Beursbox Nieuwsbrief Een leuke anekdote over Warren Buffett

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een leuke anekdote over Warren Buffett
Date: October 6th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 6 oktober 2023
 
 

AEX 721,75 Dow 33.119 USD 1,053 Btc 26.094 Goud 1,820,88

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/10 7:00

  • ING brengt een obligatie uit met een rente van 3,3%. Dan weet je hoeveel de banken betalen voor een lening met ook gewoon risico. Immers is een obligatie gewoon risicodragend. Gaat de bank onderuit, dan loop je kans je geld volledig te verliezen. Vraag SNS obligatiehouders maar hoe het voelt als je die kans loopt... En dat voor slechts 3,3%.

  • China wil haar regels rondom data en informatie voor bedrijven gaan versoepelen en verduidelijken zodat vanuit Europa en de VS minder commentaar komt op haar nu zo afwijkende en onduidelijke regels. De huidige regels zijn voor bedrijven hun op één na grootste frustratie bij het handelen in en met China. Om een voorbeeld te noemen, nu staat er dat belangrijke data niet het land uit mag. Er is echter niet omschreven wat "belangrijke data" dan precies zijn.

  • Ook Japan wil nu een raket naar de maan sturen. Ze probeerden dat al twee keer tevergeefs eerder.

  • De Duitse economie moet zichzelf heruitvinden nu de situatie rondom vooral de energieprijs structureel veranderd is.
    Dat is de analyse van IMF baas Kristalina Georgieva.

  • In de VS maken ze zich grote zorgen om de stijging van de obligatie rentes. De 5 en 10 jaar obligaties zijn qua rente niveau omhoog geschoten en dat is normaal gesproken slecht nieuws voor de aandelenbeurzen.

  • De Republikeinen moeten nu op de proppen komen met een nieuwe speaker voor het Congres. Geen gemakkelijke opgave omdat hun fractie verdeeld is in 91 MAGA Congresleden en 130 'gewone' Republikeinen. Die moeten eigenlijk allemaal achter één kandidaat staan, want de Democraten stemmen in principe altijd tegen een Republikeinse kandidaat. Ze hebben immers hun eigen kandidaat.

  • Elon Musk heeft geweigerd om voor een hearing van de SEC op te draven. De SEC gaat nu verdere stappen ondernemen om hem toch te dwingen te komen. Musk volgt het patroon van de Republikeinse politici die ook weigeren om mee te werken aan onderzoeken van de overheid.

  • Trump heeft naar nu in de pers te lezen is enkele nucleaire geheimen gedeeld met de Australische miljardair Anthony Pratt. Ik ben benieuwd of dit nu ook in de rechtszaak rondom de geheime stukken opgevoerd gaat worden. Het kan natuurlijk zijn dat het daar nu ook uit voortkomt...

  • Donderdag 12 oktober geef ik in Maastricht samen met enkele andere deskundigen een lezing over beleggen. Mijn deel gaat over beleggen met en in opties. Kijk hier voor meer informatie.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Dit was tijdens de vorige bull markt ondenkbaar! (Jack Hoogland)

29/09 7:26

Voorspellen wat op korte termijn gaat gebeuren is zowat onmogelijk, maar mijn gevoel zegt dat de vrijdag ingezette correctie in uraniumaandelen bijna voorbij is.

Feit is dat de markt zó krap is, dat ieder moment nieuwe informatie naar buiten kan komen die koersen van uraniumaandelen hard omhoog jaagt.

Zoals ik u dinsdag al vertelde, geldt voor wat betreft de langere termijn dat alléén China’s investeringen al genoeg zijn voor een enorme bull markt.

Er is echter nóg een belangrijke factor, die niet in de huidige verwachtingen voor de toekomstige vraag naar uranium zijn verwerkt.

In onderstaand bericht zien we dat Microsoft op zoek is naar een expert in kernenergie.


Microsoft heeft onvoldoende vertrouwen in bestaande stroomvoorzieningen, kiest voor zekerheid en gaat daarom…

…zelf investeren in kleine reactoren (SMR’s) om haar datacenters van stroom te voorzien.

Je hoeft geen kerngeleerde te zijn om te voorzien dat anderen Microsofts voorbeeld zullen volgen.

Multinationals die in hun eigen stroomvoorziening investeren, is een ontwikkeling die tijdens de vorige bull markt in uranium nog ondenkbaar was.

En er is nóg een belangrijk verschil met de vorige bull markt (2001-2007).

Klik hier om verder te lezen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Een interessant webinar (Tom Lassing)

06/10 7:45

Gisteren heeft een techneut van NEO Finance uitgelegd hoe ze al drie jaar lang Artificial Intelligence (AI) inzetten om de leners in een risicoschaal te kunnen indelen en ze een eerlijke rente te berekenen.

Vanuit de cijfers kon hij aantonen dat hun aanpak werkt.

Hij heeft ook uitgelegd hoe ze het hebben gedaan.

Ze hebben namelijk een 'leer' periode in het verleden ingesteld en vandaaruit gekeken naar de situatie twee jaar verder. Wat zijn zaken die er toe doen en waar hoef je je geen zorgen over te maken? Het ging om in totaal 40.000 leningen die bekeken en beoordeeld werden.

Opvallend genoeg kwam er uit dat mensen die al een lening hebben en die daar netjes op afbetalen en nu een tweede lening willen hebben, de meest veilige leners zijn. Ze willen dus nog een lening, maar ze zijn al gewend aan lenen en passen zich aan op de nieuwe situatie. Mensen die geen verplichtingen zoals lopende leningen hebben zijn zeer onbetrouwbaar. Die moeten nog wennen aan de extra maandelijkse lasten.

Ouderdom is ook zo'n punt. Ik heb altijd al aangegeven dat ik bij leners onder de 30 jaar oud in principe geen leningen verstrek. Die keuze is voor de betrouwbaarheid de juiste gebleken. Jongeren zijn voor wat betreft leningen onbetrouwbaar.

Het is echter wel een numbers game. AI niet voorspellen WIE keurig gaat betalen en wie niet. Het kan echter wel het risico over heel de groep heel goed inschatten. Dát bleek al uit de cijfers.

Mede door AI is NEO Finance in staat om heel scherpe rente tarieven te bieden EN investeerders een mooi rendement.

Ik krijg binnenkort de video opname van het webinar en zal deze dan beschikbaar maken.

Ik heb gisteren ook de cursus kunnen promoten.

De cursus vindt je hier
 
 
 

Huizenprijzen Nederland weer in de lift (Tom Lassing)

06/10 8:10

In het derde kwartaal waren de gemiddelde huizenprijzen weer 1,7% hoger dan in het tweede kwartaal van 2023.

Vergelijken we met dezelfde periode vorig jaar, dan is er nog wel sprake van een daling van 1,7%.

De dip is echter geweest en de verwachting is dat de huizenprijzen verder gaan stijgen. Immers wordt er veel te weinig gebouwd.

Er was wel een groei van het aantal verkochte nieuwbouwwoningen, maar het kwam in totaal uit op 5.000 stuks. In dezelfde periode in 2021 was dat nog 9.000 stuks. Er zijn veel meer nieuwe woningen nodig om de behoefte te dekken.

Het is dus maar hoe je in de markt staat wat je van deze markt vindt. Zoek je een huis, dan ben je niet blij.

Heb je al een huis, dan is de waardestijging heel mooi, maar ga je verhuizen, dan betaal je voor je nieuwe woning ook meer.

Mijn oudste dochter had het geluk dat ze goedkoper kon kopen dan dat ze verkocht. Daarbij deed ze de koop en verkoop zonder makelaar. Dat scheelde dus ook enorm veel kosten.

Je kan dat allemaal echt wel zelf doen, maar het vergt wel wat werk en kunde. Denk aan een goed contract opstellen en mooie foto's en strakke video maken. Als je dat allemaal kan, dan kan je ook prima zonder makelaar aan de slag. Mijn dochter verkocht haar woning binnen een week en tegen een veel hogere prijs dan makelaars bereid waren de woning voor te verkopen. (Daarom deed ze het zelf)

De makelaar van de kopers vroeg haar al of ze voor hem wilde komen werken...

 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Een leuke anekdote over Warren Buffett (Tom Lassing)

06/10 8:33

Bill Gates en Warren Buffett waren in 2017 samen in Hong Kong toen Warren aanbood om samen even in de McDonalds te gaan eten. 

Toen het op betalen aankwam, kwam Warren Buffett met een lading korting bonnen op de proppen.

Twee mensen in de top vijf van de rijkste mensen ter wereld en de rekening werd voldaan met korting bonnen.

Dat is op zijn minst opmerkelijk.

Ik vrees dat zoiets ook in mijn geval zou kunnen gebeuren. Ik fiets bijna iedere dag wel even naar het dorp en op de terugweg raap ik lege blikjes en, nu de bomen gekapt zijn, stukjes hout op. Iedere keer mijn krat voor op de fiets helemaal vol met gratis haardhout en blikjes die in het beste geval 15 cent per stuk opleveren. Ik pak ze ook op als ze plat zijn, dan leveren ze maar één cent bij de oud ijzer handelaar op.

Blijkbaar ben ik rijk genoeg om me daar totaal niet voor te schamen. Het milieu schoner en gratis haardhout. Ik ga er gewoon voor.

Ik denk dat Warren Buffett dat ook heeft, alleen is die een paar miljoen keer rijker als dat ik dat ben.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd