Beursbox Nieuwsbrief Goldman Sachs kwam met drie aandelen tips

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Goldman Sachs kwam met drie aandelen tips
Date: November 6th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 6 november 2023
 
 

AEX 736,31 Dow 34.061 USD 1,073 Btc 32.508 Goud 1,983.78

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/11 6:50

  • Berkshire Hathaway maakte een kwartaalVERLIES bekend van maar liefst 12,7 miljard dollar. Dat kwam met name door de waardedaling van haar enorme bezit in Apple aandelen. Het operationele resultaat van het bedrijf was een winst van 10,7 miljard dollar. Veel van het cash vermogen van Het bedrijf zit in Amerikaanse staatsobligaties.

  • Volgens een militaire tank teller heeft Rusland nog altijd naar zijn beste schatting 3.500 bruikbare tanks in opslag kazernes staan. We praten daarbij wel over in veel gevallen extreem oude tanks. Slechts 960 tanks zijn T-80 of T-90 modellen. Het zijn vooral de T-55 en T-62 tanks die de laatste maanden rijklaar gemaakt zijn en naar het front in Oekraíne gebracht.

  • Nederlandse bedrijven lijken via Turkije een sluiproute voor export naar Rusland te hebben gevonden. De reden dat deze verdenking er is, is het feit dat de export naar Turkije sinds de start van de oorlog in Oekraïne fors is toegenomen. Turkije heeft de handel met Rusland niet beperkt.

  • China zegt meer te willen importeren. Het land hield dat lang tegen om eigen bedrijven te steunen en daarmee de eigen industrie te steunen. Hierdoor kreeg China veel buitenlands geld en waardepapier in handen en dat wordt nu allemaal flink minder waard door inflatie. Ze zien nu in dat dat dan ook weer zonde is. Met meer import uit het buitenland krijgt China ook meer hefboom tegen die buitenlandse bedrijven. Een sanctie of boycot vanuit China heeft in dt geval van een forse handel ook een flinke impact. Nu kan China naar het westen toe weinig vuist maken.

  • Rusland en Saoedi Arabië houden vast aan de productieverlagingen voor olie. Ze willen daarmee de olieprijs verhogen. Die prijs kwam door de aanval van Hamas in de lift, maar staat nu weer onder druk. Brent doet momenteel 85 dollar per vat. Een paar dagen geleden was dat nog ruim 90 dollar.

  • Op de beurs van Zuid Korea mag je vanaf nu niet meer short in aandelen gaan. Ik zie dat als een negatieve ontwikkeling. Dit wordt ingezet als bescherming van de markt, maar wat het doet, is ondernemers onkwetsbaarder maken. Als ze fouten maken, dan kan je dat als belegger niet afstraffen door short in de aandelen te gaan. Nu weet ik niet of er opties op de beurs van Zuid Korea bestaan. Met opties zou je dan nog wel 'iets' kunnen doen om te profiteren van management fouten. Je kan er het management echter niet mee onder druk zetten, zoals short gaan dat wel kan.

  • 9 november is er in Amsterdam een Optiebeleggen middag. Vier sprekers nemen je mee in de wereld van het beleggen met opties. Kijk hier.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Al stijgt uranium naar duizend dollar per pond... (Jack Hoogland)

06/11 7:12

Bijna twee maanden geleden vertelde ik u dat beheerders van kerncentrales totaal niet leken te beseffen dat de wereld op een enorm tekort aan uranium afstevent.

En dat uranium ook nog nauwelijks op de radar van fondsbeheerders stond.

Dat is sindsdien duidelijk aan het veranderen.

Allereerst wordt het tekort aan uranium nóg groter omdat de grootste uraniumproducent ter wereld aangeeft dat haar productie dit jaar met 5% daalt.


En dat voor volgend jaar niet veel verbetering mag mogen verwacht.

Als je dan weet dat Kazachstan goed is voor 45% van de wereldwijde uraniumproductie…

In onderstaande tweet een interview waarin uraniummarkt goeroe Dustin Garrow vertelt dat beheerders van kerncentrales nu steeds nerveuzer worden.


Uit zijn gesprekken met beheerders van kerncentrales maakt hij op dat hun angst om straks zonder uranium te komen zitten nu snel stijgt.

Ze zijn zelfs van plan contracten te sluiten met bedrijven die nog in de exploratiefase zitten. Die dus nog niet eens een uraniummijn in aanbouw hebben!

Dat geeft goed aan hoe óngelofelijk...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Een maandelijks passief inkomen creëren (Tom Lassing)

06/11 7:29

Iedere maand vanuit je beleggingen genoeg inkomen genereren zodat je er van kan leven.

Ik heb enkele vrienden die dat al voor elkaar hebben. Dat terwijl ik in hun ogen de 'rijke' van de groep ben. Ik heb het bewust nog niet voor elkaar.

Maar... Ik werk er wel aan.

Het komt niet vanzelf en je moet ook keuzes maken voor wat betreft hoeveel je maandelijks nodig denkt te hebben.

Des te minder je nodig hebt, des te makkelijker is het doel te halen.

Ik koos bijvoorbeeld voor een enorm groot huis met een forse tuin. Het perceel is 4.000 vierkante meter. Dat kost geld. Geld in onderhoud, belastingen, gereedschappen en ga zo maar door. Het kost ook de nodige tijd. 

Dus maak jouw keuze bewust, want het kan je jaren sparen/beleggen schelen.

Maar HOE creëer je dat maandelijkse passieve inkomen?

Als je de literatuur leest, dan kom je het vaakst dividend tegen. Ga leven van het ontvangen dividend. 

Het is een mogelijkheid, maar ik ben er toch iets van terug gekomen. Dividend komt van aandelen en aandelen hebben last van beurssentiment.

Je onderliggende waarde kan dus enorm afnemen en heb je bij een aanhoudende beursmalaise dan wel genoeg kapitaal?

Ik zeg niet dat het een No-Go is, maar je moet je afvragen of je dat beursrisico erbij wilt hebben.

Ik heb zelf daarom bewust gekozen voor NEO Finance beleggingen in leningen aan consumenten.

Zelfs in de Corona crisis bleef dat rendement op peil.

Ik heb vorige week zelfs een privé aandelenbelegging gesloten en bewust de 9.000 euro opbrengst naar NEO Finance overgemaakt. Daar staat nu 78.590 euro in het platform, met als doel te groeien naar tenminste 250.000 euro. Met 11% rendement kan ik daar dan een mooi maandelijks inkomen uit gaan halen.

Nu zeg ik er wel bij dat dit privé is. Zakelijk heb ik aandelen, edelmetalen en vastgoed.

De spreiding is er dus wel degelijk.

Open nu een NEO Finance rekening
 
 
 

Vrijdag op de beleggersfair in Amsterdam (Tom Lassing)

30/10 7:29

Aanstaande vrijdag vindt de beleggersfair plaats in de Beurs van Berlage. Dat is momenteel het grootste beleggersevenement in Nederland. Vorig jaar vertegenwoordigde ik FXFlat, en ik moet zeggen dat ik het een zeer plezierige dag vond.

Dit jaar sta ik namens NEO Finance op de beurs.

Ik ga er onder meer mijn flyers voor de cursus NEO Finance uitdelen.

Vanuit NEO Finance zullen er waarschijnlijk drie medewerkers aanwezig zijn. Deze medewerkers spreken Engels. Ook Mark Leenards zal vrijdag aanwezig zijn. Mark geeft die dag ook in een zaal een lezing (in het Nederlands) over NEO Finance.


Nu wil Mark tijdens die lezing een aantal rendementen als 'bewijs' voor het te behalen rendement aanhalen. Zijn er nu accounthouders die een screenshot willen maken van de Investeringsportefeuille pagina. Je naam mag uiteraard worden weggelaten. Stuur de afbeelding even naar mark@PROTECTED

Dank alvast.

Open een account via deze website
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Goldman Sachs kwam met drie aandelen tips (Tom Lassing)

06/11 8:16

Ik ben dan altijd heel argwanend. Waarom zou die bank gratis tips geven?

Ooit zocht ik het bij ING helemaal na. Die gaven ook een kooptip weg. Tegelijk vond ik in hun publicaties het feit dat ze die aandelen zelf aan het verkopen waren. De tip van ING was dus duidelijk, dat was indertijd hun eigen klanten opzadelen met aandelen waar ze zelf vanaf wilden.

Het was in de tijd dat banken nog als struikrovers te werk gingen. Nu is dat uiteraard heel anders, nu kunnen we banken 100% vertrouwen...


Maar is dat wel zo?


Goldman Sachs tipt vanaf 21 oktober 2023 het aandeel Kontoor Brands, Inc. (KTB) openbaar.

Het is geen extreem duur aandeel als we naar de koers/winst kijken. Voor volgend jaar wordt een K/W van 9 verwacht.

Er is echter wel een shortpositie van 6,5% en dat is aanzienlijk.

De groei is er afgelopen kwartaal uitgeraakt. Het bedrijf kende jaar op jaar slechts 0,4% groei. De winst nam zelfs 41,3% af. Er is een schuld van 852 miljoen, er is 82 miljoen in kas en vrije kasstroom is slechts 6,2 miljoen.

Dat zijn geen overtuigende cijfers.

Dus waarom dan zo'n stellige koopaanbeveling? Ze adviseren zelfs 'load up'. Dat is toch raar?

Goldman Sachs staat niet in de top 10 van de houders van deze aandelen. Dat helpt ons dus niet in de zoektocht naar hun eigen positie in dit aandeel.

Of hebben ze eerst hun eigen klanten er in gezet en proberen ze nu de koers omhoog te stuwen? Of... zijn ze net als ING ooit nu zelf verkopers en is het zo'n truc?

Naar mijn mening is de kans zeer groot dat een van beide scenario's van toepassing is. Deze bank geeft niet zo maar zo'n tip weg. Zo zijn ze niet.

Het zijn de ultieme jagers op meer winst, ook als het tegen de belangen van hun klanten in gaat. Hun winst gaat voor alles. Mijn advies... Als Goldman Sachs zegt kopen... Overweeg dan om af te bouwen of zelfs al deze aandelen te verkopen... Ik zou Goldman Sachs echter nooit vertrouwen als ze een tip gratis weggeven.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Mooie zonnepanelen aanbieding

Deze aanbieder heeft een flinke hoeveelheid van een bepaalde veelgevraagde zonnepanelen soort op de kop weten te tikken en hij wil nu deals maken! Er zijn mooie kortingen mogelijk en als lezer van Beursbox profiteer je extra! Laat bij je bestelling even weten dat je via Beursbox kwam! Dat gaat je extra korting opleveren! Klik hier voor meer info

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd