Beursbox Nieuwsbrief De schaal van waan

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De schaal van waan
Date: September 22nd 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 22 september 2023
 
 

AEX 731,72 Dow 34.070 USD 1,064 Btc 25.020 Goud 1,924,92

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/09 7:00

  • Als vandaag de autofabrikanten in Detroit niet met een goed voorstel komen, gaan er in meer Amerikaanse autofabrieken stakingen komen. De eisen van de arbeiders zijn stevig en gelijk hebben ze. Het leven is fors duurder geworden en hun lonen gingen niet mee omhoog.

  • Rupert Murdoch is afgetreden als voorzitter van Fox News Corp. Jammer eigenlijk dat hij opstapt voor het netwerk volkomen ontmanteld gaat worden door rechtszaken. Ik hoop nog wel dat hij het gaat meemaken dat zijn netwerk tot stof vergaat. Bewust heeft hij miljoenen mensen bedonderd, puur omdat daar geld mee te verdienen was. Het erge is dat de meeste van die mensen de rechtszaken niet gevolgd hebben en nog altijd niet weten van de misdaden die FOX zelf al in de rechtszaken toegegeven heeft.

  • Warren Buffett zag zijn persoonlijke vermogen in een jaar toenemen met 16 miljard dollar. Het moet niet veel gekker worden.

  • Het oneerlijkste aan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is het feit dat de oorlog op het grondgebied van Oekraïne uitgevochten wordt. Daarom is het een goede zaak dat Oekraïne Rusland nu ook in Rusland raakt waar het pijn doet. In dat opzicht staat Oekraïne nog altijd 8 tegen 0 achter.

  • Amerikanen die hopen op een overheidssluiting zullen niet blij zijn dat de belastingdienst wel zal blijven werken om belastingen te innen. Overigens lijkt het nu onmogelijk ene sluiting te voorkomen. De Republikeinen hebben een vakantie uitgeschreven en het Congres op reces gestuurd.

  • Elektronica keten BCC heeft faillissement aangevraagd. Het is simpelweg niet langer vol te houden voor het bedrijf.

  • De Tweede Kamer wil geen extra accijnzen op brandstof en wil ook geen duurdere openbaar vervoer kaartjes. Waar het geld dan wel vandaan moet komen om alle cadeautjes te verstrekken is de grote vraag. Deze week was bij Lubach al te zien hoe onrendabel het in nederland is om full-time te werken. Al die mooie regelingen om zo veel mogelijk mensen te laten werken in de periode van grote werkloosheid werken nu tegen ons.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Groter dan dit ga je nooit meer meemaken! (Jack Hoogland)

22/09 7:26

Vorige week liet ik u zien dat uranium al het hele jaar in prijs stijgt.

Belangrijk daarbij is dat de huidige stijging vrijwel geheel is veroorzaakt door uranium kopende beheerders van kerncentrales. Zie deze tweet.

Dit terwijl de vorige bull markt vooral werd veroorzaakt door  financiële spelers.

En de in 2021 bereikte top van $64,50 werd vooral veroorzaakt door Sprott dat voor haar fonds volop fysiek uranium aan het opkopen was.

Kort gezegd is de huidige stijging gebouwd op een ijzersterk fundament.

Belangrijk voor de korte termijn is dat uranium fors in prijs stijgt, ondanks dat Powell aangeeft de rente langer hoog te houden. Zie onderstaande tweet.

Uranium trekt zich sinds begin dit jaar niets aan van de economie of van het rentebeleid van de Fed. En terecht.

 Dat uranium vanaf haar huidige prijs ongelofelijk veel stijging voor de boeg heeft, wordt duidelijk als je naar onderstaande tweet kijkt.

Al sinds 2018 is wereldwijde uraniumproductie...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

De graanoorlog tussen Polen en Oekraïne (Tom Lassing)

15/09 7:40

De ruzie tussen Polen en Oekraïne gaat over graan. Oekraïne is in staat om tegen veel lagere kosten graan te verbouwen. Polen ziet daar de winst niet van, want 100.000 Poolse boeren verbouwen ook graan en zien hun inkomsten in gevaar komen als Oekraïne haar graan in Polen mag verkopen.

Daarbij is het nu verkiezingstijd in Polen. Politici willen nu dus graag stoer overkomen en komen met heftige uitspraken. Ze proberen wat felle uitspraken uit, kijkende wat bij kiezers het beste ligt.

Voor Oekraïne is het echter ook belangrijk. Graan is procentueel een enorm belangrijk product voor het land en de prijs die Europa kan betalen ligt veel hoger dan wat men er in Afrika er voor wil en kan geven. Voor de overheidsinkomsten van Oekraïne is het dus een belangrijk punt. Vandaar dat Oekraïne de zaak wil voorleggen aan de WTO.

Normaal gesproken kom je hier als vrienden onderling wel uit, maar zoals ik al aangaf, de verkiezingen komen er aan en de Poolse politici willen bij de Poolse bevolking scoren.

De soep gaat niet zo heet gegeten worden als ze nu wordt opgediend. Polen heeft er geen enkele baat bij als Oekraïne er in de oorlog met Rusland slechter voor komt te staan en eventueel die oorlog gaat verliezen. Immers, dan is de kans groter dat Polen één van de volgende slachtoffers van Ruslands expansiedrift is en Oekraïne dan aan de kant van Rusland mee aan het vechten is. Het is ook voor Polen beter als de ambities van Rusland al in Oekraïne gesmoord worden.

Ik verwacht dus dat ze er binnenkort wel uitkomen.

 
 

Neo Finance (Tom Lassing)

22/09 8:00

Waarom zou je als relatief kleine belegger een account bij NEO Finance moeten nemen?

Je leest het goed, ik zeg MOETEN nemen!

De belangrijkste reden is de structurele winst die er mogelijk is. Iedere maand komt er rente. Je kan daarbij zelf bepalen hoeveel risico je wilt nemen. Dat risico wordt door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie in de gaten gehouden.

De rentevergoeding is hoog te noemen, zeker in vergelijking met de rente in Nederland en België.

Het bedrijf heeft daarbij alle vergunningen EN het is beursgenoteerd.

De rente en aflossing op de leningen komt maandelijks binnen. Je zit dus niet keihard de hele looptijd vast. Bij een account komt er dus iedere maand ook weer geld los. Wel zo lekker als je af en toe ook wat geld aan het account wilt onttrekken.

Overigens is het heel veel beter om geen geld aan het account te onttrekken, want dan komt rente op rente om de hoek kijken. Einstein noemde dat ooit het achtste wereldwonder. Dat is niet voor niets.

Om het account bij NEO Finance snel te leren gebruiken, heb ik een cursus gemaakt. Je vindt de gegevens daarover hier.

Wil je dus een NEO Finance account openen, koop dan eerst de cursus en schrijf je daarna in! De kosten van de cursus haal je er echt dik uit door betere instellingen en veel sneller aan de slag kunnen gaan.

PS: Kom je ook naar het gratis webinar op 5 oktober? Klik hier.

Naar de cursus
 
 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

De schaal van waan (Tom Lassing)

22/09 8:30

Ik sprak gisteren iemand die in de geestelijke zorg sector werkt. We hadden het over de trend dat online de nodige gekkies opgestaan zijn die maatschappelijk steeds meer een probleem worden vanwege hun toenemende afzondering en radicalisering.

Uiteindelijk kwamen we op een lijstje met zaken waaraan je grofweg kan zien hoe 'ver' iemand heen is.

Stel, je gelooft niet dat 9/11 zo is gegaan zoals de overheid zegt dat het is gegaan. Je zit dan op fase 1.

Fase 1 is niet erg. Je bent alleen al zo ver dat je de almachtige overheid niet meer durft te geloven. Dat is een belangrijke stap, want de overheid heeft altijd gelijk, ook als ze ongelijk heeft. 

Je moet je bewust zijn van het feit dat je door de meerderheid van de bevolking nu dus al een beetje vreemd gevonden wordt. De meeste mensen hebben nog altijd een blind geloof in de overheid. Afwijken daarvan is van de norm afwijken.

Weet dat. Je bent niet gek, er is geen sprake van waan, maar je valt toch al wel op.


Fase twee is nog altijd denken dat Trump gewonnen heeft in 2020. Je begint dan al behoorlijk los van de realiteit te raken. Dit is in zekere zin al ernstig. 60 rechtszaken gaven aan dat Trump verloren heeft. Jij wil er echter nog altijd niet aan. Je zit al in een waan en mogelijk leef je al in een verzonnen wereld.


De derde fase is dankzij Baudet actueel. Dat is namelijk dat je de maanlandingen niet als echt ziet. Het was in jouw ogen een grote show, opgenomen in Hollywood. In mijn niet professionele inzicht zou je dan al als 'gek' versleten mogen worden. Het hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar ze kunnen je werkelijk alles wijsmaken. Ik zou dit de eerste echte waan fase willen noemen.


De volgende fase is de platte aarde theorie aanhangen. Als je zo ver bent, dan is er geen sprake meer van waan, maar van waanzin. Er is bij jou geen enkele link meer met realiteit. Wetenschap zegt je niets meer, bewijzen zeggen je niets meer. Hoewel je vrijwel alleen nog maar online leeft en dus werkt met apparatuur die extreem ver door wetenschappers ontwikkeld is en werkt dankzij rond de aarde zwevende satellieten, ontken je wetenschap.


De laatste fase en daarmee meest ernstige fase is dat je denkt dat reptielen de wereld leiden. Koningin Elisabeth is niet dood, ze is 'ergens' naar een voor gewone mensen onbereikbaar eiland aan het einde van de platte aarde gebracht om haar laatste 150 jaar bij de andere wereldleidende reptielen door te brengen. Dat is de fase waarin je eigenlijk geen menselijk contact meer hebt en vrijwel alleen nog online aan het corresponderen en leven bent.

Dit is ook de fase waarin sommige mensen uit pure angst voor de realiteit gewelddadig kunnen worden, omdat ze zo bang voor de reptielen zijn dat ze ten strijde willen trekken. Je kan iemand in deze fase alles wijsmaken. JFK jr leeft is is republikein geworden... Dat soort zaken.


Uiteraard zijn er nog andere complottheorieën die ieder voor zich ergens in de vijf gradaties vallen. Denk aan klimaatverandering ontkenners, 5G en 6G tegenstanders, anti-vaccers, CO2 ontkenners, de freeman on the land movement mensen en ga zo maar door. Het valt ergens in de fases, want het is niet blind de overheid volgen.


Steeds meer mensen zetten zich af tegen het etablissement, of dat nu politiek of wetenschap is. In Nederland is de NOS ook zo'n bedrijf dat in de ogen van de complotdenkers wel fout moet zijn. De WEF en Bilderberg zijn van die onderwerpen die ook aangeven dat je ergens en waarschijnlijk verder dan fase 1 op de glijdende schaal gekomen bent. 


Let wel, ik vind zelf fase 1 een heel goede fase om je in te bevinden. Als de natuurwetten zeggen dat het niet kan, en de overheid zegt dat het wel kan, wie is er dan gek?

Die fase één waar ik in zit, ben ik trots op. Maar dan laat ik het los.

Helaas zie ik dat dat onderscheid in de fases bij de mensen die zich buiten de fases bevinden, niet gezien wordt. De officiële versie van 9/11 ontkennen is voor hen al wappie terrein.

Dat is geen goede zaak, want hierdoor zijn veel mensen direct ook in andere fases gedreven. Dat had niet gehoeven.


Eigenlijk zou in mijn ogen de glijdende schaal net even anders moeten zijn!


Eerst de "normale" mensen die de natuurwetten erkennen en dus de officiële versie van de overheid over 9/11 op bewezen wetenschappelijke gronden afwijzen.

Dan:

1. De eerste schaal van ontkenning is iedereen die 9/11 ziet zoals de overheid dat ziet. Je staat niet meer open voor wetenschappelijke bewijzen. De overheid heeft altijd gelijk in jouw ogen. Ben je bewust van het feit dat je bewust je ogen sluit voor bewijzen. Dat is ernstig! Autoriteit heeft niet gelijk omdat het autoriteit is! Je laat je door autoriteit foppen.

2. Trump heeft gewonnen etc...


Dit zou eigenlijk de goede schaalverdeling zijn. Mijn vraag aan jou als lezer is nu... Waar zit jij?  


Dus voor je een ander als wappie wegzet, moet je je afvragen waar jij eigenlijk op de schaal van waan staat.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd