Beursbox Nieuwsbrief AI in de praktijk toepassen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief AI in de praktijk toepassen
Date: November 30th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 30 november 2023
 
 

AEX 761,99 Dow 35.430 USD 1,098 Btc 34.454 Goud 2,044.34

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

23/11 6:45

  • Rusland gaat meer geld uitgeven aan het militaire apparaat dan het uitgeeft aan de bevolking van het land. Denk daarbij aan uitkeringen, pensioenen, gezondheidszorg. Het zal in 2024 lager uitkomen dan het budget voor het leger.

  • GM gaat ter waarde van 10 miljard dollar eigen aandelen inkopen en het dividend met 33% verhogen. Het aandeel schoot na de mededeling 10% omhoog in waarde.

  • De VS maakt nu veel van de wapens en munitie die Oekraïne gebruikt. De staten waarin die wapens en munitie gemaakt worden zijn vrijwel allemaal Republikeinse bolwerken. Toch stemmen de lokale senatoren die in het Congres zitten tegen de hulp aan Oekraïne. Dat terwijl ze in hun thuisstaat wel mooi weer spelen met de toegenomen werkgelegenheid.

  • Een interessant, maar speculatief, uranium aandeel. Ik besprak het eerder deze week in het lunchwebinar. Kijk hier

  • Henry Kissinger is gisteren op 100 jarige leeftijd overleden. Hij werd wereldberoemd met zijn briljante idee om een toenadering tot China te zoeken. Hij had de pech minister onder president Nixon te zijn. Hij werd verguisd om andere zaken die lang niet altijd even goed voor de samenleving en mensheid waren.

  • Peter Wennink zal April volgend jaar vertrekken als CEO van ASML. Hij wordt opgevolgd door de Fransman Christophe Fouquet. Ook CTO Martin van den Brink zal vertrekken. Fouguet is geen vreemde voor ASML. Hij werkt er al 15 jaar.

  • ASR komt met een miljoenendeal als vergoeding voor de woekerpolissen.

  • De 5G veiling komt er nu toch echt. De rechter is het eens met de manier waarop de veiling is opgezet.

  • Viaplay heeft de publicatie van de cijfers nog weer uitgesteld en zegt nu vanavond met de cijfers naar buiten te komen. Het gaat niet goed met het Zweedse bedrijf.

  • Overweeg nu ook voortaan een zeker en hoog rendement te maken. Open bij NEO Finance een account en doe dat via deze site.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

De online oorlog met Rusland en China (Tom Lassing)

30/11 7:00

Het wordt niet gezien als een oorlogsdaad, maar afgelopen jaar zijn 7 miljoen pogingen gedaan om bij bedrijven in Nederland online gegevens te stelen. Veel van die pogingen komen vanuit Rusland en China.

Het is China vooral te doen om technologie en Rusland is het te doen om schade berokkenen.

Ondertussen doet het bedrijfsleven er weinig tegen en van de overheid krijgt het bedrijfsleven ook niet echt veel steun.

De enorme zwakte van Internet wordt door deze gang van zaken akelig helder.

Het is vooral op het gebied van beveiliging dat de blockchain technologie in de toekomst uitkomst kan bieden, maar wanneer die toekomst dan werkelijkheid wordt is nog onduidelijk. Het duurt allemaal langer als dat ook ik gedacht had.

De enorme toename van de aanvallen vanuit Rusland hebben alles van doen met de oorlog in Oekraïne. Rusland ziet de levering van wapens aan Oekraïne als een oorlogsdaad tegen Rusland en is van mening dat het land daarom cyber aanvallen op het westen mag doen. Het westen is kwetsbaar op dat punt en ook vrij machteloos. We blijven enorm bang voor Rusland en accepteren het feit dat ze dit blijven doen. Ik sta daar met verwondering naar te kijken.

Ik vergelijk het met mijn kippen. Ik heb er ooit een grote kip bijgezet en die kip was elders leidster van de daar aanwezige kippen. In mijn hok kreeg ze die rol niet, en ondanks dat ze veel sterker is dan iedere andere individuele kip, is de pikorde bepaalt en daar houdt ze zich aan. Ze laat zich wegjagen door kippen die ze wel twee keer aan kan.

Het westen heeft dat met Rusland. De pikorde is vastgelegd en daar legt Europa zich bij neer. De VS één, Rusland twee, China drie en Europa vier en niets kan Europa overtuigen van het tegendeel. Ik kijk daar met verbazing naar.

 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

AI in de praktijk toepassen (Tom Lassing)

30/11 7:21

Vorige week heb ik mijn artikelen die ik zelf al geschreven had door ChatGPT gehaald. Ik vroeg AI om de teksten te verbeteren.

Ik denk niet dat u er veel van gemerkt heeft.

Dat hield niet in dat er niets te verbeteren viel...

Ik heb de teksten op aangeven van AI inderdaad op enkele punten veranderd.

In mijn ogen is AI inzetten op die manier een pluspunt. Inderdaad waren mijn teksten te verbeteren, maar door het op deze manier te doen, blijft het wel mijn tekst, mijn stijl.

Ik kan ook AI gebruiken door een aantal kernwoorden in AI te zetten en dan te vragen een artikel te schrijven. Naar mijn idee 'ziet' u dan direct dat het niet mijn tekst is.

Dat is dus niet de manier waarop ik AI ga inzetten.

Nu mezelf nog dwingen dit iedere dag te doen. Dat is even een puntje, want het kost wel extra tijd en de gratis versie van ChatGPT is traaaag. Ik had er vandaag de tijd niet voor (over).

 
 

Nog even over Charlie Munger (Tom Lassing)

30/11 7:38

Charlie heeft de laaste vijftig jaar steeds in de schaduw gestaan van zijn zakenpartner Warren Buffett. Onafhankelijk van Buffett was Charlie Munger echter ook een heel succesvolle ondernemer.

Hij had heel lang zijn eigen advocatenkantoor (Buffett overtuigde hem er terecht van er mee te stoppen) en bezat ook het nodige aan onroerend goed beleggingen. Hij was zelf zo'n 2,3 miljard dollar waard en dan mag je jezelf een succesvolle zakenman noemen.

Hij was een man met vele kwaliteiten en maakte zelfs naam als architect.

Juist de combinatie Munger/Buffett maakte van Berkshire Hathaway het grote succes en vooral Warren Buffett profiteerde daar financieel van. Die kreeg en nam ook vrijwel alle publiciteit en dat is voor Munger nooit een probleem geweest.

Het was Munger die Buffett er van overtuigde dat hij moest gaan voor de overname van de beste bedrijven tegen redelijke prijzen, in plaats van redelijke bedrijven tegen de best mogelijke prijzen wat eigenlijk de standaard in de overname markt is.

De mannen hielden elkaar scherp en die combinatie was kern van het succes van Berkshire Hathaway.


Beide mannen hebben mij overigens persoonlijk geïnspireerd. Munger vanwege zijn vastgoed en veelzijdigheid en Buffett vanwege het feit dat je vreemd vermogen als hefboom moet gebruiken om sneller ergens te komen. Ik heb die lessen ter harte genomen en daar profiteer ik van, maar daarvan profiteren ook mijn huurders en geldverschaffers. Door mijn ondernemerschap hebben tientallen mensen een extra inkomen, hebben een flink aantal mensen (extra) werk en hebben tientallen mensen mooie huizen om in te wonen. Zonder Munger en Buffett had ik die stap om dat op te zetten mogelijk nooit genomen.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

De productie van artillerie granaten (Tom Lassing)

30/11 8:01

Gisteren gaf ik al aan dat de vooroorlogse productie van 14.000 granaten per maand in het westen ondertussen al is opgevoerd naar 28.000 granaten per maand. De productie moet nu steeds verder opgevoerd worden, tot 100.000 granaten per maand eind 2026.

De vraag is of het zo ver gaat komen. Wat we namelijk steeds meer zien is dat Oekraïne met kleine drones werkt die net zo'n uitwerking op tanks hebben als de granaten.

Oekraïne heeft de beschikking over tienduizenden drones en daaronder hangen ze veel kleinere rpg granaten. Het effect op de tanks en gevechtsvoertuigen is hetzelfde.

Het hebben van veel granaten is makkelijker, want iedere drone heeft een operator nodig, terwijl een artilleriestuk met een kleine bemanning tientallen granaten kan afvuren. Die granaten zijn onderweg ook niet tegen te houden. De drone kan minder snel op de gewenste plaats zijn en is eventueel te onderscheppen. 

De drone is veel goedkoper en heeft als voordeel dat deze soepeler inzetbaar is. De drone kan onderweg ook andere prioriteitsdoelen krijgen.

Het voordeel van de drones is dat Oekraïne in staat is deze zelf te maken. Ze produceren er al duizenden per maand.

De drone operators hebben daarbij een veiliger rol, want hoewel ze dicht bij het front moeten zijn, is hun plek op het slagveld voor de vijand minder snel zichtbaar. Ik maakte ook een video over dit onderwerp. Kijk hier.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd