Beursbox Nieuwsbrief Charlie Munger overleden

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Charlie Munger overleden
Date: November 29th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 29 november 2023
 
 

AEX 761,37 Dow 35.416 USD 1,098 Btc 34.672 Goud 2,043.51   

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

29/11 7:00

  • Ik las net dat Charlie Munger (99) is overleden. Hij was de vice chairman van Berkshire Hathaway, alwaar Warren Buffett de CEO van is. Charlie is tot letterlijk de laatste dag van zijn leven werkzaam geweest. Zonder hem had Warren Buffett niet tot zijn uitzonderlijke prestaties gekomen. De twee mannen hielden elkaar in evenwicht. Ze waren een zeer succesvol duo.

  • Vanmiddag in het lunchwebinar ga ik het hebben over de uitgebroken prijs voor goud. Wil je er bij zijn, klik dan op deze link. Ik start om 12:30 uur. 

  • De productie van 155 mm granaten in het westen is opgevoerd tot 28.000 granaten per maand. Dat is nog altijd veel te weinig, want Oekraïne kan er makkelijk 2000 per dag verschieten. Eind 2024 moet de produstie op 60.000 per maand liggen. Eind 2025 moet de productie op 80.000 granaten per maand liggen. De VS heeft ondertussen al twee miljoen granaten naar Oekraïne gestuurd.

  • Ik schreef gisteren over een alternatief op haat en angst. Maak het in arme landen beter voor de inwoners, dan willen ze niet weg. Dit initiatief is zo'n opzet die positief is en hulp kan gebruiken. Kijk hier.

  • De prijs voor ijzererts is weer omlaag nu China koud water over de markt heeft gegooid. China dreigde de vrije markt in ijzererts aan banden te leggen door het invoeren van 'toezicht' op de markt.

  • De prijs van Cacoa is op het hoogste punt in 46 jaar aangekomen. Eerlijk gezegd was dit al jaren geleden verwacht, want er zijn nogal watproblemen met de planten geweest. Al jaren spelen er problemen zoals klimaatveranderingen en ziektes die de monocultuur parten spelen.

  • EasyJet heeft een flink hogere winst gerealiseerd door haar ticketprijzen flink te verhogen. Het aantal passagiers nam met 19% toe ten opzichte van een jaar eerder.

  • Pak een gratis ounce zilver! Je krijgt een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Uitzonderlijke situatie! (Jack Hoogland)

29/11 7:19

Maandag liet ik u al zien dat goud op de korte termijn grafiek een nieuwe hogere top heeft neergezet, waarmee haar stijgende koerstrend is bevestigd.

Veel interessanter zijn echter de lange termijn grafieken in onderstaande tweet.


Die laten zien dat goud én zilver aan de rand van een historische uitbraak staan.

Zou de grote massa nu al in goud en zilver hebben belegd, dan zou je reden hebben om achterdochtig te worden.

Onderstaande grafiek laat echter zien dat juist het omgekeerde aan de hand is.


Bij de grote massa Amerikaanse beleggers staat goud nog niet eens op de radar.

Ofwel, deze bull markt is nog niet eens écht begonnen!

Vrijdag liet ik u al zien dat als beleggers slechts 2% van hun S&P500 aandelen verkopen, en die vervangen voor goud- en zilveraandelen, koersen al met...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Charlie Munger (1924 - 2023) overleden (Tom Lassing)

29/11 7:37

Charlie Munger stond bekend als de rechterhand van Warren Buffett. Daar waar Buffett als progressief bekend stond, was Munger zeer conservatief.

De mannen leerden elkaar in 1959 kennen. Ze zijn beide in Omaha geboren, maar Munger was zes jaar ouder dan Buffett.

Munger studeerde wiskunde en ging later naar Harvard Law.

Hij trad in 1978 toe als vice voorzitter van Berkshire Hathaway.

Ieder jaar zat hij samen met Buffett de goedbezochte aandeelhoudersvergadering voor. Hoewel minder bekend bij het grote publiek was zijn invloed op het bedrijf enorm.

Hij is echter altijd ook actief met zijn eigen bedrijf en investeringen gebleven.

Munger heeft zijn gedachten over beleggen, zaken en het leven gedeeld via verschillende publicaties en toespraken. Hij is ook de auteur van "Poor Charlie's Almanack," een verzameling van zijn toespraken en essays. Zijn toespraken worden met name gewaardeerd vanwege hun inzichten in besluitvorming, leren van fouten en de multidisciplinaire benadering van probleemoplossing.

Charlie Munger zal enorm gemist worden op de jaarvergadering van Berkshire Hathaway. Hij was daar samen met Warren Buffett het stralende middelpunt en altijd klaar om een gevatte opmerking te maken.

 
 

Waar gaat de oorlog naar ontwikkelen? (Tom Lassing)

29/11 8:05

De oorlog in Oekraïne duurt maar voort en ik heb er wel een idee over waar het heen gaat als deze oorlog blijft voortduren en er geen doorbraak aan het front mogelijk blijkt.

Wat ik dan namelijk zie gebeuren is dat vooral Oekraïne ook haar deel zal oppakken van het vernietigen van het achterland van de vijand.

De tactiek van Rusland vanaf de start van de oorlog, maar dan ook serieus opgepakt door Oekraïne.

Als Oekraïne de oorlog niet in Oekraïne kan winnen, dan zal het land de oorlog wel naar Rusland moeten brengen. Drone techniek maakt het ook Oekraïne mogelijk om Rusland in het achterland hard te raken.

We praten dan over drones die vergelijkbaar zijn met de Iraanse drones waarmee Rusland nu werkt. Oekraïne heeft de techniek al gekopieerd en weet die ook al te verbeteren.

Rusland kan zich dus gaan opmaken voor elektriciteitsverstoringen, treinverbindingsstoringen en communicatie storingen. Een drone van een paar duizend euro gaat schades maken die in de tonnen en soms in de miljoenen kunnen lopen. Daarbij heeft Rusland ook veel energiedoelen die erg interessant voor Oekraïne zijn. Denk aan olie en gasbronnen, of plekken waar beide zaken opgeslagen of vervoerd worden.

De oorlog zal dus bij het uitblijven van doorbraken steeds minder aan het front gevoerd gaan worden. Beide partijen kunnen immers het front met de huidige middelen niet doorbreken. Het zal er dan om gaan welk land het eerste zal opgeven omdat het gewoon te duur wordt.

Oekraïne staat daar op papier zwak in, maar haar defensie tegen de drones van Rusland is beter, dan andersom. De enorme omvang van Rusland is namelijk voor Rusland ook een nadeel. Rusland kan niet heel haar grondgebied beschermen tegen drones. Oekraïne zal steeds nieuwe wegen en plekken zoeken om drones te lanceren. Dat zal dus ook vanuit schepen kunnen, of vanuit vrachtwagens ergens in een ander land.

Zie mijn video
 
 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Argentijnse ommezwaai (Tom Lassing)

29/11 8:28

De net gekozen Argentijnse president is een man die heilig geloof heeft in een kleine overheid.

Hij heeft dan ook daarbij de intentie de Centrale Bank van Argentinië te sluiten en daarmee de grip van de banken en bankiers op de economie een zware klap toe te dienen.

Wie kan daar nu op tegen zijn, is mijn gedachte dan.

Immers is vooral de Argentijnse centrale bank niet echt een voorbeeld van een voorbeeldige centrale bank.

De economie van Argentinië is al tientallen jaren één grote corrupte bende en de overheid is daar hoofdschuldige aan, samen met de corrupte politici die het land al tientallen jaren besturen.

Dat Milei dus een compleet andere koers wil varen is een goede zaak. OF zijn koers een betere is, dat durf ik me wel hardop af te vragen, maar laten we eerlijk zijn, de weg van de vorige regeringen was ook de goede weg niet. Schoon schip met die corruptie maken is dus hoe dan ook goed.

Een betere weg vinden is ontzettend moeilijk. De kans van slagen is klein, mede omdat hij met zijn eerste stappen de mensen die het altijd voor het zeggen hadden al tegen de schenen schopt. Eerlijk gezegd is hij de oude machthebbers met zijn eerste acties direct naar de strot gevlogen. 

De grootste kans die hij nu loopt, is een nekschot vanuit een huurmoordenaar. Milei is een dapper man, economisch gezien heeft hij gelijk, politiek gezien staat hij nu met het mandaat van de kiezers sterk. Of hij slaagt in het ontmantelen van de corrupte machtsstructuren is twijfelachtig. Ondanks het feit dat het geen slechte zaak is.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd