Beursbox Nieuwsbrief Fors dalende uraniumaandelen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Fors dalende uraniumaandelen
Date: October 5th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 5 oktober 2023
 
 

AEX 720,86 Dow 33.129 USD 1,052 Btc 26.289 Goud 1,826.47

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/10 7:00

  • Vanavond het NEO Finance webinar met onder meer de CEO van het bedrijf als spreker. Meldt je hier aan: 5 oktober 19:00 uur Webinar met onder meer een onderdeel waarbij de Investor Relations Specialist van NEO Finance zal (in het Engels) uitleggen hoe Artificial Intelligence (A.I.) het bedrijf helpt om lening risico's te kunnen inschatten. Dit is voor het eerst dat NEO Finance daar in het openbaar iets over zegt!

  • Gisteren is onze nieuwe NEO Finance cursus flyer naar de drukker gegaan. Ik heb de PDF van de flyer gisteren ook al even naar de lezers van de NEO Finance nieuwsbrief gestuurd. Ik denk dat we een mooi product hebben gemaakt. Vanavond gaat ook de CEO van NEO Finance de flyer te zien krijgen.

  • De leider van het bezette gedeelte van Zaporitzia in Oekraïne gaf in een interview aan dat wat hem betreft de Russische insteek is dat Oekraïne, Finland, de Baltische Staten en Polen deel moeten uitmaken van Rusland. Het is dus wel duidelijk dat Oekraïne niet alleen maar vecht voor haar eigen vrijheid.

  • Wil je in Singapore een auto bezitten, dan kost je de vergunning daarvoor al 100.000 dollar. Die vergunning is dan wel tien jaar geldig. Tijdens de Corona tijd kon je deze vergunning voor 'slechts' 20.000 dollar kopen. Komen er veel aanvragen, dan gaat de prijs omhoog.

  • In Nederland is de verkoop van nieuwbouwhuizen in het tweede kwartaal helemaal ingestort. Er gingen nog niet eens half zo veel huizen dan een jaar eerder in de verkoop.

  • Prins Bernhard zwoor op de bijbel dat hij geen lid van Hitlers partij was geweest, maar hij bewaarde zijn lidmaatschap kaart toch. Waarom? Hoeveel moeite had het gekost dat kaartje te verbranden en niemand kon ook maar iets bewijzen. Nu heeft Willem Alexander er nog weer een probleem bij omdat opa zo stom was om vast te houden aan het lidmaatschapkaartje. Blijkbaar was er hij dan toch een beetje trots op? Immers, waarom bewaar je het anders?

  • Tim Cook de CEO van Apple gaat een deel van zijn aandelen verkopen.

  • Donald Trump is in grote problemen gekomen door zijn grote mond. Hij heeft wederom een verbod gekregen om over de rechter en de aanklagers te spreken. Hij deed dat daarna toch en nu moet de rechter dus kiezen... Mogelijk deed Trump het bewust, want hij moet zondag een verklaring afleggen in de rechtszaak tegen zijn voormalige advocaat. Dat wil hij niet, want Trump opende die rechtszaak zelf, maar staat vreselijk zwak. Iemand aanklagen en dan je beroepen op je zwijgplicht is iets wat nooit voorkomt. Dat gaan we echter zondag wel zien. (Helaas horen we daar pas achteraf over, want het is niet openbaar)

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Fors dalende uraniumaandelen (Tom Lassing)

05/10 7:22

Ik heb deze week in mijn ogen goede zaken gedaan in enkele uraniumaandelen.

De koers gingen zwaar onderuit en dat gaf me de mogelijkheid om met 'belachelijke' limietkoersen te werken.

Een aandeel deed een dag eerder 1,22 dollar, terwijl in de week er voor nog een koers van 1,48 bereikt werd.

Ik zag in het boek echter ineens 1,09 tegen 1,22 staan.

Ik heb daarop op 1,12 ingelegd en kreeg direct slechts 18 van de gevraagd 2.000 aandelen.

Ik heb de order echter laten liggen en nog voor de dag over was kreeg ik alle gevraagde 2.000 aandelen voor 1,12 in mijn bezit.

Aandelen die ik een paar dagen eerder voor minstens 1,35 had moeten kopen. Zoveel maakt dat uit als koersen irrationeel aan het bewegen zijn.

"Iemand" kreeg het benauwd toen die 1,09 op het bord kwam. Daar heb ik op 1,12 dus mooi van kunnen profiteren.

Wat de koers vandaag of morgen doet boeit me niet. Ik heb deze aandelen voor de grote beweging en kreeg een forse korting op de aankoopkoers. Dat is dus mooi meegenomen.

 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Leningen met grote korting (Tom Lassing)

05/10 7:48

In de Secundaire Markt van NEO Finance zag ik deze week twee leningen staan met een 70% korting. Eén van deze leningen ging over een lening van 10 euro. Ik kon die dus kopen voor 3 euro.

De lener moet echter nu in totaal nog 17,80 aan aflossing én opgelopen rente betalen. Zou deze lening ooit afbetaald gaan worden, dan maak ik meer dan 500% rendement op mijn geïnvesteerde drie euro.

Die gok durf ik dus wel aan omdat de lener een paar maanden geleden nog wat geld overmaakte. Er is dus wel de wil om te betalen, maar niet de middelen. Dat kan dus veranderen en die gok neem ik dus.

Degene die deze slechte lening verkocht is blij dat deze nu waardeloze lening nog drie euro opleverde.

De andere lening die ik kocht was iets duurder, maar ook met 70% korting. Ook daar heb ik de gok gewoon genomen. Ook hier zag ik een reden om te verwachten dat de lener wel wil betalen, maar dan nu gewoon door een tekort aan middelen niet kan. Ik hoop op een verbetering van die situatie. Ook hier meer dan 500% rendement als het uiteindelijk wel lukt te betalen.

In feite komt het er op neer dat ik een paar slechte leningen kan hebben, als er maar af en toe een goede tussen blijft zitten. Met 500%+ rendement op het geïnvesteerde vermogen kan je wel tegen een stootje.

Toch koop ik zelfs met 70% korting niet alles.

Ook ik zie leningen met enorme kortingen die naar mijn idee geen enkele kans op uitbetaling meer maken. Het is dus niet 'blind' beleggen. Het is een gewogen gokje maken. Dat maakt zoiets saais als beleggen in NEO Finance leningen toch een beetje spannend. 

Meer over NEO Finance en de cursus over NEO Finance vindt je hier

 
 

Een offshore 'totaal' energie bedrijf (Tom Lassing)

05/10 8:05

Vorige week besprak ik in het lunchwebinar een offshore energie bedrijf met een interessant bedrijfsconcept. Een concept waarbij de prijs voor energie helemaal niet zo belangrijk is.

Daarbij zijn ze actief in zowel de grijze als de groene energie sector.

Er is genoeg werk voor ze en dat gaat voorlopig niet veranderen. Producerende energiebedrijven zijn namelijk afhankelijk van hun expertise.

Ik denk dat het interessant genoeg is om er eens naar te kijken.

Ik heb de aandelen overigens zelf ook in portefeuille.

Enfin, kijk hier


 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

De prijs van olie (Tom Lassing)

05/10 8:17

We zagen de afgelopen weken een forse stijging van de prijs van olie.

Die stijging kwam door verdere productiebeperkingen van OPEC en verstoring van de markt door de oorlog in Oekraïne.

Ondertussen neemt de wereldwijde vraag naar olie nog altijd structureel toe.

Maar is dit blijvend?

Wat we in vooral september zagen is dat China minder olie kocht en meer eigen voorraden olie ging gebruiken. Dat gaf de olieprijs een plafond. (China kocht toen ook waarschijnlijk ook meer illegale Russische olie met een forse korting)

De koers ging na het bekend worden van de stap al enkele dollars omlaag.

Verder werd bekend dat met name Rusland steeds meer wegen ziet om illegaal olie op de wereldmarkt te brengen. Dat vinden de vrienden in de OPEC niet erg fijn.

Rusland is daarmee het OPEC spelletje aan het frustreren. Zo hou je geen vrienden in die hoek.

Nederland is het land met de hoogste prijzen aan de pomp en de vraag is hoe lang consumenten bereid zijn om zo veel te betalen. De hogere energieprijzen in de vorige winter lieten zien dat financiële redenen erg goed werken om verbruik te minderen.

Dat is niet alleen hier zo, maar consumenten en bedrijven over heel de wereld verbruiken minder energie als de prijs hoger wordt. Ik verwacht dus dat de olieprijs per vat maar niet zo maar boven de $100 per vat uit gaat komen. Eerder lijkt een koers van onder de $90 weer aanstaande.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd