Beursbox Nieuwsbrief Blind vertrouwen in en op AI

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Blind vertrouwen in en op AI
Date: October 10th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 10 oktober 2023
 
 

AEX 726,0 Dow 33.604 USD 1,056 Btc 26.122 Goud 1,860.94

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/10 6:25

  • Vandaag bespreek ik in het lunchwebinar een pennystock met potentie... en winst. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • Meestal gaat de beurs omlaag als er een oorlog uitbreekt. In dit geval zijn beleggers blijkbaar niet erg onder de indruk van de mogelijke impact. Dat is opvallend.

  • Israël heeft op enkele plekken na de zaak weer onder controle en is nu Gaza fors aan het bombarderen. De vraag is nu hoe het gaat aflopen met de mensen die ontvoert zijn. Ook binnen Gaza zal de angst bij de bevolking nu enorm zijn. Waar moet je heen? Waar ben je veilig?

  • Chevron heeft de productie van gas op een Israëlisch veld moeten staken vanwege de dreiging van een aanslag. Wereldwijd is de gasprijs aan het stijgen vanwege deze stap. Waanzin, maar dat is waar we nu in leven. 17% ging de gasprijs omhoog!

  • De Nederlandse drankmakers Nolet en Lucas Bols willen fuseren. In feite is het een overname van Lucas Bols door Nolet. Er is een bedrag van 270 miljoen euro mee gemoeid. Nolet had al een 30% balang in het beursgenoteerde Lucas Bols.

  • De Israëlische centrale bank gaat buitenlandse valuta verkopen om de sjekel te steunen. Die kwam namelijk onder druk door de aanval van Hamas.

  • Vorig jaar is het energie verbruik van Nederlandser gedaald tot het niveau van 1970. Dat is een opmerkelijke daling. Een daling die overigens in 2013 al inzette door de verduurzaming en het opwekken van eigen energie middels zonnepanelen.

  • Op sociale media is veel misinformatie over de strijd tussen Hamas en Israël te vinden. X (Twitter) is maar niet in staat om nepberichten van haar netwerk te weren. Het systeem herkent wel wat nepberichten, maar de kopiën daarvan blijven vervolgens wel zichtbaar.

  • In China waarschuwt vastgoedreus County Garden dat het mogelijk niet in staat is om rente en aflossing op leningen te betalen. Ze hebben de liquiditeiten niet beschikbaar. Het bedrijf moet deze week 60 miljoen dollar aflossen.

  • 12 oktober organiseert WH Selfinvest in Maastricht een beleggersevent. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor meer informatie.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Hoe een BabyBond mij 45% rendement oplevert (Paul van den Heuvel)

10/10 6:49

Kent u het begrip BabyBond? 

Kortgezegd is dat een mini obligatie die de naam te danken heeft aan de kleine coupures van $25 waarin ze uitgegeven worden. Ze worden als gewone aandelen op de gangbare beurzen verhandeld en hebben een eerste en laatst mogelijke aflosdatum. Ik adviseer BabyBonds al vanaf de start van The Dividend Factory in 2008. Onlangs hebben we bij De DividendClub een BabyBond opgenomen met een rente van 9,3%. Een flinke jongen dus! De eerst mogelijke aflosdatum is 30 juli 2028. Wie nu koopt, bouwt tot die periode een rendement op van zo’n 45%. De rente krijg je elke drie maanden bijgeschreven op de rekening bij je broker. De onderneming achter het aandeel is een reder die allianties heeft met grote namen als Chevron, Shell, BP en Petrobas. 

De inkomen portefeuille die onderdeel uitmaakt van De DividendClub bevat momenteel 12 van dergelijke vastrentende aandelen die variëren van zo’n 6% tot ruim 9%. Wat De DividendClub inhoudt en hoe we te werk gaan, kun je lezen in onze manual. Daarin lees je uiteraard meer over onze BabyBonds.

Vraag hier de gratis manual aan
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Blind vertrouwen in AI (Tom Lassing)

10/10 7:05

Toen ik met het verstrekken van leningen bij NEO Finance begon, deden ze dat indertijd nog op ouderwetse indicaties. Leeftijd, loon, werk, onderpand. Het was grofmazig en het maakte zeer veel uit qua netto winst of je in A, B of C leningen zat.

Toen NEO Finance met AI ging werken, veranderde de risico indeling enorm. Dat was serieus even wennen, en ik had zelf het gevoel dat ik ineens veel meer risico ging lopen.

Dat was niet helemaal onterecht.

Wat AI namelijk voor elkaar kreeg, was dat de resultaten van hoge rente A leningen, B en C leningen netto vrijwel op hetzelfde punt uitkwamen. C kent uiteraard een veel hogere rente, maar ook een hogere uitval. Die hogere rente moet dan de hogere uitval compenseren.

Dat doet het nu ook en gemiddeld genomen leveren al die leningen nu zo'n 12% rendement op.

Het maakt nu dus in feite niet meer uit welke risico categorie lening je verstrekt! Gemiddeld kom je netto op 12% rendement uit!

Daar moet je dan maar blind op vertrouwen.

Maar... Kan je dit dan toch nog verbeteren?

Als het goed is niet. 

Vrouwen zijn betrouwbaarder dan mannen, en jongeren zijn veel onbetrouwbaarder dan ouderen. Daar kan je mee willen spelen, maar AI weet dat ook. De rente is daar dus al op aangepast.

In feite zou je nu dus 'blind' posities kunnen innemen, want AI zorgt er voor dat, statistisch gezien, die 12% gehaald blijft worden.

Ga je toch alleen maar uitlenen aan bijvoorbeeld oudere vrouwen, dan is dat relatief veilig, maar je krijgt ook relatief een lage rente.

Eigenlijk haalt AI voor mij als actieve belegger de lol er een beetje uit, want het zorgt er ook voor dat ik mijn kennisvoorsprong door mijn beleggerservaring kwijt ben geraakt. AI is hier de grote gelijkmaker. Dat is dus positief voor iedereen die 'makkelijk' wil beleggen.

Je gaat het niet slechter doen dan een ervaren belegger. Daar kan je weinig op tegen hebben.

Zie ook mijn video die ik gisteren maakte.  

Klik hier voor de NEO Finance cursus

 
 

De huur druppelt weer binnen (Tom Lassing)

10/10 7:13

Mijn huurders moeten altijd voor de 6e de huur betalen. Helaas zie ik dat dan nog niet direct, omdat er een administratieslag tussen zit. Daarom is op dit moment nog niet alles bijgewerkt. Er zat ook een weekend tussen.

Van de 30 huizen is er nu op twaalf huizen de huur gedeeltelijk of geheel al binnen en verwerkt. Die huurders waren dus heel tijdig en al voor de zesde.

Een goede zaak, want ook de Amerikaanse banken zijn niet zo betrouwbaar qua tijdigheid.

Maar, ik heb nu ook weer vier huizen die tijdelijk leeg staan.

Ik heb één huis verkocht en heb een optie op drie huizen. Die drie huizen verwacht ik half december te kunnen kopen. Helaas mis ik dan net de huurbetaling als ze op tijd met betalen zijn. Dat zal je net zien, die huurders zijn natuurlijk net wel altijd op tijd...

De drie huizen zijn namelijk al verhuurd.

Eén van de drie huizen is op basis van landlease (Leasekoop regeling) verkocht aan de huurder. Dat huis raak ik dus na een paar jaar weer krijt.

Ik betaal voor dat huis 30.000 dollar en krijg uiteindelijk 40.000 dollar over een periode van zo'n ruime drie jaar. Ik betaal echter geen onderhoud, belasting of andere kosten meer over dat huis. Niet mijn keuze, maar het huis zit in het pakket van de drie huizen. De andere twee huizen zijn nu in verhuurde staat. Als dat zo blijft, hou ik ze gewoon aan.

Ik hoop deze maand nog wel de 12.000 dollar van de gemeente Detroit te krijgen. Dat geld was ooit een subsidie op het renoveren van mijn appartementencomplex. De gemeente is echter niet erg scheutig en snel met betalen en keer op keer werden nieuwe drempels opgeworpen. Ze zouden eerst binnen vier weken betalen. Dat werd binnen zes weken betalen en die zes weken zijn eind oktober ook echt om.

Detroit Vastgoed
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Israëls 9/11 (Tom Lassing)

10/10 7:25

Toen ik die titel bij artikel zag, kon ik toch niet anders dan denken... ooh, zou dat de reden zijn dat Israël zo 'verrast' werd?

Zou het zo kunnen zijn dat Israël wel degelijk wist dat er iets stond te gebeuren en hebben ze het bewust laten gebeuren?

Als dat zo zou zijn, waarom dan?

Nu moet je weten, ik heb geen enkele aanwijzing dat hier vanuit Israël vuil spel gespeeld zou zijn. Het is echter wel écht opmerkelijk dat ze geen enkel idee hadden dat er iets stond te gebeuren, maar dat wil niet zeggen dat ze het expres gedaan hebben.

Maar als dat WEL het geval zou zijn, dan zou het kunnen zijn dat ze het lieten gebeuren om dan nu Hamas keihard te raken en mogelijk 'definitief' te verslaan.

Die kans had Israël tot op heden niet, maar de aanval zoals die nu gedaan is, biedt die mogelijkheid wel.

Het is een wat zieke gedachte, maar als je de eerste 9/11 bestudeerd, dan zie je dat Israël daar ook een hele trieste rol had. Die rol wordt nog altijd niet door de Amerikaanse overheid erkend, maar al op de dag zelf was er sprake van feestende Israëlische agenten die aan de overkant van de Hudson aan het vieren waren dat de torens ingestort waren. Daar blijf het niet bij. Overal kleine aanwijzingen van Israëls rol in die aanslag.

Als iemand dan zegt dat dit het 9/11 van Israël is, dan gaat het bij mij knagen. Het zou toch niet?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd