Beursbox Nieuwsbrief Warren Buffett is 93 geworden

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Warren Buffett is 93 geworden
Date: August 31st 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 31 augustus 2023
 
 

AEX 745,43 Dow 34.890 USD 1,091 Btc 24.965 Goud 1,944.7

 
 

11% rendement

Open een NEO Finance account en haal ook een gedegen 10 tot 14% rendement per jaar! Bij opening ligt er een 20 euro bonus voor je klaar!

Met 11% heb je je geld in 6,7 jaar verdubbeld! Kijk hier.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/08 7:00

  • Google gaat in India en Japan haar AI zoekmachine uitrollen. Op dit moment is deze technologie alleen voor de VS beschikbaar. Met die AI zoekmachine kan je meer 'spreken' met de zoekmachine. Je typt dus een vraag in, in plaats van een zoekwoord. Je hebt dus meer interactie met de zoekmachine en kan dat ook gericht laten zoeken. Je kan overigens ook nog altijd 'ouderwets' de zoekmachine blijven gebruiken.

  • Salesforce heeft beleggers positief weten te verrassen. Ze hebben qua koers voor het aandeel enorm geprofiteerd van het feit dat ze meerijden op de AI hype. De koers steeg ook gisteren meer dan 6% in waarde.

  • Europa heeft dit jaar meer LNG van Rusland gekocht (aangevoerd per boot) dan voor de invasie van Oekraïne. We zeggen dus wel dat we van het Russische gas af willen, maar ondertussen... Grootste afnemers zijn België en Spanje. Nederland bouwde het wel fors af. Nederland ging van 2,87 miljard kuub naar nog 0,83 miljard kuub. België steeg echter van 5,17 naar 7,08 miljard kuub. Het nam dus de leveringen aan Nederland over. Een leuke deal voor Rusland. De realiteit is dat heel Europa nog altijd niet zonder Russisch gas kan. Die situatie zal tot zeker 2027 duren.

  • Fairphone presenteerde gisteren hun versie 5 van de smartphone die zeker acht jaar mee moet kunnen gaan. Tevens is de telefoon geproduceerd met oog voor duurzaamheid en eerlijk zakendoen met de landen waar de grondstoffen vandaan komen. 70% van het materiaal is hergebruikt. Uiteraard is de batterij vervangbaar. Zo hoort dat ook!

  • Burger King staat voor de rechter omdat in hun reclames de Whopper burger over de rand van het broodje steekt. In het echt is dat niet het geval. Een klant heeft ze daarom voor misleiding aangeklaagd en de rechter liet die aanklacht toe.

  • Er zou een biomassa centrale in Diemen komen, maar de verstrekte vergunning is alsnog ingetrokken. De provincie Noord Holland heeft volgens de Raad van State te makkelijk een vergunnig afgegeven. We willen dus wel energie onafhankelijk van Rusland worden, maar doen er vervolgens ook weer alles aan om dat tegen te werken...

  • De inflatie in Nederland is officieel terug op 3%. Later wel, dan houdt dus niet in dat de prijzen terug zijn op oude niveaus. De prijzen zijn 3% hoger dan vorig jaar. Dát zegt het.

  • Gisteren heb ik weer een analyse video over de oorlog in Oekraïne gemaakt. Kijk hier.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Morgen gaat de NEO Finance cursus in première (Tom Lassing)

31/08 7:22

De kogel is door de kerk, we gaan vandaag de laatste video's maken en we zijn vandaag ook nog druk doende te teksten over de Secundaire Markt uit te typen. Dat gaat de komende uren gebeuren, want morgen gaat de cursus live!

Zo'n ruime twee maanden druk mee geweest. Tientallen korte video's gemaakt terwijl we tegelijkertijd OOK de Nederlandse vertalingen bij NEO Finance op de site controleerden. Immers, we gingen toch heel het systeem door.

De cursus is logisch opgezet en brengt je door alle stappen heen als je een account opent.

We zijn er zelf razend enthousiast over. 

Voor wie is de cursus interessant?

Wij denken voor iedereen die meer uit zijn NEO Finance rekening wil halen. ZEKER als je nog korter dan drie maanden een rekening hebt, OF als je er eigenlijk nog veel te weinig mee gedaan hebt.

Dus wil je er echt veel meer uit halen, koop dan de cursus en trek je rendement even een trede hoger!

Morgen komt de link naar de cursus!

We raden overigens aan om EERST de cursus te kopen en dan pas in te schrijven bij NEO Finance. Dit omdat we ook een module "Inschrijven" gemaakt hebben en we je helemaal door dat proces heen loodsen. Tevens krijg je dan een 20 euro bonus.

 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Zwaar weer voor computerfabrikanten (Tom Lassing)

31/08 7:48

De ouderwetse PC, een rechthoekige bak onder je bureau, begint steeds meer een rariteit te worden. De verkopen van die ouderwetse bakken is enorm terug gelopen en bedrijven als HP en Dell voelen dat. Dell bijvoorbeeld, maakte 20% minder omzet.

HP zag de omzet zelfs 22% dalen.

De vraag is nu of deze bedrijven snel genoeg over kunnen stappen op computers die bedrijven en consumenten nog wel willen kopen.

Laptops doen het op zich wel goed en tablets worden ook nog gekocht. Het zijn echter vooral de smartphone makers die consumenten steeds meer op hun smartphones laten werken, zodat de ouderwetse computer voor velen al niet meer nodig is. Dat wat overblijft voor een computer kan voor velen net zo makkelijk op een laptop gedaan worden.

Is er ondertussen ruimte voor een nieuw concept?

Zou een modulair concept waarbij je thuis een basisstation met opslag en scherm hebt waaraan je je smartphone en laptop naadloos kan koppelen niet een concept waarmee ze meer zouden moeten doen? Of is cloud opslag die stap al weer ruim voorbij?

Ik ben zelf ouderwets. Ik heb nog een ouderwetse kast onder mijn bureau en sla mijn documenten liefst op eigen harde schijven en niet in de cloud op.

 
 

Zoom aandelen analyse (Tom Lassing)

31/08 8:11

Vorige week kwam Zoom met meevallende cijfers

Toch is dit aandeel op dit moment scheeuwend duur. Het heeft alles te maken met het feit dat dit bedrijf in feite tijdens de Coronacrisis veel te snel en te hard gegroeid is. Die groeipijnen moeten er eerst nog uit en de meevallende cijfers laten zien dat ze op de goede weg zijn.

Toch is er wat mij betreft geen haast mee om dit aandeel op te pakken.

Hoe ik er precies over denk kan je hier in de video even bekijken. Klik hier

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Warren Buffett is 93 geworden (Tom Lassing)

31/08 8:36

Zijn geluk is dat hij die leeftijd in goede gezondheid heeft bereikt. Hij geeft nog altijd de dagelijkse leiding aan een bedrijf met een waarde van bijna 800 miljard dollar.

Buffett wordt gezien als de rijkste belegger ter wereld. Hij heeft namelijk nooit een bedrijf opgericht. Hij heeft bedrijven gekocht, omgevormd, hervormd, geherstructureerd, maar nooit heeft hij zelf een bedrijf of bedrijfsmodel opgezet.

Op een briljante wijze wist hij steeds door goed onderzoek te doen de markt te doorgronden en bedrijven te kopen die het slecht deden, maar die wel net voor een ommezwaai stonden omdat Buffett doorzag dat de markt ging veranderen.

Zo kocht hij tegen een afbraakkoers een spoorlijn toen niemand daar wat in zag. Hij investeerde in de infrastructuur en toen de markt aantrok was het juist dat bedrijf dat kon leveren. Daar waar andere spoorbedrijven door wantoestanden ongeluk op ongeluk stapelden, kon de spoorlijn van Buffett wel degelijke service verlenen.

Dat was geen geluk. Het was een degelijk onderzoek van het bedrijf en van de sector waarin dat bedrijf opereerde. Buffett zal altijd herinnerd worden aan zijn goede inzichten en keuzes voor dat anderen hetzelfde inzicht hadden.

Hij ging altijd voor kwaliteit en integriteit, hetgeen hem regelmatig in aanvaring bracht met bankiers. Verschillende keren kocht hij bankaandelen en kreeg toen te maken met het criminele gedrag dat bankiers nu eenmaal keer op keer ten toon spreiden. In zijn lijstje met blunders (want die kende hij ook) staan dan ook verschillende transacties met banken. Ook met vliegmaatschappijen was hij eigenlijk nooit succesvol. Zijn grote succes was de verzekeringssector. Die sector heeft hem groot gemaakt.

Hij ging beleggen met de ontvangen premies in de terechte verwachting dat die premies gewoon nooit allemaal nodig zouden zijn. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Hij had dus gratis geld om mee te spelen en deed dat zeer winstgevend.


Wat vond hij zijn beste investeringen...

Hij gaf aan dat zijn huis een goede investering is gebleken, maar zijn allerbeste investeringen buiten puur het financiële gewin waren de twee huwelijken die hij is aangegaan. Hij vervreemde in zijn eerste huwelijk van zijn vrouw, maar bleef een goede relatie met haar houden. Hij trad daarna met zijn secretaresse in het huwelijk. 

Overigens over zijn huis. Hij kocht het in 1958 voor 31.500 dollar en als je de inflatie meerekent zou dat huis nu 336.700 dollar waard zijn. Het huis wordt nu echter geschat op 1,4 miljoen. Procentueel had hij het het beste gedaan als hij al zijn geld indertijd in zulke huizen had gestopt, de huizen had verhuurd en met de huur was gaan beleggen.

Ik kan daar de nodige hoop uit putten voor wat betreft mijn huizen in Detroit die ondertussen hun waarde ook al meer verdubbeld zagen worden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd