Beursbox Nieuwsbrief Stijgende kans op FOMO

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Stijgende kans op FOMO
Date: December 1st 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 1 december 2023
 
 

AEX 764,52 - Dow 35.950 - USD  1,091 - Btc 35.121 - Goud 2,041.61

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/12 7:00

  • Elon Musk heeft de vertrokken adverteerders op X gezegd dat ze de kolere kunnen krijgen. Letterlijk zei hij "go fuck yourself". Daarbij noemde hij met naam de CEO van Walt Disney die in dezelfde zaal aanwezig was. Go Fuck yourself... Nu dat is een prachtige manier om dit probleem op te lossen.

  • Nadat een deal over de woekerpolissen bekend werd, is het aandeel ASR flink gestegen. Beleggers zien het als een goede zaak dat de benadeelden eindelijk betaald worden.

  • De Nederlandse staat gaat opnieuw zo'n 10% van de aandelen ABNAMRO verkopen. Later zal bekend worden hoeveel de verkoop zal opleveren.

  • In heel de EU is de inflatie gedaald tot 2,4%. Dat is lager dan analisten, bankiers en politici verwacht hadden. In Nederland was de inflatie ten opzichte van een jaar geleden 1,6%. Voor de meeste consumenten zal het anders voelen, want boodschappen waren ruim 7% duurder.

  • Spirit Airlines geeft bonussen aan medewerkers die vrijwillig willen vertrekken. Het bedrijf wil kosten besparen.

  • Van alles wereldsteden is Singapore de meest dure stad om in te wonen.

  • In de VS was de verwachting van vastgoed analisten dat met de hogere rente de huizenprijzen zouden dalen. Dat bleek over september ten opzichte van een jaar eerder niet zo te zijn. De huizenprijzen stegen namelijk gemiddeld met 3,9%.

  • Pensioenfonds PMT stopt met investeren in fossiele energie. In mijn ogen een domme zet, want uiteindelijk is de wereld er nog niet aan toe zonder fossiele energie te kunnen. Met wensdenken komen we niet verder. Ik zie ze liever meer investeren in alternatieve energie, zonder de investeringen in fossiele energie nu te minderen.

  • Tesla leverde de eerste cybertrucks nu eindelijk uit. Vier jaar duurde het. Ze zeggen anderhalf miljoen bestellingen te hebben. Persoonlijk vind ik het lelijke doodskisten, maar goed, dat is mijn mening.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Stijgende kans op FOMO (Jack Hoogland)

01/12 7:22

We zien de laatste tijd rare dingen op de uraniummarkt.

Maandag liet ik u al zien dat een Zuid-Koreaans bedrijf een meerjarig contract wilde voor aankoop van uranium, maar werd genegeerd wegens een te lage prijs.

Daarnaast probeerde een andere koper de spotmarkt te omzeilen voor een eenmalige aankoop van slechts 300.000 pond uranium.

We zien dus steeds meer indicaties dat er nu al te weinig uranium is!

Kijk je naar de langere termijn (zie tweet), dan begrijp je direct dat het tekort de komende jaren alleen maar groter wordt.


Dit jaar wordt al 20% minder uranium geproduceerd dan kerncentrales wereldwijd verbruiken.

 Dit kan zomaar leiden tot een FOMO (fear of missing out) situatie, waarbij de prijs van uranium in korte tijd ongekend hard stijgt.

Als belegger wil je zoiets absoluut een keer meemaken!

Vorige week stuurden we drie nieuwe extra uraniumtips naar onze TopAandelen-abonnees

Daarnaast is ons unieke uraniumrapport uiteraard óók een zeer goede manier om hiervan te profiteren. 

Profiteer maximaal van de grootste bull markt ooit!
Klik hier om het uraniumrapport te bestellen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

De Adelson familie (Tom Lassing)

01/12 7:39

Deze extreem rijke familie is deze week veel in het nieuws geweest.

Zo werd bekend dat de bekende miljardair Marc Cuban (een deel van?) zijn belang in de sportclub Dallas Mavericks heeft verkocht aan de Adelson familie.

Ook werd bekend dat de Adelsons ter waarde van twee miljard aan aandelen Las Vegas Sands (LVS) heeft verkocht. Met dit geld is de sportclub dus uiteindelijk gekocht.

De Adelsons blijven ondanks de verkoop de grootste aandeelhouders in Las Vegas Sands.

De Adelson familie is rijk geworden dankzij het zakelijke succes van Sheldon Adelson (1933 - 2021). Hij vergaarde zijn kapitaal vooral in de Casino wereld. Hij begon met niets en wist een enorm vermogen bijeen te verdienen. In Israël bezit de familie één van de belangrijkste kranten van het land. Met die krant hebben ze ook een forse media invloed verkregen.

Sheldon overleed in 2021 en daarna nam zijn vrouw Miriam de touwtjes in handen.

De familie was en is een grote donor van de Republikeinse partij. Ze steunen vooral zeer conservatieve politici en zijn enorm pro Israël.

Miriam is namelijk in 1945 in Israël geboren en dat verklaart de politieke opstelling richting dat land. Ze is opgeleid als arts. In 1991 trouwden ze. De familie maakt veel geld over aan goede doelen. Met name op het gebied van onderwijs en medisch onderzoek.  

De Las Vegas Sands Corperation bezit de The Venetian en The Palazzo op de strip in Las Vegas. Het bezit ook Marina Bay Sands in Singapore. The Venetian Macao in Macao en de Sands Bethlehem in de VS en ook de Sands Cotai Central in Macao.

Daar komt dus nu een belang in de Dallas Mavericks bij.

Las Vegas Sands Corp is beursgenoteerd en heeft tickercode LVS op de NYSE. Als ik zo naar de koers kijk, is het aandeel al sinds 2008 niet echt interessant voor een belegging meer.

De koers ging deze week enkele procenten lager toen de aankoop van het Maverichs belang bekend werd. Veel van dat soort investeringen zijn zwaar verlieslatend omdat sportclubs maar zelden winstgevend zijn. Het is meer een ego ding voor extreem rijke ondernemers.

Wel degelijk beleggen kan je hier
 
 
 

Doel bijna bereikt (Tom Lassing)

01/12 8:08

Ik sprak deze week een goede (maar helaas verre) vriend die net als ik het doel heeft om 250.000 euro in NEO Finance te hebben. Hij is al bijna op het bereikte doel gekomen en zit nu al op 232.000 euro. Zijn account levert op dit moment al meer dan 1.800 euro netto per maand aan rente op.

Wat me opvalt aan zijn account is dat hij GEEN ENKELE lening heeft die twee jaar te laat is en hij heeft vrijwel geen leningen die meer dan één jaar te laat met betalen zijn.

Hij heeft steeds de slechte leningen weten te voorkomen EN daar waar het toch mis ging heeft hij steeds snel afscheid genomen. Zijn nette rendement ligt mede daarom iets lager dan dat van mij. Hij zit nu op een rendement van 11,4% daar waar ik nu op 12,27% zit.

Nog altijd is 11,4% een prachtig rendement EN hij heeft daarbij een schone portefeuille. Daar waar ik er (bewust) veel bagger tussen heb zitten in de hoop en verwachting dat die bagger me op termijn wel een mooi rendement gaat opleveren.


Waarom is hij al wel zo ver en waarom heb ik 'pas' ruim 80.000 euro op mijn account?

Dat heeft alles te maken met mijn financiële scheiding tussen zakelijk en privé. Mijn insteek is dat ik zakelijk rijk ben en met dat vermogen aan het ondernemen ben. Alles wat naar privé gaat, moet ik tenminste 50% belasting over betalen. Privé geld is dus heel duur en daarom keer ik mijzelf het absolute wettelijke minimum en geen cent meer uit.

NEO Finance is voor mij puur een privé belegging. Dat maakt dat ik veel moeite heb om snel te groeien met dat account. Ik heb nu eenmaal privé niet zo heel veel kapitaal beschikbaar.

Overigens is dat zakelijk ook het geval, omdat mijn kapitaal daar nu vooral in stenen (vastgoed), en aandelen vast zit.

 

Open nu ook je eigen NEO Finance account en profiteer voortaan ook mee van het stabiele rendement dat er mogelijk is.

Klik hier voor de cursus, want die raad ik ook van harte aan.

Rechtstreeks naar NEO Finance kan ook. Klik dan hier.

 
 

Brechts' studiedag in Eindhoven

Op 27 januari organiseert Brecht Arnaert een studiedag te Eindhoven met Willem Middelkoop, Paul Buitink, Ab Flipse, Diederik Schmull, Lex Hoogduin, Arjo Klamer, Jelena Postuma, Ferre Clabau en Ancilla van der Leest. Livestream kost 89 EUR, fysiek ticket kost 199 EUR. Gebruik de code TOM om 10 EUR korting te krijgen.

Klik hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Geheim Chinees bio lab in Californië ontdekt (Tom Lassing)

01/12 8:31

Het is een verhaal dat ooit nog wel eens een film kan worden.

Een verhaal van corruptie, dierenmishandeling, gevaar voor de omgeving, milieu delicten, en ongehoord slecht werk van overheidsinstanties die beter hadden moeten weten en wie weet, een cover up van de geheime diensten die hier een doel mee hadden om het zijn beloop te laten.

Ik las het verhaal en dacht eigenlijk direct dat dit mogelijk een verhaal was van een Chinese spionage en mogelijke start van een biologische aanval op de VS die door de geheime diensten in de gaten gehouden werd, maar waarbij ze nog niet wilden ingrijpen.

Ik hoop maar dat het dat was, want als het dat niet was, dan was het absoluut broddelwerk en een teken van absolute onkunde en corruptie.

Vriezers met slecht tot niet gelabelde Ebola samples, duizenden dode muizen, drugs en ga zo nog maar even verder. Duizenden dozen met slecht tot niet gelabelde lab samples... Het was één grote bende en dit had de basis kunnen worden van een ongekend grote biologische ramp of aanslag.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd