Beursbox Nieuwsbrief Boycot op Rare Metals

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Boycot op Rare Metals
Date: August 28th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 28 augustus 2023
 
 

AEX 733,37 Dow 34.346 USD 1,081 Btc 24.127 Goud 1,916.12

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

28/08 6:45

  • Morgen ga ik in het lunchwebinar het aandeel Zoom bespreken. Klik hier om er morgen om 12:30 uur bij te zijn.

  • Tesla wil voor Tesla bezitters in LA een diner en drive-in theater gaan opzetten. Hij hoopt daarmee een unieke extra ervaring aan Tesla klanten te kunnen bieden. Het lijkt mij een beetje een autistische vorm van vermaak als je alleen maar met Tesla eigenaren om wilt gaan. Maar goed Musk is dan ook een beetje van lotje getikt. Het maakt hem tot wie hij is. Of zijn klanten ook zo maf zijn...

  • In Oostenrijk gaat de windfall profit belasting op olie- en gasbedrijven verder omhoog. Alles 10% boven de gemiddelde winst die ze in de periode 2018 tot 2021 maakten wordt gezien als windfall profit. Daar moeten ze extra belasting over betalen. Sneu voor ze, maar we praten over een stukje belasting over winst. Ze gaan er niet kapot van. Dat doen veel kapitaalarme consumenten al wel, mede door deze bedrijven.

  • India heeft extra uitvoerbeperkingen opgelegd aan de rijstsector. Hun rijst mag het land niet verlaten. India is bang dat het anders de eigen bevolking niet kan voeden omdat rijke landen de rijst zouden wegkopen.

  • Chinese bedrijven hebben moeite hun winsten op peil te houden. De Chinese economie heeft het zwaar. De vraag vanuit het westen is fors teruggelopen nadat de Corona achterstand was ingelopen.

  • De aandelen Evergrande (Chinese vastgoed onderneming) werden weer op de beurs verhandelbaar. De handel was 17 maanden geleden stilgelegd. De koers gingen tot 87% omlaag. Toch is hun verlies als onderneming al iets aan het afnemen.

  • Ook Facebook wil dat haar werknemers weer op kantoor komen werken. Om dat te kunnen handhaven wil Facebook dat werknemers altijd een GPS tracker bij zich hebben waaruit blijkt waar ze zich bevinden. Iets zegt me dat dit niet lekker gaat vallen bij de werknemers.

  • Gisteren heb ik twee video's over Oekraïne gemaakt. Je vindt ze hier en hier. Overigens heb ik nu 5.500 abonnees op het video kanaal.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Hiervoor hoef je geen topeconoom te zijn! (Jack Hoogland)

28/08 7:05

Gisteren liet ik u zien dat positionering op de futures markt én sentiment voor goud en zilver zwaar negatief zijn.

Terwijl goud slechts 7% lager noteert dan haar all time high.

Dat is een sterke indicatie voor een stijgende goudprijs in de komende maanden.

Ik liet u ook onderstaande grafiek zien, die meer zegt over de komende jaren.


Goud steeg in de jaren ’30 en ’70 naar een niveau gelijk aan anderhalf keer de basishoeveelheid geld in omloop.

Beiden waren turbulente periodes.

In de quote hieronder geven grondstoffenexperts Goehring & Rozencwajg aan waarom ze dit ook voor de komende jaren verwachten.


Je hoeft echter geen grondstoffenexpert of topeconoom te zijn om te begrijpen dat ook de komende jaren turbulent zullen zijn.

Door stijgende financiële onrust zullen spaarders en beleggers massaal goud kopen als koopkrachtbescherming én om in te spelen op een forse prijsstijging.

R&G (dat ook in 2000 de bull markt in goud voorspelde) geeft in haar rapport aan dat goud de komende tien jaar gemakkelijk naar...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Boycot op Rare Metals (Tom Lassing)

28/08 7:22

China heeft besloten om nog weer een keer de uitvoer van Rare Metals te beperken. China is veruit de grootste producent van Rare Metals in de wereld. De reden is niet omdat er alleen maar Rare Metals in China zouden zijn. Dat is zeker niet zo. Het is meer dat dit spul alleen met een enorme milieu impact gewonnen kunnen worden.

China was bereid om die gevolgen voor het milieu te dragen.

Al die mensen die zo voor het milieu zijn en ondertussen een smartphone hebben, realiseren zich niet dat die smartphone elders in de wereld een enorme milieu impact heeft.

Hetzelfde geldt overigens ook voor windmolens en elektrische auto's. Voor een deel is er slechts sprake van het verschuiven van de vervuiling. Een elektrische auto vervuilt niet in de stad en niet tijdens het rijden, maar deze vervuilt wel bij de productie van de accu en bij het verwerken van de accu als deze afgedankt wordt.

Voor stedelingen een goede zaak, want de stad blijft schoner, maar elders in de wereld merken ze de vervuiling wel.

China wil chips en chips worden gemaakt met behulp van enkele Rare Metals.

Het westen zal dus op zoek moeten naar andere leveranciers en dat is zo makkelijk niet.

Voor China is dit echter ook niet kosteloos. Het westen heeft China al afgesneden van de laatste generatie chips, maar kan China op meer manieren raken.

Er zal dus een balans gezocht moeten worden waarbij iedereen genoeg zekerheden heeft dat de veiligheid intact blijft, maar dat we ook de economieën kunnen laten draaien zonder dat er een wereldwijde crisis ontstaat. Daar is namelijk helemaal niemand bij gebaat.

 
 

Politiek van de hak op de tak (Tom Lassing)

28/08 8:43

Hoe lang zien we in Nederland al dat één vaak nieuwe politieke partij een enorme groei ziet, om de verkiezing daarna bijna alles te verliezen en uiteindelijk als mini fractie in de Tweede Kamer achter te blijven?

Het begon niet met Pim, maar hij was wel de grootste golfmaker in jaren.

Daarna was het letterlijk iedere verkiezing raak en de komende verkiezing is geen uitzondering.

Bij de vorige verkiezing was het BBB.

Datzelfde BBB lijkt nu te halveren en nu komt uit het niets Omtzigt met een nieuwe partij.

Ik doe de voorspelling dat het ook een eenmalig zaak gaat worden, want Omtzigt gaat dit niet trekken.

Omtzigt wil simpelweg Kamerlid zijn, maar wordt nu gedwongen een politieke partij uit het niets te creëren en hij gaat te maken krijgen met allemaal opportunisten die via hem hun persoonlijke ambities willen waarmaken. Waar Omtzigt voor staat boeit ze niet, ze willen macht. Ze willen de Kamer in en daarna splitsen ze zich wel af.

Aan Omtzigt dus om daar sturing in te geven. Een onmogelijke taak, zoals zo velen voor hem al hebben laten zien.

Het uitgangspunt van de nieuwe partij is immers al verkeerd.

Hat gaat de laatste jaren keer op keer om een persoonlijkheid die de kiezers aanspreekt. Het zou over het idee en de visie moeten gaan. Onze democratie kan niet zo goed omgaan met individuelen die dan ineens zelf de partij gaan vormen.

Nu is het positieve van Omtzigt dat we eindelijk nu een keer een partij zien die iets goeds wil brengen. Die iets wil verbeteren. Alle eerdere van de laatste jaren waren 'Nee' partijen die alleen maar 'Tegen' iets waren.

PVV tegen buitenlanders, BBB tegen klimaatmaatregelen, en ga zo maar door.

Omtzigt wil verbeteren en dat siert hem. Het zal mislukken, maar hij doet een dappere poging.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Vrijheid van meningsuiting (Tom Lassing)

28/08 8:02

Wat is vrijheid van meningsuiting precies? Daar zijn we wereldwijd nog steeds niet uit. Het is niet dat je maar 'alles' kan roepen en zeggen. Immers praten over het uitvoeren van illegale zaken en het oproepen tot handelingen die crimineel zijn, zijn geen 'vrijheid van meningsuiting'. Maar waar ligt de grens?

Iemand gaf mij eens aan dat ze zich beledigd voelde door mijn uitspraak. Daarom mocht ik het volgens haar niet zeggen. DAAR was ik het dus pertinent NIET mee eens. Immers iedereen kan zich overal wel beledigd door voelen. Dat zou inhouden dat niets nog vrije speech is, want altijd kan er iemand zijn die zich er aan stoort.

Dat je je beledigd voelt, is dus geen grens die voor vrije speech geldt.

Jordan B. Peterson is een zeer uitgesproken psycholoog uit Canada. Hij heeft echt een uitzonderlijk uitgesproken mening over de premier van Canada. Hij is ook een fel tegenstander van genderaanpassingen. Hij heeft daarom geen goed woord over hoe we dat in Nederland geregeld hebben.

Je zou zeggen, dat mag...

Niet dus. Hij is door een rechter in Canada teruggefloten. Hij mag als erkend psycholoog NIET afgeven op de premier. Hij moet nu een heropvoeding ondergaan en gaat anders zijn licentie als psycholoog verliezen. De reden is dat hij als vakman blijkbaar geen politieke mening mag hebben.

U leest het goed.

Ik ben het vaak compleet oneens met deze man, die volgens mij regelmatig op de verkeerde plek bij de psycholoog zit. Hij zou wat mij betreft vaker de patiënt mogen zijn. Maar... wat is het voor onzin dat hij als vakman geen politieke mening mag hebben?

In hoeverre bestaat er nog vrije meningsuiting in Canada als de overheid je vak licentie kan afnemen als je van mening bent dat de premier van het land een ramp voor het land is?

Peterson heeft nu besloten niet in beroep te gaan en dus dat hij heel dat proces van heropvoeding bewust gaat doorlopen. Hij gaat iedere stap van het proces echter publiceren. Hij gaat daarmee letterlijk alles in het open brengen. Alles wat ze hem gaan proberen bij te brengen gaat hij publiceren. Waar die 'heropvoeding' dus uit bestaat, gaat openbaar worden. Alle politieke manipulaties en indoctrinatie gaat hij fel in het licht zetten.

Ik denk een fantastische manier om duidelijk te maken hoe Canada onder de huidige premier een dictatorschap geworden is. Ik ben benieuwd of ze hem nu binnenkort een verbod gaan opleggen zich te uitten... Op een gegeven moment moet je dan als land toe gaan geven dat het vrije woord in jouw land niet meer bestaat. Peterson gaat die grens in Canada zoeken en helder maken.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd