Beursbox Nieuwsbrief Zelf je pensioen aanvullen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Zelf je pensioen aanvullen
Date: November 28th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 28 november 2023
 
 

AEX 764,22 Dow 35.333 USD 1,094 Btc 33.864 Goud 2014.91

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

28/11 7:00

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Vanmiddag ga ik om 12:30 uur een uranium aandeel in het lunchwebinar bespreken. Uranium is opwaarts doorgebroken. Dat is dus goed nieuw voor de uranium aandelen en daarom bespreek ik een aandeel dat ik zelf ook in mijn portefeuille heb. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • In Detroit heb ik eindelijk de 12.000 dollar subsidie van de stad gekregen. Mij was die beloofd als ik het appartementen complex zou komen en opknappen. Het was 10% van de aankoopprijs van de ruïne. De stad heeft er werkelijk alles aan gedaan om me die subsidie niet uit te keren, maar ik ben eigenwijs doorgegaan met aanvragen en dat heeft dus succes gehad. Detroit had ooit ook 150 miljoen dollar van de landelijke overheid gekregen om schade voor huiseigenaren te compenseren. Helaas is dat geld allemaal 'verdwenen' en huiseigenaren kregen daarvan helemaal niets. Dat heb ik wel opgegeven. Ik had indertijd ook 10 huizen met schade. (Overstroming door fout gemeente)

  • De modeontwerpers bij Gucci gaan voor het eerst in 102 jaar staken. Reden is de beoogde verhuizing van Roma naar Milaan.

  • ASR bank wil KNAB gaan verkopen. Er zijn van verschillende partijen biedingen binnengekomen.

  • In China wordt door de overheid onderzoek gedaan naar Zhongzhi. Dat is een 'schaduwbank'. Het bedrijf heeft nu omgerekend 60 miljard euro aan betalingsachterstanden. Zhongzhi was vooral actief in de vastgoedwereld.

  • Voormalig Binance voorman Changpeng Zhao mag de VS niet verlaten. Hem hang een gevangenisstraf boven het hoofd.

  • In Gaza is het bestand met twee dagen verlengd. Kan het een definitief bestand worden? Wat willen de partijen nog bereiken dat nu al niet bereikt is?

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Zelf je pensioen aanvullen (Tom Lassing)

21/11 7:29

Nederland heeft het beste pensioensysteem in de wereld, maar omdat de politiek dat wil 'verbeteren' zal dat feit niet lang meer duren.

Er is dus iets voor te zeggen zelf ook maar voor een aanvullend pensioen te gaan werken.

Ik doe dat ook, mede omdat ik als zelfstandig ondernemer bewust erg weinig aan pensioensopbouw gedaan heb. Ik nam daarmee een risico, maar in mijn ogen een berekend risico.

Ik ben echter in 2018 begonnen met twee soorten pensioen opbouw. Zakelijk heb ik een beleggingsportefeuille en flink wat vastgoed en privé heb ik een positie in NEO Finance opgebouwd.

Die laatste levert me nu al netto 600 euro per maand op.

Dat geld gebruik ik nu nog altijd om mijn pensioen verder op te bouwen. Die 600 euro moet namelijk liefst 2.500 euro netto per maand gaan worden als ik het als pensioen wil gaan opnemen. Daartoe moet mijn account groeien naar 250.000 euro, daar waar het nu nog 'slechts' 80.000 euro is.

Ik heb mezelf nog zeven jaar gegeven.

Met 12% rendement verdubbeld het vermogen in zes jaar. Dan blijft er dus een gat van 90.000 euro. Daarvoor hoef ik niet 90.000 euro te storten, maar ik moet wel zorgen dat ik zo snel, mogelijk liefst 45.000 euro extra op de rekening heb staan. Dat wordt dan is zes jaar 90.000 euro en zo haal ik mijn doel alsnog.

Dat is het voordeel van rente op rente, volgens Einstein het achtste wereldwonder.

Ik maakte een video over mijn NEO Finance account. Die video kan je hier zien.

Open hier je NEO Finance account
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Veranderingen en verschillen in oorlogsvoering (Tom Lassing)

28/11 7:55

Kamikaze drones die puur gemaakt zijn voor militaire inzet kosten snel 100.000 euro per stuk. Ook de zo geroemde Javelin anti tank raket kost makkelijk 100.000 dollar per stuk. In het begin van de oorlog kreeg Oekraïne 1000 kamikazedrones en honderden Javelins. Die moesten dan het verschil maar maken. Rusland had echter duizenden tanks en tienduizenden gevechtsvoertuigen en vrachtwagens. Met 1000 drones en een paar honderd Javelins kan je de Russen een bloedneus geven, maar verder kom je niet mee.

Oekraïne moest dus snel creatief worden. 

Oekraïne gebruikt nu op grote schaal FPV drones die inclusief de anti tank granaat die er aan gehangen wordt nog geen 1000 euro kosten.

De zo gevreesde fire and forget wapens van de Amerikanen zijn effectief, maar altijd schreeuwend duur. Zo'n FPV drone kan precies hetzelfde voor elkaar krijgen en heeft daarbij ook nog eens veel meer bereik.

Als we kijken naar militaire strategie, dan zien we dat Rusland bij Avdiivka de Oekraïners op hun sterkste punt aanvallen. Dat is tegenovergesteld van wat de militaire strateeg Sun Tzu ons leert.

Die zegt dat je juist moet aanvallen waar de vijand zwak is of je niet verwacht.

Waarom doen die Russen het dan eigenwijs precies andersom?

Dat heeft alles met ego te maken. Avdiivka ligt op een voor de Russen vervelend punt. Als men in Moskou besluit dat dat punt veroverd dient te worden, dan moet dat gebeuren. Het heeft dan niets meer met militaire strategie te maken. Putin bepaalde het doel en het leger heeft het maar te regelen. Hoe veel het dan ook maar kost.

Dat bepaalt dan ook het verschil in resultaten en slachtoffers. Oekraïne is veel voorzichtiger en laat vooral militaire argumenten meetellen. Moskou kijkt alleen naar politieke doelen. Dat er dus 7 x meer russen omkomen heeft alles met de toegepaste militaire strategie te maken.

 
 

Een circulaire economie (Tom Lassing)

28/11 8:12

Wat houdt dat in?

Het houdt in dat je de grondstoffen die gebruikt zijn om iets te maken na dat gebruik nog weer toe kan passen.

Recycling, maar dan toegepast op alles wat je gebruikt.

Vooral in de VS en Europa doen we veel te weinig aan circulair. We verbruiken tot wel 4x 'ons' deel van de bodemschatten van de aarde. Er is echter maar één aarde, dus als wij zo veel te veel gebruiken, dan komt een ander enorm te kort.

Het is dus niet een zaak van 'leuk en grappig', het is een zaak van 'op termijn als mensheid kunnen overleven'.

Zoals gezegd, er is maar één aarde. Als we alles opmaken, dan is er straks dus niets meer.

Denk aan Paaseiland als voorbeeld. Dat was een eiland vol bomen, tot de inwoners alle bomen gekapt hadden. Vanaf dat moment was het crisis en toen de eerste westerlingen het eiland bereikten was er slechts een handvol bewoners over die allemaal in diepe armoede leefden.

Blijkbaar onderkenden ze indertijd niet dat het zo zou zijn. Diezelfde ontkenning van de akelige waarheid is er nu ook. Men wil niet circulair gaan werken, want men ziet niet in waarom het belangrijk is. Of... het zal mijn tijd wel duren...

De circulaire economie begint bij jou thuis. Als jij geen weggooi rotzooi meer koopt, dan is dat al een bijdrage aan de circulaire economie. Een kleine bijdrage, maar het moet klein beginnen. Gooi niet weg als het nog een tweede leven kan krijgen, maar koop ook niet als je weet dat het toch niet duurzaam gebruikt kan worden.

Repareer in plaats van weggooien. Repaircafé zijn daartoe een prachtig initiatief. Mogelijk is dat er ook al in jouw woonplaats!

Als dan uiteindelijk iets écht stuk is, haal het dan uit elkaar om daarmee de grondstoffen goed te kunnen scheiden. Oud ijzer levert je zelfs mogelijk nog echt geld op en de rest kan misschien wel hergebruikt worden.

Uiteindelijk zal de mensheid zonder afval moeten gaan leven. Dat zal nog wel even gaan duren, maar we verbruiken veel te veel materialen en er komt een moment dat het op raakt.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Ik ben geen fan van Wilders (Tom Lassing)

28/11 8:40

In mijn ogen is de PVV de partij van angst en haat. Haat tegen buitenlanders, haat tegen de EU, haat tegen het zuiden van de EU, haat tegen vreemde/andere godsdiensten en angst voor alles.

Kortom, een partij tegen anderen. Een partij die angst zaait en dus haat oogst.

Ik zie daar geen oplossing in.

Ik begrijp wel waarom er door mensen op de PVV gestemd is, maar ik zie daar geen oplossing in.

Natuurlijk zijn er problemen. Die zie ik ook. Maar haat en angst is in mijn ogen de oplossing niet.

Wil je geen economische vluchtelingen in Europa of Nederland, probeer dan de economieën in andere regio's te steunen. Dat lukt niet in ieder land, maar probeer het dan in landen waar het je wel lukt. De noodzaak om dan hier heen te komen neemt vanuit die regio af EN we creëren handelspartners. Dat is een oplossing met winnaars! 

Als er lokale winnaars zijn, dan trekken de economische vluchtelingen liever daar heen dan naar het verre Europa.

Nu kozen veel Nederlanders voor Wilders en dat vind ik jammer, maar ik begrijp het wel. Er was immers eigenlijk vrijwel geen alternatief. Immers, het was anders een andere partij op rechts, of het waren klimaatgekkies. De klimaatgekkies willen de economie en onze welvaart opofferen voor het zogenaamd aanpassen van het klimaat. Een onmogelijke opgave die veel te duur gaat uitpakken. Het milieu aanpakken, dát is mogelijk, het klimaat willen veranderen is waanzin. 

Er was dus alleen te kiezen uit twee kwaden of je stem weggooien bij een splinterpartijtje dat vaak maar één thema heeft.

Dát was in mijn ogen het grootste probleem tijdens deze verkiezingen. De Nederlandse politiek zit vlak bij een faillissement en de schuldige is in mijn ogen Rutte die veel te lang is blijven zitten en nergens nog een actieve herinnering aan heeft.

Dat die demente man nu een baan bij de NAVO wil hebben is bijna eng. Hij heeft immers een geheugen als een zeef.

Ik kan alleen maar hopen dat one-liner Wilders de zaak de komende jaren niet te ver naar de kloten gaat helpen. Wilders heeft namelijk one-liners, geen serieuze oplossingen. Echte oplossingen hij nooit gehad, zal hij ook nooit krijgen. Zijn one-liners zijn immers geen oplossingen, ze zijn nieuwe problemen. Enkele van zijn one-liner oplossingen gaan zelfs tegen de grondwet in. Het klinkt dus leuk, maar is waanzin. Daar stem je dan op...

Enfin, zo denk ik er over. Hopelijk valt het allemaal mee. We gaan het zien.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd