Beursbox Nieuwsbrief Een goud- en kopermijn aandeel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een goud- en kopermijn aandeel
Date: December 12th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 12 december 2023
 
 

AEX 786,45 Dow 36.404 USD 1,078 Btc 38.789 Goud 1,986.91

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

12/12 7:00

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Ik kreeg gisteren een interessant stuk over de curator van de Madoff oplichting toegestuurd. Deze curator heeft zelf ondertussen al 1,5 MILJARD dollar binnengeharkt... voor zichzelf. Er zijn jaren dat ik zo veel geld niet verdien... Lees hier verder.

  • Occidental Oil gaat de energie producent Crownrock kopen en krijgt daarmee in het Permian veld een veel grotere positie. Het Permian veld in Texas is het grootste olie veld van de VS.

  • De Amerikaanse inflatie is in November uitgekomen op 3,1%. Dat is lager dan analisten verwacht hadden. De reden is vooral de lagere energiekosten in de VS.

  • Winkelketen Macy's overweegt haar vastgoed te laten overnamen door een onroerend goed hedge fund. Het gaat niet goed met Macy's, maar haar vastgoed is enorm veel waard. Dat verkopen en daarmee cash maken kan een interessante zet worden.

  • De grensovergang tussen Oekraïne en Polen is na de aanstelling van de nieuwe Poolse premier per direct weer open gegaan. Het lijkt daarmee wel duidelijk waar de reden voor de blokkade gelegen heeft.

  • De klimaattop in Dubai was een aanfluiting en mag gewoon als een complete mislukking gezien worden. Er moet nog een einddocument komen, maar dat lijkt verloren moeite.

  • Foutje van NS directeur Koolmees. Hij stak een sigaret op daar waar het dus pertinent niet mag. Foutje bedankt. Hij heeft zijn excuus er voor aangeboden. Misschien beter helemaal stoppen met roken?

  • In Texas is het een vrouw verboden om om medische redenen een abortus uit te laten voeren. Hoewel de artsen de medische reden aanvoerden, vonden rechters de wet belangrijker. Oude grijze mannen weten immers wat goed voor vrouwen is... Ze is ondertussen naar een andere staat in de VS gegaan om daar de abortus alsnog te laten uitvoeren.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Een goud- en kopermijn aandeel (Tom Lassing)

12/12 7:14

Gisteren heb ik een video gemaakt over een in mijn ogen flink achtergebleven goud- en kopermijn aandeel.

Ondanks dat het achtergebleven is, is de koers de laatste maanden al met 100% gestegen.

Helemaal op de bodem is het dus niet niet, maar de koers was eerder fors hoger.

Het bedrijf heeft de nodige investeringen gedaan en de tijd om te oogsten zou nu wel eens kunnen gaan komen.

Klik hier om de video te kijken.


 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Risico in leningen (Tom Lassing)

12/12 7:39

Bedrijven die leningen verstrekken, willen graag vooraf goed kunnen inschatten hoe groot het risico is dat de lener niet terug gaat betalen. Immers, des te beter je dat doet, des te beter kan je je aanbieding qua rente doen. De lener blij, maar de geldverstrekker ook blij.

De toekomst kunnen we echter geen van allen voorspellen.

Het gaat er dus om het risico per 'groep' te voorspellen. Maar dan is de vraag, welke 'groep'? Waar valt een lener precies onder? Wat is belangrijk om rekening mee te houden en welke gegevens doen er voor de bepaling van het risico minder toe?

Toen NEO Finance middels AI onderzoek had gedaan naar de risico's, besloten ze om zo snel mogelijk volledig over te stappen naar de risicobepaling middels AI.

Het bleek namelijk dat het écht heel anders lag dan men tot op dat moment gedacht had. Om een voorbeeld te geven. Je zou denken dat een hoger inkomen minder risico zou betekenen. Dat bleek niet zo te zijn. Boven een bepaald inkomen nam het risico op de lening juist enorm toe. Bij lage inkomens was het ook zo dat tot een bepaalde ondergrens dat vermeende extra risico enorm meeviel.

De rente berekening werd daarom flink anders nadat AI werd ingevoerd.

Ik moest daar ook echt even aan wennen.

Wat we nu zien is dat bepaalde leningen bij NEO Finance veel goedkoper zijn geworden, maar dat andere leners nu ineens veel meer rente moeten betalen. 

Dat maakt dat er tussen verschillende lening aanbieders nu enorme verschillen in gevraagde rente is ontstaan! 

Andere aanbieders werken immers nog niet met AI en die hebben de oude methodes nog.

We zien nu dan ook meer leners alsnog hun lening elders afsluiten, nadat ze wel een lening aanvraag bij NEO Finance gedaan hebben en de lening soms ook toegewezen kregen. Ze sluiten de lening alsnog niet af, omdat ze elders goedkoper uit zijn.

In mijn ogen is dat niet erg. Ik denk dat NEO Finance dankzij AI de risico's veel beter inschat. Als dus een lener elders goedkoper kan lenen, dan neemt die andere partij meer risico. Dat is goede marktwerking.

Dan mis je bij NEO Finance misschien een paar leners, maar degenen die wel blijven zitten wel op een goed risico bij NEO Finance, terwijl concurrenten gaan merken dat hun rendement op de lening afneemt. Ondertussen zijn er ook bij NEO Finance leningen zat waarop je als lener kan inzetten.

Heb jij al een account?
 
 
 

Waarom is Venezuela zo arm? (Tom Lassing)

12/12 8:11

De reden is vooral corruptie. Niet alleen de corruptie van nu, maar vooral de corruptie in de laatste 40 jaar. Op een gegeven moment was de bevolking het in meerderheid zat en Chavez wist de macht te grijpen dankzij de steun van een enorme hoeveelheid van de verarmde bevolking.

De rijke elite had te lang over de ruggen van de armen geleefd. Chavez begon met nationaliseren van belangrijke industrieën en dan met name de olie industrie. Daarmee kwam de economie in een duikvlucht.

Na Chavez kwam Maduro aan de macht. Maduro die de laatste verkiezingen verloor, maar toch aan de macht wist te blijven.

Het land gaat mede daarom nog altijd gebukt onder langdurige embargo's. De nationalisatie van de olie industrie hield in dat de grote oliebedrijven gedwongen vertrokken. Daarmee vertrok het grote kapitaal maar ook de kennis die nodig is om de olie industrie goed gaande te houden. De olieproductie is daarom fors gedaald. Op dit moment is de olie industrie nog zoiets als 25% van wat er ooit per jaar geproduceerd werd.

Economisch wanbeleid, de binnenlandse politiek en de internationale embargo's zijn genoeg om het land heel arm te houden.

De bevolking is ontevreden, maar wordt er door de geheime dienst goed onder gehouden. De armsten zijn nog altijd een groot fan van Maduro. Daar zit de kracht van zijn bewind. Die mensen gaan heel ver in hun steun voor Maduro. Een beetje zoals MAGA bij Trump.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Waarom wil Venezuela Guyana veroveren? (Tom Lassing)

12/12 8:41

Dat is heel simpel. Er is olie in Guyana gevonden EN de grote westerse oliebedrijven hebben veel geld geïnvesteerd om die olie te gaan produceren. De investeringen zijn nu vrijwel gedaan, dus een mooi moment om binnen te vallen en de hypermoderne olieproductie van de internationale oliebedrijven over te nemen en daarmee Venezuela weer een rijk land te maken.

Dat wil zeggen, als de oorlog snel en makkelijk gewonnen kan worden.

Guyana zal zelf weinig kunnen doen. Er leven slechts 800.000 mensen in het land. Venezuela heeft nog altijd 28 miljoen inwoners. (Was 15 jaar geleden nog meer dan 30 miljoen)

De grote internationale oliemaatschappijen hebben tegenwoordig geen eigen leger meer. Het VK is de voormalige kolonisator en is niet erg populair in het land.

Brazilië heeft al aangegeven dat het geen bezetting van Guyana zal accepteren. President Lula van Brazilië zit daarmee behoorlijk in zijn maag. Hij is namelijk geen vijand van Maduro, maar er zijn grenzen. Guyana veroveren is daarmee voorbij die grens.

De VS heeft ook al aangegeven dat het niet wil dat Exxon Mobil haar bezittingen in Guyana kwijt gaat raken. Een nette manier om te stellen dat het geen daadwerkelijke annexatie van Guyana wil zien.

Het ziet er daarom naar uit dat een echte annexatie van Guyana door Venezuela gevolgd gaat worden door tegenaanvallen van Brazilië en de VS. De inval zal dan Venezuela veel gaan kosten, want het land is niet in staat om een serieuze aanval van met name de VS tegen te houden. De VS kan daarmee de bezetting van Guyana extreem duur voor Venezuela maken. 

Maduro heeft nog een reden om de dreiging te uitten. Hij wil een buitenlandse vijand scheppen om daarmee zijn ontevreden bevolking weer achter hem te scharen. Een bekend model. Hij lijkt gek genoeg om een Galtieri uit te gaan voeren...

        

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd