Beursbox Nieuwsbrief De koers van goud

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De koers van goud
Date: December 6th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 6 december 2023
 
 

AEX 774,07 Dow 36.124 USD 1,078 Btc 40.340 Goud 2,028.69   

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/12 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een goudaandeel bespreken. De reden dat ik dit specifieke aandeel ga bespreken ligt aan het feit daqt ze op slimme wijze een concurrent over hebben genomen. Klik hier om er om 12:30 uur ook bij te zijn.

  • Mijn netto rendement bij NEO Finance is ondertussen opgelopen tot 12,4%. Dat is dus het rendement na herinvestering.

  • Bij Tesla in Zweden wordt al weken gestaakt. Nu nemen ook werknemers in Denemarken die staking over. De werknemers willen een collectieve loonafspraak. Nu bepaalt Tesla hoeveel een ieder krijgt. Een groede onderhandelaar kan dus meer voor elkaar krijgen dat iemand die minder goed is in onderhandelen.

  • De Zwitserse private bank Pictet heeft Amerikanen geholpen de belasting te ontduiken. Ze zullen een boete van 122,9 miljoen dollar betalen aan de Amerikaanse overheid.

  • IAMGold neemt Vanstar Resources over middels een overname betaald met aandelen. Deze aandelen vertegenwoordigen een waarde van 31 miljoen dollar.

  • Er is bekend geworden dat volgens de kiesraad in Venezuela 95% van de kiezers de annexatie van 2/3 van Guyana wil. De uitkomst is wel heeel erg positief voor een oorlog die de overheid van het land ook graag wil. De regio die ze willen annexeren is rijk aan olie en dunbevolkt. Brazilië en de VS hebben al aangegeven actie te ondernemen als Venezuela inderdaad tot annexatie over gaat.

  • In Nederland en België zijn zes mensen aangehouden voor illegale zaken met Rusland. Ook in Finland is een schandaal ontstaan omdat enkele firma's in totaal 3.000 drones via derden landen aan Rusland verkocht hebben.

  • De enorme steun van de VS aan Israël begint Arabische staten enorm te irriteren. Israël gaat nu in hun ogen veel te ver in haar wraak voor de invallen van vorige maand. Het moet snel ophouden anders willen ze niets meer met de VS van doen hebben.

  • Elon Musk gaat 1 miljard dollar ophalen om weer een nieuwe startup op te kunnen zetten. Ik a het hier vandaag in het lunchwebinar ook kort over hebben.

  • Bitcoin weer boven de 40.000 euro per stuk! Neem nu een abonnement op de Crypto Nieuwsbrief van Joost! Klik hier voor meer informatie.

  • Pak een gratis ounce zilver! Je krijgt een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

China gaat zelfs vervijfvoudigen! (Jack Hoogland)

06/12 7:28

Maandag vertelde ik u al over de historische dag, waarop 22 landen hebben verklaard dat ze hun gebruik van kernenergie gaan verdrievoudigen.

Dit terwijl ’s werelds twee grootste landen China en India daar sowieso al mee bezig zijn.

In onderstaande tweet geeft The Economist aan dat niemand zo snel kerncentrales bouwt als China. 

De bouw van een kerncentrale duurt daar gemiddeld nog geen zes jaar.

Op de grafiek zien we dat China 55 actieve kernreactoren heeft, terwijl er 24 in aanbouw zijn.

Daarnaast liggen er 42 op de tekentafel, terwijl er nog eens 154 in een vroegere fase van planning zitten.

Tel je alles bij elkaar op, dan gaat China haar aantal kerncentrales zelfs vervijfvoudigen!

Kijken we naar de korte termijn, dan is de tabel hieronder zeer interessant.

Die laat zien dat de na Fukushima ontstane grote voorraad uranium in de loop van dit jaar is geslonken naar nul.


Waardoor dit jaar voor het eerst een fysiek tekort aan uranium is ontstaan (verklaart prijsstijging dit jaar).

En in 2024 zal het tekort oplopen tot maar liefst...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

De koers van goud (Tom Lassing)

06/12 7:47

Eerder deze week werd er een nieuw all time high koersrecord voor goud gezet. Ineens is goud weer in beeld en dat terwijl juist inflatie UIT beeld aan het raken is.

Goud was toch het middel tegen inflatie? Waarom dan deze vertraagde reactie op de inflatie die maanden geleden haar hoogtepunt bereikte?

- Het punt is, die goud bescherming tegen inflatie is niet in beton gegoten. De koers van goud staat los van inflatie. De koers van goud komt tot stand door zeer talrijke en vaak ook shady redenen.

In het westen komt de goudprijs niet tot stand door handel in goud zelf, maar door de handel in papieren van handelaren die zonder bewijs zeggen dat ze goud hebben. Het is dus een papieren schaduw handel.

Uiteindelijk zal de prijs van goud zich dus wel aanpassen aan het inflatieniveau, maar zoals we nu al zien kan daar zo een jaar tussen zitten voor we de hogere inflatie in de prijs van goud terug zien.

Grote en machtige spelers kunnen ongezien de prijs van goud manipuleren.

Is goud dan nog wel interessant? 

- Ja, als je er maar rekening mee houdt dat je NIETS kan voorspellen over de koers. Je kan op de koers reageren, maar je hebt niets aan het redeneren over de koers van goud, want je kent de beweegredenen van de grote spelers niet die de koers van goud manipuleren.


Vanmiddag in het lunchwebinar zal ik een goudaandeel bespreken.

 
 

Koop geen elektronica met cloudkoppeling! (Tom Lassing)

06/12 8:15

Nu zult u mogelijk denken, wat een ouderwetse opstelling, het werkt toch fantastisch?

Ja, dat doet het... tot het bedrijf failliet gaat.

Ik heb nu al drie keer meegemaakt dat de cloud koppeling verdween omdat het bedrijf failliet ging. De monitoring van mijn zonnepanelen, de bediening van mijn infrarood panelen en nu de bediening van mijn verwarming thermostaat.

Waar het dan ieder keer op neerkomt is dat je een heel nieuwe bediening moet aanschaffen en dus nog een keer moet betalen voor iets waar je al eerder voor betaalde.

Ik heb dan persoonlijk liever een handbediening waarbij ik niet afhankelijk ben van bedrijven die failliet kunnen gaan.

Wat mij betreft ga ik dus terug naar puur zelf kunnen doen, zonder bediening via een externe cloud service.

Ik mis de extra handigheden van overal via mijn smartphone kunnen bedienen, maar ik heb niet de ellende van na jaren ineens er achter komen dat het allemaal niet werkt en dan niemand kunnen bereiken omdat het bedrijf niet meer lijkt te bestaan.

Wil je wel elektronica met cloud service, kijk dan of er ook handbediening mogelijk is. Zou het bedrijf er achter failliet gaan, dan kan je toch nog terugvallen op handbediening zonder dat je in de kou of het donker komt te zitten.

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

De NExit, moeten we dat willen? (Tom Lassing)

06/12 8:45

Toen het VK uit de EU stapte was er ook een roep voor een exit van Nederland, de NExit.

Wat zou een NExit inhouden?

Het zou inhouden dat er een harde grens komt tussen ons en België en Duitsland. Die harde grens geldt dan voor de rest van Europa.

Die harde grens is funest voor alles dat de grens over moet. Denk aan het goederen vervoer. Goederen van buiten Europa zouden dan twee grenzen moeten oversteken als ze in Rotterdam aankomen en dan bestemd zijn voor de rest van Europa. Rotterdam is daarmee dan in één keer niet interessant voor vervoerders van buiten Europa meer.

Antwerpen, Bremen en Hamburg kunnen dan een enorme groei tegemoet gaan zien, terwijl de Maasvlakte in Rotterdam leeg raakt. 

Zo ook met vrachtvervoer via de lucht en via vrachtwagens. Nederland zou met een NExit in een zelfde situatie komen als de Baltische staten. Een positie aan de buitenrand van Europa met slechte verbindingen. Immers, een harde grens is een slechte verbinding. Een harde grens leidt tot administratie en vertragingen. Hogere kosten en langere wachttijden. Funest voor vrije handel.

Voor ons als inwoners van Nederland houdt het in dat we niet zo makkelijk meer op vakantie kunnen, maar ook wonen en werken in de rest van Europa is dan een probleem. We zijn dan immers geen Europeanen meer, net zoals de Engelsen nu. Die kwamen er deze zomer achter dat ze ineens uren bij de douane in de rijk kwamen te staan. Zowel op de heen, als terugreis.

De Nederlandse economie zou zwaar geraakt worden, want goederen worden door de harde grens een stuk duurder. Onze eigen munt is dan zwak, want wat heeft Nederland in dat geval Europa nog te bieden?


Ik ben er voor mezelf al uit, mocht Nederland voor een NExit kiezen bij een referendum, dan zal ik Nederland verlaten voor het zo ver is. Ik weet nog niet zeker in welk Europese land ik dan terecht ga komen, maar Ik ga niet met Nederland ten onder in zo'n domme zet. Ik wil mijn Europese paspoort voor dat moment al zeker stellen.

Het is één ding om op Wilders te stemmen, maar als Nederlanders dan ook nog zo stom zijn om de EU te willen verlaten, dan is voor mij de limiet bereikt. Het land gaat dan maar zonder mij te onder. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd