Beursbox Nieuwsbrief Twee maanden bezig

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Twee maanden bezig
Date: August 23rd 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 23 augustus 2023
 
 

AEX 738,21 Dow 34.288 USD 1,085 Btc 24.108 Goud 1,904.02   

 
 

Een betrouwbare broker

Kies voor deze betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

23/08 7:00

  • Het net op de beurs genoteerde Vinfast doet het nog altijd goed. De koers schoot gisteren 108% omhoog. Het bedrijf is nu 85 miljard dollar waard. Ze maken een omzet van ... nul. Een bedrijf als Ford is nu 47 miljard dollar waard. Die maken een omzet van 170 miljard dollar. Vinfast is nu de op twee na hoogst gewaardeerde autofabrikant! Dat terwijl ze nog geen auto afgeleverd hebben! Is toch knap.

  • Gisteren is het huis in Detroit dat eerdere deze maand niet door de inspectie kwam alsnog goedgekeurd. Een goede zaak. Ik kan er nu weer een Section 8 huurder in plaatsen.

  • De staking in Hollywood duurt maar voort. Er lijkt weinig beweging in de standpunten te zitten. De stakers willen meer rechten en inkomen, terwijl de bedrijven meer met AI willen werken, zodat ze minder schrijver en acteurs in hoeven te zetten. Je zou denken... laat de markt beslissen. Helaas werkt dat zo niet, want de studio's zijn te machtig. Het maken van films en series is tegenwoordig te duur om zo maar door een nieuwe partij opgepakt te worden. Je moet immers je film of serie ook nog bij de zenders aan de man brengen. Alleen als je zelf 'zender' bent, zoals Netflix en de andere streamdiensten, kan je het de studio's moeilijk maken.

  • Essent verlaagt de prijzen voor gas en elektriciteit, maar roept de klanten wel op zuinig te blijven. Dat laatste zie ik helaas bij de horeca amper terug. Zelfs in de zomer her en der al terraswarmers zodat we lekker warm buiten kunnen zitten. Het voelt niet als een energiecrisis, en dus verslapt de aandacht.

  • Overweeg je energie rekening 'vast' te zetten door een jaar of twee jaar contract af te sluiten. Zou het alsnog mis gaan met de energieprijzen, dan zit je niet met extreem hoge tarieven opgescheept. Ik heb er zelf al toe besloten. De energiemarkt is de komende jaren nog wel in beweging en ik weet waar ik de komende twee jaar aan toe ben.

  • 12 oktober organiseert WH Selfinvest in Maastricht een beleggersevent. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor meer informatie.

  • Pak een gratis ounce zilver! Je krijgt een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Nu het sentiment positief is... (Jack Hoogland)

23/08 7:25

De afgelopen drie beursdagen stegen koersen van uraniumaandelen met gemiddeld maar liefst 8%.

Zoals ik u gisteren al vertelde, lijkt het er nu wel zéér sterk op dat uranium op de radar van steeds meer Amerikaanse beleggers verschijnt.

Op de koersgrafiek hieronder zien we dat uraniumaandelen niet alleen uit de falling wedge zijn gebroken, maar nu ook hoger noteren dan de eind januari bereikte top.

Kijk naar de linkerkant van de grafiek, en je weet hoe hard uraniumaandelen in koers stijgen als het sentiment positief is.

En er zijn nu véél meer redenen voor positief sentiment dan drie jaar geleden!

De grafiek in onderstaande tweet laat goed zien hoe hard wereldwijde investeringen in kernenergie stijgen.


Zoals  ik u donderdag al vertelde, zullen die investeringen door het enorme potentieel van kleine kernreactoren (SMR’s) de komende jaren nóg harder stijgen.

Dit terwijl er wereldwijd nog nauwelijks wordt geïnvesteerd in nieuwe uraniummijnen!

 Tot zover de horizon reikt, zien we...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Windmolens en zonnepanelen (Tom Lassing)

23/08 7:42

Ik kreeg van een lezer een prachtige opzet doorgestuurd van windmolens bovenop flats. Die windmolens/turbines stonden binnen een extra twee verdieping hoge extentie van het gebouw. Boven de windmolens was een dak gemaakt dat vol lag met zonnepanelen. 

Er zijn meerdere voordelen te noemen van een dergelijke opzet.

Ten eerste waren de windmolens bijna niet zichtbaar. Het waren schoepmolens, dus geen gehaktmolens zoals in de weilanden en op zee staan. Hoe dan ook geen klachten over horizonvervuiling. De zonnepanelen kregen door de open constructie luchtkoeling van onderuit.

Dat maakte dat ze dus minder warm zouden worden. Naar schatting levert dat 15% meer elektriciteit op van de panelen.

Ik hoop van harte dat de opzet heel erg succesvol gaat worden.

 
 

Twee maanden bezig (Tom Lassing)

23/08 8:05

Ik heb gisteren, letterlijk na twee maanden, eindelijk het bijwerken van de heggen op mijn perceel afgerond. Ik heb heel de heg om mijn perceel heen een meter lager gemaakt. 

Dat hield in, een enorme hoeveelheid aan takken. Ik schat bruto zo'n 100 kuub.

Ik heb dat allemaal verwerkt, want mijn stelregel is dat er geen tuinafval de tuin verlaat. Ik heb dus alles verknipt en heb alle bladeren met de zitmaaier bewerkt en in het kippenhok gegooid.

De vingerdikke takken en dikker heb ik verknipt tot grofweg 15 cm stukken.

Gisteren heb ik een deel daarvan eerst door de dikke takken versnipperaar en daarna door de gewone versnipperaar gehaald.

Reden is dat ik een test wil gaan uitvoeren met papiersnippers en deze taksnippers. Ik wil daar geperste blokken van maken die deze winter in de kachel gebruikt kunnen worden. Ik deed dat al eerder met zaagsel en papiersnippers en dat werkt goed.

Ik heb daarnaast dus nu 3 kuub aan die 15 cm takjes. Misschien dat ik daar iets kunstzinnigs in de tuin mee ga doen, en anders kan het nog altijd gewoon de tuin in als bodembedekker of ook dat gaat de kachel in, maar dan als takjes als mijn blokken experiment niet werkt of te veel moeite is.

Ik ga mijn permacultuur website binnenkort aanpassen en aanvullen met mijn verhaal over de takjes.

Permacultuur site
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

De rechtszaken tegen Trump en handlangers (Tom Lassing)

23/08 8:49

In de rechtszaak rondom de gestolen geheime documenten is bekend geworden dat één van de getuigen een nieuwe advocaat in de hand heeft genomen en daarna zijn verklaring aanzienlijk heeft aangepast.

Als er één ding heel erg duidelijk is geworden, dan is het dat vooral het vak van advocaat in heel deze saga een deuk heeft opgelopen.

De meeste aangeklaagden naast Trump zijn namelijk advocaten.

Dat is opmerkelijk, want advocaten zouden de wet moeten dienen.

Deze advocaten hebben (volgens de aanklager) alles in het werk gesteld om juist de wet te omzeilen. Ze hebben van alles geprobeerd om de Amerikaanse democratie te beëindigen.

De hoeveelheid bewijzen is enorm en de vraag is hoe die berg aan informatie aan de jury en rechters voorgelegd gaat worden. Is dit nog wel behapbaar voor 'gewone' burgers die in de jury zitten?

Je moet door je gelijken beoordeeld worden, maar we praten hier over een voormalige president van de VS en zijn advocaten. Dan is Jan met de Pet niet bepaald een 'gelijke'.

In de komende maanden gaan de eerste rechtszaken van start. Zou het eindelijk gedaan zijn met het geluk van Donald Trump? Teflon Don noemden ze hem vroeger al. Hij haalde van alles uit, maar kwam er keer op keer mee weg. Dat is dan ook de reden dat hij zo ver durfde te gaan. Immers zijn hele leven deed niemand hem wat.

Er was geen probleem zo groot of je kon het afkopen of zo onder druk zetten dat men afzag van stappen. 

Als de VS dit niet met huid en haar uitroeit, dan is het wachten op de volgende die een poging tot staatsgreep waagt.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd