Voor 1993 lag de rente veel hoger en na 2009 lag de rente veel lager.

Libor is de gemiddelde rente waartegen banken onderling leningen aan elkaar willen verstrekken. Deze rente wordt meerdere keren per dag berekend, maar slechts één keer per dag gepubliceerd.

Er is echter niet één Libor rente tarief. Er zijn er vrij veel, al is dat de laatste jaren al flink teruggebracht.

Het feit wil dat Libor eind 2023 helemaal zal ophouden te bestaan.

Droog je tranen maar weer snel, zo'n verlies zal het niet geven.

Wil je weten wat er na Libor gaat komen? Ik heb dat nagezocht en heb bij de Nederlandse Vereniging van Banken een pagina gevonden met wat informatie.

Kijk hier
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

De Rusland fans (Tom Lassing)

22/08 8:13

Ik sta er steeds van te kijken hoe het mogelijk is dat er nog mensen zijn die de berichten over Oekraïne vanuit Rusland geloven. Al die berichten uit Moskou zijn voor een groot deel gelogen, en ze houden vanuit Moskou de leugens vol, tot ze er door bewijzen zoals foto's en video's niet meer omheen kunnen. Ondanks dat patroon zijn er veel te veel mensen die deze onzin, gedragen door ook enkele Nederlandstalige berichtenverzenders, zo maar geloven.

Dat niet alleen, ze hechten er vooral aan te stellen dat ze tegen de oorlog zijn en pro Rusland zijn ze zeker niet...

Nee hoor, maar ondertussen geloof je de onzin uit Moskou en ultra rechtse Amerikaanse bronnen wel. Je blijft het ook graag verder verspreiden, onder andere op Facebook, maar ook als commentaar op video's over de oorlog in Oekraïne.

Er zijn enkele Nederlandstalige uitgevers en kanalen die heel graag de onzin uit Moskou doorplaatsen, want het levert ze veel geld op.

Je valt immers dan op in het uitgeversveld en daarbij zijn het veelal de wappies die ook heel gevoelig blijken te zijn voor propaganda uit Moskou. Pro Russische kanalen kennen enorm trouwe fans. Die mensen komen vaak je site bezoeken en zorgen voor veel verkeer (advertentie inkomsten) naar de pro Russische berichten.

Helaas zijn veel mensen zijn zo 'geraakt' door Corona dat ze hun sociale kompas verloren hebben. Ze raken door hun opvattingen in een sociaal isolement en alleen bij die online pro Russische kanalen worden ze niet uitgekotst. Het leven van de wappies bevindt zich steeds verder alleen maar online, want hun oude vrienden raken ze stuk voor stuk kwijt. Ze radicaliseren hierdoor nog weer verder.

Hoe kan je toch in deze door Rusland gestarte oorlog voor een land als Rusland zijn? Doet het feit je dan niets dat Rusland vooral de burgerbevolking wil raken? Raakt je dat niet?

Het antwoord daarop is dat ze dat stadium al voorbij zijn. Ze voelen zich onbegrepen door de rest die daarom dom is. Alleen de wappies weten de waarheid is hun opvatting. Rusland is de heilstaat, al weten ze niets van Rusland. Hun realiteit is er één die puur online gevormd wordt vanuit Moskou en ze hebben het zelf totaal niet door.

 
 

Nederlandse F-16 gift (Tom Lassing)

22/08 8:35

De Nederlandse staat geeft de 42 F-16 die zijn overgebleven van de 106 exemplaren die we ooit bezaten aan Oekraïne.

Ik denk in meerdere opzichten een goede zaak.

Het is vooral goed dat we ze allemaal weg doen. Dat is namelijk veel goedkoper en efficiënter dan bijvoorbeeld de helft weg doen.

Nederland kan dan namelijk in één keer volledig overstappen op de nieuwe generatie vliegtuigen en hoeft niet een deel van het personeel actueel te houden op de F-16 techniek. We kunnen Oekraïne ook alle overgebleven onderdelen geven en ook op dat vlak schoon schip maken.

Hoe sneller, hoe beter is daarom uit kosten overwegingen een goede zet.

Nu had Nederland natuurlijk de toestellen ook kunnen verkopen. Dat had dan nog een grijpstuiver opgeleverd.

Ze nu weggeven aan Oekraïne is echter in feite het zelfde. We hadden in het andere geval Oekraïne op een andere manier hulp gegeven. Dat is dus lood om oud ijzer, broekzak, vestzak.

Nu was Nederland even middelpunt van de belangstelling en die reclame is ook veel waard.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Woningbouw in Nederland (Tom Lassing)

22/08 9:13

In mijn woonplaats zou een nieuwe wijk vooral ruim en groen worden.

Dat waren de brochures in ieder geval wel. Nu de huizen gebouwd worden, blijkt het 'gewoon' weer een wijk met rijtjeswoningen te worden. Weg zijn de grootste plannen van 'groen' wonen.

De economische realiteit maakt dat het groen bouwen met ruime percelen simpelweg niet haalbaar was. Daarbij bleek de bereidheid om de hoofdprijs voor een forse tuin te betalen amper te bestaan. Het huis is al zo duur, dat de tuin er maar bij moet inschieten. Een postzegel van een tuin achter het huis is wel voldoende.

In Utrecht wordt met veel bombarie de wijk Cartesius gebouwd. Dit moet zo mooi worden dat de mensen die er gaan wonen 'langer' leven.

Nu is dat al vrij makkelijk haalbaar. We weten immers dat rijke mensen gemiddeld acht jaar langer leven dan arme mensen. De vraagprijzen voor appartementen in Cartesius liggen ...


Lees verder


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd