Beursbox Nieuwsbrief Met minder risico in leningen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Met minder risico in leningen
Date: December 5th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 5 december 2023
 
 

AEX 770,61 Dow 36.204 USD 1,083 Btc 38.473 Goud 2032.57

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/12 7:00

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel opnieuw bespreken. Ik besprak het aandeel toen het nog bijna 4 dollar stond. Nu staat het onder een dollar per aandeel. Is die daling een kans, of moet je wegblijven? Wil je meer weten, kijk dan vanmiddag live mee als ik het aandeel bespreek. Klik hier.

  • Bij het front rond Stepove gaven twee Oekraïense soldaten zich over. Na hun overgave werden ze vervolgens koelbloedig doodgeschoten door de Russen. Een Oekraïense drone filmde het. De collega's van de twee soldaten zagen de video en vroegen toestemming de stellingen van deze Russische eenheid te mogen bestormen. Die toestemming kregen ze. Niet alleen waren ze succesvol, maar geen enkele Rus kreeg de kans om zich over te geven in die strijd.
    Overigens heeft Oekraïne naar verluidt nu 16.000 Russische krijgsgevangenen. Rusland wil niet meer uitwisselen.

  • Er is een probleem bij NEO Finance als je het vragenformulier moet invullen. Vooralsnog is dit het antwoord: For the time being, we recommend that you approve the form via the settings ("Settings"-> "KYC"-> Answer questions-> Approve).

  • KPN heeft wederom een aanlegger van glasvezel overgenomen. Het gaat nu om Kabeltex dat werd overgenomen.

  • MSNBC in de VS heeft een Israël kritische presentator van het scherm gehaald. Kritiek op Israël is niet verboden, je raakt alleen je baan kwijt. Is dit de vrijheid die de VS wil uitdragen? Mehdi Hasan is slechts actief kritisch, dat is al genoeg om je baan te verliezen. Deze presentator had net een boek uitgebracht over het winnen van discussies. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit boek meegespeeld heeft in het besluit van het netwerk.

  • Kreeg ik over oktober voor het eerst 600 euro rente bij NEO Finance, afgelopen maand was het al 635 euro geworden. Vooralsnog herinvesteer ik al dat geld weer in nieuwe leningen. Er was in November overigens ook 3.500 euro aan leningen afgelost. Ook dat geld is in nieuwe leningen gestopt. Hier meer info over NEO Finance.

  • Volgens Joost van de Crypto Nieuwsbrief is dit interessant. Ik ken het verder niet, maar als Joost het zegt, dan ga ik er van uit dat het goed zit.

  • Spotify gaat 17% van haar werknemers ontslaan. Hun groei is er volledig uit en nu moet er zwaar in de kosten gesneden worden.

  • Twillio gaat 5% van haar werknemers de laan uitsturen. De kosten moeten ook hier omlaag om uiteindelijk weer winst te kunnen maken.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Met minder risico in leningen (Tom Lassing)

05/12 7:14

NEO Finance heeft met de toepassing van AI er heel veel aan gedaan om de risico's van leningen inzichtelijk te maken. Ze weten nu, op basis van resultaten uit het verleden, waar de risico's zitten.

Zo zijn mannen minder betrouwbaar bij het netjes aflossen van leningen, dan vrouwen.

Jongeren zijn minder betrouwbaar dan ouderen, mensen zonder kinderen zijn minder betrouwbaar, mensen met heel weinig inkomen EN mensen met heel veel inkomen zijn onbetrouwbaarder, mensen met slechts kort een inkomen zijn onbetrouwbaarder.

Dat weten ze bij NEO Finance.

Daar houden ze dus al rekening mee met de bepaling van de hoogte van de rente.

Ze kunnen niet per lening voorspellen, maar dus al wel per 'groep'.

Omdat ze er rekening mee houden bij de bepaling van de rente is het dus zo dat 'ons' risico een stuk minder is geworden. Als je maar keurig 'alles' oppakt, zal je ook het gemiddelde inkomen gaan halen.

Nu is er wel iets om rekening mee te houden. Een onbetrouwbare betaler houdt niet in dat de lening niet afbetaald gaat worden. De hoge rente geldt ook voor de vertraging. Als dus iemand met 22% rente te laat is met betalen, maar uiteindelijk de lening met forse vertraging wel gaat betalen, dan krijg je over de hele periode 22%. Dat kan dus op termijn enorm veel voor je netto rendement betekenen.

Maar... Niet alle slechte betalers gaan uiteindelijk alles betalen.

Je moet dus een keuze maken.

De grootste investeerder in Nederland 'schoont' zijn portefeuille van slechte leningen en staat nu op 11,4% netto. Ik heb juist heel veel bagger bewust gekocht en sta nu op 12,36% netto rendement. Het scheelt dus allemaal niet zo heel veel.

Wie in staat is om de definitieve 'niet betalers' ook geen lening te verstrekken, zal het hoogste rendement kunnen halen. Helaas helpt AI ons daar nu nog niet bij. Zou AI echter patronen herkennen, dan gaat de rente voor die personen of die groep wel fors omhoog. Er zijn nu al mensen die 25% rente moeten betalen. Zo onbetrouwbaar zijn die leners gebleken.


Kijk hier naar de video die ik gisteren over NEO Finance maakte.

Open hier je NEO Finance account
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Treinverkeer Rusland weer hersteld? (Tom Lassing)

05/12 7:29

Volgens de Russen is het treinverkeer door de Severomuysky Tunnel weer volledig mogelijk. Ook de andere spoorlijn die door Oekraïense saboteurs geraakt werd zou weer volledig operationeel zijn.

Om het te bewijzen lieten de Russen een video zien van een trein die de tunnel in rijdt.

Sterk bewijs, ware het niet dat die video geen enkele tijd of datum aanduiding heeft. Zou het zo kunnen zijn dat het oude beelden zijn?

Zoiets doen de Russen toch niet? Die zouden toch wel eerlijk zijn over dit soort zaken?

Naar verluidt zouden in de tunnel tenminste twee, maar mogelijk tot wel zestien treinstellen met brandstof in vlammen opgegaan zijn. Zelfs al zouden het er maar twee zijn, is het dan waarschijnlijk dat na enkele dagen al het treinverkeer weer volledig op gang is?

Wie denken ze hiermee te foppen?

Hun eigen bevolking... Ja, tot die de trein willen nemen en te horen krijgen dat ze beter het vliegtuig nemen.

Dat zou een indicatie zijn.


Stel even dat het Oekraïne gelukt is om de treinverbinding voor weken, mogelijk zelfs maanden verbroken te hebben. Dat zou voor de handel tussen China en Rusland een ramp zijn. Het vervoer van brandstof naar China en retour spullen uit China is voor Rusland enorm belangrijk. Denk ook aan de duizenden containers met munitie die vanuit Noord Korea moeten komen. Via de lucht is dat veel trager en ongehoord veel duurder.

De saboteurs zijn nog altijd niet opgespoord. Ook dat probleem speelt nu in Rusland. Op die duizenden kilometer spoor kunnen ze waar dan ook een kleine sabotage plegen en er gaat een enorme trein verloren met alle vervolg vertraging die daar dan bij komen. Dit is voor Rusland een rampscenario.

 
 

Presidentiële immuniteit (Tom Lassing)

05/12 7:49

Een rechter heeft in tweede instantie aangegeven dat een president kan worden aangeklaagd als hij civiel iets doet wat niet mag en het buiten zijn functie is als President.

Het is misschien gek dat er nu een rechtszaak over is, want Trump was de 45e president en nooit eerder is dit bij een rechter gekomen.

De vraag is nu of dit ook geldt voor criminele activiteiten in het strafrecht. Geldt deze uitzondering voor de presidentiële immuniteit ook als het tot een strafzaak komt?

Daar heeft een rechter zich ook over gebogen en de rechter heeft aangegeven dat er geen immuniteit is als een president criminele activiteiten die niet tot zijn presidentiële taak behoren uitvoert of laat uitvoeren. Dat lijkt logisch, maar het was dus nog nooit voorgekomen dat een president daar ook op aangeklaagd werd.

Er is nog hoger beroep mogelijk en Trump kennende gaat dat er ook komen.

Het kan zijn dat dit ineens heel anders wordt. Denk namelijk aan geheime dienst agenten die undercover mogelijk criminele activiteiten uitvoeren om daarmee hun 'naam' in het criminele milieu te vestigen. Is dat deel van de taak? Daarover zijn in de VS wel rechtszaken geweest en mogelijk dat Trump daar naar zal verwijzen.

Het kan dus wel degelijk uitmaken of hij civiel of strafrechtelijk gaat worden vervolgd.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

De Trump uitspraken uittypen (Tom Lassing)

05/12 8:03

Ben je een fan van Trump, dan zou je een keer zijn reacties op vragen moeten uittypen.

De vraag EN vervolgens het antwoord van Trump.

Als je dan nog altijd denkt dat de man alles op een rijtje heeft, dan zou je me enorm verbazen.

Er komt alleen maar onzin uit die man.

Hij sprak met de ultra rechtse vrouwengroep Moms for freedom.

Zijn antwoorden op de vragen kwam neer op angst zaaien en complete onzin uitkramen. Geen enkele vraag werd netjes inhoudelijk beantwoord.

Hij kreeg een vraag over parentel rights. Hij herhaalde de woorden enkele keren en komt dan met het antwoord dat het 15 jaar geleden geen issue was en dat als hij niet herkozen zal worden het land naar de kloten gaat.

Is dat een antwoord op de vraag?

Weet hij eigenlijk wel wat parentel rights zijn?

Hoe dan ook, hij komt niet met een standpunt, hij gaat niet op de inhoud in en in heel dat interview doet hij dat geen enkele keer. Hij zegt in feite niets, maar gebruikt daar een heleboel (dezelfde) woorden voor en de boodschap is na iedere vraag, stem op mij want het land gaat naar de kloten.

Maar wat hij gaat doen om dat te voorkomen blijft onbesproken. Hij heeft geen beleid, hij heeft geen enkel inhoudelijk antwoord op welke vraag dan ook. Het gaat alleen maar om kies op Trump.

Kijk hier de video waarin dit onderwerp besproken werd.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd