Beursbox Nieuwsbrief De Amerikaanse staatsschuld

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De Amerikaanse staatsschuld
Date: November 1st 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 1 november 2023
 
 

AEX 718,6 Dow 33.052 USD 1,057 Btc 32.548 Goud 1,980.73   

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/11 6:20

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar de Amerikaanse vastgoed markt bespreken. Daarbij zal ik ook een hier totaal onbekend aandeel bespreken. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • Gisteren heeft het video kanaal de 8.000 abonnees bereikt. Het doel van 10.000 abonnees op 1 januari 2024 lijkt haalbaar te worden. De afgelopen 28 dagen kwamen er immers 971 abonnees bij.

  • Gisteren was het artikel over bitcoin van mijn hand. Per ongeluk stond daar de naam van een andere columnist.

  • Aandelen ON Semiconductor gingen maandag bijna 22% ondertuit nadat het bedrijf tegenvallende cijfers publiceerde.

  • Grootste stijger was maandag het bedrijf ImmunityBio, Inc. (IBRX). Dit is een verliesgevend bedrijf in de bio technologie sector. Het aandeel steeg 24% in waarde. Deze aandelen stonden in april 2021 nog boven de 40 en herstelden nu met 24% tot een koers van 3,20. Oef...

  • De economie van Saoedi Arabiëw kende een slecht derde kwartaal. De economie kromp omdat de olieproductie verlaagd werd om daarmee hogere prijzen voor olie te realiseren. Dat plan is maar zozo succesvol gebleken. Olie doet nu ongeveer 90 dollar per vat.

  • Gisteren ben ik met mijn rendement na herinvestering bij NEO Finance weer op 12% gekomen. De laatste weken kruipt het rendement verder omhoog. Goede zaak, dan gaat het groeien van het account alleen maar sneller. Ik heb een doel te halen. Open via deze site jouw account bij NEO Finance.

  • Pfizer maakte bekend dat ze door een afschrijving op Paxlovid een kwartaal verlies gaat leiden. Het bedrijf heeft er enorm last van dat bijna niemand nog bang is voor Covid. Het aantal verkochte vaccins is enorm afgenomen.

  • De droogte bij het Panama kanaal neemt verder toe en dat beperkt de doorvaart van de schepen in zeer ernstige mate. Vooral de handel tussen Brazilië en China is er ernstig door gedupeerd.

  • Donderdagmiddag 9 november organiseert WH Selfinvest in Amsterdam een optie beleggen event. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor de verdere informatie.

  • Pak een gratis ounce zilver! Je krijgt een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Dit zie je alléén aan het begin van een jarenlange stijging (Jack Hoogland)

01/11 6:44

Gisteren liet ik u al zien dat goud slechts een paar procent verwijderd is van een nieuwe 'all time high' tegenover de dollar…

…ondanks de sterke tegenwind van een stijgende dollar én de rente die fors hoger is dan inflatie.

Dat goud die tegenwind negeert, is een belangrijk teken aan de wand.

Vooral niet westerse centrale banken zien al een tijd lang dat economisch en geopolitiek risico snel aan het stijgen is.

Zij kopen sinds vorig jaar meer goud dan ooit tevoren. Zie onderstaande grafiek.


In de eerste drie kwartalen van dit jaar kochten ze al 14% meer goud dan in recordjaar 2022.

Tegelijk geeft Bob Elliott in onderstaande tweet aan dat beleggingsadviseurs zich nog steeds baseren op de traditonele 60/40 portefeuille… 

…en nog nauwelijks goud aan hun klanten aanbevelen.


Een situatie die je alléén aan het begin van een jarenlange stijging ziet.

De grote massa beleggers ziet nu dat goud richting haar hoogste koers ooit stijgt, terwijl zij...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Rente op rente (Tom Lassing)

01/11 6:55

Volgens Einstein en later door Warren Buffett bevestigd, het achtste wereldwonder.

Rente op rente zorgt er voor dat je rendement enorm toeneemt. Geef het voldoende tijd en het verschil met rente (of dividend) opmaken en blijven beleggen met het kapitaal waarmee je begon is enorm.

We hebben ter informatie een rente op rente calculator gemaakt en op deze site gezet.

Je moet even omlaag scrollen. Je kan daar berekenen wat rente op rente met je vermogen doet.

Met een rendement van 11% zal je vermogen in 6,7 jaar verdubbelen. Ik zit nu zelf bij NEO Finance op een rendement van 11,94%.

Daarmee haal ik mijn beoogde 250.000 euro in acht jaar nog niet, maar ik maak nog altijd maandelijks geld over naar het account zodat ik het alsnog wel zal gaan halen. Met mijn huidige vermogen zou ik tot 192.733 euro komen. Nog altijd geen slechte zaak, maar ik moet nog even een tandje bijzetten.

Open via deze site een NEO Finance account
 
 
 

ArcBest corp (Tom Lassing)

01/11 7:18

ArcBest is een trucking onderneming in de VS.

Het aandeel ging vrijdag 16% omhoog toen het bedrijf goede cijfers publiceerde.

Toch ben ik terughoudend richting de toekomst.

Er is weinig geld te verdienen met vrachtvervoer over de weg in de VS. Brandstof wordt duurder en vrachtwagens moeten steeds schoner worden. De investeringen zijn dus enorm.

Daarbij komt dan nog dat er nu veel vanuit China binnenkomt en dan vanuit de havens in het westen door de VS verspreid moet worden. Die handel gaat de komende jaren afnemen en veranderen naar kleinere volumes die vooral binnen de VS rondgereden moeten worden. Ik voorzien namelijk dat de wereld kleiner gaat worden omdat Amerika steeds minder zaken met China gaat doen. Die handel gaat per spoor.

Ze zullen dus deels hun spullen weer zelf gaan maken. Puur omdat China als de vijand gezien gaat worden. Vooral Mexico lijkt veel handel van China over te kunnen gaan nemen.

Voor het vrachtverkeer in de VS geen goede ontwikkeling. Amerikaanse bedrijven die produceren zullen dat deels zelf distribueren en deels, vanwege de lagere volumes, ook via luchtvervoer binnen de VS verspreiden. Natuurlijk blijft er veel vrachtverkeer, maar afnemende volumes zullen de marges geen goed doen.

Ik zie dus fundamenteel niets in beleggingen in vrachtvervoer bedrijven in de VS.

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 9 en 14% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement ligt zelfs op 14,5%.

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

De Amerikaanse staatsschuld (Tom Lassing)

01/11 7:36

Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse staatschuld nu op 33 biljoen dollar is gekomen. Dat wil zeggen, meer dan 100.000 dollar voor iedere levende Amerikaan. Ook het striktere fiscale regime van Biden doet er niets aan af dat de schuld enorm toeneemt. Een schuld die onder Trump fors versnelde omdat onder Trump er enorme belastingverlagingen voor de ultra rijken en grote ondernemingen doorgedrukt werden.

Daar heeft de VS nu last van, want de beoogde extra opbrengst van die belastingverlagingen kwam er nooit.

In het verleden waren er partijen die de Amerikaanse staatsschuld opkochten en daarvoor een eerlijke rente kregen. Japan en China waren landen die enorme hoeveelheden schulden kochten omdat die landen heel lang veel meer inkomsten binnen kregen dan ze kosten hadden. Ze bouwden daarom een enorme valuta reserve in dollars op.

Echter bleek de VS na 2001 ook extra geld te drukken en daarmee werden de reserves van Japan en China verhoudingsgewijs minder waard. Die landen voelden zich door de stap van de VS verraden en ze besloten daarom om te stoppen met het op grote schaal inkopen van de Amerikaanse staatsschulden.

Dan is de vraag wie deze schulden dan wel bleef kopen.

Dat bleken pensioenfondsen te zijn en de FED zelf.

Dat laatste is opmerkelijk. Je creëert geld uit niets en vervolgens zeg je tegen de overheid van de VS dat ze het geld krijgen en dat ze daarvoor rente moeten betalen aan de FED. De FED heeft echter geen onderpand. De FED creëerde het geld immers zonder dat er arbeid of kapitaal aan ten grondslag lag. 

Dat zou dus inflatie in de hand moeten werken maar gek genoeg duurde het bijna 20 jaar voor die inflatie voelbaar werd.

Nu is die inflatie er en nu wordt het dus zaak de schulden te beperken. Daar zit nu dus het heikele punt, want de VS is verslaafd aan dit nep geld.

De dollar is de laatste twee jaar veel meer waard geworden, terwijl deze munt juist zwaar onderuit had moeten gaan.

Wat als de dollar wel in elkaar klapt? Hoe groot wordt die ramp dan?

Dat is waar nu zorg over ontstaat.



Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd