Beursbox Nieuwsbrief Een interessante goudmijn

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een interessante goudmijn
Date: December 8th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 8 december 2023
 
 

AEX 774,84 - Dow 36.117 - USD  1,078 - Btc 40.226 - Goud 2,029.63

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/12 7:00

  • Mijn tegoed op de NEO Finance rekening is nu boven de 81.000 euro gekomen. Ik probeer er alles aan te doen om over zo'n acht jaar 250.000 euro op die rekening te hebben staan. Met de huidige rendementen verdubbeld het vermogen grofweg iedere zes jaar. Ik moet dus nog even bij blijven storten om het te halen. Meer informatie vindt je hier.

  • Tesla heeft in Zweden een rechtszaak tegen de Zweedse post verloren. De Zweedse postbodes en bezorgers helpen de stakende werknemers van Tesla door geen post en pakketten meer naar Tesla te brengen. Ook in Denemarken en Noorwegen zijn er nu ondersteunende acties richting de stakende Tesla medewerkers. Tesla wil geen vakbonden toelaten. Dat gaat dus simpelweg enorm escaleren, daar kan je de donder op zeggen. Musk kennende gaat de fabriek eerder dicht dan dat hij vakbonden toe wil staan. Een mooie test van zijn karakter.

  • In de VS zakken hypotheekrente bijna net zo snel als na de 2008 crisis. Een goede zaak voor de huizenmarkt aldaar.

  • In het Suez kanaal is een vrachtschip tegen een brug aangevaren. Vooralsnog is er geen gevaar voor grote vertragingen.

  • In het bezette deel van Oekraïne is een Oekraïnse verrader door een autobom ongekomen. In Moskou werd een voormalig parlementslid geliquideerd. Oekraïne maakt werk van hun dreigement dat landverraders nergens veilig zullen zijn.

  • Belgische sluitwachters staken en daarom liggen er 300 binnenschepen 'vast'. Een deel van de schippers is gaan toeteren, waarop omwonenden weer boos werden. Ondertussen lopen de schippers een enorme economische schade op terwijl de sluitwachters ambtenaren zijn. Lekker makkelijk staken over de rug van kwetsbare ondernemers dus.

  • De Australische bedrijven Santos en Woodside overwegen samen te gaan om een fors gasbedrijf te vormen. Smaen zouden ze nu een waarde hebben van meer den 50 miljard Amerikaanse dollars.

  • McDonalds heeft een spinoff gelanceerd. Het restaurant heet CosMc's en moet een nog snellere service gaan bieden aan klanten die snel een snack of drankje willen hebben.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Deze koers kan zelfs véél harder stijgen! (Jack Hoogland)

08/12 7:17

Vrijdag vertelde ik u al over het unieke, zéér zwaar ondergewaardeerde zilveraandeel dat we voor ons nieuwe "Super Rendement Rapport" ontdekten.

En dat sinds een paar weken fors in koers aan het stijgen is.

Hieronder ziet u hoe de bewezen voorraad zilver sinds eind 2019 bijna ieder jaar is gestegen door succesvolle exploratie.

Ik rekende u al voor dat als dit bedrijf slechts $10 winst maakt per ounce zilver… 

…haar daadwerkelijke waarde al bijna 18 keer zo hoog is als de huidige beurswaarde.

Alleen dát geeft al een koerspotentieel van bijna 1700%.

 Als dit bedrijf haar bewezen voorraad zilver dit jaar met een conservatieve 25 miljoen ounces verhoogt, dan stijgt dat koerspotentieel al naar 1860%.

En als zilver de komende jaren slechts naar $30 stijgt, dan stijgt het koerspotentieel al naar 2840%.

En als zilver naar $40 stijgt…

Dit aandeel heeft alles om ongekend hard in koers te stijgen!
Bestel hier het  nieuwe "Super Rendement Rapport"

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Een interessante goudmijn (Tom Lassing)

08/12 7:32

Ik heb eerder deze week een video gemaakt over het werken met vreemd geld.

Een mooi voorbeeld gaf Elon Musk deze week. De rijkste man van de wereld wil bij beleggers één miljard dollar ophalen om een AI startup uit de grond te stampen.

Waarom moet hij geld op halen?

Hij heeft het cash in zijn achterzak zitten.

De man is schat en schat rijk en wil toch alleen maar ondernemen met vreemd geld!

Waarom?

Nu, de voornaamste reden is dat dit lucratiever is dan werken met je eigen geld. Musk mag dan wel schatrijk zijn, maar hij weet ook dat je rendement extreem veel beter is als je met vreemd geld werkt. Na zijn mislukte Twitter overname (ook met een flink deel vreemd geld overigens) weet hij weer donders goed dat het ook mis kan gaan. Hij wil dus zijn risico omlaag afdekken, terwijl hij zijn winstkansen maximaal maakt.

Zo werkt dat.

De goudmijn die ik in het lunchwebinar besprak heeft dat ook begrepen. Wat ze deden, was een concurrent kopen met eigen aandelen. Ook een vorm van vreemd vermogen, want je hoeft er geen cash geld voor uit te geven. Je zegt in feite tegen je aandeelhouders, ik pak even een deel van jullie aandelen (namelijk een nieuw uit te geven deel van de aandelen) en ik koop er een ander bedrijf mee. Nadeel is meer aandelen, voordeel is meer 'bedrijf', want het overgenomen bedrijf is dan ook onderdeel van het totale bedrijf geworden.


Kijk hier de video
 
 
 

Heeft Oekraïne geen munitie meer? (Tom Lassing)

08/12 7:46

We lezen en horen overal dat het extreem moeilijk voor Oekraïne is als de hulp uit de VS niet komt.

Staat het water ze aan de lippen?

Ja en nee.

Het is oorlog en uiteraard willen ze alles hebben om die oorlog zo efficiënt mogelijk te voeren. Iedere vertraging is duur, want kost levens.

In die zin is het al heel ernstig.

Toch is het niet zo dat Oekraïne nog maar voor vier weken munitie heeft.

Wat ze nu al wel moeten doen, is minder verspillen en dus niet aanvallen, maar zich vooral beperken tot verdedigen omdat het goedkoper is en alleen daar aanvallen waar het relatief goedkoop kan.

Het moet namelijk niet zo ver komen dat ze letterlijk zonder munitie komen te zitten.

Het is hoe dan ook al wel voor Oekraïne zo dat munitie relatief krap blijft. Het westen doet er lang over om de productie te verhogen. Westerse bedrijven werken voor de winst en nu heel veel investeren en dan in bijvoorbeeld mei horen van de vrede, dat zou voor de bedrijven een ramp zijn. Regeringen zien ondertussen de ernst van de zaak niet onder ogen.

Daarbij staan er aan Oekraïense kant democratische landen. Bij die landen is er sprake van oppositie, compromissen, verkiezingen, etc. Allemaal zaken die vertraging in de hand werken omdat in een democratie nooit iedereen achter één zaak gaat staan.


 
 

Brechts' studiedag in Eindhoven

Op 27 januari organiseert Brecht Arnaert een studiedag te Eindhoven met Willem Middelkoop, Paul Buitink, Ab Flipse, Diederik Schmull, Lex Hoogduin, Arjo Klamer, Jelena Postuma, Ferre Clabau en Ancilla van der Leest. Livestream kost 89 EUR, fysiek ticket kost 199 EUR. Gebruik de code TOM om 10 EUR korting te krijgen.

Klik hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Het voordeel en nadeel van het referendum (Tom Lassing)

08/12 7:55

In Nederland en het VK is het referendum geen enorm succes gebleken. De bevolking gebruikte het keer op keer als een proteststem tegen de regering en in Nederland negeerde de regering de uitkomst keer op keer.

Het was dus terecht een prima manier om de algehele onvrede te laten blijken.

Dat terwijl het referendum in Zwitserland al meer dan een eeuw zeer succesvol wordt ingezet.

Waarom lukt het daar wel?

In mijn ogen is de reden simpel.

Het is in Zwitserland al heel lang een manier om het land een richting te geven. Het volk heeft een stem. Het is daar geen protest, want ze mogen ALTIJD met een referendum aangeven waar het heen moet met Zwitserland. Zou je dus een proteststem uitbremgen met dat referandum, dan protesteer je tegen jezelf.

In Zwitserland is de regering er ook aan gehouden de uitkomst uit te voeren.

In Nederland zagen we keer op keer dat de regering na het referendum toch haar eigen beleid doordrukte. Het had dus weinig invloed. Dan krijg je dus NOG meer dat het alleen maar als protest gebruikt gaat worden.

In feite moet je leren werken met het referendum. De regering moet de bevolking leren vertrouwen en visa versa.

De grote fout in het VK was dat ze er nooit meer werkten en toen begonnen ze met het belangrijkste besluit dat men daar de laatste veertig jaar kon nemen. Het werd dus een protststem en de Brexit werd een feit. Ze konden het niet maken het te negeren.

In Nederland was D66 de grote voorstander van het referendum, maar na enkele proteststemmen zagen ze er toch maar vanaf. Dat was laf en dom.

De kans bestaat nu dat Nederland de fout gaat maken zoals die in het VK is gemaakt. Een referendum over de NExit, die dan door velen als proteststem ingezet gaat worden. Diepe ellende komt daar uit voort en zo moet het dus niet.

Als we het referendum gaan gebruiken, dan moeten we eerst oefenen met minder belangrijke onderwerpen en dan moet de regering laten zien dat er ook echt iets mee gedaan wordt. Dat laatste zou in Nederland uniek zijn.

Kijk mijn video hier over

 

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd