Beursbox Nieuwsbrief Kapitalisme en het morele gelijk

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Kapitalisme en het morele gelijk
Date: October 25th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 25 oktober 2023
 
 

AEX 721,73 Dow 33.141 USD 1,059 Btc 32.119 Goud 1,973.53   

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

25/10 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel RIOT bespreken. Tegelijk ga ik het dan hebben over de koersstijging van bitcoin en mijn idee over waar het met bitcoin de komende stijging naar toe kan gaan... want ja, ik verwacht een (flinke) stijging van de koers van bitcoin. Klik hier om er straks bij te zijn.

  • De top drie van de grootste economieën in de wereld is volgens het IMF veranderd! Niet Japan, maar Duitsland is verrassend genoeg de nummer drie van de wereld geworden. Dat terwijl Duitsland juist nu zo zwaar te lijden heeft van dure energie! Volgens de schattingen zal de Duitse economie dit jaar 8,4% gaan groeien. Ik kan dat eerlijk gezegd niet rijmen met alle doemverhalen die ik lees over hoe met name de zware industrie in Duitsland nu zware tijden doormaakt. Wie zit er dan naast? Of groeit de Duitse economie op andere plekken zo hard dat de crisis in de zware industrie er totaal niet meer toe doet? Ik geloof daar niet veel van. Naar mijn idee is het IMF hier onzin aan het verkopen,maar voor de Europese economie hoop ik eigenlijk dat ze wel gelijk hebben.

  • In IJsland was het gisteren 'kvennafrí'. Dat is de stakingsdag voor vrouwen uit protest voor het feit dat ze nog altijd minder verdienen dan mannen. Zelfs de vrouwelijke premier van het land staakte gisteren.

  • Deutsche Bank zag haar winst met 8% afnemen, maar deed het daarmee beter dan analisten verwacht hadden.

  • Microsoft kwam gisteren nebeurs met de cijfers. Het aandeel wist in de nabeurse handel bijna 4% winst te boeken

  • Alphabet kwam gisteren nabeurs met beter dan verwachte cijfers. Het aandeel verloor in de nabeurse handel bijna 6% aan waarde!

  • Donderdagmiddag 9 november organiseert WH Selfinvest in Amsterdam een optie beleggen event. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor de verdere informatie.

  • Pak een gratis ounce zilver! Je krijgt een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Dit soort uitbraken leiden altijd tot... (Jack Hoogland)

25/10 7:23

In de tweet hieronder een belangrijke grafiek, die laat zien dat goud deze maand uit een drie jaar durende consolidatiefase is gebroken.

Dergelijke uitbraken zijn belangrijk, want ze leiden vrijwel altijd tot forse koersstijgingen in korte tijd.


Tegenover de dollar moet goud echter nog een paar procent stijgen om uit te breken naar nieuwe 'all time highs'.

Naast de naderende recessie en stijgend geopolitiek risico, hoef je maar naar onderstaande tweet te kijken om te weten dat die uitbraak er binnenkort gaat komen.

Terwijl eurolanden nog een béétje hun best doen om begrotingstekorten binnen de perken te houden…

…laten Amerikaanse politici hun begroting volledig uit de hand lopen.

De Amerikaanse staatsschuld gaat nu al richting 130% van het BBP, en zal de komende jaren fors verder stijgen.

Juist tegenover de dollar zal goud de komende jaren het hardste stijgen.

En hoewel goud tegenover de dollar slechts een paar procent onder haar hoogste prijs ooit noteert,

Als straks iedereen op goud duikt, en we zien eenzelfde overwaardering als in 1980, dan kan het zelfs stijgen naar...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Apple wordt zenuwachtig (Tom Lassing)

25/10 7:51

Het bericht dat de Apple fabrikant in China op grote schaal te maken krijgt met overheidscontroles is onderdeel van de toenemende spanning tussen de blokken in de wereld.

Laat het duidelijk zijn, de controles op Foxconn maken deel uit van het pestgedrag tussen de VS en China. Het is onderdeel van de maatregelen die China en de VS tegen elkaars industrie uitvaardigen. Niet meer, niet minder.

Voor Apple een extra reden om te kijken naar verhuizing van minstens een deel van de productie naar India.

Het is dus de vraag of China zichzelf niet ook in de voet schiet, want Apple wegjagen gaat banen kosten.

Aan de andere kant is Apple een bedrijf uit het andere kamp en zoals de vlag er nu bij staat, is de trend dat de kampen VS en China alles uit elkaar gaan trekken.

Geen goede zaak voor de welvaart in de wereld, maar het vetrouwen is weg en de strijd om de wereldmacht is in feite al uitgebarsten.

Het gaat om de VS tegenover China. Rusland en India spelen in die strijd geen rol van betekenis.

 
 

Minder leningen in vrije markt NEO Finance (Tom Lassing)

25/10 8:15

We zien deze week opvallend minder leningen in de markt van NEO Finance staan. Hoe zit dat?

Ik heb er even naar gekeken. Het blijkt niet zo te zijn dat er een grote institutionele belegger bezig is.

Dat is de laatste twee jaar wel steeds een belangrijke factor geweest, maar die belegger is nu nog altijd minder actief.

Wat wel opvallend is, is dat er wel veel leningaanvragen zijn, maar ze zijn per lening ineens veel kleiner. Er worden deze week veel leningen van slechts enkele honderden, tot enkele duizenden euro's gevraagd. Die kleine leningen zijn heel snel gevuld.

Veel investeerders kiezen namelijk voor kleinere leningen.

De reden is heel simpel. Als een lener een kleine lening heeft en het gaat mis, dan is dat vaak geen halszaak. Minder inkomen hoeft dan nog niet te betekenen dat de lening niet (tijdig) afgelost kan worden. 

Bij grote leningen heb je kans dat de lener wanhopig raakt als het inkomen wegvalt. Als je dan enorme bedragen per maand moet aflossen en achter komt te lopen, dan kan je het als lener mogelijk gaan opgeven. Wanhoop maakt zich dan van de lener meester. Dat is voor niemand leuk.

Die kleine(re) leningen zijn dus bij de geldverstekkers erg populair en daarom dan ook supersnel gevuld. In feite zijn de meeste kleine leningen al gevuld voor ze in de open markt kunnen komen. Dat is het voordeel van de automatische investeringen die je als geldverstrekker kan inzetten.

Ik had gisteren op een gegeven moment dus ook al automatisch ingeschreven in vier van de vijf leningen die nog wel in de markt open stonden.

Ik heb nu overigens 2.019 leningen uitstaan. Het betreft een bedrag van 69.200 euro aan verstrekte leningen. Het rendement na herinvestering is bij mij nu 11,94%.

Ik heb gisteren ook een video over dit onderwerp gemaakt. Die video kan je hier kijken.

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 9 en 14% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement ligt zelfs op 14,5%.

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Kapitalisme en het morele gelijk (Tom Lassing)

25/10 8:29

Volgens Elon Musk is kapitalisme moreel de juiste weg. Hij is als meest succesvolle ondernemer van dit moment niet verrassend zeer positief over kapitalisme.

Hij zal daarom ook weinig van de grote nadelen van het kapitalisme zien.

Bijvoorbeeld een groot nadeel waar juist Elon Musk de veroorzaker van is.

Dat nadeel is dat enkele extreem grote ondernemingen, waaronder Tesla de maatschappij uithollen.

Veel kleine ondernemingen worden opgeslokt of uit de markt gedrukt door extreem grote ondernemingen die vanwege hun omvang miljarden aan overheidssteun krijgen en ook enorme belastingvoordelen.

Dat is geen kapitalisme, het is oplichting en bedrog.

Tesla krijgt miljarden steun van overheden om de fabriek maar in hun land of regio te plaatsen, want het houdt lokale werkgelegenheid in.

Dat die extreem grote fabriek dus elders werk kost, dat is jammer voor 'elders'. Niet de zorg van de politici en zeker niet de zorg van Musk.

Elon Musk is de rijkste man van de wereld EN zijn bedrijf krijgt enorme subsidies. Ik ben toch niet de enige die het onrecht daarin ziet?

Als Elon Musk dus praat over het succes van kapitalisme, dan heeft hij boter op zijn hoofd. Hij maakt enorm misbruik van het systeem en is niet schuw om subsidies en belastingvoordelen te eisen. Legale afpersing in feite en dat heeft met kapitalisme weinig van doen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd