Beursbox Nieuwsbrief Sparen voor de baby

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Sparen voor de baby
Date: October 31st 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 31 oktober 2023
 
 

AEX 714,05 Dow 32.928 USD 1,06 Btc 32.347 Goud 1,993.44

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/10 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Stride bespreken. Dat aandeel was vorige week op één dag één van de hoogste stijgers in de VS. Het bedrijf heeft dus even de aandacht van beleggers. Is dat terecht? Zijn er nu kansen in deze aandelen? Daar ga ik eens naar kijken. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • Vandaag ga ik het lunchwebinar op een andere lokatie doen. Mijn kantoor en studio hebben last van een aanhoudende stroomstoring. De stroom blijft er iedere paar minuten af vliegen. Daar is dus niet langer te werken. Ik zit nu bij de houtkachel in de serre. Niet zo luxe, maar wel heerlijk warm.

  • President Biden heeft strikte regels gepubliceerd rondom de toepassingen van AI door bedrijven. Zo moeten de grote bedrijven hun toepassingen eerst door de overheid laten keuren. (Alsof de Amerikaanse overheid AI begrijpt...) Ook moeten er stappen gezet gaan worden om deep fakes te kunnen herkennen.

  • In Detroit is er nu ook een overeenkomst tussen de vakbonden en GM. Daarmee is de staking in de Amerikaanse auto-industrie voorbij.

  • McDonalds heeft analisten verrast met beter dan verwachte cijfers. De cijfers waren vooral beter omdat ze meer voor hun producten vragen. Per aandeel lag de winst 19% hoger ten opzichte van vorig jaar.

  • In de VS zitten de Amerikaanse autofabrikanten in hun maag met veel onverkochte peperdure auto's. Die grote bakken van meer dan 90.000 dollar per stuk worden momenteel amper verkocht. Dat gaat de fabrikanten nog pijn doen.

  • Facebook en Instagram komt in november met een betaald model. Het voordeel is dat je dan geen willekeurige reclames voorgeschoteld krijgt. Je ontkomt er echter niet door aan reclame. De getoonde reclame is dan echter gepersonaliseerd. Dus zogenaamd reclame over zaken die je interesseren. Ik zie niet in waarom ik daar voor zou willen betalen... Voor Meta is dit betaalmodel veel winstgevender dan hety huidige gratis model.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Koers van bitcoin in hoge inflatie landen (Paul van den Heuvel)

31/10 7:17

In Argentinië, Turkije en Nigeria staat bitcoin op all time highs.

Inwoners van die landen zijn heel blij met bitcoins omdat ze daarmee de inflatie weten te ontvluchten.

Of je nu een fan van de munt bent of niet, voor mensen uit die landen is bitcoin op dit moment een zegen.

Het is hun reddingsboei tegen hyperinflatie gebleken.

Op zich zouden we daar als consumenten lering uit moeten trekken.

Inflatie heeft u last van als u uw bezit in die inflatoire munt heeft. Als uw vermogen in iets anders zit, dan gaat de inflatie aan u voorbij. Tenminste voor het deel daar waar uw vermogen minder koopkracht krijgt.

Zaken worden duurder, maar als je iets moet kopen, dan verzilver je net genoeg om dat (duurdere) product te kopen. Zo is de impact van inflatie dan minimaal op je vermogen.

Bij 5% inflatie zoals we die nu hebben, is het effect nog redelijk beperkt, maar bij 30+ procent inflatie maakt het wel degelijk enorm veel uit.

Bitcoin blijkt handig te zijn, goud is dat al eeuwen gebleken. Het één is hypermodern en nog amper getest en het andere is extreem ouderwets en vooral voor jongeren dus gezien als achterhaald.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Rente in de VS (Tom Lassing)

31/10 7:26

De FED lijkt de rente niet verder te willen verhogen. De rente is de VS is overigens nu op een 22 jarig hoogtepunt gekomen. De rente tussen banken ligt nu op 5,25 tot 5,5%. Hypotheken kosten in de VS nu al snel een 8% aan rente. 

De FED heeft nu wel aangegeven dat verdere renteverhogingen niet uitgesloten worden, maar dat lijkt meer een oorlog in woorden, dan een serieuze uitspraak te zijn.

Niet veel analisten verwachten in deze fase nog een verdere verhoging van de Amerikaanse rente.

De overheidsschuld en de kracht van de dollar zitten een verdere renteverhoging dwars. Daarbij lijkt de inflatie nu wel over haar hoogtepunt heen te zijn.

Er is nu dus geen acute noodzaak om de rente te verhogen. Het gaat immers ook nog altijd goed met de Amerikaanse economie.

De FED wil ook niet te snel de inflatie weer rond de 2% hebben. Immers is de inflatie ook weer goed tegen de enorm hoge Amerikaanse overheidsschuld. Die wordt relatief minder waard als door inflatie de dollar minder waard wordt.

De rente is nu overigens hoger dan tijdens de bankencrisis van 2008. In 2001 zagen we een rente van 6,5% in de VS. Dat was net na de Internet crisis.

 
 

Sparen voor de baby (Tom Lassing)

31/10 7:43

Stel even, je wordt nu (groot)ouder. De baby van nu heeft dan 21 jaar de tijd.

Ik schrijf al vaak over passief inkomen en rente op rente. Beide hebben vooral tijd nodig.

Stel even dat je 1.000 euro per jaar voor de baby weet te sparen. Je legt ieder jaar alle verjaardaggeld opzij en investeert dat bijvoorbeeld in NEO Finance. 

Je haalt daar 11% rendement.

Plus ieder jaar komt er weer 1.000 euro bij. De verkregen rente blijf je herinvesteren.

Dat wordt na 21 jaar in totaal een fors bedrag!

Die baby van nu kan dan met een flinke som geld op eigen benen gaan staan en dat al met slechts 1.000 euro per jaar!

Als je eenmaal weet hoe hard het gaat, dan probeer je vooral in de eerste jaren extra veel opzij te leggen, zodat in de dure tienerjaren het apart te leggen bedrag eventueel iets omlaag kan.

Bereken het maar eens hoe extreem hoog het bedrag kan worden!

Overweeg daarom een rekening bij NEO Finance

Je kan die rekening uiteraard ook gebruiken voor je eigen pensioen! Zo zet ik het in, want mijn kinderen staan financieel al op eigen benen. Het is nu tijd mijn eigen pensioen neer te zetten.

Als ondernemer heb ik daar te lang te weinig aandacht voor gehad.

Open via deze site een account bij NEO Finance

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Aandelen Evergrande op all time low (Tom Lassing)

31/10 7:55

Gisteren verloren de vastgoed aandelen Evergrande nog weer 20% van hun waarde. De reden was dat de rechter een zitting over het afwikkelen van de schulden vertraagde.

Dat werd negatief door beleggers opgevat.

Uiteindelijk sloten de aandelen gisteren op 22 Hong Kong cent per stuk.

Op 4 december komt er nog een zitting en daarna wordt de beslissing genomen over hoe dan de schuld gaat worden afgewikkeld.

Die laatste zitting had dus eigenlijk 30 oktober moeten plaatsvinden.

Ik weet niet of het ook echt negatief is. Meer tijd geeft ook de Chinese regering meer tijd om richting mogelijke oplossingen te denken. Of dat dan positief of negatief is voor beleggers is uiteraard de vraag. In mijn ogen had je deze aandelen al lang niet meer moeten bezitten. De pest met aandelen is dat er altijd iemand eigenaar is.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd