Beursbox Nieuwsbrief De nieuwe hoofdstad van Indonesië

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De nieuwe hoofdstad van Indonesië
Date: August 29th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 29 augustus 2023
 
 

AEX 741,76 Dow 34.559 USD 1,082 Btc 24.168 Goud 1,925.34

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

29/08 6:30

  • Vanmiddag tijdens het lunchwebinar dat ik live zal verzorgen ga ik het hebben over het aandeel Zoom. Klik hier om er straks (gratis) live bij te zijn.

  • Uber Eat wil met een AI chatbot komen die je suggesties gaat geven. Deze chatbot moet je helpen makkelijker bestellingen te plaatsen. Wuaw... Ik ben behoorlijk underwhelmed... Niet onder de indruk. Uber Eat wil ook op de AI trein springen. Nogal doorzichtig wat mij betreft.

  • Gisteren is het aandeel "Better" (Hypotheek verstrekker in de VS) naar de beurs gekomen. Direct na de openingsbel verloren de aandelen 93% van hun waarde. In de eerste 30 minuten werd de handel vier keer stilgelegd. Het bedrijf werd voor de beursgang op 14 miljard waarde geschat. Na de eerste handelsdag was de waarde één miljard dollar. Wat een aanfluiting!

  • Goldman Sachs gaat een onderdeel verkopen. Het gaat om een personal finance onderdeel dat verkocht gaat worden aan Creative Planning, een vermogensbeheerder uit Kansas.

  • Intertoys staat weer te koop. Volgens de eigenaar, die de keten vier jaar geleden kocht, omdat er genoeg waarde is toegevoegd en de keten er nu klaar voor is. Een positieve reden dus. Goede zaak, ik vraag me alleen af of hij dit niet altijd zou zeggen...

  • X (voormalig Twitter) is door 2200 ex-werknemers aangeklaagd. Het bedrijf betaalde ze niet de beloofde vertrekpremie en heeft deze gerechtelijke procedure ook nog eens bewust vertraagd. Wie had anders verwacht van Elon Musk? Hij is niet voor niets schatrijk. Het is mede omdat hij anderen niet betaald waar ze recht op hebben. 2.200 van hen hebben hem nu gedaagd. Ik ben heel benieuwd waar dit op gaat uitlopen. In mijn ogen staan de ex-werknemers heel sterk.

  • 12 oktober organiseert WH Selfinvest in Maastricht een beleggersevent. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor meer informatie.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Onze economie is behoorlijk veranderd (Tom Lassing)

29/08 6:51

De Corona crisis ligt achter ons, maar de gevolgen daarvan zijn nog altijd zichtbaar en hoorbaar in onze samenleving.

Om maar met een heel klein, maar niet onbelangrijke verandering te beginnen...

Voor de Corona crisis waren vervoersbedrijven zich steeds meer op vervoer in de nacht aan het richten. Er zou in de nacht gereden moeten worden, zodat we overdag meer ruimte hielden voor het andere verkeer. Die trend is vrijwel volkomen verdwenen.

Ik merk dat zelf omdat we hier voor de Corona tijd de eerste auto's om 03:50 hoorden rijden. Die chauffeurs kwamen dan een kwartier later met hun vrachtwagens terug en waren op weg naar de klanten. Tegenwoordig rijden ze eigenlijk pas massaal rond tussen 06:00 en 06:30 uur. Nog altijd vroeg voor de meeste mensen, maar niet meer midden in de nacht.

De noodzaak om spullen nog voor werktijd bij de klant te hebben is blijkbaar verdwenen of minstens veel minder geworden.

Nu zou je kunnen denken dat het bij mij slechts één vervoerder betreft, maar ik kan er al zo drie in de omgeving noemen die alle drie nog net zo actief zijn als voor de crisis, maar blijkbaar wel andere keuzes voor wat betreft levering gemaakt hebben.

Misschien dat thuis werken daar een deel van de oorzaak voor is. Door de vele thuiswerkers is de weg mogelijk minder druk. Ik moet zeggen dat ik die indruk dan weer niet heb, maar terwijl anderen naar het werk rijden, zit ik hier iedere dag een nieuwsbrief te typen, dus ik ben duidelijk geen ervaringsdeskundige op dat vlak.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

ChatGPT is een beroerde rekenaar (Tom Lassing)

29/08 7:13

Ik heb afgelopen weekend een aantal berekeningen moeten maken in verband met de te betalen rente voor de leningen voor Detroit.

Dacht slim te zijn om dat even met ChatGPT te doen, maar dat bleek een heel slecht idee.

ChatGPT is een heel slechte rekenaar.

Je kan maar zo een factor tien verkeerd uitkomen.

Het systeem geeft de berekening en dat ziet er strak uit. Strak, maar wel volkomen verkeerd.

Het grappige is dat je gewoon aan aangeven dat het onzin in en dat het systeem het nog maar eens moet proberen. Dan lukt het ineens wel.

Er zo maar vanuit gaan dat het klopt, is echter geen goed idee.

 
 

Wat te doen met drie kuub aan takjes (Tom Lassing)

29/08 8:35

Ik schreef recent al dat ik de heg rond mijn perceel een meter verlaagd heb. Het was een enorme klus die me uiteindelijk twee maanden gekost heeft. Niet dat ik er iedere dag mee bezig was, maar van begin tot eind was twee maanden.

Ik heb er wat foto's van gemaakt zodat je kan zien hoe groot de klus was.

Ik heb letterlijk alle takjes van meer dan een centimeter dik los van de bladeren geknipt. Ook dat we dagen werk.

Vervolgens heb de de verwerking nog verder doorgevoerd en op de pagina onder de link kan je zien wat ik nu ook onder meer met de takjes ga doen.

Ook dat is een enorm klus, maar ik heb vanuit dit voorbeeld wel brandhout voor komende winter en dat brandhout kost me arbeid, maar geen geld.


Kijk maar eens
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

De nieuwe hoofdstad van Indonesië (Tom Lassing)

29/08 8:01

Het is al jaren bekend, vanwege de drukte in Jakarta, zal de hoofdstad van Indonesië verplaatst worden naar Nusantare op Oost Kalimantan.

Heel de operatie kost naar verwachting zo'n 200 miljard dollar.

Slechts 35 miljard dollar is nu door de regering al in de begroting apart gezet om deze verhuizing te realiseren. De rest zou dan van buitenlandse investeerders moeten komen.

Dat is nogal een afhankelijkheid die je dan als land aan het creëren bent!

Er is natuurlijk altijd een kans dat de overheid uiteindelijk besluit om het toch maar niet te doen.

De verhuizing zou immers pas in 2045 volledig plaatsgevonden moeten hebben. Genoeg tijd dus zou je denken, maar in Nusantare moet er dan wel voor die tijd een miljoenenstad gebouwd worden. De plaats is nu vooral nog oerwoud en landbouwgrond. Er is daar nog vrijwel niets.

Dat biedt een kans met een schone lei te beginnen en de stad ook goed te ontwerpen, maar dan moet je ook wel beginnen. Er is echter meer nodig dan alleen het besluit. Er is een visie nodig over wat voor stad het moet worden. De investeringen gaan zich nog lang niet terugverdienen. Dat is de voornaamste reden dat buitenlandse investeerders nu niet staan te dringen.

Er zal nog heel wat moeten gebeuren voor hier concreet aan de stad gebouwd gaat worden.

Het gaat niet alleen om regeringsgebouwen. Het gaat om 1,9 miljoen mensen die moeten wonen, eten, kinderen hebben die naar school moeten, naar de dokter of het ziekenhuis moeten en zich ook willen ontspannen. Je kan niet pas je scholen gaan bouwen als er al mensen werken. Hetzelfde geldt voor ziekenhuizen. Je zal al vanaf het begin faciliteiten aanwezig moeten hebben. Waar begin je? Dit wordt een enorme uitdaging, dus ga er maar aan staan.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd