Beursbox Nieuwsbrief Er is geen goede weg om het verkeerde te doen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Er is geen goede weg om het verkeerde te doen
Date: November 21st 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 21 november 2023
 
 

AEX 759,47 Dow 35.151 USD 1,096 Btc 34.056 Goud 1,991.58

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/11 6:55

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar Microsoft bespreken. De reden is onder meer de komst van Sam Altman bij het bedrijf. Zie het volgende nieuwsitem in deze Marktbeeld. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • Sam Altman, de oprichter van OpenAI is niet lang werkloos geweest. Gisteren werd bekend dat hij bij Microsoft is begonnen. Zou dat de reden zijn geweest dat hij de laan werd uitgestuurd? Dit is wel extreem snel geregeld allemaal.

  • Mijn Das-1 formulier is gisteren naar de belastingdienst gestuurd. Iedereen met een NEO Finance account met meer dan een paar duizend euro er op raad ik aan hetzelfde te doen. Het scheelt je in Litouwen 5% belasting.

  • In Venezuela komt er op 3 december een referendum met de vraag of de grens van Venezuela verlegd moet worden naar de Essequibo rivier. Die rivier ligt een de oostkant van het midden in Guyana. De grensverlegging zou dus inhouden dat Venezuela Guyana moet gaan aanvallen om dat grondgebied te gaan verwerven. Waarom is Venezuela geïnteresseerd? Zoals zo vaak, bodemrijkdommen in de vorm van olie. De stap van Venezuela lijkt erg op de annexatie van delen van Oekraïne door Rusland. Dit is inclusief de stationering van 150.000 Venezolaanse soldaten aan de grens en de garantie dat die niet gaan aanvallen.

  • Hypotheekrentes zijn de laatste weken weer iets aan het dalen. Je hypotheek voor 5 jaar vastzetten kost in Nederland nu 4,29% rente.

  • Eneco wil ik het Rotterdams haven gebied een groene waterstof fabriek bouwen. Het moet zo'n 20 voetbalvelden groot worden. Deze groene waterstof is dan voor industriële klanten.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Beginnen met beleggen (Tom Lassing)

14/11 7:19

Waar te beginnen? Wat moet je weten en kunnen?

Het lijkt overweldigend als je als nieuwe belegger actief wordt. Er is zo enorm veel en wat is dan wijsheid?

Iedereen zit in crypto, daytrading, aandelen, CFD's, futures, opties, vastgoed, edelmetaal... Waar te beginnen?

Laat ik er duidelijk over zijn, het is ook allemaal te veel!

Dus maak voor jezelf een keuze.

Wil je beleggen in wat populair is, wil je beleggen voor de hobby, wil je beleggen voor het rendement?

Wil je een klapper maken, of wil je een degelijk rendement en weet je dat daarmee de klapper uitblijft, maar je wel ieder jaar vermogensgroei gaat zien?

Alleen jij kan er antwoord op geven.

Weet dat degenen die gaan voor 'de klapper' die bijna ook altijd krijgen. In vrijwel alle gevallen overigens de andere kant op, namelijk dat ze in één klap van hun geld afkomen.

Waarom je zo weinig hoort over beleggers die in één klap rijk waren, is omdat het zo weinig beleggers overkomt.

De meeste beleggers hebben er een leuke hobby aan, maar worden er vooral armer van. Dat overkomt vooral beleggers die te veel risico nemen en dat zijn ze dus bijna allemaal.

Daarom kan het interessant zijn om gewoon heel saai met bijvoorbeeld leningen te beginnen. Een stabiel rendement en misschien ook wel saai. Maar wel ieder jaar winst.

Als je daar dan bent begonnen, kan je altijd kijken of je misschien ook wat meer risico wilt nemen.

Tegenwoordig beginnen jongeren aan de meeste risicovolle beleggingen en ze gaan massaal onderuit.

Heel jammer, maar wel hun eigen schuld. Zonder kennis gaan ze de boksring in tegen de wereldkampioen en zijn dan verbaasd dat ze vrij snel knock out gaan.

Kijk hier voor meer info over leningen
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Is Xi een vredesduif? (Tom Lassing)

21/11 7:45

Xi kwam vorige week met vredelievende woorden in zijn speech na de gespreksronde met Biden.

Is daarmee alles koek en ei en kunnen we de Chinese leider op zijn woorden geloven?

Het is maar net wat je belangrijk vindt.

Diezelfde Chinese leider handhaaft in eigen land concentratiekampen alwaar een moslim minderheid is vastgehouden wordt. Ook heeft hij de afspraken over Hong Kong met voeten getreden en dreigt hij om Taiwan met geweld onder communistische leiding te brengen.

Die dictator spreekt één keer vredelievende woorden en alle Trump en Putin volgers dragen hem op armen!

Dat vat ik dus niet. 

Ben je dan zo naïef over wat zijn bedoelingen zijn?

Natuurlijk spreekt hij vredelievende woorden uit. China staat er nu helemaal niet goed voor en de staking van de westerse consumenten, die heel veel minder Chinese producten afnemen, is enorm voelbaar.

China zelf staat er ook al intern zwak voor omdat de vastgoedcrisis een omvang heeft die ongekend is. Xi kan zich nu geen verdere ruzies met de westerse economieën veroorloven. Hij weet dat hij al op een slap koord loopt met zijn steun aan Rusland.

Een Rusland dat hij overigens ook niet te veel steun wil geven, want een zwak Rusland is alleen maar beter voor China. Rusland moet dus verzwakken, maar te snel ineenstorten zou het westen te goed uitkomen, dus ook daar is hij een enorme balans oefening aan het uitvoeren.

Xi heeft tijd nodig. Dus zoete broodjes met het westen bakken, Rusland te vriend houden en ondertussen de interne economische crisis het hoofd bieden.

Ruzie met het westen is het laatste wat hij nu kan gebruiken.

Zelfs Taiwan moet maar even wachten.

 
 

Een Elon Musk marketing probleem (Tom Lassing)

21/11 8:00

Elon Musk heeft vorige week weer een stunt uitgehaald. Hij deelde een duidelijke antisemitische tekst op X en schreef er onder dat de persoon in kwestie helemaal gelijk had met zijn posting.

Dit had vervolgens als resultaat dat IBM, Apple en enkele andere grote adverteerders hun advertenties per direct van X afhaalden.

Een heel goede zaak, want als de geradicaliseerde Elon Musk ergens nog wel naar luistert, dan is het naar dollars die hard de andere kant op rennen.

Daar kan hij niet zo goed tegen.

De overheid in de VS doet niet zo veel tegen ultra rijke inwoners. Daar moet je het niet van hebben. Je zaken elders doen is de enige kracht die consumenten en andere bedrijven nog hebben tegen de uber-rich ultra right.

Elon Musk is hard aan het werk zijn positie bij zijn bedrijven te ondergraven. Vergeet niet, zelfs Steve Jobs werd ooit bij Apple gewipt toen hij het met zijn grappen te dol begon te maken. Vorige week werd ook Altman uit zijn bedrijf OpenAI gegooid. Niemand is daar onkwetsbaar voor.

Ook enkele grote aandeelhouders bij Tesla beginnen al vragen te stellen of Elon Musk niet te gevaarlijk voor het bedrijf begint te worden.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Er is geen goede weg om het verkeerde te doen! (Tom Lassing)

21/11 8:28

Deze uitspraak zag ik van een ouder in de Amerikaanse staat Virginia. In die staat willen Republikeinen de rechten van moeders, kinderen en ouders beperken, want... alleen de politiek weet wat goed voor de inwoners is.

Zo is het dus niet.

Als je als samenleving boeken gaat verbieden, dan ben je op de verkeerde weg. Als je als politiek gaat bepalen wat goed voor de mensen is, en ze zeer persoonlijke keuzes gaat opleggen, dan ben je op de verkeerde weg.

De VS is in enkele conservatieve staten de verkeerde weg ingeslagen.

Wij gaan morgen in Nederland stemmen.

De zorg in Nederland is de laatste twaalf jaar uitgekleed en tijdens Corona zagen we hoe het terugbrengen van de hoeveelheid IC bedden slecht uitpakte toen Corona toesloeg. De samenleving vergrijst en ondertussen zien we nog altijd bezuinigingen de zorg uithollen. Wachtlijsten nemen toe omdat we steeds minder gekwalificeerde mensen in de zorg hebben. We worden allemaal ouder. Wil jij op een wachtlijst komen als je straks zorg nodig hebt?

Waarom zou je dan blijven kiezen voor partijen die de zorg nog verder willen uitkleden?

Kies morgen bewust!

   

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd