Beursbox Nieuwsbrief Uraniumaandelen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Uraniumaandelen
Date: September 25th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 25 september 2023
 
 

AEX 730,09 Dow 33.963 USD 1,064 Btc 24.540 Goud 1,921.78

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

25/09 6:45

  • Morgen ga ik het aandeel Tesla weer even bespreken. Klik hier om er morgen om 12:30 uur live bij te zijn.

  • Frankrijk heeft aangegeven dat het land uiterlijk eind 2026 haar laatste twee steenkool centrales zal sluiten.

  • De Duitse bouwsector wil 50 miljard euro ontvangen om zichzelf uit de problemen te kunnen trekken. De inflatie en daarmee gepaard gaande hogere rentes hebben de bouwsector hard geraakt. Er moet nu gebouwd worden, maar dat dreigt te stokken door de financiële problemen waarin veel bedrijven zich bevinden.

  • HEMA gaat bewust over op het verkopen van eerlijke cacao. Pas eind volgend jaar moet dat proces voltooid zijn.

  • In Hollywood lijkt een akkoord tussen de schrijvers en de studio's bereikt te zijn. Er is nog geen akkoord tussen de acteurs en de studio's.

  • In de VS lopen de schulden en verliezen op Credit Cards enorm op. Dat is opmerkelijk, want de economie groeit. Oplopende Credit Card verliezen komen normaal alleen voor als de economie aan het krimpen is.

  • Maersk heeft het eerste schip dat vaart op groene methanol te water gelaten. De scheepvaast gaat daarmee ook heel voorzichtig de kant van minder milieuvervuiling op. Normaal gebruiken schepen de restproducten van raffinaderijen als brandstof voor hun motoren. Goedkoop en de motoren kunnen er tegen. Het is ook enorm vervuilend, maar goed, niemand die daar midden op zee over klaagt.

  • China is met meer macht haar claims op de Zuid Chinese zee aan het doordrukken. Chinese marina vaartuigen jagen doelbewust vissers uit andere landen weg uit dat deel van de zee.

  • Klaviyo, dat afgelopen woensdag naar de beurs kwam op een koers van 30 is de week op 33,39 uitgegaan. Het bedrijf zegt zich vooral op AI toe te leggen. Op dit moment is zo'n mededeling al goed voor een koersstijging. AI is immers hot. Het bedrijf maakt nog geen winst en heel veel is er niet bekend over de gang van zaken bij Klaviyo.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Het perfecte plaatje (Jack Hoogland)

25/09 7:05

Als je een koersgrafiek (van eender welk type belegging) tegenkomt die er zoals onderstaande uitziet, dan weet je dat je grote kans maakt op zeer forse koerswinst.

Dit perfecte plaatje zien we nu bij uraniumaandelen.

Na een zéér forse stijging volgde twee jaar lang consolidatie, en geeft de koersgrafiek nu het signaal dat een nieuwe stijgingsfase is ingezet.

Als je tegelijk weet dat er nu al een tekort aan uranium is…

Gisteren meldde The Economist zelfs dat de twee grootste uraniumproducenten al tot 2027 zijn uitverkocht. Zie onderstaande tweet.


En dat sommige kerncentrales zelfs te weinig uranium in voorraad hebben om 2024 door te komen.

Tegelijk staat het nu al vast dat er de komende tien jaar véél te weinig nieuwe uraniummijnen bijkomen.

Waardoor het tekort aan uranium de komende jaren alleen maar verder zal oplopen.

Kerncentrales gaan letterlijk iedere prijs willen betalen voor een pond uranium.

Al stijgt uranium naar...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Uraniumaandelen (Tom Lassing)

25/09 7:19

U kan niet zeggen dat Jack Hoogland en ik niet genoeg gezegd hebben over uranium aandelen.

Afgelopen vrijdag zagen we die aandelen gemiddeld zo'n 5% in waarde stijgen, maar pas wel op!

Die stijging gaat pertinent niet in een rechte lijn. Keer op keer zien we keiharde correcties waarmee twijfelende beleggers uit de markt gedrukt worden.

Soms zelfs gedurende de beursdag. Ineens even de bodem er uit. Er ontstaat paniek en een uur later staan we ineens weer op het hoogste punt van de dag.

Dat is allemaal spel van de marketmakers en ze kunnen dat bij uraniumaandelen omdat die sector op de beurs extreem klein is. Ze zagen we bij het aandeel Energy Fuels afgelopen vrijdag een omzet van drie miljoen stukken. Een aandeel kost 8 dollar. Dus een omzet van slechts 24 miljoen dollar... Dat is net zoveel als Elon Musk in één ochtend zal verdienen!

Een beetje belegger kan dus enorme invloed hebben bij zulke kleine aandelen en deze sector bestaat in feite uit vrijwel alleen heel kleine aandelen.

Wil je dus aandelen met een rustig koersverloop, dan zit je bij uraniumaandelen verkeerd. Wil je klappers kunnen maken, dan zou ik toch maar eens gaan kijken naar die sector.

In mijn ogen is dit de sector waar de grootste kansen liggen.

 
 

Zakelijk beleggen, is dat interessant? (Tom Lassing)

25/09 7:49

Als je een BV hebt, dan heb je mogelijk ook wat cash in de BV.

Warren Buffett is rijk geworden door de cash in zijn bedrijf in te zetten voor beleggingen.

Het is dus in de kern geen gek idee.

Maar, dan moet je wel winstgevende beleggingen gaan doen, of doe geen beleggingen. Het is dus zaak het risico beperkt te houden.

Ik ben een zakelijke belegger. Gelukkig bleek FXFlat daar nog ruimte voor te geven. Veel brokers zijn er mee gestopt omdat het wat extra controle werk van hen vergt. De inschrijfprocedure is dan ook omvangrijk. Maar daarna kan je los.

Waarom ben ik een zakelijke belegger geworden?

Mijn belangrijkste reden is belastingen.

Als ik het geld eerst naar privé haal, heb ik al 50% bij de belastingen ingeleverd. Ik kan dan dus maar met de helft beleggen. In feite een 50% verlies.

Nu was het vroeger zo dat privé beleggen en dan winst maken vrijgesteld was van belastingen. Dat is nu ook niet meer helemaal waar.

Het is dus eigenlijk alleen maar interessanter geworden om zakelijk te beleggen.

Je moet zakelijk echter wel over de winst die je bedrijf maakt belasting betalen. Dat is een nadeel. Maar... Jij kan als zakenman/vrouw natuurlijk wel je zakelijke winst bepalen. Amazon is groot geworden door heel bewust geen winst te maken en dus ook geen winstbelasting te betalen.

Ook ik maak er werk van om maar eens in de zoveel jaar een winst te maken, waarmee ik dan de opgespaarde verliezen kan compenseren.

Hoe maak ik dan geen winst? 

Ik maak geen winst door mijn kosten omhoog te jagen. Nieuwe apparatuur, nieuwe software, investeringen in nieuwe initiatieven, meer reclame maken. Ik kan dus wel winstgevende onderdelen en beleggingen hebben, maar in totaal wil ik in de BV liefst weinig tot geen winst maken, want die belasting daar over is simpelweg zonde van het geld. Ik kan dat geld beter inzetten in de groei van mijn bedrijf in plaats van af te staan aan de staat.

Mijn project in Detroit hielp de laatste jaren mee om heel makkelijk compenseerbare verliezen te maken... Ik moet nu weer een keer gaan denken aan een winstjaar in 2024 of 2025. Kan ik weer deze opgelopen verliezen gaan compenseren.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Optiestrategieën (Tom Lassing)

25/09 8:13

Ik heb gisteren mijn Optiestrategieën e-boek iets aangepast.

In het E-boek heb ik wat meer uitdrukkingen van een link naar het Beursblik.nl woordenboek voorzien. Dat maakt het allemaal nog iets makkelijker te begrijpen.

In het e-boek heb ik alle optiestrategieën die ik ken uitgelegd. Ik ga er 9 november in Amsterdam een presentatie over geven. Vandaar ook dat ik e.e.a. nog weer eens nagelopen heb en kleine aanpassingen heb gedaan.

Meer weten over de presentatie? Kijk dan hier

Heb je interesse in het E-boek met daarin alle mij bekende optiestrategieën uitgelegd, kijk dan hier.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Mooie zonnepanelen aanbieding

Deze aanbieder heeft een flinke hoeveelheid van een bepaalde veelgevraagde zonnepanelen soort op de kop weten te tikken en hij wil nu deals maken! Er zijn mooie kortingen mogelijk en als lezer van Beursbox profiteer je extra! Laat bij je bestelling even weten dat je via Beursbox kwam! Dat gaat je extra korting opleveren! Klik hier voor meer info

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd