Beursbox Nieuwsbrief Steeds meer Russische olie op de markt

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Steeds meer Russische olie op de markt
Date: September 26th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 26 september 2023
 
 

AEX 726,64 Dow 34.006 USD 1,058 Btc 24.842 Goud 1,913.74

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/09 7:00

  • Op 5 oktober zal NEO Finance voor het eerst zelf een webinar organiseren voor Nederlandstalige klanten. Er zijn al meerdere webinars geweest, maar die waren altijd een initiatief vanuit Mark Leenards en mijzelf. Dit keer nam NEO Finance het voortouw. Mark en ik zullen het wel weer hosten. Het wordt interessant, want het zal onder meer (in het Engelstalige deel) gaan over de toepassing van A.I. door het platform. Aanmelden doe je hier.

    Als je nog geen account hebt bij NEO Finance, ga dan naar deze site en koop de cursus waarmee je je account snel en efficiënt direct perfect opzet. Of, als je denkt het zonder de cursus zelf te kunnen, ga dan naar deze link en krijg ook 20 euro bonus tegoed op je account.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar dat ik in samenwerking met de broker FXFlat geef het aandeel Tesla bespreken. Wil je erbij zijn, klik dan op deze link. E.e.a. start om 12:30 uur.

  • Netbeheerder TenneT gaat ter waarde van 1,9 miljard nieuwe compensatiespoelen en vermogenstransformatoren voor haar netwerk in Duitsland en Nederland kopen.

  • Big Bazar geweft de strijd op en zal nu definitief failliet gaan.

  • LEGO heeft haat plan om over te gaan op gerecycled plastic afgeblazen. Nader onderzoek wees uit dat de beoogde CO2 vermindering helemaal niet bereikt werd met deze stap.

  • De Scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgrasvelden worden verboden. Deze bolletjes maakt het spelen op kunstgras makkelijker, maar het is een enorme vervuiler gebleken. Dit worden microplastics en vervuilen de natuur en kunnen gezondheidsklachten geven. Over acht jaar zal het totaal verboden zijn in Europa.

  • Het Panama kanaal kan door de lokale droogte de scheepsvaart niet meer aan. Het kanaal is afhankelijk van regen. Die regen blijft uit en daarom kunnen ze maar beperkt schepen doorlaten. Al maandenlang is er een wachtrij voor schepen. De lijst wordt al iets kleiner, maar een week geleden lagen er nog altijd 110 schepen te wachten. Wachttijd voor de Super en Regular schepen is gemiddeld 14 dagen.

  • De komende shut down in de VS is niet gunstig voor de beurzen. Ook de kredietwaardigheid van de VS zal er door worden aangetast. De shut down geeft goed aan hoe de VS door de polarisatie onbestuurbaar geworden is. Er moet iets gaan veranderen.

  • 12 oktober organiseert WH Selfinvest in Maastricht een beleggersevent. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor meer informatie.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Welkom bij De DividendClub (Paul van den Heuvel)

26/09 7:21

Een aantal lezers van BeursBox zullen vast al kennis gemaakt hebben met De DividendClub, het nieuwe initiatief dat de verzamelnaam is geworden van The Dividend Factory, PensioenDividend, GroeiDividend en DividendRadar. Wie het complete dividendlandschap wilde overzien, moest voorheen vier abonnementen afsluiten. Nu zijn alle portefeuilles ondergebracht in één abonnement die zijn te vinden op de website van De DividendClub. 

Dat is niet alleen handig, je bent ook stukken voordeliger uit. Eveline Vrisekoop en ondergetekende zijn afgelopen juli van start gegaan. Het dividendbeleggen wordt steeds populairder. Paul lanceerde in 2008 The Dividend Factory. De hoog dividend portefeuille bleek zo sterk (en succesvol) dat we nog steeds aandelen uit die tijd in de portefeuille hebben. Eén daarvan keerde tot nu toe al 245 keer onafgebroken elke maand dividend uit. Wie nu koopt, krijgt 10% dividendrendement. 

De GroeiDividend methode van Eveline Vrisekoop baseert zich op een speciaal ontwikkeld algoritme wat beleggers een dubbel rendement oplevert van dividend en vermogensopbouw. Voor een stabiel dividendinkomen hebben we een aparte portefeuille ingericht. Wat De DividendClub inhoudt en hoe we te werk gaan, kun je lezen in onze manual. Je bent van harte welkom bij De DividendClub!

Vraag hier de gratis manual aan
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Chinese vastgoedmarkt (Tom Lassing)

26/09 7:40

De enorme crisis in die markt zal misschien nog wel tien jaar aanhouden.

Het probleem is dat er veel te veel met geleend geld gebouwd is. Veel van die investeringen gaan nu verloren omdat de gebouwen leeg blijven staan en letterlijk verpulveren. Ze zijn slecht gebouwd en er zijn geen bewoners voor.

Dat laatste komt mede omdat er 100 miljoen minder Chinezen zijn dan eerst officieel werd aangenomen.

Er moeten nu dus enorme verliezen genomen worden en dat liefst zonder dat heel de sector volledig in elkaar klapt.

Dat vergt tijd.

De autoriteiten proberen de belangrijke spelers te redden, maar ondertussen wel af te slanken. Een lastig proces waarbij het niet te veel mag opvallen, maar daarbij mag het ook niet ineens alsnog mis gaan. Immers, als één grote speler omvalt, dan kan een domino effect ontstaan en vallen ze allemaal alsnog om.

Het gevolg daarvan zou zijn dat er paniek uitbreekt omdat heel veel mensen dan ineens direct hun verlies moeten nemen.

De autoriteiten proberen de verliezen te spreiden over de komende jaren. Met steun aan de sector houden ze de spelers in het veld, terwijl ondertussen uit het zicht de sanering aan het plaatsvinden is.

Mogelijk is deze crisis de belangrijkste reden dat China Taiwan nog niet aangevallen heeft. Zo'n aanval zou de balans verstoren en dan heeft China ook nog eens een enorme economische crisis te verwerken.

 
 

Steeds meer Russische olie op de markt (Tom Lassing)

26/09 7:59

De OPEC is haar productie aan het beperken en officieel doet Rusland dat ook.

In het echt doet Rusland dat totaal niet en probeert het land waar het maar kan haar olie te slijten.

Heel veel olietankers zetten hun transponders uit om illegaal Russische olie te tanken.

Zodra het schip vol is en weer op volle zee gaat de transponder weer aan en varen ze in alle openheid naar het land waar ze de olie gaan verkopen.

Het is een lucratieve handel voor Rusland, al is de prijs die ze krijgen voor de olie bijzonder laag. Officieel kost olie nu ruim $90 per vat. Naar schatting ontvangt Rusland maximaal $55 per vat.

Het is dan geen vetpot, maar de cash flow en kleine winst is bijzonder welkom in Rusland. Het land staat het water aan de lippen. Deze illegale handel is dus een strohalm die ze met beide handen pakken. De OPEC werkt er in feite aan mee. Door de hoge officiële prijs van olie is die goedkope Russische olie makkelijk aan de man te brengen. India en China zijn de belangrijkste klanten, maar het is niet uit te sluiten dat een deel van de olie ook in Europa terecht komt. De eindgebruiker betaalt de volle prijs. Het verschil is de winst voor de smokkelaar. Een zeer lucratieve business momenteel.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Drukke dag gisteren (Tom Lassing)

26/09 8:05

Gisteren zijn ze begonnen met alle bomen in de straat te rooien. De populieren staan er dertig jaar en dan beginnen ze te veel takken te verliezen en moeten ze er uit.

De weg is dus afgezet en er wordt hard gewerkt.

Nog geen uur na de start was er bij de afzetting van de weg een ernstig ongeluk. Een 13 jarige scholier op de fiets was afgeleid en stak zonder te kijken bij de afzetting over. Hij werd geschept door een auto die netjes 60 reed.

Deze hoogzwangere vrouw kon niets verweten worden.

De jongen is er ernstig aan toe. Hij werd twintig meter verderop op het asfalt gekwakt nadat hij eerst op de auto kwam te liggen. Traumahelikopter naar Nijmegen.

Ik maakte gisteren al opnames van de bomenrooi. Kon niet anders dan ook het ongeluk meenemen.

Je ziet de video hier.

Door het ongeluk waren ineens twee wegen, in plaats van één doorgaande weg afgesloten. Het werd een hele zoektocht voor veel automobilisten. Een lokaal verkeersinfarct was het gevolg.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd