Beursbox Nieuwsbrief Eergisteren is alles veranderd!

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Eergisteren is alles veranderd!
Date: December 15th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 15 december 2023
 
 

AEX 789,91 - Dow 37.248 - USD  1,098 - Btc 38.809 - Goud 2,036.76

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/12 7:00

  • Mijn tegoed op de NEO Finance rekening is nu boven de 82.000 euro gekomen. Ik probeer er alles aan te doen om over zo'n acht jaar 250.000 euro op die rekening te hebben staan. Met de huidige rendementen verdubbeld het vermogen grofweg iedere zes jaar. Ik moet dus nog even bij blijven storten om het te halen. Meer informatie vindt je hier.

  • Wie mij de afgelopen dagen op tom@PROTECTED probeerde te bereiken heeft mogelijk nog geen reactie gehad. Ik heb een probleem met het benaderen van mijn server gehad en ik was ziek. Alle sites bleken bijna twee dagen bereikbaar voor iedereen, behalve voor mij zelf op mijn huisadres.

  • De FED wil de rente niet verder verhogen en denkt aan een serie verlagingen in 2024. 

  • Cathie Wood is weer de nummer één in de Hedge Fund wereld. Het is te danken aan slechts één fantastisch gekozen aandeel. Dat aandeel is nar verluidt Coinbase.

  • Warren Buffett denkt in 5 minuten het overheidstekort van de VS onder controle te kunnen krijgen. Ik denk dat hij een punt heeft. Belangrijkste voorwaarde is dat als het tekort meer dan 3% van GDP is, de congresleden niet herverkozen kunnen worden. Het erge is, hij deed het voorstel al in 2011. Helaas is er nooit iets mee gedaan.

  • Mij werd eerder deze week gevraagd hoe ver je kan komen als je iedere maand 300 euro spaart en met dat geld 12% rendement per jaar haalt. Het was niet makkelijk om aan het antwoord te komen, want ik heb zelf geen formule om de samengestelde interest te berekenen. Maar we hebben Chat GPT... toch? Kijk hier maar eens..

  • De EU heeft besloten om Oekraïne en Moldavië geen blokkade op te werpen voor wat betreft toetreding tot de EU. Hongarije dreigde het te blokkeren, maar liet het toch gebeuren. Wel heeft Hongarije een steunpakker van 50 miljard voor Oekraïne tegengehouden. 

  • Te makkelijk een hypotheek verstrekken... De Rabobank moet nu 12 miljoen euro aan boetes betalen. Het gaat dus ongetwijfeld nog lastiger voor ondernemers worden om een hypotheek te krijgen. Het zijn immers de mensen met wisselde inkomsten die nu kind van de rekening worden.

  • Er komt een twaalfde sanctiepakket tegen Rusland. Zo mogen we binnenkort geen Russische diamanten meer invoeren en wil men de controle op sancties gaan opvoeren. Makt dat écht iets tot een nieuw pakket? Ik vind het maar mager hoor. Alsof je een wet invoert over maximum snelheid en dan pas later een wet gaat invoeren over handhaving... Het is in mijn ogen voor een show voor de Bühne. Het heeft niet veel om het lijf.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Eergisteren is alles veranderd! (Jack Hoogland)

15/12 7:17

Woensdag was zo’n dag waarop één simpele persconferentie van Fed-baas Jerome Powell alles heeft veranderd.

Powell gaf voor het eerst sinds hij op 21 april 2022 startte met het bestrijden van inflatie aan dat hij komend jaar de rente gaat verlágen.


En dat hij dat zelfs meerdere keren gaat doen!

Goud steeg met maar liefst 2,8%, zilver zelfs met 5,2%, terwijl goud- en zilveraandelen met gemiddeld 6,5% in koers stegen.

Ik vertelde u vorige week al waarom de huidige situatie zoveel lijkt op die van begin 2001, toen de Fed startte met een reeks renteverlagingen.

Hieronder daarom nog even de koersgrafiek van goudaandelen in 2001 en 2002.


Een koersstijging zoals in deze grafiek is gisteren ingezet.

Want Powell heeft nu de laatste blokkade weggenomen voor een zéér forse rally in goud- en zilver(aandelen).

De afgelopen weken stuurden we al diverse...
Klik hier om verder te lezen  

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Afzettingsprocedure Biden (Tom Lassing)

15/12 7:41

De Republikeinen hebben unaniem besloten president Biden af te willen zetten. Niet dat ze al bewijs hebben dat er iets misdadigs gedaan is door Biden, maar ze zien het als volgt...

We gaan nu de afzettingsprocedure beginnen om dan via die procedure te zoeken naar redenen...

Er is GEEN ENKEL bewijs dat Joe Biden iets heeft gedaan wat niet volgens de regels was.

Alle onderzoeken tot nu toe hebben dat zonneklaar gemaakt. Normaal gesproken zet je dan zo'n procedure niet in, want die moet pas komen als je al bewijs hebt... Immers, je bent onschuldig tot je schuld bewezen is.

Heel deze procedure nu dus al inzetten is een aanfluiting voor de Amerikaanse democratie en rechtsstaat en het feit dat ALLE Republikeinen er achter staan geeft wel aan hoe ernstig het is gesteld met het karakter en de kwaliteit van de Republikeinse congresleden.

Zo'n serieuze procedure zet je immers pas in als je keiharde bewijzen hebt. Niet om bewijzen vanaf dat moment proberen te krijgen. Dit is daarom slechts een politieke stunt om Biden in diskrediet te brengen. Ze kunnen geen slecht gedrag bewijzen, maar de procedure is toch ingezet zodat Biden er wel de negatieve gevolgen van moet dragen. Diep triest dat ze zo diep gezakt zijn.

 
 

De kerstperiode in de VS (Tom Lassing)

15/12 7:58

Voor mij als verhuurder in de VS is december een heel vervelende tijd. Amerikanen willen graag hun familie laten zien dat het financieel goed met ze gaat. Ze betalen de December huur dus niet, maar kopen er cadeaux voor de familieleden voor. Ze geven die cadeaux inclusief de kassabon en willen de cadeaux die ze krijgen ookgraag met kassabon ontvangen.

Na de kerst gaan ze massaal terug naar de winkels om er weer cashgeld voor te krijgen. In januari betalen ze dan alsnog de huur. Ondertussen heb ik dus een cashflow achterstand. Ik moet ondertussen ook de winterbelastingen betalen.

Van mijn dertig huizen heb ik nu van 13 huurders de huur binnen. Van mijn appartementen heb ik zelfs nog niet één huur binnen!

Als verhuurder word ik altijd een beetje depressief van de december maand.

 
 

Brechts' studiedag in Eindhoven

Op 27 januari organiseert Brecht Arnaert een studiedag te Eindhoven met Willem Middelkoop, Paul Buitink, Ab Flipse, Diederik Schmull, Lex Hoogduin, Arjo Klamer, Jelena Postuma, Ferre Clabau en Ancilla van der Leest. Livestream kost 89 EUR, fysiek ticket kost 199 EUR. Gebruik de code TOM om 10 EUR korting te krijgen.

Klik hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Gemiddelde bruto rente 14,56% (Tom Lassing)

15/12 8:26

Die gemiddelde rente haal ik zelf overigens bij lange na niet. Het is dan ook de bruto gemiddelde rente op heel het NEO Finance platform.

Mijn netto rendement inclusief herinvestering is nu 12,48%. Als je dit de laatste maanden gevolgd hebt, dan kan je constateren dat ik die gemiddelde rente flink omhoog aan het brengen ben. Het was immers een paar maanden geleden 11,4%.

Ik zet nu veel meer in op veiliger leningen met een hoge rente.

Dat klinkt als onmogelijk. We weten immers, hoge rente is onveiliger.

Toch lukt het me de rente omhoog te brengen.

NEO Finance gebruikt AI om het risico van leners te bepalen. Dat wordt dus gedaan op basis van keiharde historische gegevens. Maar... Het blijft een indeling per 'groep'. Immers kan AI niet het risico per lener bepalen.

Wat ik nu dus doe, is per 'groep' kijken naar leners van wie ik een lager risico verwacht.

Daarbij kijk ik naar geslacht, leeftijd, periode dat ze het werk hebben, woonplaats, bezit, afhankelijken, inkomen en historie.

AI doet dat ook. Ik denk dat ik het echter nog altijd nét iets beter kan.

Tot nu toe klopt het, want AI zou het rendement tussen de 10 en 12 procent moeten brengen en ik zit daar nu dus bovem terwijl het percentage slechte leningen bij mij niet toeneemt.

Ik heb overigens een flink percentage slechte leningen omdat ik die bewust in de tweedehandsmarkt koop. Sommige van die leningen kunnen me, als ze inderdaad terug gaan betalen, tot wel 300% rendement opleveren.

Overigens praten we dan vaak over leningen die ik dan koop voor letterlijk een paar euro. Een lening van 4 euro, die met dan 12 euro kan opleveren... Ik heb er echter al wel een flink aantal opgepakt.

Dat handelen in tweedehands leningen houdt beleggen in NEO Finance een beetje leuk voor me. Ik heb er immers ook een aardige hobby aan. Voor de rest is het in principe een heel saaie manier om een mooi rendement te halen. Dat maakt het ideaal voor de meeste beleggers. Dit kan immers iedereen!

Heb je interesse, ga dan via deze site naar NEO Finance. Als je besluit een account te nemen raad ik aan om eerst de cursus te kopen, de eerste video's te kijken en DAN het account probleemloos te openen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd