Beursbox Nieuwsbrief De relatie tussen Rusland en China

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De relatie tussen Rusland en China
Date: November 7th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 7 november 2023
 
 

AEX 735,34 Dow 34.095 USD 1,07 Btc 32.652 Goud 1,973.04

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/11 6:30

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een heel populair aandeel bespreken. Populair houdt ook in, duur... Maar is dat een bezwaar? Klik hier om der om 12:30 uur live bij te zijn.

  • In de VS is de werkloosheid laag, maar de laatste maand wel iets toegenomen. Het is genoeg toegenomen om een verdere rentestijging eigenlijk wel even uit te sluiten.

  • Mediamarkt heeft toestemming verkregen om acht BCC winkels over te nemen. Onduidelijk is of het personeel van de vestigingen dan ook hun baan kan behouden.

  • Ryanair heeft de ticketprijzen fors verhoogd maar zag toch het aantal reizigers toenemen. De winst was door deze dubbelde meevaller ook met een plus van 60% fors hoger.

  • De spotprijs voor uranium is volgens Cameco nu 74 dollar. De langere termijn prijs ligt nu op 64 dollar. Hoe dan ook goede zaak, want bedrijven in de sector kunnen nu gana werken aan winstgevendheid. Uiteraard betreft dat dan alleen bedrijven die uranium ook tegen die prijzen kunnen EN willen verkopen. Maak je geen omzet, dan maak je ook geen winst.

  • De productie van artilleriegranaten in Europa gaat binnen een jaar verdubbelen. Dat klinkt mooi, maar als je Oekraïne genoeg granaten wilt verstrekken EN de eigen voorraden weer wilt aanvullen, dan is het niet voldoende. Nu de oorlog in Oekraïne naar alle waarschijnlijkheid langer gaat duren, is de bereidheid om in productiecapaciteit te investeren bij de munitiebedrijven toegenomen. De productietoename moet nu nog wel gerealiseerd worden.

  • Israël gaat sponge bombs inzetten in Gaza. Die bommen zijn een extreme vorm van pur schuim. Zo'n bomb kan een tunnel snel en grondig vullen en afsluiten. De vraag is uiteraard hoe veel van het netwerk gevonden kan worden door Israël. Nu israël het gebied bezet heeft, kan ze zoeken naar de ingangen van de tunnels en die één voor één afsluiten met die pur bommen.

  • De EU neemt nu flinke stappen om zowel Oekraïne als Moldavië tot het blok toe te laten treden. Ik ben daar maar niet zo een voorstander van. In beide landen is corruptie een enorm probleem. Er wordt aan gewerkt, maar het zit diep. Daarom zouden verkiezingen in Oekraíne een goede zaak zijn, maar het ziet er niet naar uit dat die er gaan komen.

  • In Italië is beslag gelegd op bijna 800 miljoen euro van Airbnb. Het bedrijf betaalde geen 21% BTW in de jaren 2017 tot 2021. Ze verloren daar recent een rechtszaak over.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Wat te doen met 100.000 euro (Tom Lassing)

07/11 6:49

Zoals ik al eerder aangaf, heeft één van mijn dochters een besluit kunnen nemen of ze de hypotheek zou afbetalen, of het geld houden en beleggen en dan maandelijks de 3,2% hypotheekrente betalen.

Gelukkig koos ze voor het laatste.

Ze heeft nu dus 100.000 euro contant geld.

Wat te doen?

Het eerste dat ik als vader adviseerde is dat ze het voorzichtig moet beleggen. Liefst ook spreiden.

Ze heeft al geïnvesteerd in mijn Detroit project, dus onroerend goed is gedekt.

Ze heeft ook al een NEO Finance account, maar dat account mag nog wel flink wat groeien. Daar kan dus makkelijk nog 50.000 euro bij. Ik raad haar aan te gaan voor de platina VIP status. Als ze dat haalt, dan heeft ze over 6,5 jaar genoeg geld om te rentenieren.

Platina VIP wordt je bij 125,000 euro in leningen. Dan moet er uiteindelijk wel meer dan 50.000 bij, maar 50.000 nu is een mooie start.

Dan blijft er dus ongeveer 50.000 euro over.

Het heeft niet veel zin om in één keer 100.000 euro bij NEO Finance te investeren, dus ik raad haar aan om hier te kijken naar een investering in fysiek goud. Goud dat dan later eventueel alsnog ongezet (verkocht) kan worden en omgezet in leningen bij bijvoorbeeld NEO Finance.

Mijn dochter is geen aandelenbelegger. Beleggen in aandelen zou ik haar dan ook niet snel aanraden, gezien de verliezen die de gemiddelde belegger daar haalt...

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Amerikaanse makelaars onder vuur (Tom Lassing)

07/11 7:15

In de VS betaal je als koper van een woning 6% aan makelaarskosten. Een belachelijk hoog percentage en ze doen er bijzonder weinig voor. Dat is gewoon heel makkelijk geld verdienen.

Er is daarom een rechtszaak aangespannen waarbij de stelling is dat makelaars in feite samenspannen om deze hoge vergoeding te behouden.

De jury heeft die claim toegekend en dat betekent dat er in die rechtszaak nu 1.8 miljard dollar aan voormalige verkopers betaald moet gaan worden.

De vraag is nu op welke manier ingezette makelaars in de toekomst betaald moeten worden. Ik gebruik zelf vaak geen makelaars, maar moet dus wel 6% betalen omdat 'men' zich beroept op het makelaar zijn. In feite profiteren ze gratis mee op deals, gewoon omdat ze gekoppeld zitten aan het notaris kantoor waar e.e.a. afgewikkeld wordt. In mijn ogen dus een volkomen logische zaak dat deze rechtszaak gewonnen is en de praktijk moet stoppen.

Aandelen Zillow verloren gisteren 6,9%. Zillow is één zo'n partij die zich niet zo zeer als makelaar laat horen, maar van de makelaars een deel van hun commissie van 3% (De 6% wordt verdeeld over makelaars van koper en verkoper) een stukje van hun premie afsnoept.

Door de daling is het aandeel Zillow sinds februari nu meer dan 80% gedaald.

Het lijkt wel crisis!

Dit rechtvaardigt een analyse van het Zillow-aandeel. Ik heb er gisteren een video over gemaakt.

Naar de Zillow video
 
 
 

Sparen voor de baby (Tom Lassing)

07/11 7:31

Stel even, je wordt nu (groot)ouder. De baby van nu heeft dan 21 jaar de tijd.

Ik schrijf al vaak over passief inkomen en rente op rente. Beide hebben vooral tijd nodig.

Stel even dat je 1.000 euro per jaar voor de baby weet te sparen. Je legt ieder jaar alle verjaardaggeld opzij en investeert dat bijvoorbeeld in NEO Finance. 

Je haalt daar 11% rendement.

Plus ieder jaar komt er weer 1.000 euro bij. De verkregen rente blijf je herinvesteren.

Dat wordt na 21 jaar in totaal een fors bedrag!

Die baby van nu kan dan met een flinke som geld op eigen benen gaan staan en dat al met slechts 1.000 euro per jaar!

Als je eenmaal weet hoe hard het gaat, dan probeer je vooral in de eerste jaren extra veel opzij te leggen, zodat in de dure tienerjaren het apart te leggen bedrag eventueel iets omlaag kan.

Bereken het maar eens hoe extreem hoog het bedrag kan worden!

Overweeg daarom een rekening bij NEO Finance

Je kan die rekening uiteraard ook gebruiken voor je eigen pensioen! Zo zet ik het in, want mijn kinderen staan financieel al op eigen benen. Het is nu tijd mijn eigen pensioen neer te zetten.

Als ondernemer heb ik daar te lang te weinig aandacht voor gehad.

Open via deze site een account bij NEO Finance

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Relatie tussen Rusland en China (Tom Lassing)

07/11 7:47

De beide landen willen naar buiten toe laten zien hoe enorm goed en hecht hun vriendschap is. De werkelijkheid is dat ze bijna dichter tegen een oorlog aan zitten dan een oorlog tussen China en de VS.

Er zijn meerdere redenen voor. Eén van die redenen heb ik onlangs in deze video besproken.

Andere belangrijke redenen zijn onder meer de vernederingen die China moest ondergaan toen Rusland sterk was en China zwak. Dat hebben de Chinezen niet vergeten.

Tijdens de periode van na de Tweede Wereldoorlog tot ongeveer halverwege de jaren zeventig was Rusland de donorstaat voor China. China nam niet alleen de militaire doctrine van Rusland over, maar kocht ook op grote schaal Russische wapens. Dat was dus goed voor de Russische economie. Het maakte alleen wel dat China overduidelijk de onderliggende partij was in de relatie tussen de twee staten.

Eind jaren tachtig kwam de val van de Sovjet Unie. China bleef Russische wapens kopen, maar de zich ontwikkelende Chinese industrie begon de Russische wapens (illegaal) na te maken en zelfs te verbeteren. 

China ontwikkelde op basis van de Russische wapens haar eigen wapenindustrie, kopieerde en verbeterde de Russische wapens en vliegtuigen en nam vervolgens geen Russische wapens en vliegtuigen meer van Rusland af. 

Rusland was machteloos tegen dit Chinese bedrog.

Rusland is uiteraard furieus over het Chinese bedrog, maar is niet in staat er veel aan te doen of er van te zeggen.

Rusland staat nu economisch zwaar onder druk en steeds meer Noord Koreanen en Chinezen trekken de grens van Rusland over en beginnen daar hun (illegale) handel met de Russen en hun thuisland.

Uiteindelijk kan het dus zo gaan zijn dat China de in 1858 verloren gebieden terug gaat claimen met dezelfde argumenten alsdat Rusland in Oekraïne gebruikt. De etnisch Chinese bevolking zou zogenaamd hulp hebben gevraagd tegen wangedrag van de Russische nazi's.

Puur met conventionele wapens zou Rusland in een strijd tegen Rusland waarschijnlijk het onderspit delven en heel het verre Oosten deel van Siberië aan China kunnen verliezen. Om dat te voorkomen zou Rusland kernwapens in moeten zetten, alleen kan China dat dan vervolgens ook doen. De angst voor een dergelijk scenario kan beide partijen wellicht doen besluiten alsnog geen kernwapens in te zetten. 

In dat geval verliest Rusland bij een eventuele toekomstige conventionele oorlog met China haar toegang tot de Grote/Stille Oceaan.

Dat zou een enorm verlies zijn en de status van Rusland ernstig ondermijnen. Het bezit van die gebieden zou China veruit tot de machtigste staat op aarde kunnen maken vanwege de enorme bodemschatten in het gebied en de haven van Vladivostok.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd