Beursbox Nieuwsbrief De Russische economie in 2024

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De Russische economie in 2024
Date: December 21st 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 21 december 2023
 
 

AEX 793,69 Dow 37.082 USD 1,094 Btc 39.891 Goud 2,035.05

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/12 6:30

  • Overweeg nu ook voortaan een zeker en hoog rendement te maken. Open bij NEO Finance een account en doe dat via deze site.

  • Vandaag alweer de kortste dag... Vanaf nu wordt het in ieder geval weer langer licht overdag... De eerste horde hebben we daarmee deze winter weer gehad.

  • Medewerkers van Tesla kunnen dit jaar naar hun aandelenbonus fluiten. Waarom de onderneming deze prestatie bonus overslaat is onbekend.

  • Wat doe je als de schulden oplopen en de regels zeggen dat je je moet aanpassen? Inderdaad... Dan pas je de regels aan. Aldus gechiedde. De EU ministers hebben besloten nieuwe (soepelere) begrotingsregels in te voeren.

  • Ook de ECB kijkt vanaf nu naar het verlagen van de rente. Die rente hoeft wat betreft Klaas Knot niet te snel omlaag.

  • Xi heeft naar Bioden aangegeven dat hij de annexatie van Taiwan nog altijd boven aan zijn wenslijstje heeft staan. Hoe Xi dat dan voor elkaar wil krijgen is de vraag. Taiwan zit niet te wachten op een samengaan met de rest van China.

  • AirBnB heeft in Australië de klanten misleid door bedragen in US dollars te noemen, en niet in de veel goedkopere Australische dollar. AirBnB moet 15 miljoen boete betalen en dat bedrag ook compenseren aan de getroffen klanten.

  • In Californië is het wetenschappers gelukt de doorbraak in nucleaire kernfusie nog drie keer uit te voeren. Kernfusie zou wel eens de toekomst voor energie kunnen zijn, maar de techniek staat nog in de kinderschoenen. Mogelijk duurt het nog 100 jaar voor er serieuze resultaten zijn waarmee het energie probleem van de wereld opgelost zal zijn.

  • In Argentinië wil Milei een flink aantal staatsbedrijven privatiseren. De vraag is of het bedrijfsleven de noodleidende staatsbedrijven wel over wil nemen.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

De Oostenrijkse school (Tom Lassing)

21/12 6:52

Mijn collega's Brecht, Paul en Boris hebben een drietal video's gemaakt over het boek "De Oostenrijkse School" dat ze samen vertaalden.

Je vindt de gegevens over die drie video's hier:

De eerste uitzending was vijf dagen geleden, en heeft al 22k views.

De tweede uitzending was gisteren, en heeft al 14k views.

De derde aflevering is morgen, en staat klaar als première.


Ik wil je oproepen om naar de derde aflevering te kijken! Er zal een live chat zijn waar Brecht in ieder geval bij  aanwezig zal zijn. Er komt ook een event, waarover meer info via oostenrijkseschool.org. De code TOM zal 10 EUR korting geven! 

Kortom, ga eens kijken of je dit interesseert.

Ik heb zelf in het verleden ook regelmatig geschreven over de Oostenrijkse school.

 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Dagelijkse Crypto Nieuwsbrief (Tom Lassing)

21/12 7:15

Iedere dag weet Joost van Buuren een nieuwsbrief te vullen met wat er maar actueel is in de wereld van crypto en blockchain.

Niet alleen is hij een enorme kenner van de markt, maar de spelers in die markt kennen hem ondertussen ook.

Neem je nog in december een jaarabonnement, dan kost je dat slechts 39,95 euro voor heel 2024!

Dat is een extreem laag bedrag voor wat hij biedt.

Ga nu naar decryptonieuwsbrief.be en kijk of de nieuwsbrief iets voor jou is!


PS: De administratie van het geheel loopt via mijn bedrijf. Je komt me dus ook bij dat initiatief tegen.

 
 

Wat is NEO Finance nu eigenlijk? (Tom Lassing)

21/12 7:35

NEO Finance is een financieel bedrijf uit Litouwen. Het werkt op een zeer vernieuwende wijze in de financiële sector.

Het creëerde zo'n acht jaar geleden een online platform waar Litouwse consumenten leningen kunnen aanvragen bij particuliere geldverstrekkers. Dit alles was zo nieuw dat er speciaal voor hen wetgeving voor geschreven is. NEO Finance heeft dan ook alle benodigde vergunningen verkregen en is nu een beursgenoteerde onderneming.

Deze opzet maakt het dus mogelijk dat particuliere beleggers vanuit heel de EU actief zijn in een markt die elders in de EU voor hen gesloten is.

Een heel interessante markt, want mijn persoonlijk rendement is momenteel 12,55%.

Ik ben zelf sinds eind 2019 actief op het platform en ben in die jaren een toonaangevende belegger op dat platform geworden. Ik heb een website over het platform gemaakt maar maakte dit jaar ook een prachtige cursus over NEO Finance.

Het is allemaal geen raketwetenschap maar de cursus helpt je wel snel op de goede weg. Ik raad dus wel aan de cursus te kopen VOOR je een account bij NEO Finance opent.

Wat is het voordeel van beleggen op het platform?

- In mijn ogen het feit dat het rendement zo stabiel is. Het is daarom echt rente op rente en hier heb je in mijn ogen de meest serieuze kans om te kunnen rentenieren van het rendement. Als beleggen dus meer dan een leuke hobby is, dan pak je dit het beste zo snel mogelijk op.

Kijk op welovetocoach.com/cursus-neo-finance

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

De Russische economie in 2024 (Tom Lassing)

21/12 7:53

Volgens de officiële cijfers in Rusland gaat het fantastisch met de Russische economie. Er is volgens de autoriteiten minstens 5% groei.

Als we daar eens van uit gaan, wat gaat er dan zo goed?

- De wereldwijde vraag naar olie blijft bestaan.

- Rusland verkoopt ook Oekraïens graan alsof het haar graan is.

- De omzet van enkele defensie bedrijven in Rusland is gestegen. Vooral de vraag naar Russische munitie is enorm toegenomen. Munitie fabrieken draaien er als nooit tevoren.

- Er is vrijwel geen officiële werkloosheid in Rusland meer.


Daarmee heb ik de voordelen wel gehad vrees ik.

- De wereldwijde vraag naar olie blijft hoog en de illegale omzet in Russische olie neemt flink toe. De totale olie omzet neemt voor Rusland echter niet toe. De productie van Russische olie daalt en de prijs per vat die uiteindelijk netto overblijft ligt, mede door de hogere kosten, lager dan voor de oorlog.

- De vraag naar Russisch gas is enorm veel lager dan voorheen. Dat komt omdat Europa het Russische gas in enorme hoeveelheden afnam en die enorme omzet is grotendeels weggevallen. Rusland produceert nu wel gas, maar zal het waarschijnlijk nu affakkelen, want er zijn onvoldoende afnemers. Ze moeten gas blijven produceren om de bron open te houden, maar de pijpleidingen leveren voor een deel niets meer en voor een deel heel veel minder.

- De omzet van enkele Russische defensie bedrijven kan dan wel fors gestegen zijn, maar ze produceren alleen voor binnenlands gebruik. De vraag naar Russische wapens en munitie is in de wereld weggevallen. Rusland verdient er dus niets meer aan. De wapens en munitie gaan naar de oorlog en dat is het.

- Er is vrijwel geen Russische werkloosheid meer... Dat is geen pré in dit geval. De Russische bevolking vergrijsde voor de oorlog af fors, maar ook 'verdwenen' in 2022 en 2023 veel opgeleide jongeren naar het buitenland om de dienstplicht en/of mobilisatie te ontlopen. Honderdduizenden werkenden en uitkeringstrekkers gingen het leger in en kwamen of niet terug, of kwamen gehandicapt terug. Vraag je nu in Rusland een werkloosheidsuitkering aan, dan kom je in beeld van de autoriteiten. Heb je geen werk EN geen zin om het leger in te gaan, dan vraag je dus beter geen uitkering aan. Aldus is de werkloosheid nu officieel erg laag.

- Rusland gaat procentueel een veel groter deel van het overheidsbudget aan het militaire apparaat toewijzen. Dit gaat ten koste van de rest van de maatschappij. Denk aan invaliditeitsuitkeringen, pensioenen, scholing, wetenschap, maar er gaat ook weinig geld naar wegenbouw en andere infrastructuur. Het worden zware tijden voor de gewone Russen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd