Beursbox Nieuwsbrief Het laatste sein springt nu ook op groen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Het laatste sein springt nu ook op groen
Date: November 3rd 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 3 november 2023
 
 

AEX 736,03 Dow 33.839 USD 1,063 Btc 32.427 Goud 1,987,07

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

03/11 6:50

  • In oktober 2023 kreeg ik voor het eerst 600 euro rente op mijn NEO Finance account. Al dat geld gaat ook weer terug naar leningen zodat ik maximaal rente op rente effect blijf behouden. Mijn rendement is nu 12,03%. Open nu ook een account via deze site.

  • Gisteren heb ik 'eindelijk' de 12.000 dollar van de stad Detroit ontvangen die me ooit beloofd werd toen ik het appartementencomplex kocht om het te kunnen laten renoveren. Ruim twee jaar later is het eindelijk zo ver dat ze na alle vertragingstechnieken gebruikt te hebben het bedrag toch maar overmaakten. Ik was niet van plan los te laten en dat was maar goed ook.

  • In de VS kost me een zakelijke overboeking naar een ander bedrijf me per transactie 25 dollar. Daarvoor krijg je nul service en voor het aanhouden van de rekening betaal ik dan ook nog 15 dollar per maand. Over waardeloze sector gesproken.

  • Starbucks kwam gisteren met beter dan verwachte cijfers.

  • De EV aandelen Rivian en Nikola wisten gisteren een forse winst te maken.

  • De jury heeft Crypto grootheid Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan het oplichten van de FTX klanten. In mijn ogen een terechte schuldig verklaring. Het was niet zozeer crypto fraude als wel gewoon oplichting. Hij zou zelf zo'n 8 miljard dollar achterover gedrukt hebben.

  • Bij de autofabriek van VDL verdwijnen in maart 2024 nog weer 2000 banen.

  • Het westen is een charme offensief begonnen in de staten zuidelijk van de Russische republiek. Dat zint Putin niet, maar hij heeft die staten niet veel meer te bieden dan bedreigingen voor hun zelfstandige voortbestaan.

  • 9 november organiseert WH Selfinvest in Amsterdam een middag over het beleggen met en in opties. Vier sprekers nemen je mee in de wondere wereld van het optiebeleggen. Écht optiebeleggen is prachtig. Het is het ware beleggen! Hier ga je zeker een interessante middag beleven! Kijk hier voor meer informatie

Beursbox video kanaal
 
 
 

Het laatste sein springt nu ook op groen! (Jack Hoogland)

03/11 7:14

Fed-voorzitter Powell maakte eergisteren bekend dat hij de rente voor de tweede achtereenvolgende keer niet verhoogt.

Maar het écht belangrijke nieuws was dat Powell voor het eerst aangaf dat hij waarschijnlijk klaar is met het verhogen van de rente.

Als reactie daarop retweette Larry McDonald nog even onderstaande grafiek.


Die grafiek laat zien dat het stoppen van renteverhogingen altijd wordt gevolgd door een zéér forse stijging van de goudprijs.

Het laatste sein voor een fors stijgende goudprijs springt nu ook op groen!

Tegelijk werd eergisteren bekend dat de industriële sector verder aan het krimpen is.


Waarbij werkgelegenheid nu in maar liefst 10 van de 18 industriële sectoren aan het dalen is.

Een voorbode voor stijgende werkloosheid, leidend tot renteverlagingen.

Omdat ook in andere sectoren de problemen zich snel opstapelen, verwacht superbelegger Jeff Gundlach dat de economie niet alleen in recessie gaat…


…maar dat het straks zó snel achteruit gaat, dat de Fed in paniek de rente niet met 50 basispunten, maar ineens met 2 hele procenten gaat verlagen.

De in april 2022 aangewakkerde tegenwind door stijgende rente verdwijnt nu definitief.

En gaat plaats maken voor...

Klik hier om verder te lezen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Het rendement bij Neo Finance (Tom Lassing)

03/11 7:31

NEO Finance besloot enkele jaren geleden het XIRR model te hanteren om het te verwachten rendement te kunnen weergeven.

XIRR toont het Interne Rendement (IRR) wanner de beweging van fondsen niet continu is. Het houdt dus wel rekening met aflossingdata, maar houdt geen rekening met slechte leningen. Bij slechte leningen of bij leningen met een hoger risico zegt XIRR per lening bijzonder weinig.

Het geeft dus een niet zo reëel beeld, want de realiteit is dat leningen lang niet altijd op tijd afgelost worden en ook rente betaling is lang niet altijd op tijd.

Ze hebben daarom ook een gewogen jaarlijkse rentevoet berekening gemaakt. Het is de premie waarvoor al het geld (gemiddeld) is uitgeleend. Ik neem dit percentage als mijn verwachte rendement, maar het is natuurlijk slechts een benadering.

Het houdt immers geen rekening met verlate leningen en ook niet met herinvestering. Aan de andere kant is het wel weer een aardige indicatie omdat je bij herinvestering dus wel in de buurt komt. Immers blijft dan het bedrag wel uitgeleend omdat vrijkomende gelden weer ingezet worden en rendement opleveren.

Er zijn binnen het NEO Finance account ook nog de Portfolio ROI en Netto Portfeuille ROI beschikbaar.

De portfolio ROI is het ontvangen bedrag van de rente + het bedrag van de ontvangen late rente + het bedrag van de ontvangen procedurele rente+ Secundaire marktresultaat + kosten/ portefeuille x 12.

Het blijkt dat dit per maand zeer uiteen kan lopen. Zo ga ik uit van een rendement van 12% op de portefeuille, terwijl de portfolio ROI voor oktober 2023 bij mij op 14,53% uit is gekomen.

De netto Portefeuille ROI (ontvangen bedrag van de rente + het bedrag van de ontvangen late rente + het bedrag van de ontvangen procedurele rente+ Secundaire marktresultaat + wijzigingen verwachten waardevermindering / portefeuille na verwachte waardevermindering x12) is bij mij in oktober maar liefst 16,83%.

Nu kan ik me rijk rekenen, maar ik hou het gewoon bij de 'jaarlijkse rente'. Dat is naar mijn idee dichtbij genoeg.

Heel veel slechte leningen komen later alsnog tot uitkering en over de vertraging moet de lener ook rente betalen. 

Hoe dan ook blijft het enorm moeilijk een perfect rendement uit te rekenen. Het is nu eenmaal zo dat heel wat leningen vertraagd zullen zijn. Als de leners uiteindelijk maar betalen komt het wel goed. In dat opzicht gaat het erg goed bij NEO Finance. Men betaalt uiteindelijk meestal wel.

Open via deze site een account
 
 
 

De Crypto Nieuwsbrief (Tom Lassing)

03/11 7:48

Mijn collega Joost van Buuren schrijft iedere werkdag een nieuwsbrief over de crypto sector.

Hij is daar een expert in en heeft in het verleden bewezen er een goede kijk op te hebben.

Je kan nu die dagelijkse nieuwsbrief afnemen voor slechts 39,95 euro. Je krijgt de nieuwsbrief dan tot eind 2024!

Dat is dus geen geld voor alle informatie je je krijgt. Kijk hier.

Zeker nu bitcoin enorm in beeld is bij de grote hedge funds moet je er op tijd bij zijn.

Ik sprak eerder deze week een andere collega die nu al zijn geld ingezet heeft in bitcoin. Hij is er van overtuigd dat hij nu binnen een jaar gaat binnenlopen en hij is dan ook vast van plan om dan de winst te pakken en de rest van zijn leven in Thailand door te gaan brengen.

Ik acht hem kansrijk in dat streven. Het ziet er namelijk positief uit voor de koers van bitcoin.


Zelf ben ik minder actief in crypto's. Ik hou het bij het index fonds van Mercury Redstone. Dat is minder spannend, maar ook wat degelijker dan alles of niets in bitcoin.

DeCryptoNieuwsbrief
 
 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Nieuw probleem voor de huizenmarkt (Tom Lassing)

03/11 8:04

Heijmans heeft recent een bouwproject stil moeten leggen omdat er geen interesse vanuit de markt voor was. We hebben in Nederland een enorme behoefte aan woonruimte en bijna niemand is geïnteresseerd in nieuwbouw! Dat is opmerkelijk.

De reden is dat nieuwbouwprojecten momenteel duurder uitpakken dan bestaande woningen.

Er zijn dus maar weinig mensen die onder die omstandigheden voor een peperduur nieuw huis of nieuw te bouwen appartement gaan.

Waarom is het zo duur?

Dat heeft te maken met de inflatie, de oorlog in Oekraïne, de grondprijzen, (lokale) belastingen, de spanningen in de wereld en de loonkosten in ons land. Dat laatste is dan weer gekoppeld aan de inflatie.

Gezien die peperdure nieuwbouw zou dus eigenlijk bestaande bouw in prijs omhoog moeten gaan. Het is echter zo dat de rek er bij consumenten wel uit is. De hogere rente maakt wonen weer duur.

De bewegingsruimte omhoog is dus beperkt.

In mijn woonplaats willen ze daarom naar kleinere wooneenheden. 40 vierkante meter, misschien nog wel iets kleiner. Zo'n schoenendoos zou dan goedkoper moeten worden, maar is vraag me af of het serieus veel scheelt. Verhoudingsgewijs is zo'n klein appartement maar zo weinig goedkoper, dus waarom zou je dat toekomstige bewoners aandoen? Gaan we vanwege de hoge prijzen weer naar de veel te kleine woningen van 150 jaar geleden? Ik denk dat we daar heel voorzichtig mee moeten zijn. Het zou getto vorming kunnen doen ontstaan. Dat zou dan uiteindelijk nog weer duurder voor de samenleving uitpakken. 

Wil je als bedrijf of als overheid betaalbare woningen, ga dan zelf maar als risico nemende partij opereren.

In 'mijn' stad Detroit is nieuwbouw ook alleen maar mogelijk in het duurdere appartementen segment. Er worden eigenlijk vrijwel geen nieuwe woningen gebouwd, ook daar is dat gewoon te duur ten opzichte van bestaande bouw.

Ik ben daar daarom actief als verhuurder in bestaande bouw. De woningen zijn allemaal de laatste jaren gerenoveerd en daarmee van de slopershamer gered.

Naar mijn Detroit website


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd