Beursbox Nieuwsbrief Is het aandeel Tesla koopwaardig?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is het aandeel Tesla koopwaardig?
Date: September 29th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 29 september 2023
 
 

AEX 725,99 Dow 33.666 USD 1,058 Btc 25.454 Goud 1,868,02

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

29/09 7:00

  • Belangrijk nieuws... de stikstoffabriek in Groningen is eindelijk open. Belangrijk omdat gas uit het buitenland voorzien moet worden van stikstof omdat onze gasapparaten het anders niet aankunnen. Er moet stikstof bij het buitenlandse gas om het hier werkbaar te houden. De oplevering komt precies op tijd. Groningen stopt dit weekend met leveren.

  • Het Nederlandse stroomnet loopt op meerdere plekken in Nederland vol. De oplossing is andere wetgeving, om batterijen rendabeler te maken, maar dat willen de energie bedrijven niet, want dan moeten ze die tientallen miljarden subsidie gedag zeggen. De problemen ontstaan dus door wetgeving, niet door nieuwe gebruikers.

  • De iPhone 12 geeft veel te veel straling af, maar gaat in Nederland niet alsnog verboden worden. Het zou een beetje mostert na de maaltijd zijn, want ze worden door veel gebruikers al vervangen voor een nieuwe model. Overigens denkt Apple dat ze het probleem met een software update kunnen verhelpen. Ook dat had wel iets sneller opgepakt mogen worden door Apple. In Frankrijk mag deze smartphone nu niet verkocht worden.

  • De Chinese economie is ook in September verzwakt. Ondanks dat de maand nog niet voorbij is, is dat al wel duidelijk.

  • De CEO van Evergande wordt door de Chinese autoriteiten verdacht van illegale activiteiten.   Een dochteronderneming van Evergrande heeft deze week een schuldafbetaling niet kunnen voldoen. De aandelen blijven op dit moment niet verhandelbaar.

  • Indonesië heeft Tiktok een week de tijd gegeven om een stand alone app te worden. Lukt dat niet, dan wordt Tiktok in Indonesië verboden.

  • Costco heeft in de VS 1 ounce baren goud in de verkoop. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank en al snel is bij iedere aanbieding alles verkocht. Gezien het succes verwacht ik dat ze vaker zoiets gaan doen. Ze verkopen het goud tegen bijna de wereldspotkoers van goud. Ze houden dus een flinterdunne marge over. Costco heeft een lidmaatschap opzet en per lid mag je tot op heden slechts 2 baren kopen.  

  • In de VS is de hypotheekrente op een 23 jarig hoogtepunt gekomen. Dat is niet gunstig voor de huizenmarkt, want woonlasten nemen hierdoor flink toe.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Zodra de paniek straks toeslaat... (Jack Hoogland)

29/09 7:26

Maandag liet ik u al zien dat voor de Amerikaanse consument het feest met de door Biden uitgedeelde subsidies nu voorbij is.

Ook liet ik u zien dat het aantal faillissementen in de VS al is gestegen naar het niveau van 2008.

In de tweet hieronder zien we dat verliezen op creditcardleningen als gevolg van wanbetalers snel stijgen.


Waarbij Goldman Sachs aangeeft dat die verliezen in 2024 zullen doorstijgen.

Tegelijk zien we dat 60% van de Amerikanen aangeeft dat het steeds moeilijker wordt om een lening te krijgen. Zie deze tweet.


Naast problemen op de huizenmarkt en in commercieel vastgoed  zien we een stijgend aantal faillissementen, snel oplopende betalingsachterstanden en steeds strenger wordende banken.

Allemaal ontwikkelingen die ons toeschreeuwen dat...
Klik hier om verder te lezen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Laat je geld voor je werken (Tom Lassing)

29/09 7:40

Spaargeld hebben is een goede zaak, maar waarom zou je dat geld niet gewoon voor je laten werken?

Het spaargeld ligt vaak jarenlang niets te doen. In feite lever je dan procenten per jaar aan koopkrachtverlies in.

Stel even, je hebt 10.000 euro. 3,5% koopkrachtverlies is dan 350 euro die je gewoon kwijt bent! ONDANKS je 1,5% rente! Kan je leuke dingen mee doen, met 350 euro. (Per 10.000 euro!)

Dat kan écht anders!

NEO Finance verstrekt leningen op basis van Annuïteiten aan consumenten... Dat moet ik iets corrigeren... Niet NEO Finance verstekt die leningen, maar jij en ik kunnen die leningen verstrekken via het systeem van NEO Finance.

Ik doe dat al een paar jaar en verdien er meer dan 11,6% per jaar mee.

Op dit moment komt het bij mij neer op meer dan 500 euro aan rente inkomsten per maand. Dat geld neem ik echter nog niet op, maar ik herinvesteer het.

Bij een voorbeeld met 10,000 euro in leningen, dan is 1.100 euro bruto, minus 5% inflatie nog altijd 600 euro positief per jaar. Al met al scheelt het dus veel geld.

Zou ik geld nodig hebben, dan kan ik even stoppen met herinvesteren. De rente en aflossing wordt dan opgespaard en in korte tijd heb ik al wat cash. Het is dus zeker niet zo dat je geld 'vast' zit in het systeem van NEO Finance.

In mijn geval komt er per maand immers niet alleen meer dan 500 euro rente vrij, maar ook een veel groter bedrag van zeker 1.500 euro aan maandelijkse aflossing. Ik heb zelfs al maanden gehad dat er meer dan 3.000 euro cash in een maand vrijkwam vanuit de leningen. Nu is mijn account op dit moment al wel 67.100 euro groot. Dat account blijft ook nog wel even groeien, want vooralsnog blijf ik alles herinvesteren.

Voor meer info klik hier
 
 
 

Is het aandeel Tesla koopwaardig? (Tom Lassing)

29/09 8:00

Afgelopen dinsdag heb ik die vraag in het lunchwebinar beantwoord. 

Het is een prachtig bedrijf met een groeiende omzet, maar de grafiek spreekt wat mij betreft boekdelen.

De beurs en de gang van zaken bij een bedrijf staan in zekere zin los van elkaar, want de beurswaarde is een kwestie van sentiment.

Dat kan geholpen worden door goede cijfers, maar sentiment kan zich ook volkomen los van de gang van zaken binnen het bedrijf of heel de sector bewegen.

Ik denk dat je als belegger wel iets kan hebben aan wat ik in de video zeg.

Dus wat mij betreft... KIJKEN!

Klik hier om de video te bekijken
 
 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

De waarde van Mar-A-Lago (Tom Lassing)

29/09 8:34

Volgens een rechter in New York is de waarde van Mar-A-Lago voor de belastingen 18 miljoen dollar.

Dat verzon deze rechter niet zelf. Hij baseerde deze waarde op basis van onder meer een bezwaar op de belastingaanslag van Trump zelf in 2020. Toen gaf Trump bij zijn belastingaangifte namelijk zelf aan dat de waarde door de belastingdienst veel te hoog was ingeschat en zijn estate in Florida hooguit 18 miljoen dollar waard was.

Eric Trump hoorde van de 18 miljoen dollar die de rechter vaststelde en begon in de rechtse pers te blazen dat de waarde van het estate MINSTENS één miljard zou zijn. Trump heeft het in een tekst bericht over minstens 10x zo veel en later in een interview heeft hij het zelfs over 1,5 tot 1,8 miljard dollar!

Nu is het het één, of het is het andere... Het kan niet voor de belastingdienst 18 miljoen waard zijn en voor de banken waar ze leningen regelen ineens 1 tot 1,8 miljard waard zijn.

(Er is overigens WEL een verschil tussen de belastingwaarde en de 'echte' waarde. Dat komt omdat de belasting in de VS op een vastgoedbezit beperkt omhoog gaat als je het langer in je bezit hebt. Dat kan flink oplopen, maar lang niet zo veel als hier het geval is.)

De fraude met een waarde die voor de banken tot 1000x hoger ligt is dus enorm!

Ze hebben nu dus OF de belasting opgelicht, OF ze hebben banken bij leningen op het vastgoed opgelicht.

Wie bedrieg je als ondernemer liever, de belastingdienst, of de banken?

Ik denk dat Trump blij moet zijn dat de waarde op 18 miljoen dollar is vastgesteld. Het enige probleem dat ze nu hebben is dat ze met de banken tot een deal moeten komen. Immers is het onderpand op de enorme leningen dan ineens weggevallen.

Ik kan me indenken dat banken daar niet blij mee zijn. De vraag is nu welke stappen justitie gaat zetten en wat de banken nu gaan doen. De fraude is hoe dan ook enorm.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd