Beursbox Nieuwsbrief Beleggen in vier pijlers, of in zeven?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Beleggen in vier pijlers, of in zeven?
Date: November 22nd 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 22 november 2023
 
 

AEX 758,56 Dow 35.088 USD 1,089 Btc 33.531 Goud 2,000.82   

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/11 6:50

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel bespreken dat ik zelf ook bezit. Een rijzende ster in mijn ogen. Een aandeel dat al extreem hoog gewaardeerd wordt en dus populair is. Dat kan wel eens lang gaan aanhouden. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn

  • De goudprijs is weer boven de 2000 dollar per ounce gekomen.

  • Mijn oktober 2023 cijfers uit Detroit zijn weer binnen. Helaas voor mij een cash negatieve maand. Weliswaar winst in Detroit, maar de rente die ik hier moet betalen is hoger dan de huurwinst die ik masaskte in Detroit. Ik heb nog een aantal huizen en appartementen leegstaan en de betalingsdiscipline van de huurders laat nog te wensen over. Overigens geldt dat niet alleen voor de huurders. Ook de uitkeringsinstanties zijn bijzonder laks in het tijdig uitbetalen van de huursubsidie aan ons. Er moet dus nog wat geld binnen gaan komen en op termijn kan het dus best zijn dat het nog een break even over oktober gaat worden.

  • Ik hoorde dat de Makro nu ook op omvallen staat. Ik was recent bij de Makro in Best en ik moet zeggen, het leek wel een uitgesptorven bejaardentehuis. Alleen maar enkele 70 plussers die er nog als klant rondliepen. De winkel was vrijwel leeg.

  • In Gaza zijn de partijen het eens over een vierdaags gevechtspauze akkoord.

  • Sam Altman is toch weer terug bij OpenAI. De vraag is nu of het bestuur kan blijven zitten. Dat lijkt mij een vrijwel onmogelijke zaak. Wat een amateuristisch gepruts bij dat bedrijf! Of mede oprichten van OpenAI Greg Brockman nu ook terugkomt is even afwachten. Zo'n 700 medewerkers hadden aangegeven ontslag te nemen als Sam Altman niet weer teruggehaald zou worden. Waar de tijdelijke CEO nu blijft is ook nog onduidelijk.

  • De CEO van Binance heeft een schuldig verklaring afgegeven voor fraude en is opgestapt. Het bedrijf moet 4 miljard aan boete betalen.

  • Vandaag verkiezingen. Ga stemmen en denk er aan, als je op clowns stemt, krijg je een clown voorstelling de aankomende jaren! Is dat écht wat je wilt?

  • Pak een gratis ounce zilver! Je krijgt een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Een wereldwijde 'game changer' (Jack Hoogland)

22/11 7:09

Het Amerikaanse initiatief om kernenergie te verdrievoudigen krijgt volop positieve aandacht in de financiële en Amerikaanse media.

De tweet hieronder betreft een artikel uit de Huffington Post, waarin het initiatief  als een wereldwijde 'game changer' wordt bestempeld.

Meer dan tien landen hebben het Amerikaanse voorstel al omarmd, waaronder het VK, Frankrijk, Zweden, Zuid-Korea én Japan.

En naar verwachting zullen ook Afrikaanse landen als Ghana en Marokko meedoen.

Wat ik vrijdag vergat te melden is dat de VS al een plan klaar heeft liggen voor de bouw van 200GW aan kerncentrales. Zie onderstaande grafiek.


Dat is het equivalent van 200 normale kernreactoren, of ruim 400 zo groot als Borssele.

Het nieuws over het Amerikaanse initiatief bleek ook beleggers niet te zijn ontgaan. 

Uraniumaandelen stegen de afgelopen dagen vrolijk door, terwijl uranium gisteren fors steeg en nu al...
Klik hier om verder te lezen
 

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Beginnen met aandelen beleggen (Tom Lassing)

22/11 7:37

Je hebt besloten, het gaat beleggen in aandelen worden.

Eén van de eerste vragen is dan... welke aandelen en hoe selecteer ik interessante aandelen.

Nu zijn er twee stromingen binnen aandelenbeleggersland. De één is Fundamentele Analyse en de andere is Technische Analyse.

Daar heb ik mijn zienswijze op.

De beurskoers komt in mijn ogen tot stand door sentiment op de beurs.

Daarbij is dus de gang van zaken binnen het bedrijf (Fundamentele Analyse) niet zo enorm van belang. Wat we ook zien, is dat populaire aandelen heel lang populair blijven. Veel langer dan ze zouden verdienen. Niet populaire bedrijven blijven (onterecht) veel te lang onpopulair en dus veel te lang erg goedkoop.

Het is dus te overwegen om alleen te beleggen in populaire aandelen en dus te zoeken naar bedrijven met een toenemende populariteit. Die toenemende populariteit zien we terug in de omzet en in de koersen (Technische Analyse). Namelijk stijgende koersen. Daarbij is de populariteit te meten aan hoe vaak een aandeel op Social Media genoemd wordt. Kan je aan die info komen, dan is dat ook heel waardevol.

Je moet dus uitkijken voor aandelen die al veel lang populair zijn en die ondertussen dus ook al over hun top heen zijn. Ze blijven wel te duur en dus (te) populair, maar de trend is toch neerwaarts.

Ga dus niet te lang mee op de rit en vindt op tijd de rijzende sterren.

Om voorbeelden te geven: Apple, Amazon, Tesla en ASML zijn mogelijk al heel lang de sterren. Ze blijven populair, maar ze beginnen wat grijze haren te krijgen. Zoek naar de sterren die met nieuw elan de weg omhoog al ingeslagen hebben, maar die nog niet zo enorm volwassen zijn geworden. Vandaag in het lunchwebinar een in mijn ogen rijzende ster aandeel

Beursbox.nl
 
 
 

Beleggen in vier pijlers, of in zeven? (Tom Lassing)

22/11 7:51

Ik heb al eerder geschreven over de beroemde klassieke vier pijler strategie.

Beleggen in:

Cash (edelmetalen, crypto)

Aandelen en opties

Vastgoed (niet zijnde je eigen woning)

Leningen


Dat is degelijk beleggen met je kapitaal.

Ik kreeg een reactie van een lezer die terecht aangaf dat er meerdere pijlers nodig zijn.

Namelijk:

- Gezondheid

- Kennis

- Sociaal netwerk


Zonder deze extra drie is het al heel moeilijk om de eerste vier te doen. In feite zou je dus met deze laatste drie moeten beginnen en als je DAN geld over houdt, dan kan je werken aan de vier resterende pijlers.


Beleg hier in leningen
 
 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Verwachtingen in februari 2022 en stand nu (Tom Lassing)

22/11 8:04

Al voor februari 2022 wist de VS dat Rusland een inval zou doen in Oekraïne. Er werden dus al voorbereidingen getroffen om zo'n 40.000 personen te evacueren naar Polen. 

De VS was er van overtuigd dat de oorlog hooguit drie dagen tot drie weken zou duren. Dan zou Kiev gevallen zijn en zou er hoogstens nog een partisanenstrijd vanuit de westelijk gelegen bossen plaatsvinden.

Dat was de inschatting van de VS.

Zelenski geloofde tot op de dag van de inval niet dat Rusland daadwerkelijk die inval zou doen. Hij dacht niet dat Putin zo stom zou zijn.

De Oekraïense strijdkrachten wisten dat ze niet opgewassen waren tegen een inval van Rusland, mede omdat ze veel te weinig wapens hadden om een strijd over meerdere fronten langer vol te houden. Dat was waarschijnlijk ook de inschatting van Rusland.

Wat ging er goed voor Oekraïne en slecht voor Rusland?

Rusland viel binnen met een show leger. Een leger met alleen vaste krachten en een flink aantal amper opgeleide dienstplichtigen. Rusland verwachte dat Oekraïne de strijd in 72 uur zou opgeven. Daarom hadden alle officieren ook hun gala uniform bij zich. Dat dienden ze namelijk te gaan dragen bij de overwinningsmars in Kiev, een week na de inval.

De Russen maakten door die onderschatting van de Oekraïense weerstand een enorme blunder. Juist de belangrijkste aanval, die op Kiev, liep vast in een 40 kilometer file. Vervolgens ging Oekraïne los op de daar vaststaande colonne.

In het zuiden verliep de strijd wel voorspoedig voor Rusland. Daar werden ze vooral ook geholpen door verraad van enkele lokale topmilitairen van Oekraïne.

De kern van het Russische leger werd echter bij Kiev verslagen en dat maakte dat Rusland niet in staat was om elders dat verlies bij Kiev te compenseren en Kiev vanuit het oosten of zuiden te benaderen.

Wat we nu eind 2023 zien, is dat Rusland door haar oude voorraden wapens en munitie heen is geraakt en deze oorlog alleen vol weet te houden met wapens en munitie uit China, Noord Korea en Iran. Rusland maakt zelf ook nog wel wapens, maar de kwaliteit daarvan is vooral van niveau Tweede Wereldoorlog. Rusland maakt nog aeigenlijk alleen dom staal wapens. 

Ook de luchtmacht van Rusland is snel door haar vliegtuigen heen aan het raken. Vliegtuigen raken ver over hun houdbaarheidsdatum heen en zijn hierdoor steeds minder inzetbaar. Rusland is nu niet in staat haar luchtmacht up to date te houden.

Ondertussen begint het westen in te zien dat de productie van munitie en wapens echt enorm omhoog moet. De economie van de VS drijft nu op de orders vanuit niet alleen Israël en Oekraïne, maar ook uit landen die al eerder Oekraïne voorzien hebben van (oude) wapens en munitie. Nederland gaf bijvoorbeeld haar artillerie weg, maar moet nu in de rij staan bij de fabrikant om nieuwe systemen te verkrijgen. In die rij staat Oekraïne dus ook al. Daarbij is duidelijk dat drones de toekomst zijn. Daar lijken Oekraïne, Turkije en Iran wereldleiders in productie te worden. De vraag is of de NAVO ondertussen op dat vlak ook wakker is geworden. Zijn drones de moderne artillerie? 

De NAVO is ondertussen qua moderne wapens nog op de oude sterkte, maar heeft qua munitievoorraden nu wel een cruciaal punt bereikt. De productie moet sterk omhoog, anders wordt ook de NAVO kwetsbaar.

Ook moet de NAVO leren van de oorlog in Oekraïne en drone strategieën ontwikkelen. Je kan echter uiteindelijk niet zonder ook voeten op de grond. En wat geef je die voeten op de grond aan wapens mee?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd