Beursbox Nieuwsbrief Is AI nog te verslaan?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is AI nog te verslaan?
Date: October 20th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 20 oktober 2023
 
 

AEX 727,61 Dow 33.414 USD 1,056 Btc 27.690 Goud 1,974,58

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/10 7:00

  • Investeer als accounthouder in oktober 300 euro in leningen en je krijgt een gratis kaartje voor de beleggersfair in Amsterdam! Nog geen NEO Finance account? Open dat via deze site!

  • Vandaag ben ik naar Ede. Daar is vanmiddag het Holland Gold G3 Event "Geld, Groen en Geopolitiek". Ik ben heel benieuwd naar wat de sprekers te vertellen hebben. Ik ben er zelf geen spreker.

  • VALE zal een compensatieverzoek ter waarde van 20 miljard dollar gaan aanvechten. Het gaat om de compensatie naar aanleiding van de dambreuk in 2015. Er kwamen indertijd 19 mensen om bij de dambreuk.

  • De EU gaat Tiktok en Meta ter verantwoording roepen vanwege de enorme berg nepnieuws op hun platforms. Brussel is van mening dat de bedrijven er te weinig aan doen.

  • Relief Goods Alliance (RGA) van Sywert van Lienden gaat door de Nederlandse overheid aangeklaagd worden.

  • Het lijkt er steeds meer op dat het ziekenhuisdrama in Gaza ontstaan is door een afzwaaiende raket van Hamas.

  • In Polen heeft de oppositie de beste papieren om een regering te kunnen vormen. Slewcht nieuws voor Rusland, want de oppositie is veel sterker anti Rusland dan de vorige regering was.

  • Gisteren zijn alle grote beurzen op de wereld lager gesloten.

  • China gaat de export van grafiet aan banden leggen. Dit is slecht nieuws voor batterijen. China produceert 67% van het wereldwijde gebruikte grafiet. De EU overweegt om Chinese EV's daarom een extra heffing op te leggen. Dit zijn allemaal maatregelen die voortkomen uit het feit dat China niet langer gezien wordt als partner. De wereld verdeelt zich in kampen en China zit overduidelijk in het andere kamp.

  • De prijs van olie loopt op door de toenemende spanningen in het Midden Oosten. De vraag roept zich steeds verder op of Hezbollah het aandurft om Israël vanuit Libanon aan te vallen. Hamas zou dat graag zien, maar Hamas en Hezbollah hebben beide een hekel aan Israël, maar zijn daarom nog geen hechte vrienden. Want wint Hezbollah ermee als het klop krijgt van Israël? Hezbollah wordt overigens voor 100% gefinancierd vanuit Iran. De vraag is dus ook wat de winst is voor Iran. Hamas had weinig strategische waarde. Hezbollah heeft dat wel, maar als Israël deze groep keihard aanpakt, dan raakt Iran mogelijk haar machtspositie langs de grens met Israël kwijt. Is Hamas ze dat waard?

  • 9 november organiseert WH Selfinvest in Amsterdam een middag over het beleggen met en in opties. Vier sprekers nemen je mee in de wondere wereld van het optiebeleggen. Écht optiebeleggen is prachtig. Het is het ware beleggen! Hier ga je zeker een interessante middag beleven! Kijk hier voor meer informatie

Beursbox video kanaal
 
 
 

Is AI nog te verslaan? (Tom Lassing)

20/10 7:26

Bij NEO Finance gebruiken ze nu Artificial Intelligence (AI) om het risico in te schatten. Zo weet AI per risico groep hoe groot het percentage slechte leningen gaat worden. 

Het daarbij zo in Litouwen, dat de meeste leningen uiteindelijk wel afbetaald worden. Een slechte lening hoeft uiteindelijk dus helemaal niet slecht te zijn, want over de vertraging betalen de leners ook rente.

Voor mij als actieve belegger is de toepassing van AI geen leuke zaak. AI weet veel meer dan ik met mijn ervaring weet. 

Toch denk ik dat ik op details nog wel iets kan doen om AI te verslaan. AI kan immers niet per lening bepalen welke lening misloopt. AI weet alleen per groep hoe hoog het risico is en op basis daarvan wordt de rente vastgesteld.

'Dat geeft me dus maar weinig ruimte om nog iets te verbeteren.

Helaas voor mij is dat zo.

Toch kies ik bewust nog altijd bepaalde leningen uit bepaalde groepen niet. Ik weet dat AI het 'juiste' rente percentage heeft vastgesteld, maar Ik verstrek geen leningen aan alleenstaande mannen onder de 30 die minder dan twee jaar een baan hebben. Ik weet, die moeten dan 22% rente betalen, maar uiteindelijk komt dat ook uit op 12% rendement. Ik kies daarom voor andere leningen die maar 18% opleveren, maar veel minder uitvallers hebben. Zou de economie gaan tegenvallen, dan ben je naar mijn idee bij die C leningen het eerste de Sjaak. Daar ga ik dus in mijn ogen op termijn het verschil maken.

Open nu ook een NEO Finance account en ga voor zo'n 11% tot 12% rendement op jaarbasis.

Open het account via deze site en overweeg de cursus af te nemen! In die cursus leg ik je alles over NEO Finance uit!

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Is veel cash bij je broker verstandig? (Tom Lassing)

20/10 7:55

Wie in aandelen, derivaten of daghandel actief is, heeft regelmatig een flinke som cash op die rekening staan.

Hoe veilig is dat?

Bij bijvoorbeeld FXFlat is je vermogen op de daytrading rekening tot een miljoen euro verzekerd. Het is maar even een voorbeeld, maar eigenlijk alle brokers met een Amerikaanse of Europese vergunning hebben de cash wel gedekt.

Je moet uitkijken bij crypto aanbieders en bij brokers die vanuit 'elders' opereren.

Zou een broker met een Europese vergunning failliet gaan, dan is je vermogen tot een bepaald punt gedekt.

Stel even dat je veel geld daar hebt staan, dan moet je je afvragen waar je mee bezig bent.

Cash geld hoort niet op een broker rekening te staan. Bij ene broker moet je posities innemen en als je dat niet doet, of niet wilt, haal het geld dan weg en zet hij in bij bijvoorbeeld NEO Finance.

Ik deed dat ook en kwam er achter dat de 11,9% na herinvestering zo 'zeker' was, dat ik mijn privé geld nu liever inzet bij NEO Finance dan op de beurs. Ik heb ook privé nog wel aandelen, maar als ik nu cash heb, dan gaat het naar NEO Finance en niet naar de beurs.

 
 

Cotcha vragen! (Tom Lassing)

20/10 8:18

Ik krijg deze week van een lezer 'Gotcha' vragen. Dat zijn vragen waarmee de vrager denkt dat hij me daarmee in één keer klem zet.

Zo vond hij dat ik maar eens moest onderzoeken (naar aanleiding van mijn artikel over 'de geldschieters van Trump'), wat de geldschieters van Biden waren.

Wauw, wat een Gotcha vraag...

Trump is aangeklaagd en veroordeeld voor het misbruiken van zijn goede doelen fonds voor persoonlijk gebruik, Hij is aangeklaagd voor het misbruiken van politieke giften voor eigen gebruik en hij verkreeg leningen op basis van verzonnen waarderingen en staat daarvoor nu voor de rechter. Daarbij is Trump niet open geweest over wie zijn zakelijke geldschieters waren. 90 aanklachten staan momenteel nog open. Trump heeft als president nooit openheid over zijn financiën gegeven.

President Biden heeft geen eigen bedrijf. Biden heeft bij zijn aantreden als president zijn belastinggegevens openbaar gemaakt. Biden is tijdens de periode dat Trump president was onderzocht, maar er werd zelfs door Trump officials niets gevonden.

Hier is dus geen sprake van een Gotcha.


Maar de vragensteller was nog niet klaar.


Gisteren kwam de volgende Gotcha.

Hij schreef onder meer dit:

"Kennelijk bent u toch niet overal van op de hoogte en volgt u eenzijdige berichten. Vertel in uw rondschrijvens bijvoorbeeld eens iets over alle zegeningen die bereikt zijn na het aantreden van Biden."

Er is wel duidelijk uit welke hoek de vragen komen, maar ik antwoorde al na een minuut: Een extreem lage werkloosheid, flinke aanpak infrastructuur, verhoging minimum loon. Ik heb het niet gehad over de sterke economie en de stevige aanpak van de inflatie. Bidenomics werkt, zo simpel is het.

 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Autonoom leven, wat is dat? (Tom Lassing)

20/10 8:43

In de kern is het zelfstandig leven en zo min mogelijk afhankelijk zijn van externe factoren. Daar is dus niet veel mis mee.

Maar...

Het gaat nu bij sommigen tegenwoordig (veel) verder. 

Vanuit de onvrede die extra is ontstaan door de door velen onbegrepen overheidsmaatregelen in de Corona tijd, zijn er mensen opgestaan die het gezag van de overheid niet meer willen erkennen.

Ze noemen zich autonoom en voor hen houdt het in dat ze vinden dat de regels en wetten niet meer voor hen gelden.

Dat hoeft niet direct tot een probleem te worden, maar wordt het wel als je dan vervolgens weigert om belastingen en boetes te betalen. Immers welke regels en wetten ga ja je wel aan houden en welke negeer je? Uiteraard ga je dan een botsing met de handhavers van de overheid krijgen.

Je komt dan op een pad waarbij de anonieme overheid individuele burgers stukje bij beetje verder van zich afstoot en beide kampen zich ingraven. De individuele autonome persoon gaat die strijd met de machtige overheid altijd verliezen.

De overheid en de samenleving in zijn geheel gaat een probleem krijgen als autonomen verder radicaliseren en zich  massaal gaan verenigen.

Denk aan het feit dat ze zonder rijbewijs en verzekering in auto's gaan rondrijden... Je zal maar het slachtoffer worden en er dan achter komen dat de dader een autonoom is die de rekening niet kan en wil betalen.


Er is de wens voor meer individuele vrijheid en dat begrijp ik terdege. Ik zou ook graag een slagboom op mijn inrit zetten met daarop "Vrijstaat Lassing. Hier bepaal ik de regels."

Aan de andere kant zie ik vanuit mijn eigen raam ook hoe enkele van mijn buren helemaal los gaan als de overheid niet meekijkt. Zo is er achter mijn huis een fors illegaal parkeerterrein ontstaan waar reizigers die van vliegveld Eindhoven vliegen nu goedkoop illegaal kunnen parkeren. Zo kan ik vanuit mijn eigen ramen nog wel meer zien waarbij men dingen doet die voor jezelf geld in het laadje brengen, maar die anderen potentieel last of overlast kunnen geven. Dit betreft dan onder andere ook milieu misdrijven... Heb ik daar persoonlijk last van als iemand in de buurt de bodem, het water of de lucht bewust aan het vervuilen is?

Dat gedrag heeft in deze gevallen niets met autonoom te maken, maar wel met het negeren van de overheid en het bewust negeren van bestaande regels. Dat laatste heb ik geen enkel probleem mee als je daarmee geen last of overlast bij anderen geeft. Maar wat is last of overlast? We regelen alles dicht, maar daarbij wordt het bijna onleefbaar. Geef je meer vrij, dan zijn er mensen die dat voor bijvoorbeeld geldelijk gewin gaan misbruiken.

We hebben de laatste jaren gezien dat de overheid uit angst, onkunde, goede wil, domheid, voorzichtigheid, machtsmisbruik, verantwoordelijkheidsgevoel en noem nog maar veel redenen heel veel regels heeft uitgevaardigd die ernstig inbraken op de vrijheid die we meenden te hebben. Van avond en nacht verboden, het dragen van mondkapjes, het houden van afstand, het verbod samen te mogen komen en ga zo maar door.

De overheid ging extreem ver. Zo ver dat mensen helemaal alleen stierven omdat hun naasten niet eens meer bij ze mochten zijn.

We willen het graag vergeten, maar het was soms schandelijk en mensonterend en NIEMAND in de overheid is voor die aanslagen tegen de menselijkheid gestraft.

Maar de overheid straft zelf wel.

Ik kan me dus indenken dat mensen extreem autonoom willen worden, maar het is de verkeerde weg.

Wil je wat veranderen, dan moet je samen de overheid veranderen. Of je nu autonoom bent of niet, de samenleving zijn we samen. De overheid is er voor ons, namens ons. Voor iedereen, ook de autonomen. Jezelf buiten de samenleving plaatsen is dus de verkeerde weg. Dan voer je de verkeerde strijd.



Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd