Beursbox Nieuwsbrief Hier is geen speld tussen te krijgen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hier is geen speld tussen te krijgen
Date: October 16th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 16 oktober 2023
 
 

AEX 733,9 Dow 33.670 USD 1,053 Btc 26.465 Goud 1,913.36

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/10 7:00

  • Morgen ga ik in het lunchwebinar een goudaandeel bespreken. Klik hier om er morgen om 12:30 uur live bij te zijn.

  • Het offensief van Israël in Gaza is enkele dagen uitgesteld. Ik vrees dat uitstel geen afstel wordt, want Israël wil Hamas liefst nu definitief verslaan. Het idee is dat zonder Hamas de tweestaten oplossing wel mogelijk wordt. Het is overigens opmerkelijk dat de Israëlische geheime dienst nu wel weer 'alles' weet over Hamas. Het feit dat Israël zich liet verrassen door Hamas 'stinkt'.

  • Investeer als accounthouder in oktober 300 euro in leningen en je krijgt een gratis kaartje voor de beleggersfair in Amsterdam! Nog geen account? Open dat via deze site!

  • Er is veel nepnieuws op sociale media en vooral Tiktok, X, Facebook en YouTube staan er vol mee. Tiktok zegt daar nu iets tegen te doen. X is veruit het medium waar de meeste onzin op geplaatst wordt.

  • Huawei is in staat gebleken om ondanks de Amerikaanse boycot op geavanceerde chips zelf een behoorlijk geavanceerde chip te ontwikkelen. De VS gaat daarom de schroeven verder aandraaien richting China.

  • De VS wil dat bedrijven weer meer in de VS gaan produceren en Biden heeft daarom subsidies voor bedrijven in het vooruitzicht gesteld. Dit dwingt andere landen en ook Europa tot het overwegen van ook dergelijke subsidies om productiecapaciteit te trekken. De wereld verdeeld zich en wie niet alles zelf kan, wordt afhankelijk van een steeds onvriendelijker concurrentie klimaat.

  • De Democraten zijn met enkele Republikeinen in gesprek om uit de impasse rondom een voorzitter van het Congres te komen. Het lijkt er namelijk op dat de Republikeinen er zelf niet uit komen. 

  • 9 noember is er in Amsterdam een Optiebeleggen middag. Vier sprekers nemen je mee in de wereld van het beleggen met opties. Kijk hier.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Hier is geen speld tussen te krijgen! (Jack Hoogland)

16/10 7:32

Donderdag vertelde ik u dat superbelegger en miljardair Paul Tudor Jones misschien wel het belangrijkste signaal gaf voor een stijging van goud in de komende tijd.

Dat klinkt misschien raar, maar vele duizenden professionele beleggers  doen zelf niet al te veel huiswerk en volgen bijna blind de in de media geschetste beeldvorming.

Dat beeld was de afgelopen maanden dat  de economie richting een zachte landing zou gaan.

Als dan ineens een alom gerespecteerd iemand als PTJ op CNBC komt vertellen dat de economie juist richting een harde landing gaat…

…en dat hij daarom de voorkeur geeft aan bitcoin en goud, worden al die beleggers plotseling gedwongen om na te denken.

En is de kans levensgroot dat ze de komende maanden ook in goud(aandelen) gaan beleggen.

Beroemde beleggers als Paul Tudor Jones zijn in staat om de beeldvorming compleet te veranderen. 

Belangrijk is daarbij uiteraard dat PTJ’s argumenten overtuigend zijn.

Hij benadrukte dat de huidige...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

De macht en onmacht van fiat geld (Tom Lassing)

09/10 7:39

Laat het overduidelijk zijn, zonder fiat geld hadden we nu de welvaart niet gehad die we hebben. Voor we het dus totaal afdoen als bedrog moeten we ons beseffen dat we veel te danken hebben aan het bedrog.

Maar...

Het blijft in feite bedrog.

Fiat geld is een Ponzi scheme van ongekende omvang en onze rijkdom ging ten koste van anderen.

Creëer geld uit lucht en vraag er rente voor. Briljant idee.

Maar als je er aan start, dan weet je ook dat er zoals bij alles er ook een einde aan komt. En dat einde zal niet prettig zijn, want wat blijft er dan over van die welvaart?

We zien dan nu ook dat centrale banken steeds meer andere zekerheden zoeken.

Waar ze dat zoeken?

In...   LEES VERDER, klik hier.

 
 

Een voorbeeld lening (Tom Lassing)

16/10 8:02

Ik kocht enige tijd geleden een lening met 50% korting.

Een lening waarop 21% rente betaald moet worden. De lener was al flink achter geraakt en had al even niets meer overgemaakt.

Toch vond ik de lening met 50% korting interessant, mede omdat er al flinke achterstand was opgelopen.

Het gaat maar om enkele euro's, maar ik heb ondertussen 1.999 leningen lopen. Al die 'paar euro's' lopen al lief op.

Ik betaalde 9,31 euro voor een lening die nog voor 18,63 euro openstond en waarop 2,48 extra rente achterstand was ontstaan.

In feite dus 9,31 euro betaald voor een lening die ondertussen ruim 21 euro aan verplichtingen kende.

De lener is ondertussen weer gaan betalen en ik heb de eerste 1,33 euro aan achterstallige rente ontvangen, terwijl er dus nog niet afgelost is op de 18,63.

Ondertussen blijft de 21% rente op het overgebleven totaal ook gewoon lopen.

Ik verwacht dus dat ik op deze lening procentueel een enorme winst ga maken. Deze lening maakt dan mogelijk andere slecht lopende leningen weer goed.

Daarom koop ik dus ook af en toe in de Secundaire Markt van NEO Finance van die slecht lopende leningen.

Het is wat meer risico, maar het maakt het dan ook weer een beetje spannend. Immers is NEO Finance verder maar een saaie manier van een vrij zeker rendement verkrijgen. Voor een belegger als ik mag het wel iets spannender allemaal.


Kijk hier voor meer informatie

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Is een 50 jaar oude wet nog reëel? (Tom Lassing)

16/10 8:47

Ik zag een discussie over het legaliseren van wiet in Engeland.

De tegenstander vond dat de bestaande wet, meer dan 50 jaar geleden vastgesteld, prima was en wel omdat deze wet door een legaal parlement was goedgekeurd en dus niet veranderd hoefde te worden.

Ik vind dat een heel mager argument.

Ruim 50 jaar geleden was Engeland nog een zeer religieus land en moet een wet in beton gebeiteld worden?

Waarom zou je nu niet 'zomaar' naar wetten die zo oud zijn kijken om te bezien of ze in de huidige maatschappij nog wel relevant zijn.

Zeker als er een roep is om een herziening zou het in mijn ogen zelfs een recht moeten worden om wetten die ouder dan 50 jaar zijn te laten herzien. Dus dat je het recht hebt, om een zo'n oude wet ter sprake te laten stellen en het parlement te vragen er een stemming en eventueel maatschappelijk debat over te houden.

Zo hou je de wetgeving actueel en kan je heel veel onderwerpen ook dicht bij de bevolking houden. 

Het gaat me dus niet om de uitkomst, het gaat me om het feit dat zulke oude wetten simpelweg bijgesteld moeten worden aan de huidige bewoners van het land. Immers zijn de mensen die er 50 jaar en langer geleden over stemden in de meeste gevallen al niet meer in leven. Heeft hun mening van toen dan nu nog recht van leven?


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Mooie zonnepanelen aanbieding

Deze aanbieder heeft een flinke hoeveelheid van een bepaalde veelgevraagde zonnepanelen soort op de kop weten te tikken en hij wil nu deals maken! Er zijn mooie kortingen mogelijk en als lezer van Beursbox profiteer je extra! Laat bij je bestelling even weten dat je via Beursbox kwam! Dat gaat je extra korting opleveren! Klik hier voor meer info

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd